- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
SidCorky #38329 üzenetére
Szigorú IMO: Ha egy szervíz után van egy pontos, jó, gyors... fokuszrendszered amit onnan sok évig használsz boldogan akkor imo le kell szarni azt, hogy kifogtál egy fokuszhibásat.
A probléma inkább az ha a komplett széria zizis AF szempontjából és hiába viszed 5* szervízbe, Fine Tunelod naponta akkor is szar marad. Én pl akármit csináltam a D7000 fokusza 10ből egyszer mindig szar volt. De ha jól emlékszem a D800 vagy talán D810? fokuszrendszere is erősen problémás.
Ennek meg utána kell olvasni és olyat nem venni. Új vázakról félévek mire kiderül, amit fixen tudok, hogy D600é az jó. -
Throme
veterán
válasz
SidCorky #38329 üzenetére
Ez inkább DSLR probléma. Mármint a fókuszhiba.
Emiatt célszerűbb AF tuning képes vázat venni sajnos.Belépőnél a "sötét" obikkal nem lesz szerintem nagy probléma. Persze érdemes kipróbálni, vagy élni a 14 napos visszaküldési lehetőséggel. Semmiképpen sem szervizeltetni, amíg visszaküldheted, vagy elállhatsz a vásárlástól.
A fix obiknál már kényesebb a helyzet kis dof miatt. Ezeket célszerű szintén kipróbálni vásárláskor, ha van lehetőség.Ez a fókusz (front back) probléma a rákfenéje ennek a rendszernek, és mikor a milc rendszerrel is összehasonlításba kerül, ez egy tényleges hátrány.
Odafigyeléssel valamennyire elkerülhető, vagy AF tuningos vázakkal enyhíthető. Sajnos még az AF tuning se a szent gráll, de nagy segítség.szvsz
-
fireman123
őstag
válasz
SidCorky #33521 üzenetére
Én D5300-hoz ezt vettem ettől az eladótól 1 éve, teljesen jó tartaléknak, kb. annyit bír mint a gyári, csak 1/4 árban kerül ....2 hét alatt megjött USA-ból.
-
gerlaip
addikt
válasz
SidCorky #26554 üzenetére
18-105-tel jobban jársz, sokkal többféle beállítást tudsz kipróbálni.
Kezdő gépnek teljesen megfelel a 3200, pár éve a felső kategóriások tudták azt, amit a 3200 tud.A D5200 nem sokkal tud többet, leginkább a kihajtható LCD számít, ami bizonyos helyzetekben segít, de az igazi dslr fotózásban nem nyújt több élményt, mint a 3200. Illetve valamelyest jobb az 5200 képminősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- BestBuy ruhás topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- Autós topik
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- iPhone topik
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- További aktív témák...
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon )
- Nikon Z50 II kit (DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest