Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HERR Z
veterán

a z utsó kérdés hogy e három közül ti melyiket vennétek(amd-s gépbe)
-A supertalent
-Crusial ballistix 800
-csx 1066 lásd hoc teszt
majd egy árba van mind -
HERR Z
veterán
régebben volt valami ramos oldal, ahol össze volt gyűjtve melyik gyártó melyik modulján milyen chip van(ddr2)
nem tudjátok a linkjét?
vagy a supertalent ősembernél is kapható 4-4-3-8 ram 2x1giga 800-as az milyen chipes? -
Samanbacsii
őstag
válasz
siwok1
üzenetére
Ezt a negyedik modul problémát hallottam már, kivettem kettőt de u.a. a helyzet. 70fok fölé soha nem ment a mag(ok) de bootoláskor pláne nem olyan meleg. Hát a chipset 50 körül jár az biztos... Most kap az is vizet, akkor olyan 30-35 körül megállnak.
Ezért terveztem a 2x1 modult.
...UI:Most ez van : 1066 Mhz fsb mellé mivel qdr ezert 4X 512Mb 533 mhz ddr2 ram = stabilan nf4 chippel
2-3-3-3-8-10 LDT frequency 5X és időben minden odér ahova kell 60 ns és mindenki örülhet magának mint majom a ..........
Ezt még emésztem...
-
siwok1
tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Sziasztok, tanácsotokat kérném!
Vista32 és 64 (Linux nem), hideg indításakor a gépem oprendszer felállása alatt 2-3szor minden hibaüzenet nélkül újraindul. Utána megy rendesen napokig, terhelve.Több dolgot végignézve (táp, driverek) arra jutottunk valszeg memo okozza. 4x 1gb 1066os kingston. (Ha vkinek más tippje van szívesen veszem!) Alap késleltetéssel és 1000nél feljebb nem állítottam be soha.
Milyen 2gb, 800mhz tipusokat javasoltok? Q6600 3.2Mhz mellé kellene.
Köszi!
" ... mert a víz az úr. "Válasz
Üdv.Sztem ott a proci-chip-ram utvonalat kéne tesztelni. A chip hőmérséklet legyen 50 fok alatt az a lényeg. A proc max!!!! 70, de ez már problémás, ramokat pedig hütőbordával kell ellátni. Ahhoz h 1066-on jól menjenek Plus ha inteles lap akkor azoknál már jo párszor láttam olyat is h a 4. modullal nem tud megbirkozni vmiért talán 4 way utasítással van baja mint az új phenomnak ami csak 3 magos lett valami iszonyat sok selejt 4 magos után valamiert (Szervizesnek is jó vagyok
)(Nekem a stabilitás végső soron az alaplap jó kiválasztásán múlt utána a többi, ez 5 tesztet jelentett mire megvettem az egyiket)
De ez a legjobb választás: NEM REKLÁMOZOK SENKIT CSAK AZÉ EZ JOL NEZ KI!http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=610&l4=0&model=2016&modelmenu=1 amit potenciálisnak látok a hűtése és energiatakarékossága miatt amit ad !!!EGYENLŐRE!!! csak kicsit lejjebb lévő árral...(csak 1 órát volt nálam)
UI:Most ez van : 1066 Mhz fsb mellé mivel qdr ezert 4X 512Mb 533 mhz ddr2 ram = stabilan nf4 chippel
2-3-3-3-8-10 LDT frequency 5X és időben minden odér ahova kell 60 ns és mindenki örülhet magának mint majom a .......... -
MrWillie
csendes tag
Hello!
Van egy nagy problémám remélem tudtok segíteni...
van 1gb ram a gépemben 800Mhz es vettem egy 2gb memet szintén 800Mhzs viszont nem megy vele a gép... a monitor nem kapcsol be... az alaplapnak bírnia kellene... a memóriák: 1gb samsung (nincs vele gond megy vele a gép) 2gb kingmax (nem megy vele a gép sem külön sem a samsunggal) lehet hogy hibás a ram amit vettem? vagy mi lehet a gond? -
Samanbacsii
őstag
Sziasztok, tanácsotokat kérném!
Vista32 és 64 (Linux nem), hideg indításakor a gépem oprendszer felállása alatt 2-3szor minden hibaüzenet nélkül újraindul. Utána megy rendesen napokig, terhelve.Több dolgot végignézve (táp, driverek) arra jutottunk valszeg memo okozza. 4x 1gb 1066os kingston. (Ha vkinek más tippje van szívesen veszem!) Alap késleltetéssel és 1000nél feljebb nem állítottam be soha.
Milyen 2gb, 800mhz tipusokat javasoltok? Q6600 3.2Mhz mellé kellene.
Köszi! -
Maxthon
csendes tag
Üdv!
Segitségetek kérném:
Itt van eza konfig:Intel Core 2 Duo E6750, Asus P5K Premium alaplap,Nvidia 8800 GTX vga, 4 gb ram
Az a problémám lenne, hogy a Windows Vista is csak 3,25 gb ramot lát.
Ez miért lehet? -
Traxx
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hát...sajna szabolcsi vagyok, és mifelénk szó szerint fehér holló gyakoriságú az A-data
Vagy ha van is, méregáron. De hátha, lesz, meglátom...ventiben se hittem, hogy sikerül jót jó áron kapni, és mégis
Netről rendelni meg nem akarok, ekkora összegnél nem érné meg sztem (gondolok itt a kiszállítási díjra...teszem azt, 15K-s memónál 2400 ft-ért hozza ki az ipon
)Ha nem, marad a Corsair.
-
Kiskokó
veterán
válasz
greatchaos
üzenetére
Ja az még nem lett frissitve
CORSAIR - ValueSelect 2048Mb DDR 400Mhz KIT -van már a gépben.
Az alaplap pedig MSI PM8M-VGyuri: utánanézek neki.
az alapbeállitásnak pedig azrt értem hogy én soha nem nyúltam hozzá.. szal teljesen alap.megnéztem de everestben nem irja a feszültségét.

-
Traxx
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Alapfeszes tuning befigyel majd (E6550 lesz benne), szénné húzni nem fogom. Igen, újonnan veszem.
Szóval akkor rá kell majd kérdeznem a Corsair rev-re...esetleg A-data vagy Geil? Elsődleges szempont amúgy a megbízhatóság lenne...
-
ent
őstag
Szentetek hiba? [link]
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
1000es? powerchipekkel van szerelve. kétlem hogy nagyon menne...
-
TazLeacher
nagyúr
Erről mi a vélemény? Szóval erről
-
K1LLMy53Lf
őstag
szerintetek érdemes megvenni a Geil Black Dragon 2*1gb DDR2 800Mhz-es kit-et tuninghoz, v inkább vmi más memó után nézzek??? vagy van valakienk vmi tapasztalata, h mit tudnak ezek a ramok?
-
Kiskokó
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
ja igaz.. szóval a RAM sipol.. de nem ugy sipol mithogy te gondolod....
eddig sose csinálta gép csak smot ezel a két uj rammal.
Gyurinak. Semmi beállitás minden alap Tuning soha se volt még kipróbálva se !!
eza a spiolás meg nem tudo mhogy mondjamm.. pl ... Nokia töltök is sipolnak ha áramr krakod és nem azé mert va nrajta hangszóró hanem a "tranziszot")ehet nem az de abban is sipol valami ) sipol valamirért- remélem értitek. -
FehérHolló
veterán
válasz
Kiskokó
üzenetére
Kicsit zűrös a fogalmazás...
elég észrevehetően sipol agép
VAgyis a memória sipolHogy tud egy gép kevésbé észrevehetően sípolni? Az vagy sípol, vagy nem. A memória hogy sípolna? Nincs rajta semmi hangkiadó eszköz... Max az alaplapi speaker sípol. Ennek főbb okai lehetnek (ha nem rögtön POST-nál csinálja):
1. Túlmelegedés
2. Táp rendetlenkedik
3. USB megkattant (Pontosabban valamelyik rákötött USB-s eszköz hibás)Gyuri kérdései fontosak, könnyebben elvezetnek a megoldáshoz.
-
Kiskokó
veterán
erre segitséget várok köszi
[link] -
Traxx
őstag
Hali!
Azt hiszem nagyjából összeállt a végleges konfigom, kivéve a memóriát...2*1 giga lenne mindenképpen, csak nem tudom, hogy Corsair TwinX, vagy mezei Kingmax? (bár gondolom az előbbi
) A dilemmám oka pedig az, hogy olvastam, hogy nagyon jól mennek a kingmaxok a kiszemelt Giga P35-DS3-ban.
A másik dilemma, hogy mindkét RAM CL5-ös. Emellett a Kingmax-al a környékbeli emberkéknek nem volt különösebb bajuk. Szóval megéri a felárat a Corsair? Jah, a rajta lévő chipekről nem tudtak semmit mondani a boltban.Más alternatíva felénk nemnagyon van (a netes rendelésen kívül persze), max. Geil. Mindenképpen boltból vennék amúgy RAM-ot, szóval az itteni bazárok kilőve...
Köszi a tanácsot

Mod: fanatikus tag lettem...hurrá

-
bajusz15
senior tag
hellohello
azt szeretném kérdezni hogy a memória időzítések mit is jelentenek??
Nekem van 2 gb Kingmax memóriám 1066Mhz. 5-5-5-18 --as. Ha én most megváltoztatom pl 5-5-5-15-re akkor mi fog történni??
Nagyon hülye kérdés de nem értek nagyon hozzá^^.
előre is kössz
, bajusz -
Kelvin
őstag
Egy ramnál mit jelent az,h ati cf v nv sli (kit)?Az,h milyen alaplapot támogat?(mint a videókártyáknál)
-
ToBeY
nagyúr
Ha ramnak több feszt adok akkor az befolyásnolnál hogy jobb időzítést érjek el?
Most 2V kap 5-5-5-18-on 2.1V stabilabb lenne 5-5-5-15? -
luw2win
őstag
Hali!
Újra felteszem a kérdést mert sajnos sokan monták h ez nem szereti ezt meg, az nem szereti amazt.
Szal egy Asus alaplaphoz milyen 1066-os 2*1gb os kit kellene? max 30k és nem lenne huzva, de stabil legyen (nagyon).A márka számit!
thx -
Menahem
tag
Ti melyik megoldást választanátok?
2 GB ddr2 800 Kingmax modul, vagy 2*1 gb ddr2 800 geil ultra? A GEIL 5k-val drágább. és nem vagyok biztos benne, hogy megéri a többletet.
Sziasztok

-
Grószfater
csendes tag
válasz
Grószfater
üzenetére
4-4-4-12 -ben 800-on 3DMark06 11400pont
5-5-5-15 -ben 960-on 3DMark06 11650pont
4-4-4-12 -ben 960-on: se kép,se hang!!
-
t-rac
senior tag
Üdv!
Ha 2x1 GB 800 mhz Geil BlackDragon késleltetését 5-5-5-18-ról 4-4-4-12-re átállítottam az ugye nem ronthatja el? A házam szellőzése se a legjobb,3 db 8 centis venti van csak benn.Ja mikor beállítottam,kikapcsolt a gép,majd magától vissza és úgy alkalmazta a beállításokat. Nem tudom hogy a Gigabyte-nál ez természetes,vagy hiba esetén van,mert még nem tuningoltam.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Úgy őszintén, mit érsz azzal, hogy 9500 pont itt, 4500-as olvasás ott?
Ha csak erre mész, akkor rakj bele CL5-ös 800MHz-es RAM-ot, azt csókolom. -
Tibord
senior tag
helló
Azt szeretném megkérdezni hogy mekkora feszt lehet adni a ramoknak?
4x1GB GEIL ULTRAKétféle érték érdekelne:
1 csak a két (első, hátsó) házhűtő van a gépbe
2 előző + 1 8cm-es zalman hűtő a ramokra irányítvaVan külömbség a kettő között? (hőfok, maxfesz, élettartam, stb)
Előre is köszi
-
Darth_Revan
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem vagyok "új" laptoptulaj
A max pedig amit eddig láttam, hogy kihoztak ebből a notiból CL4-es RAM-al és jobb procival, 9500pont 3dmark06-ban ami szerintem nem rossz. 
-
FehérHolló
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Úgy látom, új laptoptulaj vagy.
Ne várd el a notidtól, hogy olyan gyors legyen, mint egy asztali gép.C2D eléggé igénytelen a memóriára. Szerintem nem hozna szignifikáns gyorsulást a CL5 helyett a CL4-es RAM. Kivéve, ha integrált VGA-d van hozzá. (Pontosabban ha a VGA nem rendelkezik saját RAM-mal.)
Everestnek és Vista experience indexnek meg ne higyj. Előbbi által mért eredmények nem sok mindenre vannak befolyással. Utóbbi meg Microsoft kénye-kedve szerint változik. (A pontozási algoritmust szokták változtatni.)
Dual channel olyan 5% real-time javulást hozna.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
1. köszi, megnézem
2. nem az a fontos, hogy 4gb legyen (najó, talán 1 kicsit), hanem az, hogy CL4-es legyen és (minimum) 667mhz-es
Jelenleg ezek vannak a gépemben (CPU: C2D T5450 1,6Ghz, 667Mhz FSB)
-1GB Samsung M4 70T2953EZ3-CE6 667Mhz
-2GB Samsung M4 70T5663CZ3-CE6 667Mhz
És kicsit lassúnak tartom őket
(Everest szerint Olvasás: 4740MB/s, írás: 2990MB/s) Vista Windows Experience Index-ben csak 4.5-öt kaptak
Ezt a 2őt szeretném lecserélni gyorsabb CL4-esre. Te milyet javasolnál? Milyen lenne a legjobb sebesség terén? -
FehérHolló
veterán
válasz
Lespaulka001
üzenetére
Mert elég sokszor fordult elő, hogy el sem indul velük a rendszer. (Bal felül kereső.)
-
Lespaulka001
csendes tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Giga EP35C DS3r a lap. Egyébként miért kell kerülni más esetben a 1066-os kingmaxokat?
-
FehérHolló
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
1. Nem reklámozom az illetőt, nézz szét PH aprók között. Ha két külön modult veszel ugyanabból a fajtából, akkor is nagy valószínűséggel menni fognak dualban.
2. Google csodákra képes: [link](2GB 800MHz CL4-es modul nem létezik SO-DIMM-ben.)
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Mondjatok már nekem olyan, Magyarországon kapható SO-DIMM (notebook!) RAM-ot, ami a következőket tudja:
-memória méret 2x2GB külön vagy KIT-ben
-időzítés: CL4(!!)
-órajel: 667Mhz vagy 800Mhz
-Dual chanel-t jól kezeliÁtnéztem jó pár árlistát, és sehol sincs CL4-es 667Mhz-es notebook RAM
A lényeg, hogy nagyon gyors legyen.
G.SKILL-nek van remek KIT-je nagyon gyors RAM-okkal, csak sajnos nálunk nem kapható
Előre is köszönöm
-
FehérHolló
veterán
A két 1GB-os modul szemmel láthatólag különböző (nyák huzalozás, plusz ellenállások, stb). Azt is megkockáztatnám, hogy közük kevés van a Samsunghoz, legfeljebb a chipeket gyártotta Samsung.
(Rovernek van emlékeim szerint egy hozzászólása, amiben kifejti a samsung chipek és a "brand" névvel illetett lótrágya modulok eladhatóságának kapcsolatát.)Egyébként ha a modul külön sem megy, akkor nem szereti a lapod alapjáraton (=nem kompatibilisek). Megesik az ilyen. Ha van lehetőséged, cseréld el egy másik 1GB-osra (ügyelve arra, hogy az új modulnak is 8 chip legyen mindkét oldalán).
-
FehérHolló
veterán
válasz
Lespaulka001
üzenetére
Ha nem Gigabyte lap, akkor kerüld el messziről az 1066-os Kingmaxokat.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Lespaulka001
üzenetére
Azt nem tudom hogy érdemes-e,de nekem E6550 van és 1066MHz-es kingmaxok

-
Lespaulka001
csendes tag
Hello!
nekem olyan kérdésem lenne, hogy érdemes venni egy E6550-es procihoz 1066MHz 1024MB KINGMAX-ot venni, vagy elég lenne egy Geil Ultra KIT 2x1024mb 800mhz.
Egyáltalán érdemes mostanában a négymagosokon kívül tuning mellett 1066-ra áldozni?
köszi a válaszokat! -
luw2win
őstag
hát kb 30k lenne rá mm a kit-re.
Kingmax hiperx, corsair dominator.. véglis márkássat szeretnénk csak nem tom melyiket éri megvenni.
A bazárokba nézgelődök
szerk: pl ez esetben melyik?
2 GB/1066 DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 1066+ CL5 AKCIÓ: 22.900,
v.
2 GB/1066 Kingston HyperX DDR2 CL5-5-5-15 kék hűtőbordás: 25.900,-/KIT -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Persze, Corsair az egyik legismertebb minőségi memória. Nyugodtan vedd meg.
-
luw2win
őstag
vki?!?!up
-
luw2win
őstag
Hali!
DDR2 es ramot szeretnénk venni 2*1gb kit 1066 mhz
Melyik márka a megbizható(atom stabil legyen,és nem lenne húzva)?
Köszi -
NwL
tag
Update:
A felső modul működik az alsó nem.
Egyik oldal
Másik oldal
A két modul nem teljesen egyforma, bár a chipek ugyan olyanok.Az alaplapon lévő 4 foglalat közül csak kettőben indul el az első memória a dimm2 és a dimm4 -ben.
A második sehol. Lehet az alaplappal sincs rendben minden?
Közben találtam egy 512Mb-os hynix modult amivel szintén működik, de csak a dimm2 és 4 ben.
Magában is és az 1GBos samsungal is egyszerre.Most már teljes a káosz.
re: FehérHolló: lehet nem a termékkódot írtam le, de mást nem nagyon találtam rajta, de linkeltem a képét a moduloknak. A párokról annyit, hogy magába se megy a második memória. Cmos reset volt, nem is egyszer. Ezt a kompatibilitást viszont nem értem, hasonló modulok, de mégis van különbség. A kérdés: mi?
Köszi a válaszokat!
-
LYRI
tag
Valaki segítsen légyszi! Geil Ultra 2x1GB 800mhz Kit ram van a gépemben 4-4-4-8 az idözítése elvileg, de ez még biosban nincs beallitva nemtudom mit allitsak.Ilyen allitasi lehetöségek vannak:
-CAS# latency
-1T/2T Command Timing
-TwTr Command Delay
-Write Recovery Time
-Precharge Time
-Row Cycle Time
-RAS to CAS R/W Delay
-RAS to RAS Delay
-Row Precharge Time
-Minimum RAS Active Time
Valaki segítsen milyen értékekre kell mit állítanom és ha esetleg ezeken kivül mást is állítanom kéne biosban abban is. Gépcfg: 5000+ AMD X2, Gygabyte GA-MA770-DS3/S3 proci is alap órajelen fut jelenleg. -
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Az E2180-nak magas a szorzója, ezért bármelyik 800-as RAM-mal tudod tuningolni.
Jó a linkelt Corsair is, ha megy legalább 800MHz-en, ami ugyan valószínű, de nem biztos. Ha igen, akkor meg ugye nyilván cl5-ön fog menni, tehát ugyanott vagy.

-
FehérHolló
veterán
Samsung ([link]) és gugli szerint sem létezik ilyen DDR termékkód.
Négy ötletem van így szinte információ nélkül:
1. Az egyik modulnak 1, míg a másiknak mindkét oldalán vannak chipek. (Ez valószínűtlen 1GB-os moduloknál, de nem zárható ki.)
2. Nem a (DIMM1 + DIMM3) vagy (DIMM2 + DIMM4) párosokba raktad a modulokat.
3. Nem csináltál CMOS resetet, és lehet, hogy egy korábbi BIOS beállítás zavar be.
4. Csak szimplán nem kompatibilis a modul az alaplapoddal. -
Sk8erPeter
nagyúr
Tényleg csak max. 10-11k lenne rá, a 13k már kicsit sok, mert már elég jelentős pénzkiadás lesz így is a konfig többi részére.
Ahogy elnézem a tesztből, a játékoknál is jelentéktelen, elhanyagolható különbségek vannak a 800-as és 667-es között... (Quake, Half-Life, Far Cry esetén is csak 2, azaz kettő pont az eltérés, egyedül a F.E.A.R.-nél 4 pont a különbség, de szerintem ez sem különösebben érzékelhető játék közben...
)
A kérdésem tulajdonképpen arra irányult, hogy jó-e az általam megjelölt RAM, nem egy jobb, de drágább RAM-ra kérdeztem rá.
Azért köszönöm.
Legalább a teszt bebizonyítja, milyen piti differencia van az egyébként sokszor jóval drágább RAM-ok között, amit csak azért adnak többért, mert egy-két ponttal többet teljesít, és mert a frekvenciaérték magasabb.
Szóval jó az a "Corsair DDR2 TwinX 675MHz 2048MB CL4" 9'576 Ft-ért? (Szerintem egész jó ár, nem?) Vagy tudtok ennyiért jobbat is?
A CL4-időzítés jónak számít? (Hozzáértés hiánya miatt kérdezem...
) -
tom_tol
addikt
hello
ram csere elött ha valakinek van esetleg tapasztalata
cellshock vagy ocz között varia
kösz -
Attix82
addikt
Hello.
Mi a kulonbseg a Crucialnal az aranyhuto bordas es a sima fekete kozott? PHn arulnak 2gb/1066 CRUCIAL arany hűtőbordás 1100+ cl5
-
NwL
tag
Sziasztok!
Egy meglehetősen furcsa problémával fordulok hozzátok segítségért.
Adott egy ABIT AI-7 -es alaplap, melybe pár hónappal ezelőtt lett vásárolva egy Samsung 1 GB 400 MHz DDR modul (1G400 UL 005GJCG7 1210). Csak ez az egy memória van a gépben. Ezzel a memóriával a gép tökéletesen működik. Kb 1-2 hete lett vásárolva mellé 1 másik 1 GB -os szintén samsung modul. (1G400 UL 005GJCG7 0211)
Ha ezt a memóriát belerakom a gépbe, egyszerűen nem indul el. Próbáltam magába, másik slotba, bios resettel, bios safe modal. A másik memória modullal viszont tökéletesen megy.A memórának semmi baja, tesztelve lett másik gépbekbe.
Próbáltam másik típussal: kingmax, kingston, 256Megással, 1GB-ossal. Semmivel sem indul el.Az alaplapon van egy bios post code kijelző, ami AF kódot ír. Sajna a manualjában nem találtam ezt a kódot. Guglizva csak külföldi oldalakat találok amin a késleltetésekről írnak, bár ehhez nem nagyon értek, próbáltam ezeket is variálni, eredménytelenül.
Ha valakinek bármilyen ötlete lenne, azt nagyon megköszönném!
-
dats
csendes tag
Üdv!
Ezekbe a memókba botlottam: Ramaxel's Making.
Tud valaki róluk valamit, vagy látott már ilyet? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
DDR2 667 VS 800 teszt 667-es ram is elég, bár pont játékoknál ad jelentősebb pluszt (persze nem mindnél). Sztem inkább 800-asat vegyél ha van rá keret. SuperTalnet T800 vagy Micron D9 ezek CL4 1000MHz-et is visznek. Ősembert keresd+, ő árul ilyen jó cuccokat olcsón. Ha nem vagy nagy tunigos, akkor meg jó a 667-es is szvsz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
drur420
üzenetére
A hozzászólást nem neked címeztem, hanem Jorusnak és mindenki másnak, aki válaszol.
Én érdeklődtem, hogy nem lenne-e jobb ez a RAM annál, amit Jorus ajánlott.
Egyelőre számomra kérdés, hogy a CL4-időzítés jónak mondható-e (egyáltalán nem értek hozzá
), és hogy az általam megjelölt RAM-ról mi az általános vélemény, jó-e a 675 MHz is, kell-e több egyáltalán. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKG K371 professzionális stúdió fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! Asus Sabertooth Z97 Mark 1 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Használj 64 bites rendszert, és látni fogja az egészet.
Vagy ha van is, méregáron. De hátha, lesz, meglátom...ventiben se hittem, hogy sikerül jót jó áron kapni, és mégis
)

, bajusz
(Everest szerint Olvasás: 4740MB/s, írás: 2990MB/s) Vista Windows Experience Index-ben csak 4.5-öt kaptak