- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz
TurpiUrfi2 #26198 üzenetére
Inkább olcsó yn vaku. Hagyd a fenébe ezt a soligort.
-
A Zéé
addikt
válasz
TurpiUrfi2 #26198 üzenetére
"Sem kivenni sem szigetelni sem mérni nem tudom hogyan kellene."
ebben az esetben én hagynám a francba. De ez csak az én véleményem
-
aleister
veterán
válasz
TurpiUrfi2 #26102 üzenetére
Az 1:1-es leképezés azt jelenti, hogy a valóságban a tárgy 1mm-e az érzékelőn is 1mm-ként fog leképeződni (szép szenvedőben),
-
80hun
addikt
válasz
TurpiUrfi2 #26102 üzenetére
sigma 17-70mm f2.8-4 os hsm 1:2.7 leképzést tud. (nekem ez a fajta van)
sigma 17-70mm f2.8-4.5 os hsm 1:2.3
és a legújabb sigma 17-70mm f2.8-4 os hsm C 1:2.7Annyi hogy a 70-300-asokból is a stabis jó csak , az olcsó stabi nélküli teléknek egy hulladék a képminősége.
Tehát kb 2 változat van ami tényleg jó : Tamron 70-300mm Vc Usd és nikon af-s 70-300mm Vr -
válasz
TurpiUrfi2 #26092 üzenetére
A gyújtótávolságot állítod huzogatással, a fókuszálás továbbra is tekerős.
Az említett 70-300-ban sincs motor, de hozzá még maszatol is és nagyon szenvedős a kézi fókusz.
-
80hun
addikt
válasz
TurpiUrfi2 #26093 üzenetére
Jobban jársz a tamronnal mint a nikon 70-300-al , mivel a nikon kb100e használtan.
A nagyfényerős teléknél is a nikon a nyerő 70-200mm f2.8 , de az ára nagyon húzós.
A tamron 70-200mm f2.8-at nézegettem én is de nyitva lágy a képe így rekeszelni kell, úgy meg mi értelme.
A végén vettem egy tamron 70-300mm vc usd-t . Újat , garival.
Ha záridő kell emelj az iso-n
A kitobit én meg se vettem , inkább kiváltottam egy sigma 17-70mm f2.8-4 os hsm-el.Na ez nyitva is éles és egész jó makróképességekkel bír. Használtan vettem 70e ért garanciássan. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
TurpiUrfi2 #26092 üzenetére
Az a nikon gagyi, nem VR-s változat és teljesen más a képminősége is.
-
válasz
TurpiUrfi2 #26059 üzenetére
Milyen sportról lenne szó (kül/beltéri), meg főleg mennyi gyakorlatod van manuálozásban?
Az 55-200 AF sebessége nem olyan acélos, a tele végén huntingol is rendesen - ha ügyesen csinálod, egy használt "pumpálós" 80-200 f2.8 (pláne beltéri) sportra valid alternatíva lehetne...
De ha mindenképpen kell az AF, az említett 70-300 még inkább, mint az 55-200...
-
aleister
veterán
válasz
TurpiUrfi2 #26059 üzenetére
Az, hogy jó.
Bár én inkább egy Tami 70-300 VC-t vennék az 55-200 helyett. Használtan 70 körül mennek. -
*Ropi*
félisten
válasz
TurpiUrfi2 #24317 üzenetére
"Lényeg hogy 18-55 -ösről beszélünk."
Tehát az átfogása érdekel: arra leírtam a lényeget. Ha "távolabbra" vagy "közelebbre" akarsz látni, akkor más okbjektíve(ke)t kell (pl. 55-200 kistelét) venned, ill. makró lencsét vagy közgyűrűt.
"Én örülök, ha ezt a szintet tudom hozni..."
Megnyugtatlak: ott kisebb részben az objektív optikai jósága, nagyobb részben az alkalmazott utómunka tette olyanná a képeket, mint amilyennek látod. Nem mellesleg ekkorára leméretezve sok hiba (pl. képzaj, életlenség) csökken.
"Akkor mi az a minimum ár amiért napellenzőt, Uv szűrőt érdemes a netről rendelni?"
Ne az ártól tedd függővé, mert drágán is lehet sz*rt venni! Keress felhasználói visszajelzéseket, ahol leírják, hogy milyen az adott termék!
"Ezek az infrás távirányítók milyen távolságból hatékonyak? És csak ha teljesen a gépre irányítom, úgy mint egy tv távit?"
Igen, a vázra kell irányítani őket. A hatótávolság nagyban függ a bennük lévő elemek állapotától, valamint, hogy nyitott vagy zárt térben használod, ahol esetleg a visszaverődés is segíthet. Kültéren verőfényes napsütésben megtörténhet, hogy meg se nyikkan, mert a napfény teljes spektruma elnyomja (ugyebár ez is fény, csak infra tartományban). Ezért megbízhatóbbak a rádiós kioldók (de abból is a csak 2.4 GHz-esek, mert a 433 MHz-es sáv tele van vezeték nélküli telefonokkal és távvezérelt kapunyitókkal).
-
aleister
veterán
válasz
TurpiUrfi2 #24312 üzenetére
Szívesen!
A cikk kihagyásával annyit a kitobikról, hogy kezdőknek teljesen megfelelnek. Főleg a 18-105-öt szoktuk ajánlani, de az 55-200-nak is szép rajzolata van állítólag. Ez alá nyilván kell egy 18-55 is.
Ezek ráadásul olcsó üvegek. Lehet velük kísérletezni.(#24306) mutyuru:
"kíváncsi volnék a felhasználói, élet tapasztalatokra tőletek."Egész pontosan mire vagy kíváncsi?
-
*Ropi*
félisten
válasz
TurpiUrfi2 #24312 üzenetére
Körtét az almával nem lehet összevetni: Canonos kitobiról (aminek ráadásul 6 különböző verziója van eléggé eltérő képminőséggel) szóló cikket linkeltél, nem releváns alap az összehasonlításra.
Egyébként meg azt sem adtad meg, hogy milyen témákat szeretnél fotózni vele.
Ha a fókuszhosszra és átfogásra vagy kíváncsi: az rövidebb távolságokra jó (de makróhoz már csak segédeszközökkel), vagy tájképekhez.
Az olcsó napellenző hátulütője lehet, hogy kispórolják belőle azt a fekete, bársonyos anyagot, ami annyira matt felületet biztosít, hogy semmilyen fény nem csillan be róla az optikába. Ha ezt lehagyják róla, akkor még a fekete műanyag is képes becsillanni - nem várt kontrasztvesztést okozva.
-
Throme
veterán
válasz
TurpiUrfi2 #24276 üzenetére
A halk mód expó gyakorlatilag a gyors tükörcsapkodást osztja kétfelé. Nagy különbség nincs csak jobban eltolja időben az az oda-vissza mozgást. Szóval teljes némaságra ne számíts, de ha kicsit csendben (de nem gyorsan ) akarsz fotózni, akkor lehet alkalmazni ezt az opciót.
Én eddig csak templomban próbáltam ki. Biztos nem maradtam teljesen észrevétlen -
aleister
veterán
válasz
TurpiUrfi2 #24276 üzenetére
1. A filterek szűrőmenetre csatlakoznak, tehát csak azonos méretű obikra jók. A napellenzők még ennél is neccesebbek, mert azok néha csak konkrétan bizonyos típusú tubusra mennek rá.
2. Ha kezdő vagy, akkor tedd nyugodtan auto-ra. A WB fontossága pedig esszenciális, hisz a színhelyesség függ tőle.
3. Szerintem nem. Az angol megfelelőjét kéne tudnom. Szerintem a Flicker reduction-re gondolsz, ami tök más.
4. A D3xxx széria nem tud bracketing-et.
5. A D3xxx széria nem tud MUP-t.
6. Minimálisan -géppel mérhetően- halkul a Q mód, de emberi észleléssel véve alig.
szerk: az aktos kérdésed meg inkább töröltem
-
Real_Necro
veterán
válasz
TurpiUrfi2 #23920 üzenetére
Akkor a kipipálás óta gondolom megy.
-
Schuby
aktív tag
válasz
TurpiUrfi2 #23915 üzenetére
nem írtad melyik képnézegető, de az irfan View esetében kép menü - információ - exif adatok, vagy az i gyorsbillentyűvel tudod megnézni
-
*Ropi*
félisten
válasz
TurpiUrfi2 #23727 üzenetére
Emlékszel 2006 augusztus 20-ra? Na annyira.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
TurpiUrfi2 #23727 üzenetére
Kb annyira hogy ne érje a táskán belül a felszerelést az eső.
A lowepro-nak az AW jelölésű táskáihoz van egy huzat, amit ilyenkor feltehetsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Olympus OMD E-M1X újszerű állapot
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest