- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
balpis
őstag
válasz
Octopus21 #35441 üzenetére
bocs, de a printscreen honnan látná, hogy a monitorod éppen sötét vagy világos. Ha kikapcsolod és úgy nyomod meg, akkor egy fekete képet kapsz?
Az általad küldött képen a csíkok ot vannak, monitor beálítástól függően többé-kevésbé látszódnak. De azoknak nem kellene ott lenniük... És a vakuhoz sem lenne szabad, hogy köze legyen, a vaku nem tud ilyen csíkokat rajzolni a sötét égre... Legalábbis nem tudom elképzelni...
(egyébként a monitoron én sem látom már 30 centinél messzebbről. A notebookon még kiverte a szemem szinte.)
-
-
szeva000
addikt
válasz
Octopus21 #35359 üzenetére
jah,ott már nekem is kijött a nesa által bedobott részlet.A piros csíkok tényleg ott már láthatóak.
csinálj pár raw-ot sztem...Bár eléggé fura,hogy tényleg párhuzamosan vannak ott a csíkok.
esetleg próbálj meg más záridőt is,egészen 1/200-ig.Ha minden képen ott lesz és szűrve sincs semmi.... -
Degeczi
nagyúr
válasz
Octopus21 #35343 üzenetére
akkor mégegyszer: nem kicseszésből, hanem pont fordítva, a biztonság miatt nagyítanak túl!
pl. a fotópapír mechanikus megvezetése sem garantáltan precíz, és a papírméret is csak névlegesen "10x15" (egyébként egy picit mindkét irányban nagyobb - és így a képarány sem hajszálra 3:2), h ha csak a széléig nagyítanának, helyenként fehér szegély lenne a pontatlanságok miatt - az sokkal rondább lenne, ha keret nélküli albumba kerül...ezért szükségszerű valamekkora túlnagyítás - neked pedig számolnod célszerű vele
de mondom, már maga a keresőd vág, így ha valóban arra hagyatkozol, az bőven elég, a túlnagyítás sem szed le többet:
-
szeva000
addikt
válasz
Octopus21 #35345 üzenetére
igen,a sötétebb részeknél jön ki legjobban a hiba.Ugyanis a TN panelek megvilágítása és fekete árnyalata nagyon rossz.Még kalibrálással is.De nagyon sokat lehet javítani általában rajtuk....természetesen nem fotót szerkeszteni valók...oda egy komolyabb IPS panel kell minimum.De el sem merem mondani,mennyibe fáj
megy privi.. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Octopus21 #35337 üzenetére
ha a keresőben valóban úgy lőtted volna a képet, h az ott pont jó, és utólag már nem vágtad volna tovább, akkor nem lenne ezzel problémád: a D3100-ad keresője 95% lefedettséget ad, ami jellemzően nagyobb ráhagyást jelent a kidolgozások túlnagyításnál...
(de attól még nem lesz rossz egy portré, ha hiányzik egy hangyányi a feje búbjából)
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Octopus21 #35133 üzenetére
Hát amit a linkelt oldalon ír, az finoman szólva érdekes, mert a 3 év garanciát a hazai Nikon képviselet adja, az nem EU-s jellemző!
Ezért vagy Nikon.hu a forrás, vagy lódítás a 3 év.
(a "a 3éves garancia egész europára érvényes" alapján inkább utóbbi, mert ez nem igaz. Egy hazai, 3 év garos vázat másik EU-s országban csak az első év folyamán javítanak ingyen, és viszont) -
csuf
tag
válasz
Octopus21 #35133 üzenetére
Üdv!
Természetesen megérkezett az átutalás után 5 munkanappal ahogy ígérte, elégedetten használom, ha jól olvastam a címet akkor talán Belgium a származási hely, garancialeveleket - obi és a gép - postán el kell neki küldeni ha a csomag megérkezett és lepecsételve visszaküldi. Ennyi.
csuf -
-
balpis
őstag
válasz
Octopus21 #34927 üzenetére
10x15, 30x45
De több sem kizárt még, ugyanis nem mindig pontosak a centiben megadott értékek. Ezek a régi, filmes időben bevet papírméretek voltak.
Egyébként ha a széle kemarad picit, nem gond, akkor teljes kitöltést kell kérni, pl. a 21x30 esetén nem sok marad le.
Ha fontos a széle, akkor vágni kell. Vagy nagyíttatás előtt a képből, vagy utána a papírból. Ehhez kell egy snitzer, egy tábla (pl. rajztábla) és egy lehetőleg fém vonalzó. Vagy valamivel drágábban egy görgős vágógép.... -
balpis
őstag
válasz
Octopus21 #34923 üzenetére
ne haragudj de hogy ne lenne csík oldalt (vagyis inkább fent és lent), ha az eredeti képarányt állítottad be?
Mivel a képarány 3:2, ezért a 21 centi széles képed 14 centi magas lesz. Azaz fél-fél centis csíkot vághatsz majd le belőle.
Vagy lehet, hogy nem 15*21-es képet kapsz majd, hanem 15*22,5-est. Ma már a papír tekercsben van ugyanis, nem előre méretre vágva...
De majd kíváncsi lennék, mi az eredmény!
Egyébként hol csináltatod? -
gab.m
senior tag
válasz
Octopus21 #34818 üzenetére
A vázad nem fogja elfogadni az utángyártott akksit, meg kell venned az eredetit. Alternatív megoldás: veszel egy kínai utángyártott portrémarkolatot (mert ugye a Nikon nem is gyárt ehhez a géphez) és az megeszi az utángyártott akksit is, de csak akkor, ha az eredeti is benne van. Amúgy anyagilag ugyanúgy jössz ki mind a két verzióval, tehát árban: kínai markolat+kínai akksi = eredeti akksi.
-
gab.m
senior tag
válasz
Octopus21 #34630 üzenetére
Én is tapasztaltam már hasonlót egyszer kínai vakuval. Szerintem az lehet a baj, hogy ráhajtottad a "diffúzor" műanyag lapkát, és annak olyan sz*r a felülete, hogy az okozza a csíkokat. Azóta nem tapasztaltam ilyet, de nem is teszteltem. Még annyi tényező az én "hibaképletemhez", hogy akkor messzi témát próbáltam megvilágítani a vakuval (cirka 15m), ha nálad is ez volt az eset, meg a vakura ráhajtott műanyag lapocska, akkor biztosan megvan a bűnösünk.
-
Kleroo
veterán
válasz
Octopus21 #23149 üzenetére
"Ha valaki megkérne engem hobbifotóst, hogy fényképezzek egy esküvőn 100ezerért szemrebbenés nélkül elvállalnám."
Értem mire akartál célozni,de pont az esküvőfotózás az,ahol egyszerűen profinak kell lenni,nincs mese.Vagy ha nem vagy,akkor ingyen,nem fő fotósként csinálod
Hát igen,sajnos a világ ismerős ismerősének az ismerőse elven működik.
Evvan. Engem már nem mérgel. Kivéve az egyetlen precedenst,amit kb havonta felböfögök itt.legutóbb tegnap -
Horbal
őstag
válasz
Octopus21 #23094 üzenetére
fogsz 3-4 legoembert (vagy kólás dobozt
lerakod egy asztalra, átlóban, mindig a következőt az előző mögé, beállsz a géppel egy fix helyre vagy állvány, csinálsz minden rekeszen 1-1 képet - rögtön látni fogod mikor mi az éles, elárulom: 10+ rekeszeknél kb majd minden éles lesz, előtér háttér jobbra balra stb... én nem is tudtam, hogy van arcfelismerő a D3100ban... vagy ez pontosan mi is
-
andorra
őstag
válasz
Ha tudod mi az a mélységélesség, annak örülök.
Amikor több ponton élességet jelez a kijelző egyidőben, akkor az nem azt jelenti, hogy ezekre a pontokra állt be a fókusz, hanem csak azt, hogy ezek a pontok beleesnek a mélységélességi tartományba. Tehát az ideáilis fókuszpontot úgy keresi meg a processzor, hogy minél több jelölőpont essen bele a mélységélességi tartományba.
Az arcfelismerés, akárcsak a motívumprogramok azokat a vásárlókat célozzák elsősorban, akik szeretnének ugyan DSLR kamerát, de nem óhajtanak megtanulni olyan szinten sem fotózni, hogy megértsék az ide vonatkozó összefüggéseket, és azokat a gyakorlatban önállóan alkalmazzák. -
Degeczi
nagyúr
válasz
a csoportképek kompozíciója tipikusan nem olyan, h akkora eltérés legyen a távolságokban, amitől már kiesik vki az élességből
ahol pedig mégis, az a te dolgod: nem dönthet helyetted az eszköz mit akarsz... lehet, h pont az a célod, h a háttérben lévő ne legyen éles!
ennek megfelelően állítasz rekeszt és fókuszálszáltalános célra pedig nagyon jó a kompaktok, vagy tükör nélküli cserélhető obis gépek arcfölismerő funkciója (DSLR-eké nem, mert csigalassú a fókuszálás ebben a módban), ezt különösen az tudja értékelni, aki próbálta már fotózáshoz mit sem értőnek elmagyarázni, h "célozd ránk a gépet, félig nyomd le a gombot, most lenyomva tartva fordulj el kicsit, h a háttér is látszódjon, és csak akkor nyomd le teljesen" - reménytelen...
-
andorra
őstag
válasz
Octopus21 #23084 üzenetére
Az alapfogalmak megtanulása nélkül nem csoda, hogy hol ezt, hol azt nem érted.
-
nesa
veterán
-
A Zéé
addikt
válasz
Octopus21 #22980 üzenetére
Szerintem ilyent ne a gépeben próbálj (ha egyáltalán tud ilyent), mert egyrészt nagyon macerás, másrészt az a kicsi processzor nem arra van kitalálva. PC-n sokkal egyszerűbb, átláthatóbb, és gyorsabb, csak keresni kell valami programot.
Összefűzni pl a DivX Plus Converterrel is lehet, ami még ráadásul ingyenes is, csak le kell tölteni. -
Real_Necro
veterán
válasz
Octopus21 #22952 üzenetére
Szerintem nyugalom, én szeptember 23-án rendeltem tőlük, és még nem jött meg. Szóval majd decemberben ráérsz aggódni. Karácsonyra csak meglesz...
Én is még kb 1-2 hetet várok, aztán hogy ki ne csússzak 2 hónapot, megreklamálom, ha addig nem jön meg a pótakkum.
Degeczi:
Azon agyaltam, hogy lényegében nekem az 1-1,5 méteres fókusz elég, az obival csak közeli dolgokat fotóznék. Rekeszt obin tudom állítani, végtelen fókuszra nem lesz szükségem, bár elvileg a lencsés adapter megoldja, M módban készítek képet, innentől pár kép ellövésével gyakorlatilag beállítható a helyes érték, vagy tévedek?
ha ez így van, akkor nincs is szükség chip-re. Remélem nem gondolom mellé. -
Horbal
őstag
válasz
Octopus21 #22838 üzenetére
Az + akut mindenképpen vedd meg. A portrémarkolat meg egy olyan dolog, hogy én sem nagyon portrézok DE mivel a D3100 váz viszonylag kicsi, a portrémarkolat (még ha csak ez az utángyártott "vacak" is) nagyon sokat javít a kényelmi funkción. Nekem viszonylag nagy a kezem, a kisujjam már bőven a gép alatt volt markolat nélkül, van akit ez nem zavar sőt, de engem idegesített. Nekem állandóan fent van a markolat. Amúgy meg nem egy összeg a többi fotós cucchoz képest.
Az meg, hogy mit érdemes fotózni abszolút szubjektív. Én legutóbb éjszakába mentem el egy spanommal. Bp-n elég sok szépen kivilágított "ojjektum" van. Kb 100 képet lőttem abból 70 amit megtartottam és 25 amiből retusált véglegesített képet csináltam. Vannak közte kék órásak, szürkületiek, és abszolút éjszakaiak. A legtöbb abszolút kommersz volt már ilyen kép jellegű, nem nevezném művészinek de pl képeslapot lehetne csinálni belőlük simán.
Sztem, a következő eksön valami őszi fák levelek stb lesz, utána meg tél, jeges faágak, havas táj ilyesmi - semmi világmegváltó csak amolyan hangulatok.
Azzal ne foglalkozz, hogy ki minek néz fotózás közben. Minnél több komolyabb cuccal mész annál hülyébben fogsz kinézni
, ki nem xarja le. Pl csináltam képet egy pesti hídról, ehhez be kellett álljak egy kb 2 négyzetméteres járdaszigetre, két oldalt villamosok emberekkel, szerinted
, én is kiröhögtem volna magam, csak a tökömön nem lógott valami fotós cucc
-
Kleroo
veterán
válasz
Octopus21 #22835 üzenetére
Nem arra értettem,hogy hány jó képed van már,mert az nem is elvárható.Nekem sincs túl sok hűdeatom képem.Nem arcoskodni akartam.
Úgy értetem,hogy hány olyan expó van benne,ahol nem a kertben rohangáltál orrba szájba kattintgatni mert tükörreflexes géped van,és az minőségi,vagy minden ismerősödet összevissza beállítással kattintagtni....
Hanem elmenni egy ismerőssel pl fotótúrára,és keresni a témákat,komponálni,beállítani a gépet arra amire kell,játszani az A/S/iso trióval, ect. Mert ettől fejlődsz,és tanulod meg mit nyújt egy DSLR kreativitás és az önkifejezés terénMert előbb erre kéne rágyúrni,és aztán betárazni,hogy mi kéne a géphez.
Portérmarkolat is minek? Portérfotós leszel? Max akkor ajánlatos,ha a képeid fele portré kép,és rengeteget tartod úgy a gépet.... Vagy ha nagyon kényelemtelen a gép fogása alapból,és ezzel kicsit segítesz rajta.Előbb legyél túl pár fotós-körótúon,szokd/tanuld meg a gépet,aztán a meglévő pénz társaságában majd kitalálod,hogy mi szükséges neked,a a kialakulóban lévő stílushodoz,felhasználási területedhez.
-
Horbal
őstag
válasz
Octopus21 #22791 üzenetére
Miért lenne 40K egy + aksi meg a portré markolat D3100hoz?
12500 az aksi (eredeti Nikon):
[link]A markolatot én E-bayen vettem ua mint amit itthon meg lehet venni, 10K körül volt távkioldóval együtt.
Nem kell még egy töltő ha feltöltött két aksival mész nem lehet gondod, és 1 óra a töltés.
Önkisüléssel gyakorlatilag nem kell számolni.(#22814) Octopus21: Eneloop-ot nem kell formázni mert ready to use
-
TeeJay
félisten
válasz
Octopus21 #22792 üzenetére
csütörtök este céges bulin fotóztam
D90-be nekem van markolat és abban ugye 2 darab EN-EL3e akku
nos 760képet csináltam kb. és az akkukijelzés azt mutatta az egyik akku 20%-ot merült
míg az SB-900 vakumban a 4darab Eneloop vígan bírta mind a 760képet mert mindegyiken volt villanás a sötét miatt.
a vakuval még vasárnap is fotóztam úgy 250-et és köszöni szépen most most is megy nem vettem ki feltölteni
a vázban meg ott a két utángyártott akku amit max ilyen havonta 1x kell feltölteni mert azok hamarabb kisülnek mint az eredeti gyári Nikon akkuszóval aki nagyon sokat fotóz (legalább 1500-2000kép vakuval) annak kell 2darab akku a vázba meg mondjuk 2 garnitúra a vakuba és az is bőven elég lesz még
-
Peethy
őstag
válasz
Octopus21 #22797 üzenetére
Nálam a D70-nél körülbelül most, 1500expo után merült le a gyári akksi. Már 3 hete ott van a táskámban a két tartalék, de ma volt először szükségem arra, hogy cseréljek. Hozzáteszem, 1-1 fotózáson olyan 4-500 képet lövök el, és gyakran nézem vissza is őket (muszáj mutogatni a modelleknek, hogy mi is lett abból, amit csináltak). Ezen tényezők mellett aggódj azon, hogy elég lesz-e az akksi...
Karima: valamilyen rögzítést majd ki akarok találni. Igazából kicsit meg is kellett bütykölni az állványt, hogy a hot shoe rámenjen, a tetejét szigszalaggal 2-3szor körbe kellett tekerni, így jobban szorít a hot shoe csavarja és függőlegesen is áll az egész. Kb. 140-180 centi magasra kihúzva használom, ha teljesen felhúzom, akkor dölöngél, kicsit meg is hajlik a súly alatt, szóval inkább alacsonyabban tartom.
goldnarmz: pont valami ilyen véleményt olvastam egy blogon! Én mindenképpen külföldről rendelném, mert nevetségesnek tartom ezt a 8-12ezer forintos árat.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Octopus21 #22797 üzenetére
hamar eljön (jó esetben) mindenkinél az a helyzet, amikor már nem ész nélkül kattintgat mindenre, és akkor bőven elég egyetlen akku is egy napra, addig pedig legföljebb reggeli közben rátölt a már kissé merültre (Li-ion esetén ennek sincs akadálya, míg a NiMh-nál mindenképpen célszerű a teljes föltöltés!)
mondom elhanyagolható az önkisülés: hónapok alatt merülnek maguktól annyit, h már érdemes legyen újratölteni
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Octopus21 #22792 üzenetére
a Li-ion technológia (gyári akkuk) önkisülése nem komoly tényező
miért kellene még egy gyári töltő?
egyszerre csak egy akkud merül le, utána ráérsz tölteni (ha meg nem, mert profi használatban muszáj, akkor nem gond kigazdálkodni még több akku, vagy nagyobb modell árát) -
aleister
veterán
válasz
Octopus21 #22734 üzenetére
A vakuk -attól függően, hogy milyen módban vannak- egymást villantják el.
Nem akarsz esetleg utánaolvasni pár triviális dolognak mielőtt idespammeled óránként az aktuális problémádat?Én mielőtt megvettem volna a vázam, elolvastam 3 Scott Kelby könyvet, 5-6 National Geographic könyvet, bb tucatnyi weblap, több mint száz cikkét.
Nem mondom, hogy nem kérdezek még hülyeségeket, de legalább elmondhatom nyugodt szívvel, hogy próbáltam utánanézni a dolognak, mielőtt a többiek idejét rabolom vele. Főleg a fototechnikai kérdésekkel a Nikonos topicban. -
Danniel
tag
válasz
Octopus21 #22724 üzenetére
A gépet a vakuval
Kicsit szerintem túlbonyolítod. Váz normál állásban (nem portréban). Vaku a vázon, vakufej megdöntve a plafon irányába. Derítőlap kihúzva, diffúzorlap is (szükség szerint). Így fekvő kép készül, nem álló portré. Gondolom eddig Te is így csinálnád. És most fogod, és az egészet elfordítod arra, amerre a modell is picit elfordítja az arcát. Tehát a vaku oldalra fog nézni, a vaku fejét pedig úgy állítod (ha kell utánállítani), hogy a kihúzott derítőlap a modell arcára tükrözze a fény egy részét. Én így szoktam, de most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy a többiek mit mondanak ez ügyben. És persze ez műtermi fotózásnál azért nem ilyen egyszerű. Ott figyelembe kell venni minden fényforrást, hatalmas derítőlapokat, egyebeket. De gondolom nem ez a felhasználási mód Nálad.
-
Danniel
tag
válasz
Octopus21 #22720 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy amerre fordítja a modell a fejét, abba irányba nézzen a vaku. Tehát ha (Neked) balra néz, akkor balra fordítsd a gépet. És legyen kihúzva a derítőlap, hogy arról a fény szép finoman érkezzen a megvilágítandó felületre (esetünkben a modell arcára). Szükség esetén még a diffúzorlapot is használhatod, vagy kompenzálod a vaku fényerejét. Én valamelyik könyvben olvastam, hogy ez az eljárás, de persze a hozáértő(bb)ek majd kijavítanak, ha tévednék.
-
Kleroo
veterán
válasz
Octopus21 #22682 üzenetére
Hű. Nem megbántásból,de hány éves vagy? matek megy?
Mert ez nagyon nagyon alap.
10x15 és 2x3
15x10 és 3x2Na mi a közös?......a 15x10 ugyanazzal a számmal szorozva lett 3x2ből 15x10 (5el)
És a 16:9 vajh miért nem arányos a 4:3-al? (mert nem ugyanazzal a számmal kell felszorozni mindkettőtEz a példa remélem érthető,ha már IJK-é számodra annyira nem
Remélem csak késő van és álmos vagy
dabgergo: mennyibe fájt,ha nem vagyok indiszkrét?
-
Ijk
nagyúr
válasz
Octopus21 #22680 üzenetére
Ilyenkor jönnek ki az általános iskolás oktatás hiányai
Arányokról beszélünk, vagyis a méret lényegtelen, az oldalak aránya mérvadó. Tehát egy 15*10cm-es fénykép esetében ez 15cm/10cm=1,5, és ugye a 3:2=1,5, vagyis ugyanakkora arányról beszélünk. A DSLR-ek érzékelőjének képaránya leginkább 3:2-es, a kompaktoknál pedig a 4:3 jellemző. -
törölt tag
válasz
Octopus21 #22656 üzenetére
Azt kellene meg megtudnod, hogy a labor milyen felbontassal dolgozik DPI-ben. Ugyanis a nyomtatoknak meg kell adni a felbontason tul azt is, hogy mekkora meretu legyen az a bizonyos 1 pixel, amit pedig DPI-ben kell megtenni. A monitoron ugyebar nem szukseges DPI-t megadni, mert ott adott egy pixel merete, azon nem tudsz valtoztatni, de a papiron igen. DPI jelentese Dot Per Inch, azaz ha pl 240 DPI-ben nyomtatsz, akkor a nyomtato 1 Inch (2.54cm) hosszu vonalra 240 pixelt fog nyomtatni.
Ha a labor az altalad megadott DPI szamtol mindenkeppen elter akkor csak add meg nekik a felbontast amit kernek pixelben. -
andorra
őstag
válasz
Octopus21 #22656 üzenetére
Nem értek hozzá, mivel csak egyszer volt rá szükségem, hogy nagyíttassak képeket, akkor a Ringfotónál csináltattam.
Náluk érdeklődtem az ideális méretezésről és ezt a táblázatot kaptam:9x13 1500*1051
10x15 1795*1205
13x18 2102*1500
15x21 2480*1795
18x24 2835*2102
21x30 3602*2480 -
balpis
őstag
válasz
Octopus21 #22621 üzenetére
de zavarni fogja. Azonban szórja a fényt, nem lesznek akkora kontrasztok, fehér arcok, mint ha telibevakuznád.
Egyébként furán néznek az emberre, de hatásos, feltételezésem szerint hasonló eredmény érhető el egy papírzsebkendővel is a beápített vaku előtt. (Persze széthajtogatva, egy kis darabot odalógatva.) -
charlie_hu
aktív tag
válasz
Octopus21 #22566 üzenetére
Hát figy, igazából asszem alapból ráírják, de végülis tökmindegy, a vámosok se hülyék.
Random nézegetik, ha meg megnézik, nem számít mi van ráírva, fizetni kell, vagy visszaküldés.
Összeget sem szoktak ráírni a csomagra (bele se).
De nekem több év alatt még egy csomagot se fogtak meg vámosok (igaz, ismerősnek meg volt, hogy egymásután többször is). Mondjuk olyasmit szoktam rendelni, amire még ha az ÁFÁ-t ki kell fizetni, akkor is megéri (olcsóbb mint itthon).
-
balpis
őstag
válasz
Octopus21 #22571 üzenetére
Ahogy (#22579) Degeczi is írta,
paypalnal kivalaszthatod, hogy Ft-ban terhelje-e a kártyádat, s akkor az ő árfolyamával számol, vagy hogy a vásárlás valutájában, akkor a bankod vált. Itt meg bankfüggő a dolog. Saját tapasztalat szerint az OTP árfolyama ilyenkor jobb szokott lenni, de van bank, aki ilyen vásárlásnál nem deviza hanem valuta árfolyammal számol, az akár magasabb is lehet...Hasonló a helyzet - ez már távoli dolog, duplán offtopic - pl. repjegynél a Ryan Airnál. Alapból saját árfolyamon számol, ha nem veszed észre a lehetőséget - amitől óva intenek, mert szerintük kiszámíthatatlan -, hogy kérheted a terhelést Euroban is. Ha nem ennyire pofátlanok, s a még 286-os Euronál nem 304Ft-tal akartak volna váltani, fel sem tűnt volna...
-
Peethy
őstag
válasz
Octopus21 #22571 üzenetére
De te nem devizát adsz el, hanem devizát veszel, és az a legjobb szándékkal is 6-7 forinttal drágább, mint eladni. Giftként fogják küldeni, kis értékűként, én is úgy kaptam, pedig nem kértem külön
3-4 hét múlva fog megjönni, szóval lesz még mire várnod
A vámon szerintem át fog csusszanni.
-
balpis
őstag
válasz
Octopus21 #22504 üzenetére
"jó dolog ha lehet irányítani a fényt, azt meg csak a rendszervakukkal lehet"
Ez azért kis túlzás. Kapható használtan 3-5k körül elég sok manuális, vagy akár auto vaku is, csak középérintkezővel, aminek állítható a feje, legalább egy síkban.
Igaz, a régi vakuknak általában nagy feszültség van az érintkezőin, s azt mondják, a digit gépekre nem szabad ilyet csatlakoztatni - legalábbis a kompakt gépekre ezt találtam - , úgyhogy csakis saját felelősségre!
(Nekem semmi gond nem volt a 300V-os Sunpaktól sem, a 200V-os manuális vakutól és a 26V-os régi Nikontól sem egyik gépemmel sem, de ez persze nem garancia semmire.
Nem is gondoltam rá, hogy ebből baj lehetne, mikor ezekt próbálgattam)Bár most utánakerestem: a D90-re azt írják, hogy 250V-ig tehető rá vaku. Ez alatt meg elég sok kisebb teljesítményű található.
Persze nem akarlak levbeszélni! Az a vaku nagyon jó lesz, sokkal jobban használható, mint egy manuális.
(bár az is igaz, hogy egy manuális vaku meg sokat segíthet a tanulásban. Bár én inkább pár fizika könyvvel kezdeném, aztán fotós könyvekkel folytatnám. Igaz, azok jó részében is van alpavető fizikai áttekintés.) -
Kleroo
veterán
válasz
Octopus21 #22504 üzenetére
Hátha most a portrézásra mész rá nagyon arra tényleg izibe jól jön egy forgatható vaku.
Beltérben a plafonról,falról,akárhonnan többet ér mint bármilyen objektív,vagy bármi.
Azt viszont javaslom,hogy rögtön rendelj hozzá egy olcsó kis adó-vevő szettet(pl phottix). Én rengeteget használtam vázról levéve(még ha a gép villanása is a képen volt) Legalább azis akkora plusz potenciál mint maga a vakuAztán kíváncsi leszek,hogy mi lesz a véleményed erről a költekezésről fél év múlva.
(Nem rosszmájúságból mondom,hanem 100% kíváncsiságból)Karima!
Vegyünk egyet felesbe,és majd mindig odaadjuk egymásnak
indexes adok-veszeken már 3at is láttam az elmúlt 2-3 hónapban -
Danniel
tag
válasz
Octopus21 #22476 üzenetére
Nekem giftkent érkezett. Ez azonban nem garancia a vammentessegre, hiszen hongkongbol minden giftkent jön. Ezért ezeket is kinyitjak szúrópróbaszerűen. Viszont 20000 forint alatt nem basztatnak elvileg. Kolléga testvére vámos, ő mondta. Viszont ha giftkent jön egy tv, az mar necces, hiába gift. Sok elado a számlára is más összeget ír, de az sem segít, mert akkor a saját katalógusok alapján becsülik meg az értéket, és azzal nem jár jól az ember. Van itt ph-n is eBay fórum, érdemes beleolvasni...
-
Kleroo
veterán
válasz
Octopus21 #22476 üzenetére
Cserébe a szánalmas árért,le kell nyelni,hogy sok buktató lesz a dologban. Nem olyan kényelmes,mint egy itthon (és drágábban) forgalmazott termék.
Mi kapcsolta át az agyad nemről igenre?
"csakazértis kell "effekt ?szerk:Én úgy tudom,hogy átlag küldeményként küldik el "ajándék" címszó alatt,ezzel jó eséllyel elkerülve a vámolást.Garanciád pedig elvileg van,de vissza kell postáznod nekik,ha baja lesz.
-
Kleroo
veterán
válasz
Octopus21 #22463 üzenetére
95-98% körül már elég.A 100% már nem igazán jelent jobb minőséget,csak sokkal nagyobb.
Javaslom hasonlítsd össze a raw formátumot,és a jpeget. Tedd fel a lightroomot,és nézd meg,hogy a rawban mennyivel több tartalék,és állítási lehetőség van.
A JPEG 2011-ben szerintem a lustáknak való.Hely már van bőven,tehát elférnek.És a programok is könnyen tanulhatóak,és kifinomultak.
Persze vannak olyan jellegű képek,ahol felesleges a raw-val "bajlódni" de nálam ez mondjuk 5%-a az összes képnek.
Mondom mindezt annak ellenére,hogy a D3100 remek jpeg képet gyárt.szerk: én lightroommal szoktam átméretezni(export). high állítású Screen típusú sharpening-gel.Általában 6mp-re méretezem le őket,és brutálisan borotvaéles képeket kapok(nem túlélesített) ,mintha egy még jobb gépem lenne egy rohadt drága optikával,csak hát 6mp-en..
Próbáld ki
-
balpis
őstag
válasz
Octopus21 #22457 üzenetére
a méretezés után ("CTRL+R"), mikor elmented ("S"), meg kell adni a minőséget. "save quality:", és ott van egy csúszka. Minél közelebb tolod a 100%-hoz, annál kisebb veszteséggel tömörít, annál nagyobb lesz a file mérete.
Nem tudom, de felteszem, a D3100-on is lehet nem csak a pixelszámot,
de a minőséget is állítani (fine, normal, basic). Ha ezt állítod, akkor is változik a file méret, s persze a minőség is.
Felteszem, alapból valahol 75-80% körül lehet az irfanviewban ez a csúszka.Attól tartok, nem csak a fotózásról és az új gépről van még sok tanulnivalód
De jó úton jársz, mert mersz kérdezni!(#22456) aleister:
Ahogy Furkoo is írja, csak az lehet, hogy rosszul fűzöd. Minden pántom így működött az elmúlt majd 30 évben, s soha egyik sem bomlott még ki magától...
Pedig nagyon gyakran a kezemet is a gépen pihentetem, plusz jó pár kilo súly... -
Degeczi
nagyúr
válasz
Octopus21 #22457 üzenetére
teljesen lényegtelen, milyen sorszámot ad a váz!
az semmitmondó, gyorsan átfordul, így a sorrend elromlik, más géppel készült képekkel nem keverhető helyes sorrendben, ha összeállítasz egy válogatást, abban könnyen lehet névütközés...
ezért már az áttöltés során érdemes átneveztetni (áttöltőprogrammal, ami ezt automatikusan megoldja) dátum alapúra a képeket, ami mindezt kiküszöböli
a JPG mentés fontos paramétere a "minőség", ami elsődlegesen határozza meg a méretet: a vázat nyilván a legjobb minőségű JPG-re állítottad, az Irfant pedig vmi gyengére
-
-
charlie_hu
aktív tag
válasz
Octopus21 #22451 üzenetére
74 dodo, ingyen posta: http://goo.gl/EkSEB
-
Danniel
tag
válasz
Octopus21 #22445 üzenetére
Ha megis veszel 467-et, nehogy vatera vagy ilyesmi legyen... Csakis eBay, ha megoldható. Vateran kb 20 egy olyan vaku és három hét a beszerzés. Tehát ok is ebayrol szerzik... Ebayen most is 14. Ami rosszat mondanak a yongnuokrol, azt eddig csak a 460-as manualisrol láttam. Azt tenyleg erdemes kerulni. A masik dologrol pedig annyit, hogy - ahogy mar előttem is leírtak - indirekt fogsz deríteni, nem szemből, nem fogja annyira zavarni a modelt. Nagyon sokat tud segíteni a vaku belterben. De én meg kint is használom, deritesre. Elvoltam nélküle teljesen jól, amíg meg nem vettem. Azóta szinte le sem rohad a gépről
ha majd tudsz, kérj egyet kölcsön, hogykicsit kiprobalhasd. Nem kell elkapkodnod semmit, először tényleg a gépet ismerd ki valamennyire.
Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- AliExpress tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- Autóhifi
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- LEGO klub
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest