- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
Aktív témák
-
gab.m
senior tag
-
gab.m
senior tag
válasz
Sefter #37889 üzenetére
Ha vakuzol, akkor mindegy a záridő. Vagyis nem. Ne használj ilyen rövid záridőt!!!
Mert ahova elér a vaku, az szépen kiexponált lesz, de máshol meg fekete lyuk, sportcsarnokot meg indirektbe bevilágítani egy rendszervakuval nem hiszem, hogy lehetséges.
Próbáld összehozni az expozíciót!
A D90el elmehetsz simán 1600ig, és ha ebbe belevakuzol akkor még kevésbé lesz zajos.
Szóval szerintem 1600as iso, és először nézd meg, hogy milyen expót kapsz csak környezeti fényeket használva. Utána vidd bele a képletbe a rendszervakut.Sok sikert!
-
Kleroo
veterán
válasz
Sefter #37832 üzenetére
A dühítő az az,hogy egyértelműen fixált dolgokban hazudott. Ha lett volna rajta 1-2 nem várt karc,az vitás,mert fogalmazás,ect kérdése. De így,hogy vállalt próbagarit,és állította,hogy fókuszmotors,ez így duplán undorító. Márpedig ha nem vagy "asztalborítós" típus,akkor nem lehet mit tenni.
-
m3ss
veterán
válasz
Sefter #37260 üzenetére
en ezt sosem ertettem, mindenki ezzel a kirandulassal, utazoobival jon...elmegy az ember kirandulni, fotozgatni, nem viszi magaval ugy is a hasznalatos objektiveket? biztos nem mennek 17-70-nel kirandulni ha lenne egy 10-20-am, meg egy 105 macrom. meglatok vmi bogarat akkor makrozni akarok, ha tajkepet lonek akkor meg a masik obi kene. meg ha elvisz az ember a taskajaban egy 1-2 kg-os felszerelest (taska, zoom, vaz, stb) akkor nem mind1 az a +1 kg tulsuly mondjuk?
biztos hulyet kapnek nem lenne nalam az az obi ami kellene...
en a helyedben inkabb fix-et vennek, vagy a telere koltenek ha vannak ilyen jo kis vadonban fotozos lehetosegeid. de neked kell eldontened, latod mindenki maskepp gondolkodik... -
m3ss
veterán
válasz
Sefter #37252 üzenetére
nem sok ertelmet latom, de felhasznalas kerdese. lesz kicsit nagyobb latoszoged, kicsit nagyobb fenyerod, kicsit jobb nagyitasod...de azert meg igy sem lesz nagylatod, portreobid, makroobid se. olyan felmegoldas, nem?
persze ha nem akarsz obit cserelgetni jo lehet.
en biztos inkabb vmi celobjektivet vennek 18-105 melle/helyette, attol fuggoen h mit fotozol. -
JohnyBlue
addikt
-
aleister
veterán
válasz
Sefter #29841 üzenetére
Viccelsz?! 1000 forintért 180 oldal? Ennyiért akkor sem nyomtatod ki, ha leszedted pdf-ben.
Ha használod az LR-t, szerintem megéri. Bár illet volna ennek az oldalnak felrakni egy tartalomjegyzéket, hogy bármi biztosat lehessen mondani.
ps: No meg számomra ez elég fura. Azt írják, hogy 30% kedvezmény. A bolti ár kb 3 rugó, ez kerül 1-be...akkor ez nem 30% kedvezmény, hanem kb 66%.
-
L4mie
veterán
válasz
Sefter #27906 üzenetére
ohh megnyugtató
, komolyan azt hittem zacskóban hozzávágják az emberhez.
Köszönöm a válaszokat.Hát még körbenézek...igazából a 220V a garanciális fusizásukkal (értsük ez alatt, hogy boltit, nem pedig Nikon garit adnak) nem szerepel a számomra legszimpatikusabb üzletek között.
-
Kleroo
veterán
válasz
Sefter #27838 üzenetére
Sok sikert.
Az SB800 tényleg király áron van. Remélem nem egy lehajszolt példány. Bennem is felmerült,hogy ennyi pénzért remek lenne +1 vakunak,és akkor még keményebb képeket lehetne készíteni.Csak hát az én amatőr szintemre több mint túlzás(Sőt igazából egy yongnuo is az,amennyit használnám)
Igen,ezt jelenti a tolózoom.
gab.m : A 70-200VRI lesz lassan 10éves.
Ez a tolozoom sokkal de sokkal régebbi. -
TeeJay
félisten
válasz
Sefter #26893 üzenetére
nem sokkal gyorsabb mint az én Ultra II Sandisk-em
egy Silicon Power C10 és a Samsung SDHC C10 kártyát néznék meg még szívesen mire képes
de az UltraII és ez a kártya is bőven elég egy D90 vázhoz, az újabbak meg nem hinném hogy annyival gyorsabbak ugye
HD videóhoz meg már C6 kártyának is tökéletesnek kell lennie -
MaUser
addikt
válasz
Sefter #26738 üzenetére
Azért van néhány olyan szolgáltatása a D7000-nek, ami bármilyen "szinten"* jól jön:
- 100%-os kereső
- kb. 1EV előny (ha a zaj kellemességét és a felbontást is nézzük)
- sokkal jobb követőfókusz
- "szintező"
- két sd kártya slot (ha már ment valaha tönkre kártyád ezt nagyon lehet értékelni)
- masszívabb házAz hogy ez megér-e 100eFt plusz pénzt azt te tudod. Mivel kezelhetőségre a két gép nagyon hasonló (és végül is ez is van legalább olyan fontos, mint a feature lista), én személy szerint inkább valami olyanra költeném a különbözetet, amit egyébként nem biztos, hogy megvennél, de sok szituációban segíthet (SB700/900 vaku , minőségi DX objektív, stb.).
*Nem hiszem, hiszem, hogy lennének "szintek". Ha csak hobbiból is kattintgatsz néha, biztosan készítesz olyan képeket amik a te számodra minden más képnél szebbek lesznek. Akkor meg már csináld olyan géppel, hogy ne azon múljon később ezeknek a felvételnek a minősége és/vagy elkészülte.
-
-
Throme
veterán
válasz
Sefter #26738 üzenetére
Ha a D7k-t soknak találod a szintedhez, akkor a D90 is sok lesz.
Szerintem ezzel a szint dologgal kár foglalkozni.
Sehol nincs leírva, hogy a gép 500 funkcióját használd ki különben nem vagy ember.
Az se, hogy ha FF gépet vesz valaki, akkor azzal tilos szar képet készíteni.Kell egy jó váz és elérhető, akkor nem kell vacakolni.
Legrosszabb ami történhet, hogy kiábrándulsz a fotózásból és buktával kiszálsz belőle.
A D7k-t pl mindenkinek (öregnek, fiatalnak, kezdőnek és haladónak) ajánlja a nikon. -
Kleroo
veterán
válasz
Sefter #26714 üzenetére
Szia!
Hát először is, ha 120-ért tudsz szerezni vadi új D90 vázat,akkor nincs is miről beszélni,hogy megéri-e.De a kérdéseidre válaszolva:
Én anno maximálisan rákattantam a D7000-re,és a D90-et egy öreg "izé"-ként tartottam számon. Abban minden(szenzor,af,fénymérés,sorozat) extra-hiperszuper jó. Egy Saturnban pont egymás mellé volt kirakva a D90 és D7000.Nagyon alaposan kiteszteltem,összehasonlítottam őket,és annyira nem voltam hasra-esve a D7000-től. A D90 is brutálisan jó.Ha pedig azt nézem,hogy 100k-val többe kerül,akkor már tényleg a józan eszemre kellett hallgatnom,bármennyire is a D7k-t akartam.
Ismerem a D60-at. ISO100-on remek minőséget nyújt,de utána elég hamar elfogy.
A D90 minden téren egy szép nagy előrelépés.Nem igazán ütközöl már korlátokba amatőr szinten.Mindent tud,ami csak kelhet.Az én tapasztalatom,hogy ISO800-ig szemrebbenés nélkül lehet tekerni.1:1-be is keresni kell a zajt.Utána már erősen növekszik. 1600-on még bőven jól használható,de addig már nem szívesen nyomja fel az ember. 3200-on pedig már kifejezetten zavaró kezd lenni a zaj,és főleg a struktúrája.De a nem 1:1-ben nézve még mindig korrekt,szabad használni.Följebb viszont már nem beszélnék magas minőségről...
Summa-summarum 1600-2000ig nagyon szépen dolgozik.Még a D7k vsD90-hez annyit,hogy azért éri meg jelenleg a D90,mert már átlépi azt a szintet,hogy tényleg csak az obi a fontos,és a váz részéről nincsenek (nagy) hiányosságok. Persze nem mondom,hogy a D7k nem egy szép nagy előrelépés,de irgalmatlanul nagy felára van.A különbözetből kifér egy 70-200 Fényerős tele is akár.
Szóval a D90 "önerőből" megszerettette magát velem,és azóta is nagyon-nagyon szeretem.Kiváló gépnek tartom.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Sefter #26714 üzenetére
pont a magas érzékenységen jobb, lényegesen kevésbé zajos
alapérzékenységen viszont van, aki inkább a CCD-t preferálja, elfogadhatóbbnak tartja a zaj jellegét
de ez csak erős (még csak nem is 100%, hanem inkább 2-300% nézetben) nagyítással föltűnő, míg az általánosan alacsonyabb zaj 100% alatti nézetben is látható magas ISO-nsokaknak azért számít a motor, mert olcsóbban beszerezhető egy régebbi, motor nélküli változat (pl. 50/1.8 nagyon olcsó, vagy a 85/1.8, aminek csak idén jelent meg motoros változata)
de valóban könnyen előfordulhat, h számodra mindez lényegtelen, és a D5100-ban a jelenleg talán legjobb érzékelő van, a D7000-rel (vagy a Pentax K-5-el) azonosde vannak más különbségek is, amik számíthatnak, ezeknek utána kell nézz
(pl. sokkal kisebb optikai kereső a D5100-ban, vagy a vezeték nélküli vakuvezérlés hiánya, előnyként viszont a kihajtható kijelző, korszerűbb firmware, adott esetben hasznos szolgáltatásokkal, mint pl. időzített felvétel) -
válasz
Sefter #26447 üzenetére
Valószínűleg még egy 1,8-as obival is min. ISO1600 fog kelleni, vaku nélkül, de egy 2,8-as zoom-mal biztosan! Szóval talán egy zoomolható vaku + fényerős zoom lehet a jó megoldás. De olyan obit keress, ami gyenge fényben is kifogástalanul fókuszál! Nem téveszt, és nem is molyol, mintegy kompakt gép.
-
gab.m
senior tag
válasz
Sefter #26449 üzenetére
A kulcsszám a vaku erősségét jelzi. Ugyanakkor, ha messze van a téma amit fotózol, akkor szinte esélytelen, hogy segítene a vaku.
Fényerős zoom van: Tamron 28-75 f2.8, ilyenhez jutottam hozzá nemrég én is. Penge objektív, csak viszonylag ritka. Keresgélni kell itt hardveraprón, indexen meg minden ilyen helyen, aztán ha van korrekt példány, lecsapni rá. Makrózni is elég jól lehet vele (33 cm. közelpont) -
hemaka
nagyúr
válasz
Sefter #26447 üzenetére
Az 50-es hosszú lesz beltérben. Nézd csak meg, hogy a képeid döntő többségét hány mm-en csináltad, azzal mindjárt el lehet dönteni, hogy kb. mi az a tartomány, amire neked szükséged van.
De a nagy fényerő sem tud csodákat tenni gyenge fénynél, beltérben, így inkább egy jobb vakura szavaznék. -
-
Kleroo
veterán
válasz
Sefter #22892 üzenetére
Ez teljesen korrekt érthető.
A váz vs Kit árat is aláírom így nézve,hogy ez végül is belépő modell.
Egyébként 2 olyan érdeklődőm is volt,aki D40ről váltana,és alku nélkül kellett volna nekik. De ahhoz még a D40et is el kéne adni...
Most meg jött ez a 95k-s ajánlat. Én naív meg gondoltam kikérem az itteniek véleményét.
És egyből meg is kaptam a magamét.....
(És azt mégegyszer mondom,hogy a 100ropis ár azért volt,mert nem sürgős és úgyis alkudoznak összevissza.A 95ezres kérdés meg a mostani FT/USD illetve az árvíz miatt volt,mert én annyira nem vagyok képben mennyit jelenthetnek ezek pluszban. Az mondjuk árulkodó,hogy a Digitcamnél mér 145k a D3100kit.)De itt zárjuk is le. Csak szimplán az nem volt ínyemre,hogy személyeskedés jellegűen be lettem oltva egy ártatlan kérdés után.
-
Peethy
őstag
válasz
Sefter #22148 üzenetére
Most épp első tablófotózásom előtt vagyok, és kaptam jótanácsokat, hogy hogyan is csináljam. Ha közeli képeket akarsz, akkor számottevő lehet a torzítás, így közeli arcképekre mindenképpen nagyobb gyújtótávolságút vegyél. Jelenleg én is egy Sigma 105 f/2.8-at kergetek a használtpiacon, de még nem sikerült találnom...
Az aláírásomban ott van a flickr-es profilom, én ennyit tudok kihozni egy 50esből
(#22159) Danniel: irigyellek
-
Danniel
tag
válasz
Sefter #22153 üzenetére
Egész alakos portréra sok lesz a 90-105mm. Pár hete vettem Sigma 105 2.8 macro-t. Eszményi, arra, amire ki lett találva. Nem olyan rossz tárgytávolság, 1:1, közgyűrűzve meg brutális szerintem
Portrézni is jó, de nem egész alakra. Valamint ezeknél a makróobiknál azt szokták mondani, hogy makróra nagyon jó, hogy iszonyatosan tűéles, de portrénál már ugyanez a tulajdonság nem olyan előnyös.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
Sefter #21835 üzenetére
Ezért is írtam, hogy felhívom őket újra, de inkább hagyom a francba, mert gondolom már odaadták a futárnak. Meg biztos, hogy benne lesz, hiszen gyári doboz, szal ha azt mondjátok benne kell lennie akkor benne is lesz. Ha meg nem akkor balhét csinálok telefonon keresztül
-
Larry303
addikt
válasz
Sefter #21366 üzenetére
pont ezen megfontolásból választottam én is egy kit obit, bár én a 16-85 mellett szavaztam, mert elég sokat fotóznék tájképeket...ha valaki hosszabb távra tervezi akkor sztem is jobb választás egy nagyobb átfogásúval kezdeni, kitanulni azzal a gép tökéletes használatát, és amikor már tudjuk hol vannak a határaink, akkor jöhetnek az objektivek...
-
aleister
veterán
válasz
Sefter #21074 üzenetére
A D5100-hez (is) adott Nikon 18-105 kit obira gondolsz?
Valamint a fenti kitobi megegyeik ezzel: Nikon AF-S DX Nikkor 18-105 mm F3,5-5,6G ED VR? -
arn
félisten
válasz
Sefter #20985 üzenetére
azert a nikon 18-105 nem olyan rossz obi
illetve hasznaltam mar par honapig (olympus xz1), es a regit (olympus e410) jobban szerettem, a hibai ellenere is. hiaba jobb egy csaladi fotozason, hiaba tudok vele siman egy templomban fotozni, es hiaba kisebb, es kezeli jobban a dinamikat, nem lehet rendesen kezbevenni, gyakran lemarad a temarol, es kell egy normalis kereso ra. igazan, kozeli temakon elnek a kepek, nagylatoszogon nincs benne meg azaz elet, ami egy kitobis negyharmados gepen is megvan. osszesegeben szinte mindenutt jobb ez a kompakt, mint a regi, egy valamit kiveve - siman utcan setalva, verofenyes idoben. probaltam 1:1ben ugyanazt lefotozni mindkettovel, es igy vizsgalva nem igazan tudom, hogy hol a hiba, de amikor a kepeket valogatom, a kompaktos kepek kozott sokkal nehezebben talalok jol sikerultet, amit orommel toltok fel netre. elemeire szedve jo, de az osszhatas megsem az igazi. legalabbis amire en hasznalom. ha pl embereket fotoznek csak vagy kozeli temakat, akkor ciganykereket hanynek oromomben, de igy vmi eltunt, ami eddig megvolt, es en mindkettot szeretnem. [link]
en ket dologra gyanakszom: talan a szukebb szintartomany, illetve a nagy fenyereju objektivek nem teljesitenek jol szukebb blendevel, vagy a masik oldalrol a negyharmados gepnel szukebb rekesszel nagyot ugrik a kepminoseg, es tagabbal pedig annyi neki.
-
arn
félisten
válasz
Sefter #20972 üzenetére
melyik bridgeben van normalis meretu szenzor? amugy epp hasonlo okokbol vettem topkompaktot, ami szvsz kepminosegben orrbanyomja akarmelyiket.
mikro negyharmaddal az a baj, hogy iszonyat dragak hozza az objektivek, ill vaz szinten alig lennek elobbre, mint a mostani negyharmados slr, es az is joval dragabb. kepstabilizator kell, kereso is kell.
-
Kleroo
veterán
válasz
Sefter #20861 üzenetére
Nekem is megérne mostani tudással,elvárásokkal(bár anno a videóképességei miatt is döntöttem a d3100 mellett,nomeg így is pont elég pénzem volt rá
)
De én már a lumixomról úgy tértem át tükrös gépre,hogy nagyon-nagyon hiányzott az,hogy részletesen belenyúljak a képekbe.És azelőtt is mindent én állítgattam,amit csak engedett a gép.És igaza van mindenkinek.
Mindenki a saját gondolkodását vízionálja rá a dologra.De az alapfelállás-(frankó gépet 5éve automatán használ,pénzköltés céljából is vált,és még csak objektívet se nagyon szeretne cserélni)-,amit írt a kolléga,arra a legjobb megoldás, a legolcsóbb tükrös.
-
Donald
tag
válasz
Sefter #20856 üzenetére
Akkor inkább vegyen D700-at, hisz ki tudja hova akar fejlődni...
Ha vesz egy 100ezres vázat, azon nem hinném, hogy nagyot bukna. Én még 725-ért vettem a D100-at, 180-ért adtam el... Biztos jobb lenne egyből egy nagytudásu (?) gépet venni, de itt pusztán ergonomiai, kezelhetőségi difi van, nem képkészitési különbség. Azt meg mindenki döntse el, hogy megér neki x Ft különbséget ez a plusz "szolgáltatás". Ennyi erővel lehetne D7000-re is rábeszélni, hisz az még jobb és annyival nem drágább, hogy elsirja magát az ember... -
Kleroo
veterán
válasz
Sefter #20856 üzenetére
Én a 4/3-ot mint csak ötletet dobtam be,mint írtam,csak a kolléga eléggé alábecsüli őket
Én pedig a kérdező első hsz-e alapján reagáltam.Egy Fz30at használ 5!!!! éve,szinte csak automatán. Arról nem írt,hogy mostantól elmerül a fotózásban és ez lesz az elsődleges hobbija.És a D90 a fogásán kívül sok előnyt nem tartalmaz amit szerintem valaha is használna.
Vagy szerinted mi van a D90ben ami fotós szempontból hiányzik a D3100ból?(Nem a D90 fölényét kérdőjelezem meg,csak az alapvető kérdése alapján még a D3100at is majdhogynem feleslegesnek tartom)
-
nesa
veterán
válasz
Sefter #20843 üzenetére
Ez semmit nem er levelnehezek, elotetek kozt ez meg er valamit, de teleobira en nemajanlom, de PL a 35/1,8-ra pont jovolt es a fenyerobol valoban semmit nemvesz le.
Galeriamba ami a mecsekbe keszult autos kepek gyak min azzal keszultek(csak a nikonos kepek) sajnos akkora cropp nagyreszuk hogy pont a 100% latod.Korabbi kerdesed Milcre (m4/3) van 14-140 meg talan 14-150 is.
Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Asztalos klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Insta360 X5 8K Akciókamera, ÚJ, számla, gari - AKCIÓ!
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- CANON EOS-1D X MARK III - újszerű - ~62k expo
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest