- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
Az xmp egy laza semmi kategória. Ahogy kézzel megpiszkálod, már ugyanazon feszen melegebb tud lenni. Nyilván az ember rátenne még egy lapáttal, plusz fesz, ráadásul feszes értékek, na itt melegszik igazán. Ez sem lenne túl nagy gond, mert élettartamra bírják a 60-80 fokot, csakhogy a java 60fokon már hibázik. Tehát instabil lesz, nem hal meg. Szóval ekkor és ezért hűtünk.
-
fudi2002
Topikgazda
-
h1mpi
félisten
fudi2002:
Amúgy arra van egy sarokszám, hogy pl. a 2700-as ram miatt mennyivel lassabb egy gép, mint mondjuk 3600 Mhz-el? Ez leginkább FPS-ben érződik vagy hogy kell elképzelni?
Most, hogy kiszúrtam ezt, megnéztem a saját gépem és ott is csak 4000 Mhz-en mentek a DDR5 ramok, pedig 6400-esek. Bekapcsolatam a 6400-as profilt és mennek szépen. Eddig nem vettem észre, hogy bármi változott volna.
-
dejvid8
őstag
Windows 7-et használok, 32 biteset. 3 napja lett újratelepítve a laptop, szóval viszonylag gyors.
Vennék ramot , csak sajnos az is gond hogy a laptopban egy RAM foglalat van... Szóval a 2GB-os nem maradhat bent. Lehet hogy veszek egy 4gb-osat.neko18 ahogy láttam neked 6GB RAM-od van. Azért annyi memóriánál már durva hogy akad a Sims 3.
Bár annyira nem is lenne gond ha néha néha megakadna, csak ne lépjen ki...
Szóval, szerintetek észrevehető különbség lenne ha váltok 4GB-ra?
Vagy adjak ki több pénzt, és vegyek 8GB-ot?(Bár az már tényleg elég drága lenne,jól fel ment az áruk)
-
Jóféle, de én Corsair -em is megy simán 1.5v 2133MHz /9-11-10-30 2T/
Vengeance® Low Profile — 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CML8GX3M2A1866C9B) /best buy/L
-
Lehetséges hogy nem ugyan azzal az AIDA verzióval tesztelték. Elég nagyok az eltérések a verziók között. Hacsak nem szervert üzemeltetsz vagy tömörítesz akkor nincs jelentősége. Játékoknál gyakorlatilag mérési hibahatáron van már akár az is ha 1066-on vagy 1600-on hajtod a ramokat. (kivéve intvga esetén)
Érdemes belegondolni hogy huszonxGb másodpercenként nem kevés, a régebbi procik ennek töredékével gazdálkodtak..... azaz nem biztos mert újra kellene tesztelni. Na és itt jön elő mennyire felesleges ez a teszt de ki is van írva hogy azonos verzióval vethető össze a tesztelés.Hozzáteszem a legjobb programnak tartom az AIDA-t és tisztelem a fejlesztőket munkájukért de a tesztjeik ezen részét fölöslegesnek tartom a programban. Nyilván minden új procinál át kell írni valamelyest a tesztet és ezért nem hasonlítható össze a régi eredmény.
Ramokat elfogadnám 2x8gb kiszerelésben, csak nincs mivel meghajtanom. Egy nagyobb APU-val megnézném mit tud.
A mostani X6-om is régebbi verzióval (talán 3-as vagy 2,6-os?) ilyen 9-10gb/s-et tudott, most meg 16gb/s-t tud egy újabb de nem a legújabb AIDA-val.
-
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Ha a ramra nincs írva semmi, akkor olvastasd ki a profilokat valamilyen programmal (Cpu-z, AIDA). Néhány alaplap BIOS-ban/UEFI-ben is meg tudja mutatni. Ha nem egyezik, próbáld kézzel beállítani. Különbséget nem fogsz érezni, ha így nincs ramos problémád, maradhat így is.
Azt, hogy mit bír, Neked kell kitapasztalni. Intel mellé nem ajánlott 1,5V fölé menni. Ha mégis ez a terved, akkor (ha jól emlékszem) másik két feszültségértéket is meg kell változtatni a memóriavezérlőben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged