- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
kulerr #44443 üzenetére
megjönnek a tesztek és ha sok embernek tetszik a D7100 akkor gyorsan megválik D7000-től.. lesznek itt jó fogások hidd el, a 150ezres 44k expós D7000 volt az első számomra, viszont én maradok D90-nél inkább, bár kitudnám fizetni de nem fontos a D7000
(#44395) Balinov: miféle vázad van? D90-nél pl egyszerűen kioldom a fix pontot és odébb állítom ahova szeretném hogy helyezze az éles dolgot a képemen.
utóbbi napokban elkezdtem így fotózni, eddig kezdő módjára ráfókuszáltam a tárgyra majd odébb vittem a keresőt és kattintottam (senki ne kérdezze hogy miért
)
(#44446) TayRol: ha lenne benne AF motor akkor nekem is elég lenne
-
-
törölt tag
válasz
kulerr #28384 üzenetére
A D90 a D80-tol szerintem nem sokkal tud tobbet. Nehany dolog csak, 1 fenyertekkel jobb ISO, nagyobb felbontasu kijelzo, 3D kovetofokusz (ami szerintem legtobbszor felesleges) de egyebkent ugyanaz a 11 pontos AF rendszer, meg nehany szolgaltatas pl, d-lighting es baratai. Ezenkivul vakukat vezerel, amit ha jol tevedek eleg komolyan tud, de ha nem hasznalsz 2-3 vakut studioban akkor nem nyersz ezzel sem semmit. Ha nekem D80 lenne akkor inkabb D7k-ra valtanek rola (persze nem most). En most D50-rol valtok D90-re, arrol egesz biztosan oriasi lepes lesz, de en ugy gondolom D80-rol nem lenne akkora valtas.
-
válasz
kulerr #28376 üzenetére
Áháá, így már más a leányzó fekvése! Amúgy a 7k expó az nem sok, szinte új a gép
.
A D90 hivatalosan nem időjárásálló, bár az Antarktiszt elég jól bírja
), valszleg a D80-nal se lenne gond Ha zuhogó esőben akarsz fényképezni, akkor úgysem árt neki egy dedikált dslr-esőköpeny, víz alá meg egy profi vízalatti tok (sajos ezutóbbi eszméletlen drága szokott lenni).
#28379: jó döntés, ráérsz váltani majd, ha feltalálnak vmi űrtechnológiát
(pl a d7k képességeivel megáldott 400g-os mft váz)
-
Kleroo
veterán
válasz
kulerr #28376 üzenetére
A D200-al kapsz egy brutális(nehéz) tankot,ami olyan masszív építésű,hogy élvezet megfogni. Ennek igazi előnye egy D80-hoz képest mondjuk 400+mm-es telénél van.
Ezen kívül van még rajta jó-pár plusz feature,gomb.De kétlem,hogy átlag felhasználásra hiányoznak.Emellett jó kis sorozatsebességed lenne.Én nem cserélném le a D80-am D200-ra.
De egyébként ha konkrétan nincs bajod a D80-al akkor szerintem butaság egy ilyen jókora gépre váltani.
IJk. Bizony a jó üveg alá is kell az ISO. És az nagyon nem mindegy,hogy 800,avagy 1600 a szépen használható határ.
szerk 2:Egyébként a 7k tényleg nem aggódós kategória. Az még csak be lett járatva. Ha szereted,akkor semmire se cseréld "csak mert miért ne" alapon
-
-
válasz
kulerr #28369 üzenetére
Kérdés, hogy milyen funkciókra/képességekre van szükséged?
Ahogy nézem, ezeknek a vázaknak az erőssége a jó fogás, időjárásállóság, beépített fókuszmotor. A d90-ről pozitívan tudok nyilatkozni, 3 éven keresztül sosem hagyott cserben, pedig rendesen nyúztam. Nekem fontos a jó iso (sokszor telézek), ezért a d90 előtt nem áldoztam komoly összeget dslr-re. d200/300 szintű gépre meg sose volt/lesz szükségem (nem lövök sorozatot).
Mellesleg az én kritériumaim: #1: beépített fókuszmotor/fénymérés régi obikkal, #2: extrajó iso, #3: ne legyen kivéve semmilyen "alapvető" funkció (mint pl bracketing a D3100-ból) -
DarknessHope
senior tag
válasz
kulerr #28369 üzenetére
D200 AI gyűrűje ha van/ szereted a régi olcsó és jó minőségü manuális obikat.. D90... ha érdekel a videó.
egyéb esetben a legolcsóbb D80 is minden tekintetben elégséges gép..
no mondjuk a sorozat sebessége nem épp a legjobb.. mérsek szerint a gyár 3kép/s sem mindig éri el. pixinfo asszem csak 2,6 körül mért...
D90 már jobb.. D200 meg azthiszem 5kép/s ami azért már nem rosszszerencsére pentaprizma adott mindegyiknél. mint ahogy a 11 AF pont is.
D90 cmos érzékelője elvileg valamivel zajtalanabb.. ez lehet még egy szempont. -
Kleroo
veterán
válasz
kulerr #28369 üzenetére
"általános használatot figyelembe véve"
Szerintem: D80 ha spórolunk,és D90,hogyha több pénz van rá. A D90 szerintem eléri azt a szintet,hogy igazából hobby szinten nem kell több.Vagy megunod,vagy tönkremegy. Más miatt nem hiszem,hogy eladja az ember. Esetleg amit a D7000-be beletettek pár plusz feature-t hiányozhat valakinek,de azért távolról sem komoly hiányosság(pl af korrekció)
A D200 egy király gép,de az előnyeit lehet,hogy sosem használnád ki.
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Trollok komolyan
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos fejegységek
- Akciókamerák
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest