- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picturemaker
őstag
válasz
Iam The Ghos #43237 üzenetére
Üdv!
A legolcsóbb Kigmax-okkal nem szokott kompatibilitási gond lenni.
-
fanti
addikt
válasz
Iam The Ghos #43198 üzenetére
Másik gépben is teszteld le az új kitet, hátha......
Az a furcsa nekem, hogy az új kit mindkét modulja önállóan betéve sem megy. Olyat nem tudok elképzelni, hogy egy ilyen neves gyártó dc kitjében mindkét modul hibás lenne.
Már mások is leírták, de a javaslatom az lenne, hogy első körben működőképessé kellene tenni az új kit egyik modulját.-legújabb bios frissít a régi memóriával, utána kikapcs és régi memó ki, új memó (egyik) be
-alaplap jumperes reset (cmos clear jumperrel egy bő percre), utána
-bekapcs, és ha bejön a bios, akkor valami "Load default settings" vagy valami ilyesmi, esetleg "Load fail-safe settings" ha nem jön be a bios, gép kikacs, másik új modul be, és ujra bekapcs
Ja, P55-né ha jól emlékszem, akkor ha egy modullal próbálsz, akkor azt a processzor felöli második slotba kell tenni.
És 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól is, vagy kérhetsz azonnali cserét akár, nem kell kivárnod a "majd a szervizünk bevizsgálja" című több hetes történetet.
-
törölt tag
válasz
Iam The Ghos #43196 üzenetére
Nevezett BSOD többnyire memóriahibára utal.
Szóval Memtest-re fel! Nem kell hozzá win, egy működő gépen kiírod a megfelelő lemezképet CD-re vagy DVD-re, aztán arról bootolod a gépet.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Iam The Ghos #43192 üzenetére
Üdv!
A régi ramokkal gondolom nincs probléma. A következőket tenném: Bios frissítés a legújabbra (1.B), ha ezután sem megy az új, akkor a régivel beállítani kézzel 1333-ra, megfelelő időzítéssel és feszültséggel, azután ki a régi, be az új.
Memóriateszthez töltsd le a memtest nevű program legújabb verzióját, vagy cd-s és pendrive-os verzió is (linux alapú). -
zolee0307
őstag
válasz
Iam The Ghos #43188 üzenetére
Egyszerű bios reset: Az alaplapi elemet kiveszed, majd 10-15 mp múlva visszarakod (teljesen áramtalanítsd előtte a gépet).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Iam The Ghos #43185 üzenetére
Elősször csinálj egy bios resetet. Ha ez nem segít akkor a memtest86+ nevű programmal vagy a w7 beépített memóriateszterével nézd meg a ram modulokat darabonként. Ha hibás akkor meg mehet garba.
Vikus: Nem fonots ugyanolyat venned bele. Javaslom a Kingston venni, mert olcsó és nagyon jó a kompatibilitása. 1600MHz 1,5V CL11-es bőven elég lesz.
-
Szasza_boy
csendes tag
válasz
Iam The Ghos #28846 üzenetére
Sziasztok!
Nem vagytok egyedül, nekem ugyanez a problémám. A februárban vett Geil Value ramjaim (2x2Gb) tegnap este mondták be az unalmast. :-( MEMORY_MANAGEMENT-es kék halál. A BIOS beállítások nem auto-n voltak, a ramok nem voltak túlhajtva, minden alapon és manuális beállításokka a gyári értéken. Az alaplap (Giga EP45T-DS3) támogatja is őket. Előtte órákat játszottam semmi gond nem volt.
Próbaképpen elindítottam egy virtuál PC-t meg a Heavy Load nevű progit; ez a kettő szépen megette a memóriát majd jött a kék halál. Betettem két Kingmax ramot, szintén 2x2Gb, azokkal semmi gond. (Ezek közül ez egyik volt már gariban, anno ugyanígy jártam vele.) A Memtest-et már nem is próbálom, hiszen tudom reprodukálni a hibát W7 X64 alatt is. A ramok mennek graiba a mai nap... :-(
Amit én kérdeznék a szakértőktől, hogy az alaplap nem teheti-e valahogy tönkre a ramokat bizonyos idő után? Zárlat, rossz foglalat, mittudomén... Ehhez a részéhez nem értek...
Különösen azért, mert a korábbi Kingmax ramok közül is behalt az egyik. (Annak ellenére, hogy nincs semmi húzva.) A tápom amúgy Chieftec 650-es.
Köszönettel!
-
KAMELOT
titán
válasz
Iam The Ghos #28852 üzenetére
az a táp amit linkeltél nem ér semmit
inkább egy fortron tápot vegyél....azok a legjobbak......energiatakarékos, minőségi, megbízható.
mondjuk egy olyat mint nekem van -
malwy
senior tag
válasz
Iam The Ghos #28855 üzenetére
A táp nagy valószínűséggel jó. Jó szar.Alapból, szóval nem a te készüléked selejtes. Ameddig ugyanilyenekre cserélgeted, addig nem lépsz előrébb abban a kérdésben, hogy a táp betonbiztos stb. Amit linkeltek topikot, nagyon hasznos, átbeszélhetitek a tápos témát. Első hozzászólásában le vannak írva az ajánlottak, néha kis kísérőszöveggel ellátva.
Igazából egy FSP 400W-os APN jelzésű (ehhez kell venned még pár száz forintért átalakítót, de boltban könnyedén odaadják), vagy Chicony 430W, 480W, az említett Corsair, stb. mind mind sokkal sokkal jobb táp mint, ami jelenleg lakozik abban a drága gépben. Ezek 5-8k Huf ig beszerezhetők attól függően, hogy újonnan keresed, vagy használtat is nézel, illetve Prohardver Hardveraprója számít-e.
Egyrészt: rá van írva 500W. Abból lehet, hogy 200W-ot nem ad le, pláne 12V-os ágon, ahonnan a legtöbbet táplálkozik a gép. Lehet, hogy kevés a teljesítmény.
2. Alig, vagy egyáltalán nincs bennük védelem. Nem csak rövidzárlatra és társaira gondolok...
3. Nem stabilan nyújtsák a feszültséget. Egy ideig bírják korrigálni az alkatrészek a dolgot, de előbb utóbb galiba származhat belőle. Pl: fagyás, jobb esetben.Ettől függetlenül, a hiba nem táphibára utal elsősorban. Főleg, hogy csak néha szórakozik. Adj több feszültséget a memóriáknak, alaplapnak, mem. vezérlőnek stb. Lapod topikjában biztosan tudnak segíteni, speciel olyan lap még nem került hozzám, szóval pont ugyanaddig tartana utánanéznem a dolgoknak, mint neked. Be a topikba és keresgélés. Vagy google. Sőt, kézikönyvben is megnézheted, hát ha írnak valamit.
-
danati
senior tag
válasz
Iam The Ghos #28855 üzenetére
A tápok nem hibásak csak egyszerűen nem ekkora terhelésre találták ki.
Arra kérdezz rá hogy szerintük a táp okozhat-e ilyen hibát.
szetk: Amikor a gépemben lecseréltem a VGA-t és a CPU-t meghagytam a régi sz*r tápomat. Majd csodálkoztam hogy játékok helyett kékhalált kaptam. Később kiderült hogy a táp nem bírta a nagyobb áramfelvételt, magas volt a feszingadozás és ez okozta a kékhalált. Sürgősen lecseréltem a tápegységet egy normálisra és láss csodát: minden hiba megszűnt.
-
danati
senior tag
válasz
Iam The Ghos #28852 üzenetére
Én addig nem kapcsolnám be azt a gépet ameddig az a táp van benne. Az ilyen Vargáné és társa tápok kis fogyasztású, olcsó gépekbe valók. Nincs benne védelem, a ráírt teljesítmény jó ha felét tudja. Ha a táp elszáll akkor vele együtt sül meg minden a gépben.
Kérdezz rá az előző hsz-emben linkelt topikban. -
danati
senior tag
válasz
Iam The Ghos #28849 üzenetére
-
whatnot
őstag
válasz
Valóban
quantum: a ramok két hetesek, de ahhoz, hogy garanciálisan cseréljék, ahhoz a szervizben is produkálnia kell a hibát. De mivel random jön elő... Az imént éppen a Crysis fagyott ki.
-
danati
senior tag
válasz
Iam The Ghos #28844 üzenetére
Pontosan milyen az az 500W-os táp?
Simán okozhat egy rossz minőségű táp kékhalált. -
qantum
senior tag
válasz
cseréljetek RAMot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Kuponkunyeráló
- Spórolós topik
- Zyxel NAS326
- További aktív témák...
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest