Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #49941 üzenetére
Végignyálaztam a képeket: jobb lett volna, ha nem olyan alacsony ISO-n vagy, mert így folyamatosan 1/30 meg 1/20 záridőid voltak, ami mellett nem csoda, majdnem az összes kép bemozdult.
Viszont F4-ről F2.8-ra nyitva a blendét a nagyobb mélyégélességed ellenére is érződik, hogy driftel a fókusz: ott utána kellett volna állítani az AF finomhangolást.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #48713 üzenetére
Ja igen, azt a bemozdultat elfelejtettem törölni.
Ma próbálgattam megint és AF-fel képtelen oda beállni, amilyen maximális élességet kézzel be tudok állítani. Az élességével nincsen gond, csak az AF tartománya csúszik elég nagyokat, ahogy a blende változik.
(#48711) Murloc: Abszolúte ontopic, mert a Nikon színe a (citrom)sárga.
(#48717) HThomas: Simán, focus shift-nek hívják a jelenséget.
(#48722) flash-: A D3100-at nem ismerem, de a Canonnak APS-C szenzorméretben a 7D a legjobb váza jelenleg. Az AF rendszere a kategória legjobbja, csak az egy számjegyű Nikon vázak közt van ellenfele.
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #48556 üzenetére
Sztem meg 2.8, eleg nagy blendeben az elteres 2.8 es 3.5 kozott (az elso igazi blendeszukules) es onnantol kisebbek a lepcsok. De ha erre van megerositesed, legyen 3.2 csak Ropi azt mondja, a Canon verzio blendeje jo vegig, az uveg es a konstrukcio meg ugyanaz. Ergo, akkor nem a 2.8 a kamu, hanem a 3.2. De ez majd erdekel engem is..
-
Freddy76
addikt
válasz
JohnyBlue #46731 üzenetére
A gyutáv az nyilván pazar, ez tény. Engem a fókusz gyorsasága és pontossága érdekelne, továbbá az, hogy hogy rajzol - konkrétan 4-re nyitva jó-e portrézni. És itt nem az érdekel, hogy "használható", hanem az, hogy a gyerekemről tudok-e kompromisszummentes frankó képeket készíteni f/4-en. Ha pedig kell a több fényerő bizonyos helyzetekben, az 50-es is megmaradna.
De ez persze hipotézis, mert k.rva drága, nem hiszem, hogy lesz...
Kutyus: hát ez az. Nagyon nem apró. Ennyi pénzért nagyon meggyőzőnek kellene lennie.
-
Freddy76
addikt
válasz
JohnyBlue #46729 üzenetére
Jaja. Kipróbálnám. Mondjuk ahhoz, hogy egyáltalán megforduljon a fejemben a vétel halovány, kósza gondolata, az kell, hogy f/4-en villámgyors, halálpontos, gyönyörűen éles legyen. Hipotetikus.
Ugyebár itt a tami 17-50, amit szeretek. Ezt sohasem használom 24 alatt, de néha jobb lenne, ha lenne feljebb. Lényeges továbbá, hogy az obi ne legyen nagy, soha, semmilyen körülmények között nem fogok 70-200/2.8-at cipelni. Általában f/4-en, vagy afölött fotózom. Így ez az obi számomra tök jó all-in-one lenne, mellette csak az 50/1.8 kellene.
De ennyi pénzért, hát, azért izé... De kipróbálnám...
-
szeva000
addikt
válasz
JohnyBlue #46551 üzenetére
te is ebben a cipőben jársz?...az előbb már bevágtam a szekrénybe a gépet...néha 0-án is jó a fókusz,..nem sportolok vele,sok a meló...majd talán vasárnap...ha nem felejtem töltök fel képet is magasabb iso-n....de nem hüledezni egy iso 6400-tól
...Nem iso 1600 kell ide...az olyan,mint a d90-en az iso 400....nem volt időm nagyon nézegetni,de 3200-ig brutál jó...6400-on is igencsaak
-
m3ss
veterán
válasz
JohnyBlue #46531 üzenetére
"Full előszezonban mentünk Valami 28 körül volt az út oda vissza szállás."
wow. mivel mentetek? milyen szallas volt ez? kinel foglaltatok ezt, mert akkor nezelodok arra en is, ez durvan olcso akarhogy is szamolom...
mindjart at leszunk pakolva az offba, ami lehet nem is baj -
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue #46527 üzenetére
Igyekszem, csak most hogy elpasszoltam 2 üvegemet inkább megpróbálom 1-be befektetni a pénzemet. 55-200 tényleg szuper üveg, ultrakönnyű és szinte kár volt eladnom. Csak a fényereje nem tetszett, más minden rendben volt.
Utazni egyenlőre nem szeretnék bár ilyen olcsó pénzért megfontolandó.
Köszönöm. Másrészt bántam a dolgot 55-200al. Voltam kézilabdameccsen és iso2000-el kellett fotózzak hogy elfogadható képeket kapjak 55-200al. Gondoltam egy stabi nélkül 2.8asra is,de azt lehet megbánnám. Átlépek abba a topicba
(#46529) m3ss: gondoltam madarazásra is egy 1,4x-ezővel, de most úgy vagyok vele van lehetőségem kipróbálom és ha már megveszem szerintem megtartom mert pár év múlva is jó lesz. Nem veszem magamra az ilyesmit,de azért csak óvatosan
-
m3ss
veterán
válasz
JohnyBlue #46527 üzenetére
szambol vetted ki a szot. mondjuk ezt sok mindenkinek elmondhatod, de imyourfriendnek siman beszolunk, masoknak meg inkabb nem
de h hogy jottel te ki gorogorszagban egy fix 50-es arabol azt szeretnem tudniutazassal, kajaval, koltopenzzel mindennel?
imyourfriend, forditott sorrendben jobban mukodik a dolog, eloszor talald ki mit akarsz fotozni, aztan vegyel obit
en mondjuk tovabbra sem ertem hogy minek egy hobbifotosnak 70-200, de nem is volt meg soha olyanom, meg tudom, kulonbozoek az igenyek...nem erthetem en ezt
de en igy latatlanban tipikusan egy ilyen eskuvo, rendezveny, riportfotos obinak kepzelem el..raadasul a gyutav sztem ff-en idealisabb. nincs idod maszkalni, nem akarsz lemaradni semmirol obi, jo minoseggel. de hobbizni minek? mindig viszed magaddal ilyen tomeggel?
ha meg portrezgatsz vele, es van idod meg lehetoseged setalgatni akkor miert nem mondjuk 85 1.8? kicsi, konnyu, penge.
mondjuk madarazni jok lehetnek, de hat eloszor is ahhoz les kell, masodszor meg en inkabb 50-500-at, vagy 70-300-at vennek mar akkor...(#46530) imyourfriend sportfotora nem gondoltam, arra valoban idealis lehet.
-
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue #46525 üzenetére
Azt néztem én is 80-200 history-nál hogy komoly súlyban vannak ezek a darabok. F/4 VR könnyebb valamivel de 290ért láttam használtan,annyi pénzt meg nem vagyok hajlandó kiadni érte. Úgy nézem összejön a pénzem és szeretnék egy fényerős stabis telét. fotózást még nem tudom. Eddig ez van tervben. Belinkeled a topicot? Köszönöm
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #46503 üzenetére
Szombaton Enikő (kültéri havas képeim, szőke hosszúhajú magas csajszi) + megkért, hogy az öccséről csináljak pár képet. 2-től megyünk, gyere, ha van kedved, a plussz képnek csak örülnek
Dáviddal kezdés, aztán Eni, hoz egy atom klassz piros fodros nagyruhát, fodrásznál ma lesz, úgyhogy előkészület megvan.
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #46503 üzenetére
Ne kötekedjél
és ne legyél már ilyen nagyonoptimista betoji
Nyakamban tartsam, izzadjam össze a nyakpántot, ami elkezd majd kopni stb ?Pár Kata táskának van olyan funkciója, bár úgy tudom ez külön is megvehető, hogy nyakpánt-szerűen lóg a gép a nyakadban, csak mégsem a nyakadban, hanem a pánt nyitott és a válladon két ponton rögzül. Ergo, hasadon-mellkasodon cseszikéli szét a cipzár vagy az ebéd utáni kajamaradék az LCD kijelzőt (hacsak nincs felcsatolva a védőműanyagod)
viszont nem a nyakadat húzza a cucc, hanem a két vállad viseli a terhet.
Valahogy így: 6-os pontra katt a bemutatóban..
De ilyet még nem találtam, táska nélkül. Ha van, annak csak örülnék
mert egyrészt a rózsaszín nyári póló(im)nak van nyaka, másrészt nyakrészen izzadok először mindig (és ott is hűlök a legjobban) és utálom ha nyakamban van valami.
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #46382 üzenetére
Neeem, azt még nem. Nem akarok hitelt, stúdiózok a szar időben (még jól is jön) a tami 90-essel, most hétvégén is lesz kis móka a trilite-ban, csinálok valami sötétebbet két méhsejtrácsos softboxxal fekete háttérrel és plexivel, gyere, drukk, taps, kioldó van
Május végén Zakopane, lehet arra benézek egy 24-120-at meg egy 14-es Samyang-ot, de holnap még nem. Meg vaku is kéne, ősszel utazni is kéne, 70-200 is kéne, úgyhogy most jár az agyam rendesen, hogyan rakjam össze az idei évet.
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #46132 üzenetére
Ja amit a többiek írtak itt is érvényes volt, az a 4 kiosztott kioldó kevés volt, az ember meg sok volt.. amikor a cseppeket kezdte el lőni mindenki, a modellel elkezdtem, csak utána már nem volt kedvem cseppezni, közben meg a falka rátámadt a modellre, na ott aztán mindenféle vegyes gyutávok, FX-ek, DX-ek, összevissza, én a 90-essel hátulról inkább, erre elém ezren behajolnak, szarunkbele, kioldóhiány, vaku-elkapás egymás elől, stb. áhh..
Egerben is ez volt 2 éve a fotós talin, 30 fotós, 5 kioldó, volt moderáció és forgás de nem elég szigorú (időzített kioldókat kellene, 5 percet beleprogramozni mikor megkapja a fotós és sípolna hangosan a kioldó ha lejárt az 5 perc)
Azóta utálom a stúdiófotós rendezvényeket és inkább egy kis pénzért de egyedül max másodmagammal szépen intelligensen elkattogtatni 2-3 órát.
Jönnek itt a fotovilag.hu-tól is az ajánlatok ilyen olyan amolyan workshop-okra, uhh nem tudom, akarom-e, ha ilyen tumultus van pedig egy low-key akt érdekelne.
-
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue #43801 üzenetére
igen, a végtelen pénz sohasem hátrány amint látni, gondolom azért adta el mert nem bírta finanszírozni egy darabon. belegondolva amúgy ha sokat cipelném a gépet a kezembe /otthon fotóznék vele csak akkor meggondolandó hogy milyen váz és obipark lenne a birtokomba.
mióta D60ról D90-re váltottam megéreztem hogy nehezebb, nem beszélve ha felteszem 17-70est.
és ez még a könnyű kategóriába tartozó összeállítás vaku nélkül.
(#43802) Cayman: na igen, első fixem, de megfogott benne az is hogy ilyen egyszerű,könnyen használható és a világos kereső miatt jobban működik +pontosabb mint a többi obim
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #43342 üzenetére
42MB NEF, Topaz Labs, color blast, aztán Topaz DeNoise (raw, medium), előtte vagy utána tolhatsz rá egy-két egyéb effektet, egyik vintage script-emben például az effektet raszterizálni kell egyik layer-en, stb.. a végén ezeket bescripteled és szerintem dobhatsz kényelmesen egy sárgát közben, mire legyűri a vasad
Panorámát nem is mesélem, scratch disk SSD ide vagy oda, nem egy memória sebesség, és amikor a PS eléri a fizikai memória neki beállított maximumát, elkezdi ezt használni miközben a végtermék egy borzasztó éles irdatlan nagy TIFF, amit nem két másodpercig ír ki a nemszar 2-terás vinyó.
Szerintem a Lightroom jópofa dolog.
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #43316 üzenetére
Szerintem ezt az 1.3 kivagast ugy erti, hogy a 24 megapixelbol levag keresztbe 15 megapixelig kb, es igy 1.3x-szorosaval no az arany, vagyis a korabbi 1.5x kivagashoz kepest 1.5x1.3=1.95x-es lesz. Valojaban semmi ertelme, csak a sorozatfenykepezes sebessegenek novelesere van, kisebb kepet kell kiolvasni a szenzorbol, ergo gyorsabban.
-
m3ss
veterán
válasz
JohnyBlue #43184 üzenetére
ez igaz amugy, meg kisebb doffal tobb hiba is lesz. de a 18-105 hasznaltan kb annyiert megy mint a tamron 17-50 2.8 non vc, szoval mindegy melyikhez veszed a vakut. de igerem befejezem ezt a tizenhetotvenezest, csak kijott ez ma belolem...ha egyszer kellene egy utazozoom nekem, ami nem kell, akkor ilyet vennek
en ilyen sorral ellennek hobbizni:
d7k, 11-16 2.8, 35 1.8, 85 1.8, sigma 180, sigma 150-500 vagymi, jooo nagy taska
de d90, tamron 10-24, 50 1.8, sigma 105, 55-300 is jo lehet... -
törölt tag
válasz
JohnyBlue #43015 üzenetére
Amúgy néha a Tamira is hiányzik, lehet Neked is fog 135mm-enAuto ISO-ban érdemes tartani a vázat és akkor nagy baj nincs kézből sem. Magadat meg ismerned kell, hogy 1/90-hez (esetedben 1/135-höz) képest mennyire tudod jól megtartani a cuccost kézben és ha jó vagy, lehet hosszabb záridő is, ha kevésbé, akkor kevesebb.
Szólj ahogy megjött !
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #43002 üzenetére
Jólvan, lefutottuk már a köröket cOxeR-rel, kényelmeskedjetek felőlem
Nekem aztán tök8, nem azon fogok agyalni ha kell egy szituban egy 70-200, hogy ú nehéz, hanem fogom és felcsavarom, vagy a ceruzaakksik, vaku, markolat, vátevör..
Úúúúúgy csináljátok ahogy akarjátok, nekem ez kb. zéró szempont és ha fáj valamim nap végére egy ilyen után, teljesen letojom.
A VC a táncot nem fogja meg, de miért ilyen példával jöttél ?
Hogy igazolhasd a VC létjogosulatlanságát ? Tegnap a családdal otthon ültünk két szülinapot, hatalmas díszteríték, anyám hugom nagyot főzött, mindenki kicsípve, jó hangulat stb. Ha van VC az obimon, nem iso 800-3200 között lövöm telibe a brigádot, hanem 100-400 körül. Mert ugye a tánc az mégiscsak kicsit nagyobb tempójú mozgás, mint amikor a 90 éves nagyapám a szittyadt bőregér kezével szedi a levest, így van ?
Bocs, de nem tudok teljes mértékben azonosulni irományoddal. Nekem a súly nem szempont, amíg nem megy a dolog túlzás kategóriába. Összeszorítja az ember a fogát, és csinálja, nem nyavajog.
Csüsz, szép napot
-
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue #41573 üzenetére
annyira nem, csak sok szabadidőm van aztán olvasgatok mindenfelé, hétfőn már statika óra az egyetemen
ki kell használni a szabadidőt
nem feltétlen ellenpélda de sigma 17-70 f2.8-4 OS azért jobb minőséget ad mint egy nikon 16-85 VR 3,5-5,6 (javítson valaki ki ha nem jó) obi. utóbbi azért drágább .
-
spanyoll
addikt
válasz
JohnyBlue #41410 üzenetére
Ha veszel egyet szívesen kipróbálom, hogy azzal is jó-e a fókusz
@(#41411) imyourfriend: Most akasztottam le a sálat a nyakamból, jártam egy kicsit a Balaton-partot, lövöldöztem, sétálgattam.
@(#41412) TayRol: Nem csak azzal, hanem a 16-85ökkel is rendre, meg amiről én még nem tudok...
@Freddy76: Amennyi baj van ezzel, ideje lesz megint rendszert cserélned, nem?
@(#41415) JohnyBlue: Jobban is jársz, legalább lesz mit fotóznod. Végül is jobb szerintem érdekes dolgokat fotózni azzal ami már megvan mint unalmasakat jaj de jó új obival. Szerintem.
-
-
Freddy76
addikt
válasz
JohnyBlue #41405 üzenetére
Ehhez még annyit, hogy megfontolandó lehet a tesztábrát lecelluxozni, így egy ajtónyitás, vagy erősebb puki nem fújja arrébb. Az első képet referenciaként lődd LV-ben (ekkor ugye kontrasztalapú a fókusz, tehát biztos, hogy jó), itt be tudod igazgatni a kereső segédrácsűnak középső vonalát a tesztábra nulla vonalára. Ha ez megvan, visszaváltasz keresőre, és jönnek a képek különböző rekeszen.
Szerk: ez Necro-nak akart menni.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
JohnyBlue #40947 üzenetére
Ez a 18-55 -os objektívre a 3x -os zoom azt miért érzem furcsának? Mi a trükk? Ugye tök nagy objetív, 3x zoomot tud, közbe ugye a legkisebb zsebgép 2cm-es objektívvel is tudja ezt a zoomot. Mi az eltérés, ami miatt ez ekkora batár ugyanahhoz a zoom mérethez? Elnézést, ha tök béna a kérdés...
Köszi
LAci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
JohnyBlue #40947 üzenetére
Sziasztok
A félre fókuszálás alatt azt értem, hogy egy kb 100w-os lámpával megvilágított szobában a tőlem 2m-re lévő gyerekemet egy off-is fényképező 5-ből 4x nem képes élesen befókuszálni. Küzd vele, de nem találja el a fókuszt, aztán egyszer csak közli, hogy megvan! De nincs
És mivel családi balhé van már abból, hogy képtelenek vagyunk szobában lámpa mellett rendesen fényképezni a kölköt, ezért gondoltam, hogy feljebb mennék pl ebbe az tükrös irányba, ha ez a gép a gyári obival képes ilyen 100w-os környezetben is normálisan fókuszálni és képeket készíteni...
Köszo
Laci
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest