- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Nekik elég sokáig meglesz a választási lehetőség, de végre akik meg nem kérnek a tükörből, azoknak is kezd már csorogni pár használhatóbb cucc.
Pl 5K1-en 17%os nagyítólencsém van, ezzel paraszthajszálynival marad el a 7K keresőjétől, ami persze picit világosabb és jobb lefedettségű. A milkem keresője meg kb akkora min az ötdéjé (gonodolom D700/D600 is hasonló), és kevés fénynél sokkal világosabb (cserébe ilyenkor nem olyan gyors a frissítés, ez eleinte van akit zavarhat). Igaz, a 'filléres' G2őn is akkor a kereső volt ami szerintem már bőven korrekt, és hatalmas.
És akkor bekapcsolhatom a vízszintezőt -portré állásban piszok hasznos!- meg egyéb infókat, belenagyíthatok, visszanézhetem a képet tökéletes fényviszonyok mellett, arcot felismerve ebből a másfél visszatekintő másodpercből 1sec-ig rázoomolat az arcra, stb. Vannak a kényelmi oldalon is bőven dolgok az avf mellett.Offoff:Megjegyzem végre találtam pár képet oly meg pana fronton 50mm ekv 1.4es üvegek összemérésekor melyik milyen képet dob ki magából, igen, jobb az oly a panánál, de hogy ehhez képest milyen az X.[link] Egyben annyiból is érdekes, hogy kis méretben is látni lehet mibe szeretnek bele egyesek a fuji képein
A ff milc és nagy üvegekről jut eszembe, nem tudom mi a fenét csinál a fuji, de ekkora méretben ilyen fényerővel stabi nélkül sem raktak össze ekkora obikat, ezek meg fémből, stabival összedobálják. 56mm 1,2esükre pl azt hittem mekkora drabális állatnak kell lennie, aztán a fenéket - de holnap este már azt is megnézhetem az 1,4/35 milyen kicsi
Jó, a fényerősebb teléjük az már nagy, de azok is relatív kicsik, nagyon odatették magukat szerintem. -
Kleroo
veterán
Azé a jövő, ami a mainstream.
Minden technológia halálra van ítélve.
Mire érdemileg kikopik az OVF, lehet ,hogy az EVF (szerű) megoldás annyira sokat tud, hogy köpni-nyelni nem tud az emberfia.Párhuzamnak lehetne mondani a telefonokat. Nyomógomb vs képernyő. Az érintőképernyő is nagyon régi technológia már. Ha a 90-es évek közepén egymás mellé tetted a jó kis billentyűs Nokiát, meg a csúcsmenő hightech nextgen érintős PDA-t(rezisztív foshulladék), akkor sírva fetrengve lehetett röhögni a szánalmas érintőképernyőn, és jogosan méltatni a fizikai billentyűzetet, hogy esély nincs rá,hogy leváltsák..
Aztán fejlődött a technika szokása szerint, és jött az iphone 2G, majd az állkoppanás;-> egyenes út a mainstreambe.
ÉVF-ben nem vagyok otthon, de a korai(4/3 rendszer első generációja) megoldások,és mostani csúcsok között biztosan lényeges difi van. Ehhez párosul még pár korszakalkotó fejlesztés, és kutya nem akar majd OVF-el szerencsétlenkedni.szerk: Az olyan emberkék akik köszönik de nem kérnek, nem veszik majd észre a különbséget(tehát senki) negatív "irányba". Csak hogy éjjel is remekül látnak vele, real time minden vackot nézhetnek rajta, tele lehet pakolni bármilyen segédeszközzel, obi fényerejétől függetlenül baromi világos. Tehát inkább csak a tudat és hang hiánya lesz "rossz". Ebből tudtommal most is sok-minden van, de még nem érte el az OVF szintjét,és pár technológiai fejlesztés még ráfér.(Még inkább rezisztív Winmobile 5 PDA, mint Multitouch kapacitív IOS7.
)
(De azért OVF powa!!!
)
-
Bazsee71
őstag
Nem veszem annak, főleg hogy teljesen kezdő vagyok.
Az elején voltam kimondottan elégedetlen, mert nem voltak olyan élesek a képeim mint a tesztfotók, közel sem. Aztán néztem, hogy kb. mind napsütésben készült 1/250-400-as idővel, én meg 1/40-80 között mozogtam, hogy rendes expo legyen.
-
goldnarmz
aktív tag
-
törölt tag
Na, az a77-et NAGYON megnézném, ha összefutunk egy talin legközelebb. Engedelmeddel.
Egy kollégám is szemezik vele, engem is érdekel (maga a tech, a gép, a képek). Nem váltási szándékkal, dehogy
csak kíváncsiság, mert nagyon megosztja a népet a Sony, van, aki szerint mindenből a szart rakta össze, van aki szerint meg klasszul innoválgat. De semmiképpen sem egy szokványos gép.
-
gab.m
senior tag
Ez így elég tág kifejezés, hogy elromlik benne valami... Egy D70 pl. kuka lenne, mert nagyon alacsony az értéke és már nem gyártanak hozzá alkatrészt. Egy D300at viszont biztosan tudnak javítani, az meg, hogy ez mennyibe kerülne a hibától függ. Jellemzően amúgy nem nagyon szokott tönkremenni csak úgy egy váz. Sok, 100k+ expónál bejátszhat zárcsere és egyéb finomságok, de szerintem még az is olyan áron van, hogy érdemes megjavíttatni.
-
L4mie
veterán
nagy....max 1v1 be elcserélném
de Dézit nem adom
/egyenlőre/
Throme: az nem probléma, hogy spanyollnak szürkületben nehezen fókuszál
mert ott kinek nem?múltkor szürkületben már én is bekapcsoltam a segédfényt, és talált fókuszt, előtte nehezen, míg a d7k sem fókuszált rá egy egész falra 3m-ről segédfény nélkül.
-
cool13
őstag
-
Throme
veterán
Tudom lejárt lemez meg hsz generátor, de szvsz D90-et Te már felejtsd el.
Némi kényelmi funkciókkal leszel gazdagabb, de képalkotást tekintve egy helyben fogsz toporogni.Én úgy tudom a D300 inkább sport (több képes sorozat) és természetfotóra van kitalálva. De ezekhez, ha komolyan veszed, azért kell jó obi is... Ráadásul elég nagy jószág. Legkésőbb jövőre jön a D400, ami elég ütős lesz, hiszen a D7100-at is aláznia kell, ami nem sikerült rosszul. Nyilván aranyáron...
D7k nyújt számodra - szvsz - előrelépést...
Ha csak nincs 35-ös fixed, ahogy Furkoo meghatározta a döntése fő mozgatórugóját -
gab.m
senior tag
D5000-ről D300: amikor kezedbe veszed a D300at, rá fogsz jönni, hogy eddig csak egy játékszered volt, és most lett igazi fényképezőgéped. Nekem legalábbis ilyen érzés volt amikor belépő szintű vázról D200ra váltottam.
A fényképezés nem az ISO-ról szól. A D300 pedig még mindig egy fantasztikus fényképezőgép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Nikon Z50 II kit (DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- ÚJ! Sony ZV-1F
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest