- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
aleister
veterán
Igen, van f2-es 35-ös. D-s.
Az a baj, hogy szerintem Freddy nem fog váltani az új d7k-ról. Pontosabban abszolút nem baj, mert remek váz. Szvsz a legjobb a DX-es vonalon.Így kb marad neki a Sigma 20/24 vagy a Tami 17-50. Mondjuk szerintem az első kettő némileg túl van árazva.
-
aleister
veterán
-
Peethy
őstag
amit nagyon hianyolok: az olcso es jo nikon 18-105 atfogasanak megfelelo obi. a turaobjektivek nem hozzak ezt a szintet.
Igen, sokan mondják hogy elég magasra rakták a lécet. Egyébként a fixekhez annyi kiegészítést tennék, hogy a 35mm DX-re van, mert ez felel meg kb. a filmes gépen nagyon népszerű 50mm-es gyújtótávolságnak.
-
Kleroo
veterán
Persze,magától értetődő,hogy az adatokban mérhető különbséget lehet,hogy egyáltalán nem is látom,de az azért mégiscsak elgondolkodtató,hogy a D7000 alig van egy D3 mögött,míg a 60d nem sokkal van egy 400d előtt.
Egyébként a magas iso mindig jól jöhet,ha nincs az embernek több100ezres profi objektívje,vagy nem fixszel rohangál.
(pl nyaraláson sokszor fotóztam vacsora közben a társaságot a nagyon erős szürkületben,és sokszor már a 3200 is kevéske volt,és 6400-al próbálkoztam)A zajmentességet meg direkt nem is írtam föntebb be,mert nem számottevő a különbség.
D7000-ben Sony exmor van? (pontos típusát nem tudod véletlenül?)
-
Kleroo
veterán
erre:[link]
Szenzorilag sokkal de sokkal jobb pontokat kap a d5100. Más gépeket összehasonlítva néhány tizde különbségek vannak,de itt elég nagy. pl:
color depth 23,5 bits vs 22,2 bits
dynamic range 13,6 EV vs 11,5 EV
image quality 80.0 vs 66.0Ez azért elég giganagy difi más összehasonlításokat nézve.
Ezért is kérdőjeleztem meg feljebb az oldalt,mert ez túl nagy különbségnek tűnik.
(Kb akkor a kül szenzorilag,mint egy 60d egy nagyon régi belépő dslrrel(pl 300d) összehasonlítva, sőt.....) -
Peethy
őstag
Vedd figyelembe, hogy a fényképezőben és a számítógépben mekkora processzor van, valamint mennyi időbe telik lementeni a képet. A fényképezőnél veszteségesebb lesz a tömörítés, mert nem áll fenn lényegében korlátlan idő, hogy a lehető legjobb algoritmussal tömörítse a képet. Ugyanekkor a számítógép lényegében nyugodtan dolgozik 3-4 másodpercet egy kép lementésével. Értem a logikád, de a valóság körülbelül az, amit én leírtam. A fényképezőgép ráadásul nem foglalkozik automatikus beállításokkal (néhány gépen van auto szaturáció, meg ilyesmi, de olyan siralmas, hogy inkább hanyagold), ellenben a LR minden képre külön beállítja az optimális dolgokat.
-
metron
tag
Nem kell nagyon kreativkodni ahhoz, hogy megerje raw-ba fotozni
Ahogy Peety is irta, ha csak egy auto beallitason konvertalsz jpg-be, mar jobb lesz mint a gep default jpg konverzioja. Raadasul ilyenkor megvan a lehetoseg, hogy ha tetszik vmi akkor 1-2 keppel eljatszadozz. Nem mellesleg eleg nagy jatekterrel "javithatoak" a nem teljesen jo kepek.
En is csak nemregiben kezdtem raw-al jatszadozni siman hobby szinten, de megeri. Egy esemenyrol, nyaralasrol meg eleg szerintem max. 50 kep az utokornakAttol nagyobb buntetest nem tudok elkepzelni, mikor vki nekiall mutogatni az 1 nyaralas per 500 kep albumot
50 valogatott kep szepen utomunkazva nehany ora es mehet az "albumba". A tobbi 450 meg vmi konyvtar melyere, ha kesobb megiscsak eloszedne vki.. Szerintem
-
metron
tag
"ez az active d-lighting a gyakorlatban mennyire hasznos? "
Ha jpg-be fotozol utomunka nelkul, akkor jol jon. HA raw-ba fotozol utomunkaval, akkor szvsz felesleges.
Itt egy link arrol, hogy mi a kulonbseg es mi az az active D-lighting es a D-lighting:
[link]Ha mar utomunka. Ahogy nezegettem a forumot itt nagyjabol a legtobben lightroomoznak. VAn esetleg aki az apple Aperture-t hasznalja? Erdekelne nemi tapasztalatmegosztas. Elkezdtem ezt hasznalni, nekem tetszik. De elegge uj terulet nekem meg ez a raw-os utomunka.
-
Kleroo
veterán
-
Peethy
őstag
Tehát gyakorlatilag egy darab 3rd party objektív miatt választanál másik rendszert? Ne a farok csóválja a kutyát..
A Tamron 18-270/Nikon18-200-ról megvan a véleményem, én kifejezetten ellene vagyok a nagy átfogású lencséknek. Ebből a szempontból elég megrögzött vagyok, szóval nem feltétlenül releváns a véleményem, ha mindenképpen 1 objektívet akarsz.
-
Lethal Gene
aktív tag
passz, a tesztek amiket olvastam nem nagyon szidták a 18-270 PZD-t.
DE mivel gyakorlatilag ugyanannyiba kerül (hasznaltan) mint a 18-200 Nikó, így szerintem érdemesebb ezt választani a Tami helyett. (nem csak a sznobfaktorság miatt, de valahogy a Nikkor lencsék jobban össze vannak rakva (flickr és dpreview fórumon is többeket hallottam, hogy elromlott a Tami 18-270...)
Az tény, hogy nehéz döntés...
Ami tuti, hogy karácsonyra fogok kérni egy Nikó 35mm 1.8 as lencsét. -
Lethal Gene
aktív tag
140+90 (hasznaltan, mákkal
) oppá, az csak 230...ja de vettem Sandisk 32GB C10 30mb/s kartyat es egy Case Logic valami 201 tatyót...így már megvan.
Jaja, ha nem kell nagyon a 200 akkor a 18-105 jobb választás, és azt az 50et be tudod forgatni egy másik obiba ha kell. (pl. 70-300 VR az olyan 95 hasznaltan vagy ha széleslató kell akkor Sigma 10-20 az is 95 korul van)
Pont az őszt hagyod ki???
-
Peethy
őstag
Pontosan. Megszokható, jó eredményeket lehet vele elérni. Külföldről a vaku 12ezer, veszel hozzá 1-2 Sanyo 2000 mAh elemet, meg töltőt, szóval 20ból megvan. 60-ból megvolt 2db Yongnuo Yn-560, RF-602 rádiós kioldó, állvány, ernyő, meg 2x4 Sanyo Eneloop. Ennyiért kaptam volna egy SB-700-at (se)
Szerk: félreértés ne essék, a Nikon vakuk sokkal jobbak, de ezekkel portrézásnál sokkal többre megyek.
-
Peethy
őstag
Nos, az én felhasználási módom, tapasztalatom. Így lényegében automatán, kevés belenyúlással tudsz működtetni egy manuális vakut.
Rekesz előválasztásra állítom, a vakut pedig belövöm egy bizonyos távolságra, és olyan 70fokos szögben felfelé állítom, széleslátószögű diffúzor és derítőlap kihúzva, mennyezet felé fordítva a vaku. Ezután beállítok egy rekeszt (általában f/5.6 körül) és hagyom, hogy a záridőt a gép állítsa hozzá, mégpedig úgy, hogy expozíciókorrekciónál -4-5 FÉ-t állítok be, hogy a zársebesség bemozdulásmentes legyen. Gyakorlatilag ezzel könnyedén lehet fényképezni, néha kell egy kicsit feljebb, vagy lejjebb nyomni a vaku erősségét (attól függően, hogy közel mész vagy távol maradsz). Nem biztos, hogy ez a legjobb módszer, de én ezt használom, átlagos eseményekre tökéletes.
-
Lethal Gene
aktív tag
Gyakorlatilag ugyanebben a dilemmában voltam, heteket szántam rá, míg az összes tesztet, fórum véleményt elolvassam.
Ezek alapján két út kínálkozott (a saját értékrendemnek: csládfotózás, utazás, video)
Canon 600D
vagy
Nikon D5100A Canonnak van sok szent funkciógombja, jobb a video terén (aperture és expo control) DE a D5100 ban meg érdekes effektek vannak.
Ami miatt a Nikon mellett döntöttem, az a szuper képminőség és az elérhető árkategóriában (50-100 kozott) jobb obik.
Végül egy piros VR 18-200 obim lesz, így 250 ből megvan a D7000 képminőségű szett, ami nekem tökéletesen megfelel. Nálam nagyon fontos szempont, hogy obicserélgetés nélkül tudjak fotózni. Nem nyomdába kell a cucc, de fontos a jó képminőség és a VR, emiatt választottam ezt a Nikon 18-200 obit. (Ebben az árban van egyébként a Tamron 18-270 PZD, azt nem ismerem, de az olvasottak alapján képminőségre kb ugyanazt tudja mindkettő, de placebo hatás miatt, jobban bízom a Nikóban)
A 55-300 obit nem javaslom, mert lassú az AF. Jobban jársz 70-300 VR obival.
-
Peethy
őstag
A 16-85 nagyon túlárazott objektív, vannak jobb választások, bár azoknak az átfogása kicsit kisebb. Tamron 17-50, Sigma 17-70, Tamron 28-75 - ezek közül az első kettőt próbáltam, a második még mindig megvan, tetszik. A harmadikra is jót szoktak mondani.
A nagylátószögű fixekről eddig nem sok jót hallottam... a Nikon 24 f/2.8-ról szoktak jókat mondani, de az rendkívül túlárazott, nem ér annyit.
Egy Yn-560-am van, szerintem bőven használható, bár ha nagy tétje van a dolognak, akkor átgondolandó, hogy bevállalod-e. Mindenesetre kisebb rendezvényeket szoktam vele fotózni, eddig még semmi gondom nem volt.
Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Megkímélt-
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest