-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Nightmare89 #11044 üzenetére
Nem lehet lassulás.Maximum a 2gb modulok miatt de ez meg már nem OP rendszer függő.A 2gb-os modulok mindig lassabbak, lomhábbak, mint 1gb változatban.1-2 gyártó mint pl. az OCZ aki tud gyors 2gb ramokat gyártani.De nem jellmező. Nálam volt egy 2x2gb G.Skill de iszonyat harmatosan muzsikált.
-
-xXx-
tag
válasz
Nightmare89 #11044 üzenetére
szvsz, Igen, csak annyiban lassúl h nem 4 hanem 3 Gb-t használ, a freki meg az időzités nem változik
-
Nightmare89
csendes tag
Heló!
Lehet, hogy hülye kérdés, de azért felteszem:
Ha veszek 2*2GB-t ramot és dual channelben futtatom, akkor ha 32 bites op. rendszert használok, akkor is ugyanolyan gyors lesz, mint ha 64 bitest használnék? Tehát azon kívül, hogy kevesebbet ismer fel belőle, ugyanolyan gyors marad?
Előre is kösz. -
Kelvin
őstag
Akkor ezek szerint az a megfontolt tuning ha mondjuk az ember belő egy még egészséges feszt a ramnak és azon belül hozza ki a maximumot belőle (addig emeli a sebességét v csökkenti az időzítést,stb...)? Ezek szerint így nem is lehet baja....? (persze márkás 'tuning' ramokról beszélünk)
Gorneck23 Meg ha rásüt a nap
-
-
ToBeY
nagyúr
Valóban igaz az a pletyka hogy most érdemes DDR2 ramból betankolni mert felmegy az ára?Érdemes 2x1GB mellé még 2x1GB Kingmaxot vennem?
-
HERR Z
veterán
1066-os ramnál (2x1gb)
-crucial ballsitic
vagy
-adata extreme edisön?jah, maxx 2.2V(a lap nem ad többet) és amd mellé kéne
a t800 sajna kevés -
Kelvin
őstag
Igen,én is ezért az áremelkedés 'hír' miatt kérdeztem
Azzal tisztában vagyok,h az 32bit-es oprendszer mennyit tud megcímezni,az elméleti része ok.De a gyakorlatban,mondjuk játékok alatt..ad valami pluszt?És az igaz,h 4×1g (persze azonos)ramot nehezebb tuningolni?Meg olyat is olvastam,h ront a ramok sebességén a 4g.
Nem igazán tudom,h mi a helyzet valóban.Pedig már egy ideje olvasgatok a témában. -
Kelvin
őstag
Sziasztok,az lenne a kérdésem,h 4g ramnak van értelme win xp-alatt v bőven elég a 2g?
Elég jó áron jutnék hozzá ezért gondolkozom rajta.Szerintetek? -
benny23
tag
Sziasztok!
Az elképzelhető, hogy egy kingmax ddr2 2GB-os ramnak nem elég 1,8V?
Egy Gigabyte 770DS3-ban megy és fizikai mem hibára hivatkozva kék ill. piros halált produkál vista alatt! -
ToBeY
nagyúr
válasz
s7evcsenko #11014 üzenetére
A gyártó oldalán fent is van a manual, hogy ha 1066MHz-en akarod járatni a kingmaxot, akkor az alap 1.8V mellé nyomj rá +0.2V-ot
-
-
Superman
nagyúr
válasz
s7evcsenko #11014 üzenetére
Persze, hogy kevés. DDR3-as Kingmaxok 1.5Volton, ami rájuk van írva, el sem indulnak, legalább 1.8Volt kell a biztos futáshoz.
-
s7evcsenko
addikt
Hát én most cseréltem harmadszor procit, mert mindegyikre azt hittem, hogy antituning!
A legutolsónál viszont az eladó teljes körű segítségnyújtásának köszönhetően, fény derült arra, hogy a Giga P35 DS3 lapon "csak" 1.85V-ot (ami szerinte nagyon kevés) ad a Kingmax 1066-os ramoknak, aminek az volt az eredménye, hogy néha-néha kékhalált hozott!
Megemeltem a feszt 2.05-re (+0.2V), azóta tökéletes!
Lehet, hogy elég lett volna +0.1V is, de ez a biztos...
Még szerencse, hogy minden prociból árában ki tudtam szállni...
Viszont erre a megoldásra elment kb. 1 hónap, nem beszélve az idegeskedésről! -
Kelvin
őstag
Sziasztok,most vettem észre,h a ramom elindul 1t-n is az új biossal
Érdemes ezt erőltetni?vagy kényesebb téma ez?ha nem adok túl sok feszt a ramoknak akkor elvileg ki se nyírhatom őket,nem?
-
-xXx-
tag
válasz
s7evcsenko #11008 üzenetére
majd belejösz az ilyesmibe ^_^
-
-xXx-
tag
válasz
s7evcsenko #11006 üzenetére
ez talán segiteni fog
[link] -
s7evcsenko
addikt
Valaki meg tudná mondani, hogy a Kingmax mars DDR2 1066-os ramoknak mennyi a névleges fesz, amit adni kell??
Valamint, hogy van-e jelentősége a passzív hűtőlemeznek, amit rá lehet szerelni?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
littlemole #11004 üzenetére
Igen ezt a vistas dolgot en is alairom,szereti.En is hogy megeszi a sok ramomat,cserebe azonnal nyilik minden amit hasznalok.
Jo dontes! -
littlemole
őstag
válasz
DeadMeat #10999 üzenetére
Kutakodtam a neten is, és kb ugyananniyra húzhatók (1066 körül). Még a chip is ugyanaz rajtuk (powerchip).
Érdekes ez a teszt. Nem sok különbséget talál a 2x1GB vagy a 2x2Gb vagy 4x1GB os modulok közt vista alatt, a tesztekben. A gyakorlatban viszont a vista meglódul 4GB memóriával, ahogy azt várja az ember.
Ennek ellenére megmaradok a bővítés mellett (OCZ), mert a DDR3 szerintem még legalább 1 évig nem fog normális árra lesüllyedni.
-
r_kristi_k
csendes tag
koszi a gyors valaszt! (dc ben mennek
)
-
Thrawn
félisten
válasz
r_kristi_k #11001 üzenetére
CPU-Z
-
r_kristi_k
csendes tag
Hello!
valaki tus olyan progit ami megmondja hogy a ramjaim dc mennek-e?
kosziaz everesten kivul
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Éjszakai műszak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- Akció! 3 hónapos Kingston FURY 2x 64GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast RGB EXPO RAM (128GB)Gari: 8 év
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest