- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 8300 mAh, maradhat?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
cool13 #49782 üzenetére
Azóta regeltem, és vissza is jött az igazolás, tehát működik - elvileg. Ugyanis ott vannak a feltételek, ahol elég egyértelműen le van írva: a garancia csak akkor él, ha vásárlás után két hónapon belül regisztrálsz. Szóval ez alapján megtagadható a garanciális javítás egy éven túl...
-
törölt tag
válasz
cool13 #49704 üzenetére
A vélemény szabad.
Bár nekem tetszik így is, valszeg 1-2 profibb kolléga itt még tudna rajta mit húzni 1-2 csúszkával, stb
de ez csak 10 perc munka volt kb. ACR-ben és PS-ben. A VC nagyon meglepett, 1/6 egy síneken mozgó szekrényből, kézből, azért nem gyenge és ilyenkor örül az emberfia és örömét szívesen osztja meg másokkal.
Graphy:
-
freelanced
addikt
válasz
cool13 #49667 üzenetére
Üdv! Köszönöm, jó kis üzletnek tűnik.
Jelenleg amit kinéztem:
I. Lowepro Adventura 160 (esetleg 170 de szerintem a 160 elég)
II. Vanguard 2GO 22Na már most. Az lenne a kérdésem, hogy ez megfelelő vagy esetleg érdemes valami mást néznem? Tudtok-e valamit a figyelmembe ajánlani?
Ami kerülne bele jelenleg: D3100+18-55, pár apróság, illetve késöbb egy makróobjektív esetleg.
Köszönet!
-
A Zéé
addikt
válasz
cool13 #49006 üzenetére
ha eddig nem láttál gondot, akkor ne teszteld, felesleges és csak magaddal szúrsz ki.
Amikor mindenki a 35-ösre panaszkodott, akkor én is elkezdtem tesztábrázni, és majdnem meg is győztem magam, hogy frontos az obim, és szar, és ki kell cserélni, vagy el kell adni. Közeli fókusznál lehet, hogy tényleg kicsit az, de rendes használat közben nem jött ki a dolog, legalábbis az elkészült képeken nem látom, vagy nem zavar, de mégis folyamatosan az járt a fejemben, hogy mindenki panaszkodik rá, és hogy az enyém sem az igazi tesztábrák alapján, és az elkészült képeken is csak a félrefókuszálást kerestem.
Pár kép van, ahol elcsúszik néha az élességi sík, de az simán user error. -
Freddy76
addikt
válasz
cool13 #48912 üzenetére
Én találkoztam vele, és nem vagyok benne biztos
.
Coxerrel egyetértek, amikor megvettem a d7k-t nekem is az b.szta el az örömöt, hogy durván félrefókuszált... Amikor megcsinálták, akkor már annyira pixelbuzi lettem, hogy ha egy barna tehénről egy sötét alagútban 1/2000 záridő 5.6 rekesz mellett nem sikerült tűéles kép, kurvanikont kiáltottam, és teljesen technobuzultam, és itt hisztiztem... Amióta eladtam a 35-öst, és megvan a tami 17-50, lesz.rom, használom örömmel, kitanultam a nyűgjeit, és bőven együtt tudok élni vele, és az 50/1.8-cal. Ha teszteket olvasnék, akkor tudnám, hogy van egy vacak üvegem, ami nem éles, és vinyettál is. Emellett megpróbálhatnám a rohanó gyerekemet csak a legszélső af ponttal fotózni, és akkor tudnám, hogy sokszor nem pontos...
De mér nem érdekel, ez bőven jó, ha sok a nap, akkor használom az x10-et (jobban szeretem, mint a tükröst), és előbb utóbb veszek egy fuji vagy oly milcet, és újra élvezni fogom, hogy az enyém a legkisebb
. Azért nem fogok egy (két) milliós cuccot venni, hogy az is szar legyen...
A photozone-t és a dxo-t meg nem tudom mértékadónak venni, nekem valahol Handrás apple vs android összehasonlításaival esnek egy kalap alá.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
cool13 #48784 üzenetére
Ők elutalták a külföldi rabló bandának (bank) és valahol szmöttyög az a nem is kevés pénz
Cimborám azt mondja, hogy sajnos ezt csinálják mindig. Szerinte holnapra simán megérkezik. Ha nem akkor kell majd bemennem a bankba komolyabb és keményebb beszéddel és a szülők folyamatos emlegetésével.
Jobb lett volna az autós megoldás: (
-
-
gyurma01
tag
válasz
cool13 #47939 üzenetére
Ez az opció engem nem érint, de az asszonnyal megnézettem(könyvelőként) és nettó áron megveszed, de mivel kérik az adószámod stb. így itthon a rendelet szerint be kell vallanod az ÁFÁ-t
Szerintem ha valaki a közelben van és tényleg csak átsétál akkor lehet jó ár. pl: sb910 kb. 20e-el olcsóbb. -
psycroptic
őstag
válasz
cool13 #47799 üzenetére
A közgyűrűsor már tárgytalan. Kértem engedélyt meghunyászkodni az asszonypajtástól és emelhetem a kiadható lóvét + 50e-el. Tehát most 40mm nikkor tesztképeket vadászok és ha tetszik, akkor már rendelem is a cuccot.
(#47802) Perillustris: találtam 3 év garisat 166e-ért, árukereső szerint megbízható bolt.
-
Freddy76
addikt
válasz
cool13 #47121 üzenetére
Az attól függ, milyen vázad van. Ha mechanikusan kell állítani a vázon, akkor az nyilván minden obvira kihat. Ha a vázban van af fine tune (d7000 és felfelé), akkor a gép szoftveresen korrigál, ilyenkor eltárolja az adott obihoz beálított értéket, és felismeri az obit. Ha az af fine tune be van kapcsolva, akkor az adott obi felcsavarásakor automatikusan az adott obihoz eltárolt értéket kalkulálja.
-
m3ss
veterán
válasz
cool13 #47109 üzenetére
szerintem vegyel nagyobb softboxot, egyel nagyobbat legalabb. 20x15 vagy nem tudom mi a kovetkezo.
sot lehet a 20x30 cm-est probalnam meg. igaz kenyelmetlen ha nagyobb, meg lehet tobb rovart ijesztesz el, de az nem csak kozvetlen kozelre jo. diy hazi softboxom kb fel meterre is jo volt...ez a 17x15 meg nagyon nem... -
m3ss
veterán
válasz
cool13 #47091 üzenetére
hat van egy eleg borzaszto minosegu kepem, meg hazi softboxal. most egy egesz kicsi, 17x15cm-es softbox van rajta, majd csinalok vmikor egy normalisabb kepet rola, amin latni is hogy pontosan hol van stb...
(#47096) aleister csak nem alfas vagy?
en is porogtem azon a forumon anno...
-
imyourfriend
őstag
válasz
cool13 #47072 üzenetére
magyarországi törvények ilyenek. Családomat 750 ezerrel húzta le egy tatabányai kisebbségi fehéröltönyös arc karácsonyfa ügyben, és érdekes 0 forint van a nevére írva de még le sem ültetik. így megértem apu miért nem engedte hogy elmenjek a tárgyalásra, lehet "összepiszkoltam" volna a fehér öltönyét.
-
*Ropi*
félisten
válasz
cool13 #46759 üzenetére
Ezek 433 MHz-en működnek, ami egy eléggé zsúfolt frekvencia (vezetéknélküli telefonok, elektromos garázskapuk, stb...), tehát jóval nagyobb az esélye a hibás működésnek mint egy 2,4 GHz FSK tartományban működő rádió esetén (ami ráadásul még titkosítva is van digitálisan).
-
*Ropi*
félisten
válasz
cool13 #46588 üzenetére
Mint a rossz pénzt...Töltőből kivéve 4 óra múlva nem volt benne semmi. Kuka...
Jelenleg 150 (leírom szóban is, nehogy félreértés legyen: százötven) darab fehér Eneloopot használok, soha nem hagytak cserben. Az első 60 darabot 4 éve vettem, azok is úgy teljesítenek, mint új korukban. Ha stabil minőség kell, akkor semmi más nem jöhet szóba nálam.
-
TayRol
nagyúr
válasz
cool13 #45966 üzenetére
mármint a 70-300VC? igen, elég jó obi. de most van egy új is, 15e-rel olcsóbban mint a bolti..
-
MC Pite
veterán
válasz
cool13 #44883 üzenetére
K-lite codec packkal.
Ismerős az 1.8G-vel való ismerkedés
. Aztán közeli témáknál már meg is izzasztja az embert a brutál pici dof, vagy hogy vállas portrénál mindkét szem éles legyen...
Ez az amit szeretünk a (többek között) tükrösökben, és ez az amit kitobival sose ér el az ember (csak csalódottságot, hogy hát ilyen gépekkel nem ilyen képeket látni). És ezért mondtuk páran, hogy akkor álljon neki az ember cserélhető obis gépnek, ha maradt még a tárban, és tud abba az irányba elmenni új üvegekkel, amerre szeretne. Nem véletlen nem vágtam bele inkább én sem évekig...
cool13, ez neme neked szól, csak itt említettem meg hátha még olvassa akinek kell... -
balpis
őstag
válasz
cool13 #43731 üzenetére
láttam:
"frontlencse szélén 1-2 apró karc van, de képalkotást nem befolyásolja"lehet, valóban nem befolyásolja, de 45-ért már hibátlanok is szoktak lenni (valaha én is annyiért adtam el a D50 mellett az enyémet).
Az ismerősöm nagyon kezdő fotós, de lelkes. És nőből van. Nem beszélném rá (valószínűleg nem is tudnám) egy esztétikailag sérült obira. -
MC Pite
veterán
válasz
cool13 #42759 üzenetére
Vigyázz, ha nem markolatba veszed másodiknak, akkor chipes kell!
Itthon a 220volt nem tudta megmondnai a sjaátjáról hogy az-e, még akkor sem mikor a boltban amikor a gépet hoztam illedemesen megvártam amíg 5 percet morfondíroznak ezen. Speedshop dettó, bár ott felajánlották ha bemegyek kibontjuk és megnézzük. Csak köcsög vidékiként nekem előre úgy kell terveznem az utat hogy miket kell útba ejtsek, ez így meg (központ) messze volt.
Ezt vettem mert gyorsan ideért, és őszintének tűnt a kapacitása. Nem igen veszek észre különbséget a gyárihoz képest, úgyhogy igaz lehet hogy csak egy picivel gyengébb. Kb 5500 Ft.Na, a déhaccázát!
Akkor dobjatok megy egyel ha vkinek már az agyára ment a tisztítás
Olajjal ilyen bőkezűek voltak? Megint majdnem átfutott az agyamon, aztán jó gyorsan elhesegettem inkább, kész, ár/képminőségben jó vagyok én az 5100al, inkább másra gyűjtök... Fene a gondolataimat -
Horbal
őstag
válasz
cool13 #42729 üzenetére
A legkevesebb pénz ha kölcsönbe szerzel egy 50-es D-s obit meg 1,5 dollárért veszel egy fordító gyűrűt.
Vagy kölcsönbe szerzel egy közgyűrű sort.
Vagy veszel egy használt Raynox-ot
Vagy veszel egy közgyűrű sort, ha szeretsz fókusszal birkózni akkor nem AF-est ha nem akkor af-est.
-
aleister
veterán
válasz
cool13 #42525 üzenetére
Szép fényeket hozzá!
Jó kis kit ez. Nem fogod megbánni!(#42521) *Ropi*:
Nekem mindkét 17-50-em nagyon jó rajzolatú, pontos fókuszú volt. Sajna az egyik LV-ben nem volt hajlandó együttműködni, így ment is vissza.Igazából kicsit olyan érzésem van, hogy valaki elkezdte terjeszteni ezt a minőségi szórásos dolgot, aztán így épült be a köztudatba, de konkrétan hibás darabot még senki sem látott.
Szerintem venni fogok egy 28-75-öst, mert nem hagy nyugodni. Kár, hogy a T* 24-70 f2.8 már 200k fölött van, mert egész meggyőzően szerepelt FF-en. Igaz csak valami Ágyús, Ka..,, kakanon..á megvan Canon FF-en volt szerencsém relációba helyezni az egyéb üvegekkel, de gondolom ugyanígy teljesít más rendszereken is.
-
-
gab.m
senior tag
-
gab.m
senior tag
válasz
cool13 #42006 üzenetére
VR mindenképpen legyen benne, így azt majd az objektívbe nem kell megvenni
Nameg az AF se jönne rosszul, ha motor már nincs benne.
Viccet félretéve: nikon d3100 egyféle létezik, nincsenek jelölések, mindegyik ugyanazt tudja. Az expószámot tudd meg (minél kevesebb, annál jobb; ilyen vázat én 20 ezer expó fölött nem vennék), illetve nézd meg, fogdosd meg, nem nyúlnak-e a gumik, nem zörög, egyéb külső sérülések, fókuszál, jól mér fényt, stb.
De azt ugye tudod, hogy objektív nélkül nem tudod épkézláb fényképezésre használni?
Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Okos Otthon / Smart Home
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Milyen okostelefont vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest