- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
Badb0y
addikt
válasz
Dare2Live #3429 üzenetére
Megmondom őszintén, nem akarok D300-at venni, mert zavarna, hogy nem vagyok hivatásos, hanem hobbi, és ilyen árkategoriájú gép kicsit durva sztem.
Igen, tudom, hogy Nikon topik, de remélem, hogy nem elvakult mindenki
Konkrétan a CCD ami megbontja az összképet
És nem tudom, hogy mennyivel zajosabb
-
-
germanh
senior tag
-
ave
tag
válasz
Dare2Live #3144 üzenetére
Hát ez az, hogy az alap vakuval ki lehet húzni átmenetileg, viszont az alap obi azért jó annyira hogy ne csak átmenetileg legyen jó hanem hosszabb távra is jelenleg. Szóval nemtom nem döntöttem még el igazán, meghát tényleg jó lenne egy obi is dehát sajna jelenleg választásra kényszerülök így fel kell állítani a prioritást!
-
Ijk
nagyúr
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Dare2Live #3005 üzenetére
Tudom, hogy a D3-ban saját szenzora van, ezért fogalmaztam így:
"kézbevenné a szenzorok gyártását itt is"A többi spekuláció, én személy szerint nem hinném, hogy van ilyen megállapodás, azt meg főleg nem, hogy örök érvényű... igazából kifejezetten frusztrálnak a Sony érzékelők, de ez az egyéni szoc problemem.
-
válasz
Dare2Live #3000 üzenetére
Izé. Alapvetően minek akartok iso 12800-at? Úgy értem, persze jó az ha van, de mekkora a gyakorlati haszna? Én fényképezgetek iso 3200-as filmre, és ott 3 db energiatakarékos villanykörte fényénél az 50mm-es alapobi 1/50-en már kiexponálható, kicsit rekeszelve is. Akkor a 12800-on 1/200-ig lehet elmenni, esetleg feljebb. Egy 3 villanykörtés szobában így lehetővé válik egy 200mm-es tele használata. Igaz, hogy 3-4 méteren (amekkora a szoba felhasználható szabad játéktere) egy tenyérnyi méretet nagyít teljes képre, de meg lehet vele csinálni
Vagy talán fő piacnak az amcsi éjszakai sporteseményeket szánták?Félreértés ne essék, nem ünneprontani akarok, csak nem értem.
-
válasz
Dare2Live #2922 üzenetére
Ezt te komolyan gondoltad? Mármint hogy megvesz valaki 700-ért egy vázat, és 570-ért hozzá egy obi nem okoz problémát? Ha mondjuk 570 helyett 57 lenne, akkor azt mondanám, hogy pitiáner ügy, de plusz félmillió forint azért már nem vicc. Nagyon sok esküvőfotós a 17-55/2.8-cal dolgozik. Itt most azok jártak jól, akik nem cserélték le a 28-70/2.8-at (márpedig akik ebből élnek, a nagy részük lecserélte mert digiten a 28 nem volt elég). Szívás...
-
Ijk
nagyúr
-
johnjohn
addikt
válasz
Dare2Live #2907 üzenetére
Belekötni mindenbe lehet, hülyézni a többieket szintén lehet, kinek milyen a stílusa, ettől függetlenül nem teljesen ugyan arról beszélünk.Nem tudom milyen a régi kompaktod, valójában nem is érdekel.Én is reagáltam valamire abban a hsz-ben amibe belekötöttél, olvalsd el azt is.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Dare2Live #2878 üzenetére
A 18-70-es egy nagyon jó obi, én szeretem. Viszont én a magam részéről a d200-ason nem tudnék hosszútávon egy 80k-s obit elképzelni. Maradjunk annyiban akinek 18-70-re futtja, az ne vegyen d200-at. Bő 100k-val olcsóbban megkapja a d80-at, a maradékból meg vesz vakut, táskát, kártyát. És most őszintén? Egy amatőr számára mi lehet kevés a d80-ban? Ha egyszer leváltom a D50-et akkor őt választom (vagy az utódját). Bár megmondom őszintén, hogy a D50 is sokmindenre elég ( na jó, wifis vaku nincs) és néhány plussz szolgáltatásért nem szívesen nyúlok zsebbe.
Igazából nem akarlak kioktatni, csak leírtam a véleményem a rendszerekről.
-
Allien
veterán
válasz
Dare2Live #2878 üzenetére
Maradjunk a D40-s kitnél.
Természetessen, ha valaki most rámsózna ingyé pár évre egy D200-t, meg a D40 kit obijait, azért nem dobnám ki a gépet se, meg az obikat se, hanem megpróbálnám abból a szettből kihozni a legtöbbet.
De magamtól biztos nem vennék ilyet.
Akkor már inkább az obikra költenék, oszt ha kikopik a váz, akkor megnézném az akkori kinálatot, meg a zsebemet.
-
Dualon
tag
válasz
Dare2Live #2779 üzenetére
Tami valamiért idegen tőlem. Nincs vele semmilyen tapasztalatom, idáig csak jókat hallottam, de valahogy nem visz rá a lélek. Nem tudom megmondani, miért. (Röhögés lesz, de talán az AF-S hiánya?
)
Sigma 18-50-ről tapasztalatod van? A HSM változata nagyon érdekelne, de ha optikailag nem frissítettek rajt, akkor az is bukó lesz.
-
csiga997
őstag
válasz
Dare2Live #2748 üzenetére
Nem értem miért lenne "bohóckodás", ha valaki a beépített vakut használja vezérlésre? Először is, ha nem kell vennie emiatt plusz 1 vakut, akkor beljebb van kb 100.000-el. Ha csak vakuvezérlőt nem vesz, akkor 80.000-el. Miért lenne istentől elrugaszkodott dolog spórolni 100e Ft-ot? Mert akkor nem nézne ki eléggé profinak? Ugyan!
De ha ezt nem gondolod "hihetetlen" hátránynak, akkor mondok mindjárt egyet.
Egy SB-800-as listaáron cca 110e Ft. 56-os kulcsszám, kiváló kompatibilitás, szervesen illeszkedik a (Nikon) rendszerbe.Ezzel szemben a DTomi által említett Metz 54mz4i listaáron 133e ft, 54-es kulcsszám, a kompatibilitás kérdéses, bizonyos funkciók nem működnek, illetve csak másik Metz vakuval működnek együtt.
Amit te linkeltél, az 58-as az valami kifutó tipus lehet, mert sehol nem találtam róla árat, de emlékeim szerint még ennél is drágább volt (olyan 150 körülire emlékszem). Ettől függetlenül, talán az, ha Canonnal tökéletesen megy annak a "Nagy Nikon topikban" nincs nagy relevanciája.De még egyszer: senki nem mondta, hogy senki se vegyen Metz vakut magának. Vegyen, ha azt szeretne. Viszont figyelembe kell venni, hogy a Metz "rendszervakuk" a Metz "rendszerbe" illeszkednek, és nem a Nikonba. Vagyis, kevesebbet kapsz a pénzedért, és mint láttuk, ráadásul több pénzért kapod ezt a kevesebbet. Ha ezt valakinek egy segédröfi ellensúlyozni tudja, hát nosza, rajta.
-
csiga997
őstag
válasz
Dare2Live #2739 üzenetére
Ez addig korrekt, hogy Metz vakuk közt is. Csak az nem iTTL, hanem "Metz TTL", és csak Metz vakuk között működik. Tehát, vagy csak Metz vakuk, vagy csak Nikon vakuk, a kettő keverve nem megy. És ami a leginkább problémás, hogy a beépített Nikon vaku és egy Metz vaku között sem.
-
<Zanavabets>
csendes tag
válasz
Dare2Live #2691 üzenetére
Az uj 1d3ra céloztam. Milyen obit raksz rá ami kihozza belölle a 22mpt?
...ööö...bocsi hogy kéretlenül beleszólok, de cerintem nem kell még temetni a fullframe-et, akár C akár N gyártmányú a szenzor. arra gondolok hogy annak idején a filmes érában egy jobb nyersanyag elérte a 250-300 vonalpár/mm feloldást, és a prof. üvegek elég szépen ki is szolgálták ezt.
kicsit utánaszámoltam, egy 24x36mm-es képkocka (pl velvia50) cirka 70-90 millió ''pixelből'' épül fel. vannak itt még tartalékok. az 1dm3 pixelei valamivel nagyobbak hat mikronnál. fullframe-en a három mikronos pixelméret adna 96 megapixeles képet. szerintem valahol itt lesz majd a határ. bár a mai ''csúcskompaktok'' már kétmikronos pixeleket használnak...nem is számolom ki mennyi lehet ez fullframe-en... -
Bandus99
őstag
válasz
Dare2Live #2691 üzenetére
Nalam volt memokartya, de nem engedtek belerakni a D3 ba mondvan ez meg nem vegleges verzio es nem adna megfelelo kepet. Ha megnezted, a DEMO felirat ott viritott a kijelzo bal felso sarkaban.
En kiprobaltam a D3-at 6400 ISO-n a 70-200VR el. Utana le is tettem szepen es elballagtam mert ugysem lesz nekem sosem penzem erre es szeretnek meg sokaig orulni a D70s tudasanak. -
Allien
veterán
válasz
Dare2Live #2675 üzenetére
Akkor mondjuk azt, hogy pl Olasz országban piros, és sárga színben, Ferrari, meg Lambo emblémával, a Franciáknál mondjuk kék-fehér-piros lenne, embléma az Eifel torony, az Angol honba pedig piros-kék keresztszálas, és beépített Big-Ben-nel, óránként kolompol.
A németeknek lilába (Milka tehén), a hollandoknak meg gyárilag búvártokos lenne, hogy ha nemsokára elönti őket a tenger, tudjanak közben fotózni.
A Magyar országra szántakat meg a hitelintézet (bank) színeire. -
alien_
őstag
válasz
Dare2Live #2647 üzenetére
Színes Nikon kamerák? D50-ből létezik egy ezüst változat, ami az egyik legcikibb tükörreflekszes kamera design szempontjából, ráadásul még a műanyag felület is teljesen sima, ezzel egy nagyon komolytalan gép benyomását kelti. -> [link]
Szerencse, hogy nem erőltetik a nem rendhagyó színű kamerákat, most így elképzeltem egy nagy piros d200-ast....Brrrr -
johnjohn
addikt
válasz
Dare2Live #2560 üzenetére
Igazad van, egy kicsit gyakran cserélgetek, de csak így tudtam gyakorlatilag kevés pénz átforgatásával végül a Nikont megszeretni. Amíg jobb nem kerül az ember kezébe, nincs viszonyítási alapja! Nem szándékozom tovább cserélgetni, ez a D 40 X nagyon tuti.!Ha van tipped, objektív- ügyben szívesen fogadom !
[Szerkesztve] -
válasz
Dare2Live #2448 üzenetére
51 vagyhány fpnál viszont gyorsabb lehet a szemvezérelt.
51 fókuszpont nem az új nikon vázban van? Ebből hogy kellett volna kitalálnom, hogy a Sony gépben van szemvezérelt fókusz?
de a páleszos storybol is gyanusan sejthető a dolog.
Ami meg egy EOS 50E-ről szólt.
deha a jogász úrnak még mindig nemállt össze az igazság akkor:
IGEN
Bakker, nagyon nehéz lett volna ezt csak szimplán elsőre leírni? Ha egyszer kérdeznek valamit, akkor nem az ógörög mondakörrel kell kezdeni, mikor egy egyszerű, igen-nem-mel megválaszolható, eldöntendő kérdésről van szó...
Egyébként meg közben addig ment itt a sz..rfűrészelés a témán, hogy inkább utánaolvastam magam (ez alatt a pár nap alatt míg sikerült választ kapnom).
Ebből az derült ki, hogy NEM úgy működik, mint a canonnál az eye control. Arról van szó egyszerűen, hogy mikor a szemedhez emelet a gépet, akkor kikapcsol a hátsó lcd, és folyamatosan elkezd dolgozni az AF rendszer, amíg az expogombot meg nem nyomod, az előre beállított fókuszponton.
A canon eye control része úgy működött, hogy ahova néztél a keresőben, oda fókuszált, mert valamilyen - technikai mélységeiben számomra ismeretlen - módszerrel, azt hiszem infravörös fény visszaverődésével érzékelte, hogy hova nézel a keresőben. Na EZ valami, nem az eye start AF.
Ahogy a dpreview írja: ''Eye Start AF isn't anything new to previous Minolta SLR owners but Sony are obviously keen to continue its use. On the A100 Eye Start AF does exactly what it says, when the sensor detects the proximity of your eye to the eyepiece it begins to auto focus and remains in 'continuous' auto focus until the shutter release is half-pressed or you put the camera down. In reality this means that the camera is likely to have an approximate focus on the subject before shutter release.''
Szóval ennyit jelent a mágikus eye start AF, nem többet, nem kevesebbet.
Na. -
csiga997
őstag
válasz
Dare2Live #2134 üzenetére
Bárcsak több ilyen ember lenne MOon mint AM, akik megengedhetik ezt maguknak. (És nem minimálbéres mindentelcsalunk/leirunk vállalkozok vagy csalunk/lopunk politikusok.)
Khm, ha ismered kicsit a történetet, akkor abból pont az jön ki, hogy a félmilliós cuccot cca. negyedmillióért vette, ''okosba''.A másik negyedmillió lett volna nagyjából az a közteher, ami itt, hogy is mondjam: ''elsikkadt''...
-
Dualon
tag
válasz
Dare2Live #2083 üzenetére
Kb. ezt írtam pár hozzászólással lejjebb.
Én sem vennék mérget a középkat. vázra, de elképzelhetőnek tartom (a Sony-nak megvan rá a CMOS-a).
Cserélni meg eszem ágában nincs, ezért vettem D200-at - D80-nal is ellettem volna, de hosszú távra rendezkedem be.
Nem utolsó sorban jó látni, hogy a hölgy kitart szerelme mellett. -
Dualon
tag
válasz
Dare2Live #2075 üzenetére
Az S5 dpreview tesztjét is átolvastam még a vásárlás előtti nap (a D200-éval együtt), és nem éreztem azt, hogy a több hátrányt ellensúlyozná a dinamika. Nekem legalábbis nem - de nem is esküvőfotós vagyok.
Egyébként az S5-énél azért jobb dinamikát, jobb eredményeket szeretnék attól a váztól, amire majdan váltanék.
Harmadrészt meg nem hülye dolog ez? Itt az új cucc (ma hoztam el rá a 70-300 VR-t, ami mondjuk megy tovább nagybátyámnak, de addig is széthajtom), úgyhogy nem szeretnék arról beszélni, mi jöhet majd valamikor helyette.
A D200-am is egyszerűen IMÁDOM! -
Dualon
tag
válasz
Dare2Live #2029 üzenetére
Többé-kevésbé akkor rendeződtek a dolgaid.
D80-adnál másik akkuval próbáltad? Nagyon sok D80 jött ki úgy, hogy csak 3-400 képet bírt az akkuja, aztán vett egy másikat a tulaj, és 800 képet lőtt nyitásból. Összefügghet talán az FPS-sel is, bár elég kicsi esélyt látok rá.
Anno a D80 rendesen hozta a 3 FPS körüli értéket, a kb. 2,9-et stabilan tartotta a puffer megteltéig.
A D200 meg... nehéz szavakkal leírni, ahogy hallod a zár surrogását.4 másodperc alatt telenyomja a 22 RAW-os puffert.
-
Dualon
tag
válasz
Dare2Live #2026 üzenetére
Tényleg, igazad van! A 70-300 a fényerőben, ill. a CA-ban jelent kompromisszumot (bár utóbbi azért nem tragédia), viszont pont a számomra fontos 70-200-as tartományban igen penge. A VR II meg... álom!
Épp egy ''másik fórum'' D200 topic-jában merült fel, hogy mindenki elképesztően lelkesen bújja a pixeleket, de ennek értelme a legtöbbeknél inkább csak azért van, hogy a legjobbat kapják(-juk) a pénzü(n)kért.
Mi lett a felszerelés-zűrökkel? Úgy emlékszem, voltak problémáid a 70-300 körül is, meg a vázzal is... megoldódtak? -
Bandus99
őstag
-
Bandus99
őstag
válasz
Dare2Live #1842 üzenetére
Csak ahoz meg kell egy nikon-hoz valo csatlakozo talp is.
Ma mar tudom, hogy ezekbol sem mind1 mifele, mivel a birtokombvan levo regi Metz vakura ratett SCA csatlakozo, ami a regi Nikon F601 el tokeletesen mukodott TTL uzemmodban, itt semmit nem csinal a D70s nel. Ezt mondjuk sajnalom is rendesen...
Aztan a masik kerdes ami nem tudom mennyire jo es hasznos dolog, az AFsegedfeny.
Nem volt meg rendszervakum, tehat nem tudom, jo lenne ha valaki irna rola. Van elviekben a gepben is, nem tudom elegendo e ez, vagy jo dolog a vakuban levo?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hyundai, Kia topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest