- Apple Watch
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
TomCat85
tag
válasz
Horbal #49692 üzenetére
Nyilván attól is függ, ki mennyire és hova hordozza a cuccost...azért, hogy évente ötször elvigyem valamilyen családi eseményre vagy egy nyaralásra a felszerelést biztos nem vennék hátizsákot... :-)
Vanguard BIIN 37 - kép alapján valóban nem rossz, kérdés mennyire strapabíró és mennyire masszív?!
-
TomCat85
tag
válasz
Horbal #49689 üzenetére
Hát ez szerintem még rosszabb, mint amit a kolléga első körben nézett...bocs. :-) Mellesleg - nem akarok a HAMA mellett kampányolni - a Rexton szériának, ha jól emlékszem van "övtartó" a hátulján, így akár derékra is lehet rögzíteni, nyilván nem egy felsőkategóriás cucc kényelmét fogja nyújtani, ellenben fele vagy negyedannyiba kerül.. ;-)
-
Throme
veterán
válasz
Horbal #49539 üzenetére
Lehet veri, de most nézegettem az slrgear blur indexet és ott jobb valamivel a nikkor obi. ez az adat engem jobban érdekel mint pl a CA, amit vázban (jpg), és szoftveresen (LR, PS, view/capture NX...stb) is lehet korrigálni...
Kérdés ez kinek ér meg kb +40k-t, új terméket nézve. Használtan még kisebb a difi valszeg a két obi közt....
De ez csak 1 vélemény. Tehát szerintem! -
aleister
veterán
válasz
Horbal #49356 üzenetére
Ha már nem akarsz más hákot alkalmazni az exportált képen, akkor sRGB, ha még fennáll a lehetősége, hogy PS-ben kap ezt-azt, akkor AdobeRGB.
Cserébe nekem is van egy kérdésem.
Ha esetleg jpegben lövök (mert úgy hozza a sors), akkor élességet a vázban toljam fel, vagy inkább LR-ben utómunkázzak? -
törölt tag
válasz
Horbal #49302 üzenetére
Ha a kép ettől még jó.. fene se tudja.. van akit zavar a rántás, van akit nem. A 70-300 VC-je nagyobbat fog, mert nagyobbat KELL neki ugye törvényszerűen korrigálnia. De a VC nem csak ettől jó, hogy mekkorát fog, hanem hogy ezt hogy teszi: ránt-e vagy sem. Mert ha úgy ránt expógomb lenyomáskor, hogy csípőből nem tudsz tüzelni vele, csak várnod kell kicsit, mire bestabilizálódik a kép, akkor lehet, hápognék a szervizben egy kicsit még ezzel. Ha tudsz vele gyorstüzelni, akkor jó. Ez 300-on annyira nem elvárás mondjuk (vagy akár lehet is), de egy standard zoom-nál sosem árt, mert hiába gyorsabban mozgó témát szeretnél az adott pillanatban elkapni vele, a környezet nem baj, ha éles marad.
Próbálgasd, pont a napokban filóztam Ropival a VC-ről és agyaltunk ezen.
-
flash-
veterán
válasz
Horbal #49136 üzenetére
oké igazad van
ezek mint jó fontos feature-ok de nem hiányoznak nekem
d3100ból nekem csak az expósorozat(bracketing) hiányzik,meg az 1/3 lépésenkénti iso sorozat mivel utálom az auto iso-t,ami szerintem bugos is..mert hiába állitok be max érzékenységet(1600ot ) és minimum záridőt(1/30,ha kevés a fény bizony fittyet hány a minimum záridőre és simán ad ilyen 1/8 záridőket....ezt amúgy már meg is akartam kérdezni hogy hogy lehetne ezt a "hibát" kiküszöbölni?
-
MC Pite
veterán
válasz
Horbal #49060 üzenetére
Messzi? Lazán lőtávolban. Meg f/6,3... bezzeg f/4 vagy 2,8on már nem kellett volna a 64000as iso
értem én hogy kevés fény volt, de én nem azt hívom vak sötétnek amúgy
Ez karácsonyfa 3 méterre meg másfélre egy olvasó lámpa; na ez már sötét... Vakuzni itt nem is lehetett... kicsit rekeszeltem hogy ne legyen annyira szűk az éles rész (nekem ez már elég nagy dof, másoknak kicsi lehet)
-
gyurma01
tag
válasz
Horbal #49062 üzenetére
Hogy én hogy utálom az ilyen retinaégetést. Pont belenéz a manusz véletlenül egy ilyenbe, utána meg másodpercekig látja a foltot a képben miközben kinéz a fejéből.
Ráadásul mostanában sokan okostelefonnal fotóznak és azokban meg olyan refi van hogy kilövi közelről az ember szemét+ azok folyamatosan elővilágítanak. Sajnos volt szerencsém belenézni
-
Throme
veterán
válasz
Horbal #48923 üzenetére
Anno Kleroo érdeklődött a 35mm fix iránt és lőttem egy - egy képet 35mm-en mindkét obival.
Szerintem különösebb különbség nem volt. a háttérmosásban minimális talán.
De kijavít úgy is ha nem így látja/látta...
Szerintem éles a 18-105.
Se a 18-200, se a 18-300 nem kéne helyette.Most nem bántásból írom, de Freddy egyszer tolt egy képet a kislányáról az akkor új tami 17-50 (vagy mi is pontosan) obijával. Szerintem olyat a 18-105 is tud csak nem 2,8-on hanem vakuval, de tud.
Most ne menjünk bele, hogy külső vaku nem mindig van az embernél (a beépítettől tekintsünk el) és akkor a fényerősebb obi a nyerő....(#48936) aleister: ok ok, FX-re más a helyzet. Bár aki vesz FX gépet, mit vacakol a tamival
? Neee, ne válaszolj, csak gonoszkodok!
Csak azt vettem észre, hogy 1-2 fórumtárs vett fényerős alapzoomot és ezután egyre többen akarnak ilyet, valamint különféle teszteket kezdett el olvasgatni mndenki.
Volt idő, mikor nem számított embernek aki a fényerős obikat nem fix-ekből akarta összerakni.
Most a fényerős alapzoom a sláger... Változnak az idők..... -
HThomas
őstag
válasz
Horbal #48934 üzenetére
Azért az is érthető, hogy ha valaki megvesz egy méregdrága cuccot, akkor szeretné, hogy az hibamentes legyen. Ha meg már egyszer tesztábrázik, akkor jól megnézi...
Engem az idegesít mérhetetlenül, hogy mennyi idő elmegy ezekkel a hülye AF tesztelésekkel. Naívan gondolnám, hogy beadom a szervizbe és jó lesz, de nem, akkor sem úszom meg a tesztelést és az állítgatást. Miért kell nekem ingyen a szervizesek munkáját végezni???
-
MC Pite
veterán
válasz
Horbal #48949 üzenetére
Nem kicsit bosszantó mikor csinálsz egy fasza portré sorozatot, majd látod hogy nem oda ment a fókusz ahova kéne, túl szűk/tág a dof, vagy olyan dolog lágy aminek nagyon nem kéne... Persze, elvagyok én faszán a mobillal is, nem csinálok jobb képeket a csattogóval (sem), nem azon múlik. Lenne persze pár kép amit nem tudnék úgy elkészíteni nélküle (főleg hogy a kis dof a mániám, meg szeretem a vaku nélküli képeket) de az most más tészta.
-
HThomas
őstag
válasz
Horbal #48923 üzenetére
"Ez a pixel buzizás meg tesztábra fotózás szerintem elég hülyeség"
Ez addig így is van, amíg valamilyen hiba miatt jönnek a félrefókuszált képek, amik már nagyon is látszanak pixelkukkolás nélkül is... ilyenkor mi más marad mint a tesztábra fotózás és a vérmérséklettől függő anyázás?
-
Throme
veterán
válasz
Horbal #47770 üzenetére
Jah, örülj, hogy megjavult a kütyü.
Én se veszek onnan már semmit. Az én obimat nem tudta megcsinálnia nikon szerviz, rámondták, hogy az jó.
A hálózati feszkósok meg ezzel remekül takaróztak, de nem lehett jogilag egy rossz szavam se.
Pedig ott voltam, hogy ha cserélik az obit, akkor azzal a lendülettel náluk veszem a fix 35-ös obit. Hát nem ott vettem.
Szerencsére vannak még üzletek ahol érdemes vásárolni (nekem pl Artwork), annak ellenére is ha 2 - 3 ezerrel többe kerül az adott termék mint a feszkós boltban....Én is így gondolkodtam, hogy elveszítettek egy vevőt, de hidd el csepp a tengerben...nem számít.
#47784) imyourfriend : nehogy azt hidd az itteni nikon szerviz jobb! ÉS azt se, hogy ha hozzájuk kerül a 70-300VR-ed akkor majd hasraesnek tőled!
(#47785) aleister :elmélkedni lehet...
-
imyourfriend
őstag
válasz
Horbal #47778 üzenetére
Éppen ezért írtam hogy garancia nélkülit veszek. Azt kapni már 105Eft körül. Az hogy gyárilag nem sikerült rendesen összerakni már nem a Magyarok hibája. Ha otthon kell szervizelni az már rég rossz. Köszönöm hogy megosztottad velem ezt a történetet, így mégjobban megerősítettél
Nem hiába véletlen 70-300VR használt ára, számomra többet ér gari nélkül egy jó darab mint egy új Tamron 70-300 VC üveg. off
-
eastsider
nagyúr
válasz
Horbal #45985 üzenetére
nekem is szép volt, csak használattól ilyen lett egy idő után (~1 év után) (202)
Neked hogy van elrendezve? enyémben még van 1 plusz elválasztó, ami csak a hátuljára van tépőzárazva, mert nem kellD90+12-24 akár napellenzővel előre is. 50,35, napellenzővel előre, F65, ha utazok 3,5" USB3 HDD az F65 mellett. felül kacatok
dabgergo: az alap elrendezésnél értelmét veszti az egész táska.... hisz épp a gyors obicsere a lényeg a slingshotnál... amúgy nekem ennyi cuccnál nem fáj a vállam napos túra után sem. elég jól ki van párnázva.
szerintem viszont csak a 302-esben férne el a 70-200 a vázon -
Byk01
őstag
-
freelanced
addikt
válasz
Horbal #45066 üzenetére
Üdv! Köszönöm, egyelőre elég egy ilyen amit te írsz. [link]
Ezt néztem bár nem tudom a méret miért nincs megadva csak az, hogy nagy...
Ezt néztem a 220V-ben: Dörr Action Black
Akela91 ez tényleg jó árban van
, köszi.
De egyelőre nincs több obi tehát elég valami alap védelem, olcsón. -
törölt tag
válasz
Horbal #44570 üzenetére
mondjuk az 50-esnél valóban nincs nagy különbség ott mindegy melyiket veszi az ember
de mivel nem ugyanaz a fényerősségük, ezért az összehasonlítás is csak viszonylagos
fx-re 35/1.4g vs. 35/2d,
24/1.4g vs 24/2.8d
85/1.4g vs 85/1.4d
85/1.8f vs 85 1.8d itt már nem nagy a különbség
105/2.8g vs 105/2d itt a g-s nyer árban
60/2.8g macro vs 60/2.8d ez kb. ugyanannyi -
aleister
veterán
válasz
Horbal #43962 üzenetére
Rendben, figyelni fogom.
Így első nekifutásra azt mondanám, hogy nálam nem áll fenn ez a jelenség, mert egy hete már megvan a markolat. Aztán lehet ám, hogy a benne lévő aksi már üres, és csak a vázban lévő táplálja a készüléket.(sry a dupláért, már nem fértem bele a szerkesztési időbe)
-
törölt tag
válasz
Horbal #43955 üzenetére
A D4-é belemegy..
2x annyi kapacitás markolatban + még ugye az eredeti D800 akksi a vázban - vagy azt teljesen kihagyja az ember és a markolatból él, még a váz is könnyebb lesz kicsit (ami nekem nem fexik de opció, akinek igen).
Hátránya az ár, a D4 akksi extra pénz, a töltője szintén, a D800 markolatba betolható, D4 akksit tudó műanyag szar dettó. Ezeket így mind külön-külön kell összekukázni a netről és akkor ollé, ráadásul a megoldás hivatalos, a D800 Manual is említi.
-
HThomas
őstag
válasz
Horbal #43491 üzenetére
Ez szimpatikus!
Lehet, hogy bele fogok vágni, bár még nem döntöttem el, hogy üveg legyen a D5100-hoz (valamelyik 1.8-as fix, esetleg valami makrózni) vagy inkább valami kis kompakt mindig-viszem-magammal cucc... mióta a Nikon megvan nem bírok ránézni a régi kiskompaktom képeire, viszont a tükrös néha túl nagy....
Freddy #43492: a 35-öst megtartod vagy hamarosan eladó lesz?
-
Byk01
őstag
-
-
imyourfriend
őstag
válasz
Horbal #41207 üzenetére
Értem, lehet az a legnagyobb baj hogy még az elvárásaim nem körvonalazódtak,de nekiláttam utánanézni a neten és keresni olyan dolgokat amelyeket kitűzök célnak ezzel és megvalósítom, amit mondtál az teljesen jó, addig hiába is akarnék én bármilyen jó objektívet ha az egyszerűbbet sem tudom kihasználni. Köszönöm a segítséged! így 3-4 ezer kép után már rengeteget változtam/fejlődtem, remélem ez nem marad abba.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Horbal #41184 üzenetére
Üdv! Ha segítesz és beavatsz a technikai repertoárba akkor szívesen hallgatom, kipróbálom vagy elsajátítom ha jól hangzik. Esetleg linkelnél egy fórumot nekem vagy pár hozzászólást ezzel kapcsolatban? Köszönöm segítséged! Nézd csak annyira fogom túlzásba vinni a dolgokat amennyire szeretném,de mint olvasod elfogadok minden jó szándékú irományt és várom is őket.
-
TeeJay
félisten
válasz
Horbal #41040 üzenetére
nyugi elírtam
MK-D90-em van nem MB-D80
szóval dehogy vettem meg az MB-D80-at hanem 2009 dec. mikor megvettem a D90-et rá 1 hónapra már jött is hong kong-ból a fincsi Meike MK-D80 markolat 2 darab Travor féle EN-EL3e akkuval minden együtt free shipping stb... nem volt 15ezer forint akkor
az MB-D80 csak a markolat volt 50körül...ez a vaku viszont jónak tűnik CLS-hez
persze fotózáshoz én is az SB-900-at pattintanám a vázra de a többire jó lenne ez is
na de majd ha valaki vesz esetleg akkor leírja mi a tapasztalat -
TeeJay
félisten
válasz
Horbal #41023 üzenetére
szerintem 38-ért jó vétel lehet, a Meike markolatom is megszólalásig egyforma a "gyári" Nikon D90 markolattal
ez meg kajak olyan mint az SB-900-am még 1-2 dolgot módosítottak is rajta mint pl gombok háttérvilágítása
110-120körül van az SB-910 szóval 3 darab ilyet kapsz 1 árábólha van Commander képes vázad (D90 és attól felfelé)
akkor 3 ilyen vakuval te leszel a király
ez most eléggé elgondolkoztatott hogy venni kellene vagy kettőt és az SB-900-al vezérelni őket modell fotózáshoz -
MC Pite
veterán
válasz
Horbal #41016 üzenetére
CLS:
Many people automatically associate Nikon’s “CLS” flash system with wireless off camera flash – and for many users, this is the most utilized aspect of the Creative Lighting System.. However, Nikon’s Creative Lighting System is an umbrella term for a new generation of flash units with many advanced features. In addition to wireless triggering, the CLS generation of flashes brings with it advanced beam patterns, AF assist beams built into flashes, high speed sync, flash color correction, and advanced i-TTL fill flash.Nem hiszem hogy tudna, ahogy azt sem hogy aki ilyen szinten használja a vakut, többmilliós felszerelés mellett nem tétel neki hogy milyen vakut vesz.
Viszont van egy igen jelentős 'tömeg', akiknek csak kell egy normális vaku.
Mi kellett nekem? Forgatható, dönthető fej, saját diffúzor és fényterelő. Tudjam slaveként is indítani(akár nappal is), ehhez legyen talpa, lehessen állványra rakni. Legyen használható AF fénye (468II-nek rohad jó van!). Opcióként ne kelljen zoom obi esetén lehetőség szerint kézzel baxtatni a fejet, temészetesen ttl-es legyen (kompenzációval), meg persze manuális lehetőség is legyenek rajta. Monti versenyek miatt jól jön hogy második redőnyre is megy - meg persze ne egy tejfölöspohár minőségű burkolata legyen. Ja, az erő/gyors újratöltés közül nekem utóbbi sokkal fontosabb (eleve szeretem ha jobban ki van exponálva kicsit a háttér is).Nekem a 468II kellett, ami ha a nikonhoz ragaszkodnék akkor...
-SB400 az semmi, a nagy vázak zsebben hordós vakuja, meg dönthető, pont.
-SB700 alalkul, de hiányzik pár -nálam- sűrűbben használt dolog, de már ez annyiba kerül, amennyiért nem tudnám megvenni/ennyit nem is adnék érte. -
-
Larry303
addikt
válasz
Horbal #40717 üzenetére
sztem az lehet, én lcdt nagyon ritkán használok, visszanézésre is csak akkor ha vmi már ránézésre is könnyen bebukik/kiég -hisztogramokat csak egy pillantásra
minden beállításra szinte a felső státusz kijelzőt használom
persze én már túl vagyok azon hogy próbálgatom a beállításokat, mert ahhoz néha kell a hátsó kijelző is ha adl video stb beállításokat állítgatsz még...én nagyon meg vagyok elégedve az akksijával, mint mondtam...télen is bírta úgy a hetes síelést, hogy 2 napot is kint volt -10ben és lőttem vele nem keveset -
Larry303
addikt
válasz
Horbal #40712 üzenetére
én nem vettem észre ilyent, ahogy megnyom abban a pillanatban megjelenik a fokuszpont- ha ez volt a kérdés
régen végeztem még alapkorrekciokat bent, de akkor is rögtön reagált mindenre, pedig nem egy mai vason melozok...c2d 3,5GHz 4gb ram
az akksi sztem brutál jó, én tavaly nem egyszer voltam úgy egy hetet vele, hogy nem kellett töltenem...500expo körül kb az tény, hogy nagyon ritkán használom a vakut és az lv-t szinte soha..max ha szintezem a gépet állványon.
volt anno vmi akksi visszahívás mizéria...megnézted akkor a gyáriszámát? -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Horbal #40663 üzenetére
Nem ez fog befolyásolni a döntésemben, ha vennék, előtte úgyis kipróbálnám rendesen. Komolyabb döntéselőkészítő az, hogy egyszerűen nincs rá pénzem
Egyébként meg az a helyzet, hogy ezek a D7000 kategóriás vázak csak nekünk balkáni népeknek drágák, havi 3-4000 eurós fizuval azért mi is máshogy látnánk ezeket a hibákat... Valszeg mindannyiónknak akik itt dumálgatunk 3 számjegyes gépünk lenne...
-
Freddy76
addikt
válasz
Horbal #40431 üzenetére
Affene tudja. Egy baba semmit nem csinál, eszik, alszik, ilyenkor két dolgot tudsz neki adni: kaját és nyugalmat. Nekem az utóbbiba nem fér bele, hogy akár indirekt módon villogtassak neki. Azon lehet vitázni, hogy rossz-e neki, vagy sem, de az biztos, hogy nem jó.
Én nem villantottam semmivel 5-6 hónapos koráig, és másnak sem engedtem - és a következő gyereknél sem fogom megtenni.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Horbal #40370 üzenetére
Off: Szerintem aki ilyenre utazik az képes felismerni a más márkával/felirattal ellátott táskát is.
On:
Nem is tudom már kinek van még ilyen táskája de kinéztem és nagyon megtetszett.
Bnőmtől kaptam karácsonyra SLRC-203 a CaseLogictól.
Ő lenne az, elég jó anyagból készült elég védelmet nyújt és lehet bele pakolni több mindent is. -
Motaba78
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch
- Gyúrósok ide!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Tesla topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest