- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
BigBlackDog #49537 üzenetére
Nekem ez a "vackok" kategóriában van.
-
Kleroo
veterán
válasz
BigBlackDog #49518 üzenetére
Az 55-200VR-t nem igazán fogod tudni megkerülni. Az ár/tudás bajnokok között van. Használtan pláne. Elég röhejes árakon is lehet szerezni maku példányt.
m42-vel nem igazán érdemes bajlódni Nikonon.
Kis pénz:55-200VR
Sok pénz: 70-300VR/VC
Sok-sok pénz 70-200/2.8
Kasszarobbantás:70-200/2.8VR/OS/VC 120-300/2.8
Felejtsd-el kategória: Nikon/Sigma/Tamron: budget 70-300. Kivéve ha kicsik az igényeid(&pénztárca),és potom(20k alatt) összegért kínálják -
gyurma01
tag
válasz
BigBlackDog #49515 üzenetére
Dx-re jók a 35/1.8 vagy az 50/1.8g. Olcsóbban ott az 50/1.8D, de ez olyan gépre jó, amiben bent van a váz(D70-től felfelé). A 3xxx és 5xxx sorozatnál a D-s obival nem lesz AF. Telére nincs olcsó.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
BigBlackDog #49515 üzenetére
nikkor 300/4?
-
Throme
veterán
válasz
BigBlackDog #49510 üzenetére
Ne higgy!
Szvsz ha 70-300-ban gondolkodsz és a képminőség számít, akkor 2 versenyző lehet első körben a befutó.
nikkor/tami 70-300 VR/VC.
Nem véletlenül drágábbak mint a többi 70-300 stabi nélküli meg makró meg minden...
Persze van itt aki sok 70-300VR-t nézett és nem volt jó egyik sem, De többségében elégedett júzerek vannak itt, akár nikkor-t , akár a tamit nézzük... -
Dare2Live
félisten
válasz
BigBlackDog #49507 üzenetére
Én anno kipróbáltam mielött megvettem a 70-300VRt és hát rossz volt minden tekintetben, ég és föld a didfi a 70-300 meg a 70-300VR között.
-
Santiagain
őstag
válasz
BigBlackDog #49507 üzenetére
20k-ért, ilyen átfogáson, ne várj csodát.
-
aleister
veterán
válasz
BigBlackDog #49135 üzenetére
Van a D7k-ban digitális vízmérték.
-
*Ropi*
félisten
válasz
BigBlackDog #49096 üzenetére
Akkor exponálj egy hosszú záridőset (rövidnél nem biztos, hogy észreveszed a blende összeugrását)!
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #49096 üzenetére
Liveview...
Ott azonnal olyan képet látsz hátul, amire már be van húzva a rekesz (és ahogy húzza össze, úgy emel iso-t a liveview-hoz és szemcsésedik el a liveview-d)
-
*Ropi*
félisten
válasz
BigBlackDog #49092 üzenetére
Igen és megnyomod a
önmegsemmisítőDOF preview gombot.Ja és a rekesz bármire lehet állítva, csak a legtágabbra ne (mert akkor értelemszerűen nem fog megmozdulni)!
-
MC Pite
veterán
válasz
BigBlackDog #48883 üzenetére
Napellenződtől függ... 18-200ét nem hordom mert eláll az obitól. 18-105 ill 28-75 nél be lehet nyúlni, az 50esnél is.
Fuji S100fs-nél a napellenzőn van egy kis ablak, kinyitod és azon benyúlva lehet tekerni a polárt. (Meg a sapkát madzag köti a pánthoz, le lehet venni ha fent a napelenző, és levéve a pánton van a tartója - erre mondják hogy felhasználóbarát? Nem is nosztalgiázok, eszembe jutottak a jpegek, a markolat, a gombok, a vakukezelése...) -
Horbal
őstag
válasz
BigBlackDog #48883 üzenetére
18-105-el még éppen el tudom forgatni ujjheggyel.
70-300-on ez már lehetetlen, ott nem használom ilyen esetekben a napellenzőt.
35 és 50-en el tudom forgatni azoknak pici az ellenzőjük -
törölt tag
válasz
BigBlackDog #48361 üzenetére
ez engem is érdekelne d3100-re
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #48264 üzenetére
79814 ponty, 100%-os értékelés, lila csillagos. Ez nem fog átverni.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #48260 üzenetére
Neki van és megkapod pár nap alatt.
-
Throme
veterán
válasz
BigBlackDog #47982 üzenetére
Hát bakker az a reklámtábla meg fém keret marhára kellett, a hülye fejét amelyik oda telepítette, vagy aki a mig-et allította ki mögé.....
Az a malév gép is valahogy jobb helyet érdemelt volna. Úgy néz ki mint egy pláza parkoló, csak itt éppen repülő alkalmatosságok vannak beparkolva
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #47976 üzenetére
Igen, simán, a zöld nyílnál jelzett bejáratnál lehet bemenni, hétvégén is nyitva szokott lenni. A nagy hangárba is be lehet sétálni, legalábbis eddig csak eléggé nyitott emberekkel találkoztam ilyen szempontból. Lényeg, hogy semmit a kéznek, mindent a szemnek az aranyszabály. Meg aztán ne sétálj ki a pályára pitypangot szedni és figyelj oda, hogy ne légy útban (végülis ez is veszélyes üzem)! De szoktak lenni érdekességek is, kis kedvcsináló errefelé
.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #47976 üzenetére
Ez a MIG hol van ?
Oda lehet csak úgy menni ?
-
válasz
BigBlackDog #47474 üzenetére
Ja persze, ott csak exportáláskor lehet ilyen mókákat állítgatni, mert fotó utómunkára van. Minden másra ott a PhotoShop
-
TayRol
nagyúr
válasz
BigBlackDog #47474 üzenetére
én is faststone-t használok képnézegetésre, viszi a rawokat is.
-
válasz
BigBlackDog #47470 üzenetére
Lightroom, bár nem tudom, hogy kulcsszó alapján lehet-e kategorizálni...
-
mik-oca
tag
válasz
BigBlackDog #47459 üzenetére
Teljesen mindegy, mindig kapsz külön garancialevelet és ez a lényeg! Mondjuk nekem is jobban tetszett az arany doboz, mint a fehér,de szerintem esztétika csak. Annak idején a D300-as kitet két külön dobozba adták, mostanában szoktak rá az egy doboz 2 dobozt rakunk módszerre!
-
válasz
Én a D90-et vettem a 18-105-el, sajnos ott egybe volt csomagolva. Ez majd akkor lesz szívás, ha valamelyiket el szeretném adni, mert nem az aranyszínű nikon dobozt tudom adni, hanem csak egy fehér szutykot pl. a lencséhez.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Nem, sőt!!!
Jobb így külön.
Szerintem minden Nikon kitnél így van. -
cool13
őstag
válasz
BigBlackDog #47136 üzenetére
Ezt használom, és itt más is ha jól emlékszem. Nincs gond vele.
-
Freddy76
addikt
válasz
BigBlackDog #46716 üzenetére
Pont azért butaság - szerintem, de ez egy olyan vita itt, mint az, hogy jó-e a pacal, vagy sem... Szerintem sokat nem segít, sőt, ha törik, a frontlencsét is roncsolja. Ellenben a frontlencse nem olyan érzékeny, a minennapi használat során esetleg keletkező egy-két karc semmit nem mutat a képeken. Ha olyan helyre mész, ahol veszélynek van kitéve az obi, inkább tegyél rá napellenzőt, az jobban védi, ha nekiütődik valaminek.
-
Freddy76
addikt
válasz
BigBlackDog #46714 üzenetére
1. UV-t semmilyet. Polárt majd az okosok megmondják.
2 Töltőt... Nem tudom, te mennyit használod, de annak a gépnek az akksija elég sokat bír. Ha fontos, hogy nagyobb is legyen, akkor markolat, amúgy elég egy utángyártott akksi.Más: hölgyeim, úgy emlékszem, hogy valaki használ itt 24-120/4-et. Ki az?
-
mik-oca
tag
válasz
BigBlackDog #46685 üzenetére
Köszi!
Ezt nem tudtam, mit tud, nekem a sima gyári töltő van és az nem tetszik, hogy csak párban tud tölteni.. -
*Ropi*
félisten
válasz
BigBlackDog #46654 üzenetére
Ja igen: Eneloop Lite, ami egy Eneloopnak látszó tárgy.
A probléma az vele, hogy nagy áramokat nem tud leadni, így vaku töltéséhez csak korlátozottan használható (kevesebbet is bír és lassabban is tölt vele, mint a nagyobb tesójával).
-
imyourfriend
őstag
válasz
BigBlackDog #46645 üzenetére
Ehhez a részhez nem értek. Én rögvest megkérdezném az eladót és megnézném hogy a hirdetésben milyen műszaki állapotot megnevezve adta el a terméket.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
BigBlackDog #46645 üzenetére
AZONNAL kezdd el valahogy visszaszerezni a pénzedet! Durván "kaki" amit látni lehet a képen...
-
akela91
addikt
válasz
BigBlackDog #46640 üzenetére
Szerintem a középen vízszintesen végigfutó rózsaszín csíkra gondol.
-
kulerr
őstag
válasz
BigBlackDog #46630 üzenetére
Szia!
Használtam D5100-et kb 10 hónapig de én nem tapasztaltam ilyet.
-
Bazsee71
őstag
válasz
BigBlackDog #46630 üzenetére
Vásárlás előtt kértem az eladótól próbaképet, fotós ismerőssel néztük meg, azon nem volt. Első 100-150 képen sem vettem észre (tegnap próbálgattam először). Ma folytattam, és most meg ott vannak. Remélem nem drága egy ilyen szoftveres beavatkozás.
-
balpis
őstag
válasz
BigBlackDog #46470 üzenetére
Nezd meg a geped hany voltos talpfeszultseget toleral es merd meg a vakuet.
Egyes gepek 20V felett nem szeretik - illetve nem szabad/javasolt. Nekem egy Sunpak 3600 ment a D90-en gond nelkul, bar az 200V korul ad. Auto modban lehet, hogy hasznalhato. -
eastsider
nagyúr
válasz
BigBlackDog #46422 üzenetére
Nem tud OTG-t jelenlegi telefonom. Gondolom az kell hozzá
Amit szoktatok ajánlani timelapshez az nem tudja ezt? Ha csak óránként exponálni tud az is jó -
jasonka
aktív tag
válasz
BigBlackDog #45816 üzenetére
Szia !
(Egyéni vélemény D5100 vs D3200)
Hosszú hónapok óta rágtam a teszteket, bújtam az összehasonlításokat, lopkodtam a róluk kiadott prospektusokat
- minden alkalmat megragadtam, ahol kézbe lehetett fogni a "két versenyzőt". Készítettem velük összehasonlító fotókat, videoklipeket ( utóbbiakat a PC-m gyengesége miatt csak akadozva tudtam nézni... ) lehetőleg azonos zoommal ugyanott, ugyanakkor. Nagy különbséget nem láttam a 24 MP ellenére sem.
Érdekes módon a tesztnapokon nekem is mindig inkább a D3200-at ajánlotta a Nikon képviselője...)
A fogásuk - a D50 után - persze szokatlan volt, de az 5100-asé egy árnyalattaljobbkevésbé rossz.
A D5100 - szerintem - messze több lehetőséget kínál, a képfájljai kevesebb helyet igényelnek, így TEGNAPELŐTT a D5100-at vettem meg. El vagyok ragadtatva tőle ( Jó, persze nem egy D7000/D7100 - pláne nem egy D600 v. feljebbi kategória - de nagyon meg vagyok elégedve.)A kevés funkciógombot és az elhelyezést még szokom (kissé kárpótol az élőképes menü) a fogás pedig nem olyan katasztrófálisan rossz - a lelógó kisujjam alátámasztja. ( A MM-okban mindegyik alján volt egy talpazat a lopásgátlónak - még ott rosszabbnak tűnt a fogása...)
Persze a mellékelt vállszíjat célszerű azonnal felszerelni. Sokan vesznek hozzá "fogásjavító" markolatot (már csak a jobb energiaellátás miatt is ) - én nem tervezem. -
L4mie
veterán
válasz
BigBlackDog #45909 üzenetére
Elvileg igen, ott a retesz amit felnyomsz és kioldasz amikor bulb ban akarod tolni
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Ez érdekes.
Nekem most D7000-es gépem van, előtte meg egy Olympus E-3-mal fotóztam. Na, ahhoz képest még a D7k is egy sz@ros játékfényképezőnek néz ki. Néha sírok is utána kissé. Szerencsére a családban maradt, asszony használja, titkon meg szoktam taperolni a régi szép idők emlékére.
Ez volt a bevezetés. Kolléga vett D3200-at, mikor a kezembe adta, első mondatom az volt, hogy add ide az akksit is. Erre közölte, hogy már benne van.
Szóval tuti, hogy jobb a fogása a D5100-nál? Bár egyéni preferencia kérdése. Amúgy én is hajlanék az azonos szenzoron, kevesebb pixel verzióra. Meg a vinyón is kevesebb helyet foglal a kész kép.
-
spanyoll
addikt
válasz
Éljeeeeen! Hozok pattikukit
Nem tudod mit tettél most
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Magisk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Quadro FX 570 eladó
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest