- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
core i7
addikt
jaj értem és ugye 1600Mhz esek a 4GB os ramjaim okozhat az olyat ,hogy cpum 1066Mhz et támogat és kb mikor 50% körül van memória használat belassulnak a dolgok? jobban járnék a kis órajel miatt a 6x2GB al mint a3x4-el mert 12GB om van és akkor is annyi lenne csak ugye ilyen kis órajelhez gondolom a 4GB nem használódiik ki
-
core i7
addikt
Tripla Chanelt támogatja de ugye 6 slotom van akkor az 2x 192bit e jelent?
Csak azért kérdem mert van 3x4GB 12GB om 3 slotban és csak 1066Mhz en mennek ráadásul és kb 50% ot eléria a memória használat belassulnak a dolgok gondolom a kis órajel végett van szoval tök mind1 lenne 6 2Gigásokat vennék ezeket eladnám és kihasználnám mind a 6 2x3 tripla slotott -
s4hu|SyD^
addikt
Amilyen szerencsés vagyok tuti beleesnék abba a kis százalékba, akiknél előjön a probléma. Mondjuk 16 giga rammal egyelőre még elvagyok, kicsit el is bizonytalanítottál. 32 giga egyelőre még nem kell, reméljük nem is fog kelleni még egy jó darabig.
Mondjuk én ha bővítek akkor ugyanilyet vennék, ami most van, szóval 2 kit lenne dettó ugyanolyan modulok.
-
TomMusic
őstag
Szóval azt állítod, hogy akkor járok a legjobban, ha a 4 slotba teljesen ugyanolyan RAM-ot rakok?
Ez azért érdekes, mert kevés 4-es kit van.
Az a baj, hogy nem egészen látom át a RAM kezelés témát, amíg nem ismerem a részleteket, addig egyszerűen nem tudom elképzelni hogy működik. Nincs erről valami jó (magyar?) dokumentáció? -
TomMusic
őstag
Bár lehet ez csak az én "gyagyám", de nem az a típus szám szerepel a progikban (Aida, hwinfo, CPU-Z.. stb), mert mindegyik ezt írja típusnak:
KHX1600C10D3/8G
Holott közben ennek kéne lennie:
HX316C10FK2/8
Kép a modulokról:És amit a progik olvasnak ki:
Az a baj, hogy már lassan 1 éve hogy be van rakva, és sajnos nem én vettem, hanem egy ismerős valami boltból.. Már arra sem emlékszem, hogy fel volt-e bontva, mert rá van a RAM másik oldalára ragasztva magyar nyelvvel valami sorszám, de az akár én is lehettem anno..
Egyébként majdnem létezik olyan típus, amit a progik kiolvasnak: [link]De az is lehet, hogy csak én képzelek rémeket.
Szerk.:
embee Neked is köszönöm a választ!
Ja igen.. a lényeg: nálatok mi szerepel a progikban típusnak? -
klepto
addikt
Így már értem, köszönöm
Azt lehet tudni, hogy mit fog hozni az elkövetkező pár év?
Ha jól tudom, az i3, és az i5 Skylake csak dual chanel, de vajon az AMD mit fog hozni a ZEN-nel?
Az, hogy a 4x4-et duálban kezeli ha nem qc-s a proci memóriavezérlője az ok, de az nem tiszta, hogy akkor miért nem 2x8-ként kezeli? Ha csak Dual, és nem Quad, akkor mennyit lát, mennyit tud használni a gyakorlatban a 4 modulból a proci (csak 2x4gb)? -
klepto
addikt
Bocsi, ezt most nem értem
Egyelőre platform függetlenül kérdezem; valszeg LGA1151 lesz, de lehet, hogy megvárom az AM4-et
Más: ha az alaplapon van 4 db memória foglalat, akkor amennyiben 2 csatornás a vezérlő, akkor a négyből csak kettőt fog látni; vagy a 4x4-et 2x8-ként fogja kezelni? -
Alpi.
addikt
Most simán a korlátozásra mondtam egy példát. Egyébként magas ram frekihez mindkét félre szükség van. Jó imc-re és jól legyártott, megtervezett lapra.
Persze 2133 fölött már tuning, de azért egy ennél magasabb xmp profilt beállítani és élvezni azért annyira nem ritka manapság már ! -
kasa85
őstag
Dead Rising 3 exe hibával leállt.
Rengeteg zombit ki nyírtam,és akkor keletkezett ez.
Most fel peccseltem.
Egyenlőre nincs baj.
Na meg nem mondjuk ki a nevét verziója van meg.
Most nincs vele gond.
Auto ra raktam,és XMP re a bioszban a ram időzítést.
A feszültséget 1.56V ra.
Egyenlőre stabil.Tom Clancy's The Division egyszer sem fagyott ki. -
godjopet
tag
Köszönöm a segítséget. Arról sincs sajnos fogalmam, hogy szükségem van-e a 16 GB memóriára. Eddig 2 ill 4 GB-tal dolgoztam, na ez nem elég
Az viszont biztos, hogy memória-fejlesztés csakis úgy jöhet szóba a jövőben, hogy alaplappal, procival együtt.
Vagyis most kizárólag ehhez a konfighoz keresek memóriát (i3-4160, VGA még nincs, de vsz GTX-750Ti lesz).
Egyedüli memóriaigényes dolog a videó szerkesztés - amit szeretnék. Ebben is szeretnék tanácsot kapni, hogy kell-e nekem a 16 GB? -
petya2012
őstag
van egy Gigabyte GA-F2A88XM-D3H alaplap
QuadCore AMD A8-6600K, 4100 Mhzelég lenne a 1600-as is,csak azt nem tudom az a xms3 mit jelent?a memory support listában benne van a memória száma de az a xms3 nem szerepel
közben a 2-es kiesett,hiszen az 8 GB egyben
viszont van ilyen 1866-os [ez] csak ennek magas a bordája és pont a procihűtőnél van
-
törölt tag
nekem ennél a 16gb-nál is 2.4gb ot használt ,és a virtuális memoria 32gb abból meg még használt 3,6 gigabytot, csak böngészés pötyögés alatt a win10.
Ezt az aida64 írta a memoria fülnél.Azér is gondoltam hogy jó lehetne a ramdisk ,de lehet a boot-időt növelné meg nagyon.
A virtuális memoria a lapozó fájl, gondolom azt át lehet helyezni másik meghajtora?
Mert csak használja 16gb nál is mikor még nagyon sok volt belőle, valószínű 32gb-nál is ezt csinálná,megtudjátok nézni nektek menyit használ meikből ? -
Lex Icon
senior tag
A lap vadi új volt, úgy raktam bele a DDR3-as RAM-ot.
A BIOS-ban nem tudom állítani, mivel ha a DDR3 van benne, akkor el se indul a lap meg a BIOS. A kijelző se kapcsol be (No signal).
A DDR2 esetén pedig csak a DDR2-eshez tartozó frekvencia és egyéb paraméterek vannak.
A CMOS reset-et még nem próbáltam, mivel új a lap, de megpróbálom. -
Pubszon
veterán
-
Pubszon
veterán
Nálam az Aida legújabb verziója nem mutatja a RAM hőmérsékletet, viszont a HWMonitor program igen.
Cricial (micron) 1333MHz ECC -
Az egy hónap alatt kihozzák résszel egyetértek, a visszaküldéssel nem.
Szerencsére ott működik egy olyan dolog hogy vásárlói védelem, azaz nem kötelezhet rá hogy visszaadd a rossz árut még akkor sem ha ezt leírta a vásárlási feltételek közé. Indokolhatod hogy túl sokba kerülne visszaküldeni. Volt pár ilyen esetem és eddig azt tapasztaltam hogy vásárló ott nem járhat rosszul. Ha nagyon gáz van és nem működik együtt az eladó akkor még a paypal biztosítását is igénybe lehet venni. Én már 130 vásárláson vagyok túl és nagyrészt a magyar posta hibájából kellett igénybe vennem a pénzvisszafizetést, csak két eset volt ahol nem volt jó a termék és nem kellett visszaküldenem sőt maga az eladó írta hogy ne küldjem vissza!
Ha meg egy eladó lebonyolított több tízezer üzletet akkor nem egy darab terméken fog fennakadni, ez bele van kalkulálva az árba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Sorozatok
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged