Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quan-Chi
őstag
most nézem IN9 lap 800as ramokat kezeli! 1066os ram simán megy benne csak alacsonyabb időzítéssel, ugyi?

-
SOAD19
addikt
Hello újra!
E8400-as proci+Giga Ep35-DS3(R)-hez a következő ramokat tudom beszerezni:
A-Data DDR2 OC 1066MHz 2 GB KIT (2x1GB) 16 368.-
Dominator Twin2X DDR2 2 GB 1066MHz KIT (2x1GB) 17 556.-
CSX DDR2 1066MHz 2 GB Overclocking kit (2x1 GB) 14 388.-
OCZ DDR2 1066MHz 2 GB KIT Reaper HPC Edition (2x1GB) 14 784.-
OCZ DDR2 1066MHz 2 GB KIT XTC (2x1GB) 13 596.-Teljesen tanácstalan vagyok, mert olvastam már mindegyik márkára, h s*ar.

Köszi!

-
Cadal
őstag
Hello!
Kérnék egy kis segítséget.Le akarom cserélni a memóriáimat, nem mintha baj lenne a mostanival, csak mindig meg van húzva egy kicsit a rendszer, és a meglévő kingmaxok, (ahogy azt sokan írják) nem a legjobb alanyok tuningra (sokak szerint másra sem). Pl. míg régen mentek 1,8V úgy hogy minden alapon volt, most már csak 1,9V hajlandóak elindulni
Ami szintén vásárlásra csábít, az az hogy elég olcsók a jó minőségű tuning ramok.
Kétfélét néztem ki, mindegyik Corsair 2x1Gb kit:
TWIN2X2048-8500C5D DDR2 1066Mhz CL5-5-5-15-2T 2,1V 14.090Ft.
TWIN2X2048-6400C4DHX DDR2 800Mhz CL4-4-4-12 2,1V 12.960Ft.
A szükséges feszt még tudja biztosítani, a 770DS3, és a Freezer pont lefújná a bordákról a hőt, ugyanis eppen felettük pörög a ventije.
Az 1066Mhz-es azért lenne jó talán, mert ha esetleg később Phenom lesz, akkor ki tudnám használni.
A 800Mhz-es meg azért tűnik jó vételnek mert elég alacsonyak az időzítési, valszeg elég gyors ram és hát perpill "csak" X2-es dübörög a lapban (es egész jó darab, lehet hogy még egy ideig meglesz).
Oprendszer Winxp 32bit.és a kérdés, szerintetek melyik a jobb választás...??
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Van 2x1Gb 800-as ballistix ramom. Mennyivel lenne jobb, ha ezeket lecserélném 1066-osra? Ezek is mennek 1200Mhz-t stabilan. -
swoody
senior tag
Sziasztok.
Gépvásárlás elött állok ez lenne a config: gigabyte p35 ds3r,intel 8400,gigabyte 8800gt 512mb.
Nem nagyon akarom tuningolni a gépet max majd késöbb de nem hinném.
Szerintetek jo bele a kingmax 2*1 gb 1066mhz vagy valami márkásabbat kéne?
Mondták nekem a geil-nek a black dragoon verzioját nem tudom hogy ez mennyire megfelelö.
Az igaz hogy az 1066mhz ramok is csak 800mhz-en futnak? Tegnap mondták de szerintem ennek nem sokk értelme lenne.Elöre is köszi.
-
leviske
veterán
Szerintetek:
- G.Skill 4GB 1000MHz Cl5 (20k)
-, vagy Crucial Tracer 2GB 1066MHz Cl5 (17k)A G.Skill azért lenne jó, mert Vista alatt minden egyes MB memória számít, viszont a Crucial-t jobban lehet húzni...

Előre is kösz a segítséget!

-
válasz
Lakuda
üzenetére
Amikor kipróbálod a RAM-ot, futtass pár tesztet, default értékekkel, mondjuk egy Orthos blend tesztet. Ha ott nem borul ki a bili, akkor nincs kompatibilitási gondja. Plusz, ha használtan veszel memót, javasolt Memtest-et futtatni rajta, a lényeg, hogy ahhoz, hogy a teljes memóriamennyiséget vizsgálja, boot lemezről kell futtatni, nem OS alól.
-
Lakuda
csendes tag
Köszi a gyors választ!
A kompatibilitás már induláskor kijön azzal, hogy nem bootol meg ilyesmi, vagy hosszabb ideig kell figyelni, hogy fagynak-e az alkalmazások...stb?
Csak azért kérdem, mert ha az előbbi akkor veszek valakitől aki elhozza hozzám berakom a gépbe és ha megy fizetem, viszont, ha hosszabb ideig kell tesztelni akkor inkább boltból ahová vissza lehet vinni három napon belül.
-
Quan-Chi
őstag
Üdv. jelenleg RAM vásárlás előtt állok: Abit IN9 lap, E6600cpu mellé én egy A-data 1066+ EE ramot néztem ki 2x1gb-ot potom 10k-ba, szerintem ez tökéletes, szerintetek?

-
válasz
Lakuda
üzenetére
Elmegy, az a szint, amit már érdemes gépbe tenni. Azért mielőtt megveszed, nézd meg, hogy nincs-e kompatibilitási gondja a lapoddal!
Az, hogy a lapod 667MHz-ig támogatja a memóriákat, annyit tesz, hogy default FSB-n legfeljebb 667MHz-en fogod tudni járatni őket, mert nem lesz 800MHz-hez tartozó RAM szorzó. -
Lakuda
csendes tag
Sziasztok!
Még két kérdésem lenne:
Ajánlott márkának számit a Kingmax a RAM-ok között?
Mi történik, ha 800Mhz-es RAM-ot rakok egy olyan alaplapba ami 677-et bir? -
válasz
Lakuda
üzenetére
Helyesen 1rx8 PC2 4000 444-12-03. Annyit jelent, hogy 512 MB-os modul, a Samsung gyártja, de legalábbis matricázza, DDR2-es, 533MHz-es, az időzítései pedig gyárilag 4-4-4-12. Értelemszerűen DDR2 533-as cl4-es modul kellene mellé párban, de a chipsettől függ, hogy mennyire érzékeny az eltérő modulokra DC szempontjából.
-
gyiku
nagyúr
tegnap megneztem mi a lapom (69vm-s2) vege fsb-ben. szorzot levettem 5re, igy 270en meg ment, 280nal mar kellett a cmosclear. utana procit is megneztem 533ra visszaosztott rammal, 10x260-at szerette, 10x270nel mar dobott 1 kekhalalt.
ilyenkor most mi a gyenge lancsszem, a ram? 260on kene muzsikalnia lapnak is, meg procnak is, nem? ehhez kepest most 235 az, amin stabil. vagy nem jol latom a dolgot?
2x1gb, 800as kingmax, 5-5-5-18 -
-
libus
őstag
Milyen progival tudnám megnézni, hogy a RAM-ok mennyi feszt kapnak?
Előre is
! -
tabrev
aktív tag
Sziasztok!
Hátha tud erre vki mondani vmit: adott ddr2, Rampage, e8200 - amit nemrég cseréltem ddr3, P5K3 deluxe, Q6700 helyett - a gondom: prime95 mindenféle beállítással fagy blend test alatt (elindítom és már ki is fagyott a gép). Mindkét konfiggal ugyanez a helyzet...
Ami még érdekes lehet, hogy amikor összeraktam az új szerzeményt, proc 8x500 ram 1200 5-5-5-15 20 percet ment a blend, én állítottam le. A proc abszolút Small FFT stabil.
Ha van vkinek bármi ötlete szívesen fogadom.
-
Lakuda
csendes tag
A CPU-Z azt írja ki, hogy a RAM 248,7 Mhz-en megy.
Az alaplap a kézikönyve szerint max. 667-es RAM-okat kezel valami olyasmit irt, hogy ha a RAM-ok párban vannak akkor ügyelni kell rá, hogy a CAS latency ugyanannyi legyen mindkettőnél.
A memóriára írt szövegből nekem az se derül ki, hogy ez hány Mhz-es. -
veber
tag
hi
kérdésem a ramjaim most 5-5-5-18 on mennek, érdemes áttenni 4-4-4-12-be és a feszt 2,1 re emelni, ez a beállítás mennyit nyomna a gépen, aramok geil ultra 800, alaplap pa35-ds3l, e4500...?
-
djg
aktív tag
Gyárilag 1066-osak és csx-ek, amikről eddig csak jókat hallottam.
Valamint mint mondtam nekem is ezek vannak és az alaplap és cpu is ugyanaz és nekem az 1066-os eredményhez még veszt se kellett emelnem.Szóval akkor csak a feszemelésben van a kulcs?
Az a kékhalál ilyenkor gyakori dolog, ha nem stabil a ram az szokott bejönni? -
nygma
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
"A RAM-ok 800-on mennek, és amikor átállítja 1066-ra játékok alatt (cod4, Crysis) kékhalál jön be neki." - talán ezért hagyta 800-on, nem lehet?
Nem lehet,hanem biztos...
Csak kár,hogy a gyárilag 1066 MHZ-es ramok nem mennek neki gyári értékeken ami meg van adva...
Hanem adni kell nekik 2,1V-ot (ha nem többet),hogy szerencsétlen ramok menjenek 1066 MHZ-et normálisan,stabilan...

-
Hurkaleves
őstag
Szerintem mehet még a fesz nyugodtan, 2,1v-tal mondjuk már illene stabilnak lennie, ha még úgy is szarozik, akkor talán nb-nek is adjon egy kis fesz-t (bár annak nem nagyon kéne beleszólnia ilyen értékek mellett)
Időzítések hogy mennek nála?
nygma: már ne haragudj, de az értelme a hsz-ednek kb nulla, és a legdurvább, h le van írva, h miért mennek 800on (különben minden lap úgy állítja be alapból, hiába, h gyárilag 1066mhz-es a ram).
mod.: "A RAM-ok 800-on mennek, és amikor átállítja 1066-ra játékok alatt (cod4, Crysis) kékhalál jön be neki." - talán ezért hagyta 800-on, nem lehet?
-
Hedgehanter
őstag
Bovitenem a gepet ram ugyileg most 2x1G van es gondoltam veszek meg 2x2G (mert olcso) bele de 32 bites Vista van es az nem nagyon fogja latni... (Virtualis szervereket futtatok)..
Ismerem a PAE-t de a MS oldalon irjak hogy akkor is csak max 4-et fog latni...
DE a memory remapping a BIOS-ban elintezheti nekem hogy lasson (hasznaljon) 6-ot....????

-
djg
aktív tag
Sziasztok ismét,
Erre esetleg van valakinek valami jó ötlete?
-
yoid
tag
8GB memoria elég lesz pár évre ,már ha nem évente cseréled a gépet.

-
canniball
nagyúr
Erre esetleg még valaki? (Eddigi fejlemény: a lap 1,5GB-ig pakolható.)
-
KPepe
senior tag
Hali!
Notebookba Core Duo T2400 (1.83GHz) mellé milyen ramot ajánlanátok? 4 GB kellene.
Köszi!
-
Lakuda
csendes tag
Sziasztok!
1 db Samsung 512-es DDR2 RAM van a gépembe (Fujitsu Siemens Scaleo J, AMD3800+) ennek keresek párt.
Kivettem és ez van rányomtatva:
512 1RX8 PC2 42004-444-12-03
Segitene valaki, hogy mit jelentnek ezek a számok?Ebből ki lehet találni, hogy hogyan találok olyan RAM-ot amivel kiegészitik egymást.
Előre is köszönöm! -
katt777
félisten
Megvannak a Dominator-aim. Az 5-5-5-15 rajta van, az OK, de az apróbb RAM-értékekbe mit adjak meg? Ott alapból igen hülyeségeket ír a biosom, sokkal magasabb értékeket, mint a Kingmaxoknál. Köszi, ha tud valaki segíteni!
-
-
Valty
aktív tag
Halli!
800-as Patriot RAM-ok elegendőek egy E8400-as proci tuningjához?
-
V1d0N
csendes tag
Szerintetek egy 1gbos kingmax 667es ramot fellehet huzni 700ra, úgy hogy nem lesz semmi baja? ^^
-
csimav
őstag
Geil ramok sztem jók

-
djg
aktív tag
Sziasztok,
Egy barátomnak vannak memória problémái, tudna valaki segíteni?
Arról van szó, hogy van egy 2x1GB Csx 1066-os párja egy ASUS p5k pro-ban.
A RAM-ok 800-on mennek, és amikor átállítja 1066-ra játékok alatt (cod4, Crysis) kékhalál jön be neki. Everest teszt lefut simán és boot problémák sincsenek.
Nekem majdnem ugyanolyan a konfigom és nincs ilyen problémám. Nekem 1,8V-on (alapon) megy 1066-ba feszemelés nélkül stabilan. Ő megpróbálta emelni a feszt, eljutott 1,94-ig, de még mindig azok a tünetek.
Az alaplap, CPU és RAM is ugyanaz mindkét gépben, csak nekem 4x1GB neki meg 2x1, de ez nem számít.Szerintetek mi lehet a gond? Adagolja tovább a feszt 2,1v-ig, vagy mi ilyenkor a teendő?
Előre is köszi a segítséget, ha valaki tud valami hasznosat...
-
Prodigy0
csendes tag
Üdv!
Asus P5Q alaplaphoz és Q6600 procihoz, melyik RAM lenne a legjobb választás?
Látom a Crucial Tracert többször ajánljátok, de a RAM 800 MHz-es, a proci pedig 1066-ot vár, egy tuning a Tracerrel így még belefér?Köszi:
Prodigy -
snoopy
aktív tag
memtest-en kívűl mivel lehetne még letesztelni a ramot. win alatt futósra gonolok.
nem tudom hogy most van baja, vagy nincs baja az egyik ramomnak. az egyik csíkommal el sem indult a gép, úgy egy hete pihnet a polcon, most beteszem és megy. pedig azt az egy darabot végig probálgattam mind1ik slotban egymagában, meg a párjával felcserélgetve és nem ment a gép. most betettem csak a rosszat vagy rossznak hitet és elindult, betszem mellé a jót is és ismét csak fel állt a win. -
katt777
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Debrecenbe kéne menni... de qrwa messze van. Nekem olyasvalaki kéne, aki vagy szállít erre, vagy közel van, mert gar. hiba esetén nincs időm és pénzem keresztül-kasul utazgatni az országban. Posta és futár nem jön szóba, minden más megoldás érdekel.
Egyelőre próbálom beszámíttatni az 1 hónapos Kingmaxaimat, az még jó volna, anélkül nehezen veszek újakat.
1200-on nem is mennek?
-
kem
addikt
Sziasztok!
Van egy Cus2 vagy milyen i815-ös lapom, benne 2*256Mb SDRAM.
Hogyan tudnám ezeket fixen letesztelni?
Memtest86 hibátlanul megy 4,5órája. 3 Pass. Ez elég lehet? -
katt777
félisten
Sziasztok!
Corsair Dominator TWIN2X2048-8500C5D mennyire bírja a tuningot?
Ilyen kit-et tudnék beszerezni, vagy OCZ-t, de az majdnem dupla ennyi, arra nincs pénzem.
4 1GB-os Kingmaxom van most, és hiába menne a procim többet, a RAM-ok miatt nem stabil a gépem 3.8GHz fölött. RAM-oknak az 1070 fölötti sebesség, és a 430 fölötti FSB is problémás, szóval a szorzót is hiába veszem lejjebb. Teszteltem külön procit, annak semmi baja, de RAM-tesztek kapásból elszállnak. -
Telefunen
őstag
válasz
luw2win
üzenetére
Az hogy csak 1300-ig megy bele nem jelent semmit, csupán azt hogy alap FSB-n (333-on), max 1333-ig tudod felszorozi (4x-es a max szorzó, bár ezt nemtudom hogy mondják ASUS-éknál), szóval amit felrakja 400-ra az FSB-t máris 1600 lesz a maximum.
Gyiku: Ha nem lehet RAM feszt állítani akkor inkább a 800-as, 1,8V-on az 1066-os sem megy többet olyan 950-nél (legalábbis nálam).A kérdésedre: Igen, a support csak annyit jelent mennyi a max szorzó, attól még tuninggal tud az többet is.
-
-
gyiku
nagyúr
hi, melyik a jobb, kingmax ddr2-rol van szo:
3 gb 800 mhz
2 gb 1066 mhz? -
luw2win
őstag
Hali!
Haveromnak kellne 2*1 gb ram (pénze van)
Melyik érné meg jobban Corsair TwinX 2*1GB DDR3 1600mhz
vagy: CSX 2048MB DDR2 1200Mhz DIABLO KIT
Nem tud dönteni h ddr2- v 3 at vegyen játékra lenne, meg egy kis enyhe tuningra
thx -
Telefunen
őstag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Igen, ez valóban gyanús.. Melyik tesztprogramról van szó? Szvsz. a windowsos memtest nem túl megbízható, akkor inkább 1,5-2 óra blend (esetleg memtest86). Ugyanabban a foglalatban nézted külön-külön a modulokat? -mert akkor lehet akár a foglalat is..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston HyperX és FURY 16Gb (20-22k) és 32GB DDR4 (47k) laptop ramok párban is 2666Mhz/3200Mhz
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast 1x16GB DDR4 3200MHz (KF432C16BB1/16)
- 4x4Gb DDR4 2400Mhz XMP BALLISTIX RAM
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

becsúszott helyette egy 9800GTX
everest szerint 1.94et kap
sry
fudi2002