- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
gab.m
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #36677 üzenetére
Én is ilyet vettem, szintén a zseb miatt, de asszem más mintával meg fél dodóval olcsóbban íbéjről. Majd ha megjön (3 hét kb. mert pár napja rendeltem) akkor írok én is róla.
Tegnap jött meg egyébként Litvániából a Sigma 70-200 HSM II, és hát oda vagyok meg vissza. Nagyon penge cucc, engem minden téren meglepett. Gyors a fókusza (pontosságot még nem teszteltem, majd holnap), éles a képe, halkan fókuszál valamint 70-200akhoz képest közelre, és nem is olyan nagy mint számítottam. Viszont pont annyira nagy, hogy már nem igazán fértem el vele a Hama rexton 200-as tatyóban, így ma vettem egy Lowepro Outback 200-ast([link]). Még csak gyorsan belepakoltam, hosszútávú tapasztalat nincs vele, de első élmények alapján is ajánlom, jó kis riportertáska.
-
törölt tag
válasz
t_a_m_a_s #36636 üzenetére
Igen, SAAB900-at gyűjtő barátom is közölte anno, hogy úúú mit veszel, bohócautót ?
De ma már ő is ezt mondja és együttérez velem, az ő 900-asa ("csótány")
szintén 2L turbo-s, kis unikum autó, imádja, most újította fel de komplett.. 20 éves..
Én csak azt látom, hogy a nagyon férges Calik már kipotyogtak az utakról, elbontották őket, nem tudják tankolni, nincs pénz újítgatni, alkatrészeket cserélni, így végül csoki. Nekem ez jó, mert igen, unikumok lesznek
-
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #36397 üzenetére
Mi is most értünk haza, pont erről beszélgetünk párommal, mert láttunk egy vakuvillanást kint.
Én személy szerint nem örültem volna annak, ha valaki ott képel a temetőben, míg mások megemlékezni mennek szeretteikről. A tiszteletet illik megadni, főleg ilyenkor. Ha valaki nagyon képelni akar ott, menjen olyankor, amikor "üres" a temető.
(#36400) Eperkutyus
Ez egy kicsit elgondolkodtató, ne vedd sértésnek, de ha saját rokonság nyughelyét megtiszteled azzal, hogy nem képelsz róluk, akkor másét miért nem?Szerk.: közben tovább olvastam, Larry303 képe szerintem belefér a kategóriába, bár ilyet szerintem temető nélkül is lehet készíteni. Persze más sír nem kelt bennünk semmilyen érzést, de talán ilyenkor nem kell ennyire közömbösnek lenni egymás iránt.
-
j.bravo
addikt
válasz
t_a_m_a_s #36397 üzenetére
most visszakerestem, jó négy éve volt...
templomban készült képek kapcsán kanyarodott el a téma.
Úgy gondolom én is hogy amíg nem rendezi át a fotós a sírokat, illetve másokat nem zavar, addig nem szabadna hogy ez gond legyen. Sokan kiskompakttal is szoktak ám, lekattintják szeretteik sírját rajta a mécsesekkel, virágokkal...
Nem tartom magam aberráltnak attól hogy nagyszüleim sírjánál is exponáltam, már csak azért is hogy lássuk hogy adott idő alatt mennyit romlik a műkő állapota, lássuk mikor kell megjavíttatni. -
-
Larry303
addikt
válasz
t_a_m_a_s #36300 üzenetére
őőőő igen ez is jogos
én még csak másodállásban vagyok apuka -főállásban kb 1 hónap múlva leszek- de most 1éves keresztfiamnak köszönhetően tudom mit szeretnél mondani
ott valóban kb 10ből 1 az arány, amit meg is tartok...
viszont kleroo részéről is értem a dolgot, mert az elején kattintottam mindenre én is...most is sokszor elragad a hév, de most már van annyival több rutinom, hogy nagyon sokszor tudatosan nem is veszem elő a gépet, mert tudom, hogy nem tudnék értékelhető képet készíteni az adott körülmények között... -
törölt tag
-
MC Pite
veterán
válasz
t_a_m_a_s #34737 üzenetére
A pár rawot leszámítva nekem rá szokott - a képek 905ával nem kezd az ember (én) utólag semmit, ezek áltlaában 3mpixelen mentek, így jellemzően mega alatt maradtak. Nikon szerint A4-est lehet belőle nyomtatni - én úgyis hagyok egy kis fehér keretet is a keret és a kép között, úgyhogy ha ne adj isten olyat látok, és valamiért nem kapcsolom át rawba, az is teljesen használható sztem.
Legalábbb a nikonon már gyorsan tudok váltani, meg dob mellé egy jpeget is amiért általában a velünk lévők sírnak hogy még aznap kérik a képeket, vagy már a helyszínen töltsük fel nekik...Nekem k mindegy hogy 2-4-8 gigás, a sebesség izgat csak... Előzővel se videóztam sokat, ezzel se fogok ugye 5percnél hosszabat gyártani, úgyhogy ebből a szempontból mindegy.
Eyefi kártya tűnt szimpinek, de amit elsőre találtam róla az alapján inkább poén... -
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #34737 üzenetére
Az árak is mérséklődtek, csak tippelek, az akkori 128MB-os kari, most kb egy árban lehet a 4 vagy 8 GB-ossal, nem beszélve a sebességről.
De a képeid is szebbek, mint az akkori nyaralási képek...Szóval volt egy minőségi változás is.
Valamint egy zsebbenyúlós projekt a vas frissítés (sz.gép, vinyó) -
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #33473 üzenetére
Miért, ma mi történik? Az iphone micsoda, telefon? Én szerintem kisebb mértékben használom telefonálásra, inkább netezek/mailzek/naptárt szerkesztek rajta, ja, és a GPS-t is használom. Tehát nálam ez nem telefon, hanem egy telefonálásra is használt zsebszámítógép. Mások ugyanezt használják fényképező helyett, az iphone 4s már eléri egy pár évvel ezelőtti kompakt szintjét, akinek ilyen van otthon, az ezt viszi nyaralásra (és ne feleddjük, a fórumon kívüli világban a népek nagyobb része az iphone 4s-nél rosszabb fényképezőt használ).
A kompaktok lassan már elérik/meghaladják azt a tudást, funkcionalitást, képminőséget, amire az átlagembernek szüksége van nyaraláshoz és a gyerek szülinapjához. Lassan csak olyan funkciókkal bővülnek, amik nem érdekesek, és akkor pedig már miért ne a telefont használja a nép? A gyártó (nikon, canon, akárki) pedig kénytelen éppúgy elmozogni a "fényképezőgép" kategóriájától, ahogy a telefonosok is elmozdultak a hagyományos "telefon" kategóriájától.
-
törölt tag
válasz
t_a_m_a_s #33473 üzenetére
Rohogunk, de ez halal realis. Root kitek es raklap hack, kesz, ennyi volt. Linux kernel, ergo pfff.. amit csak elbir.. sztem a Nikon pandora szelencejet feszegeti ezzel a lepessel, es gyanitom h k* nagy sikere lesz, mert igen, az lesz amit mondasz + wifin vagy bluetooth vagy 3G-n a telodon keresztul postol a fenykepezod FB-ra stb..
Varom mar. Szanaszejjel fogjak turni
-
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #33173 üzenetére
Húúúú bammeg, ne is mond. Nálunk azért volt családi perpatvar, mert egy nagyon bunkó és tapintatlan távoli rokon harsány "Mikor csinálsz már gyereket" kérdésére azt válaszoltam szomorúan, hogy "Nekünk sajnos nem lehet gyerekünk". A nagypofa egy pillanat alatt összezuhant, irdatlanul szégyellte magát mindenki előtt... Majd amikor anyám megtudta, teljesen kiakadt rám, különösen, hogy akkor már vártuk a babát, csak még nem volt publikus
. Nekünk most a "mikor lesz már kistestvér" című lemez kezdett el forogni, és kicsit gyakran hallom ezt a nótát...
Más, hogy kicsit on is legyek: nincs itt valakinek tapasztalata a Nikon 1-es sorozattal? Elsősorban az érdekelne, hogy van-e érdemi előre lépés egy kompakthoz képest képminőség és kezelhetőség (beállítási lehetőségek) terén, vagy csak annyi, hogy megvan az elvi lehetőség az obik cserélgetésére. Teszteket olvastam, de az teszt...
Nem, nem akarok venni, más miatt kérdezem...
-
Kleroo
veterán
válasz
t_a_m_a_s #32804 üzenetére
Nálad egyébként fenn-áll az a dolog,hogy a DSLR nagy/nehézkes, család mellett már nyűg cipelni;utómunkára nincs idő?
Mert ha igen,akkor véleményem szerint jó ötlet egy frankó MILC-re váltani.Én legalábbis így tennék,ha a fotózás továbbra is hobbi,viszont egyre inkább nyűg cipelni,és van rá megoldás.
De jelenleg én maximálisan tudok koncentrálni a dologra,és lassan már afelé tendálódok,hogy nem csak hobbifotós.Egyébként én nem nagyon értem ezt a gyors jpeg mutogatást,max a nyaralós túristaképek mutogatása a család részére. 2-3perc utómunkával is szinte varázsolni lehet a kiinduláshoz képest(És ha nagyon nincs idő,ugyanazt ráhúzni az összes képre). Én nem nagyon adnék ki képet a kezeim közül amit a gép kiköpött jpegben. Rawokat a gépre, szelektálni,és ami jól sikerült azt megcsinálni.
Szerintem legalábbis a DSLR/jó minőség világához hozzátartozik az utómunka. Végülis a jpeg is csak egy "standard" utómunka.
Persze az ötlettelen,rosszul komponált képek jó utómunka után is azok maradnak,de azért a maximumra kell törekedni.szerk: Bár pl az sem egy utolsó,buta ötlet,hogy legközelebbi telócserekor egy Nokia 808-at kéne venni. Így állandóan az embernél lenne egy király minőséget nyújtó cucc,nem csak amikor "fotózni megy" az ember.
-
Ijk
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #32804 üzenetére
Vegyél valami olcsóbb használt milcet másodgépnek. Ha már jó ideje használod, akkor el tudod dönteni kell-e neked a dslr. Most eladod a tükrös rendszered, és lehet hogy egy év múlva rájössz hogy mégis hiányzik, nem váltotta be a milc a hozzá fűzött reményeket.
Tudom, elég rossz két rendszert tartani, főleg a hazai keresetekkel. Viszont ha nem használod egy évig, később előveszed, akkor sem romlott meg és ugyanolyan jó képeket fog készíteni. -
Kleroo
veterán
válasz
t_a_m_a_s #32726 üzenetére
+1
Szerintem is érdemes a Tamronnal bíbelődni. Az élesebb,több kép elkattintásakor már senkit sem fog érdekelni,hogy nem csak egy rutinművelet volt a vásárlása.
Bezzeg fordítva.flash: Hát... a videó-AF jelenleg csak marketing;vásárlócsalogató,szájkarate adu.
Másra nem jó. Gyakorolni kell az adott obival a MF-t. Bár 8-as rekesz mellett azért már nem annyira lehetetlen viszonylag statikusabb témát venni.
szerk: Én amennyire a szuper minőségű videó imádója voltam,annyira rohadtul nem használom. Átlag használatra baromira macerás,és ha szikrázik a nap,akkor kb akár S2-m is nagyon korrekt szintet hoz.
-
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #32729 üzenetére
Hááááát, Forcebergnek jó a 18-200, és ő azért igencsak túllihegi a fotózást, azaz nem xar képeket csinál. És bár lehet vitatkozni a stílusán (ami nekem teccik), de hogy igényesek, élesek, szépen exponáltak a képei, az biztos - és miközben mi okosok vitatkozunk, szerintem ő csendben mosolyog, és használja a 18-200-at.
-
zed juron
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #32412 üzenetére
A Pana Lumix FZ50 (igaz,nem DSLR) több ezer kép (soha nem tudtam kihasználni, ezért nem tudom mi a vége). Ez egy normális üzemidő.
Kötve hiszem hogy 2500 mAh kétszer kevesebbet bírna mint egy 1030 mAh. Nyilván nem lehet egy az egyben számítani, mert eltérő egyéb paraméterek miatt kevesebbet jelent, illetve ezek nem célspecifikus akksik. -
A Zéé
addikt
válasz
t_a_m_a_s #32204 üzenetére
árgépet néztem először, itt nem tűnik annyira vészesnek, de a gyártónál tényleg 55 euró, szóval akkor nem tudom... Lehet, hogy ezekben a boltokban is csak a koppintás van?
Linkeket köszi, lehet, hogy valamelyikre befizetek, már csak az a kérdés, hogy ebayes legyen, vagy ezek a boltiak.Én is a táskára pakolásztam tavaly, mert akkor még semmi állványom nem volt, de többször előfordult, hogy vagy a tatyit nem tudtam (vagy akartam) letenni, mert vizes, vagy nagyon koszos volt a szikla, beton, kerítés.
-
törölt tag
válasz
t_a_m_a_s #32142 üzenetére
Bevittem Nikon-hoz, a munkafelvevő srác hátravitte megnézetni gyorsan egy szakival, 1 perc múlva kijött, hogy ott kell hagyni, szétszedik. (Gondolom kapcsoló körül lesz kontakt hiba vagy ilyesmi). 2 hetet mondtak (max). Munkalap, stb. úgyhogy most várok, hogy szóljanak majd.
Remélem olyan lesz, mint mikor kibontottam a dobozából.
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #31993 üzenetére
Köszi. Nesa fenyegetett azzal, hogy leülök az Oly jpg-itől, és igaza lett. A d5100 is szép jpg-t köpködött, de itt kifejezetten érezhető a javulás, nagyon szépek a színek (nem is értem, ez miért nem alap minden gyártónál, végül is ez csak szoftveres kérdés, nem?). Az obik építése kiváló, persze nem is olcsók, ez tény. Ez a cucc árban a d7000 szintje, bőven. De szerintem képminőségben hozza is a szintet, sőt - persze ettől még nem lesz dslr, tehát nem is lehet összehasonlítani a d7k-val. Majdnem elégedett vagyok, teljesen elégedett akkor leszek, ha elmegy a cuccom
Az élő kipróbálást illetően: lassan kezdhetnénk szervezni egy talit kora őszre, szeptemberre pl.
-
Kleroo
veterán
válasz
t_a_m_a_s #31579 üzenetére
Persze!
Egyetértek, egyetértünk.
Sok a marketing szerepe is,és hozzászokik az ember ahhoz,hogy de jó lenne ismét valami újat venni.
A telókat azért elég évente cserélni.És végülis indokolt is lehet,mert egészen mostanáig brutális ütemben fejlődtek át kézi-számítógéppé.
PC-nél már nem annyira. Egy 4-5 éves konfig is bőven jó még sok mindenre. -
-
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #30615 üzenetére
Természetesen a legtutibb infót a szerviztől fogod megkapni, de van olyan opció, hogy javítás után ők elküldik a címedre a cuccost. Odajuttatást nem tudom, mert én személyesen járkáltam hozzájuk. Az is felemelő tud ám lenni....átjutni azon a retek nagyfalun.
Én nem is a gumi borítás lerohadásától tartok, inkább a tubus kilazulásától.
Nem szeretném, ha átmenne az obi gravitációs zoomba...mint egyes ultrazoomok -
runner 125
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #30555 üzenetére
Köszi!
Talán akkor 2008 körüli lehet?
_Egyébként nagyon lászik, h mennyire nem követem az árakat.
Most döbbentem rá a 70-300 VR árára is. 2008-9 környékén majdnem vettem egyet itthon, akkor ilyen 90-100k környékén hozzá lehetett jutni. Most 180.
Megéri fotós cuccba fektetni, mert h ez nem amortizálódik, az tuti. -
aleister
veterán
-
aleister
veterán
-
dabgergo
őstag
válasz
t_a_m_a_s #30185 üzenetére
Köszi! Csak mobilon voltam, s azt hittem bonyolultabb
Holnap felhívom őket!
Egyébként valóban aránytalanul drága a N 17-55/2.8 de itt legalább tényleg vannak előnyei is a Tamronnal szemben, meg nekem ez esküvőre kell, ha majd nem fog kelleni tényleg meg lehet válni tőle akár kicsit drágábban is.
-
randomhaver
csendes tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #29861 üzenetére
a fényképezőgép kijelzője viszont még egy ratyi asztali monitornál is kevésbé színhű, és legfőképp világosság/kontrasztviszonyok rosszak rajta (mert az a célja, h nappal is látható legyen valamennyire)
így aztán a vázban lévő RAW konverterrel (a JPG motor) végképp nincs sok esély a jó beállítások eltalálására, ezért érdemes minimum RAW+JPG-et beállítani - hiszen filmnél sem dobtad el a negatívot a hívás+nagyítás után (a JPG-only kb. annak felel meg, mintha csak a kidolgozott papírképeket tartanád meg)
-
PRO-peller
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #29831 üzenetére
Nehéz ám úgy beírni, h a viccet mindenki viccnek vegye, pedig ez a volt a cél. Mi lenne más? Ezért igyekszik az ember jól kisszmájlizni a wakert. Ráadásul hasonlóak vagyunk: család, nikon, jpeg. Nekem is elég a jpeg. Nem látom a fizetős programok nekem akkora mekkora? pluszt adnának. Ugyanis egy jobb kijelző nélkül eleve nem lesz csodatétel.
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #29770 üzenetére
De, szerkeszteni ér, különben leszedik a fejem az 5 percen belüli 2 hozzászólásért.
Én nem szólom le a D5100-at, szerintem jó kis gép az is, de számomra a D90 kezelhetőségben mai napig nyerő. A hátsó kijelzőt kb akkor használom csak, ha visszanézek valamit, vagy néha-néha állítani kell. Többnyire elég a Status kijelző.
Az meg megint csak előny, hogy a nem motoros obikat is tudom használni. -
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #29493 üzenetére
Érdekes, nagyjából amikor írtad a hozzászólásod, akkor voltam az Optiform-nál, és vettem egy Aero 80-ast, ebbe tuti, hogy belefér a notebook-om is.
A nagylátó komolyabb falat, kívánságlistán van. Ha bejön valami jó munka, nem várt pénz, akkor esetleg. Közben persze nézegetek...
-
flash-
veterán
válasz
t_a_m_a_s #28268 üzenetére
"ezért meg nem vagyok hajlandó kitanulni a fortélyok"
megmondaná valaki hogy mik azok a fortélyok amik kellenek hogy dslr-el jól tudjak videózni?
van erről könyv?"gy 4 GB kártya 12 Mp-es Nikonnál még RAW-t használva is elég 300-350 képhez, ami nem kevés, így valóban jól beválnak ezek"
nekem a d3100 rawban 8 gigás kártyára 454 képet tud csinálni -
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #28291 üzenetére
Én nem akarok cipekedni, de hozok nano állványt, ha addig megjön az állványfej. Ha el nem felejtem hozom az M42-Nikon adaptereket is, meg pár szűrő lencsét, 50-es obi vázzal, meg talán a 135-ös pentacon-t. A 18-105 zoomobi szerintem otthon marad.
Szerk.: Forceberg, ment PÜ.
-
Larry303
addikt
válasz
t_a_m_a_s #28276 üzenetére
félreértessz.
tökéletesen egyetértek ez ügyben veled, 100x többet ad egy jó fotó, akármennyi vidoenál...
azt próbáltam csak pedzegetni, hogy van akinek hasznos ficsőr lehet, és nem annyira veszélyesk az átlag esetek, mint amennyire sokan gondolják...pl sztem pont a gyerekek szaladgálása nem ad túl sokat egy videon...de ha pl az első lépések, vagy bármilyen kiszámítható mozgás, ami nem túl extrem azt nagyon jól megfogja az auto fokusz sztem...
én is nagyon keveset használom a video módot, de néha jól jön... -
Larry303
addikt
válasz
pont ezen nincs mit tanulni sztem...f 8-11 30fps/ 60ad vagy 25fps/50ed állvány, egy 35-500mm körüli üveg és kész a mozi...nyilván ha beltérben rossz fényviszonyok mellett csinálod akkor, az autofokusz cserbenhagy, ez esetben is meg lehet oldani simán manuállal...
vannak olyan körülmények amik tényleg nehezek egy dslr videozáshoz, de ezek a családi pár persesek amiket felhoztatok pont nem ezek közé tartoznak...
btw én is inkább snittekre használom, de a következő tervem, hogy egy nagylátóval, állvánnyal beszállok a csónakba és megyek egy kört a kdvenc tavamon -
Freddy76
addikt
válasz
Nemnemnem, nekem Julcsika első lépései kategóriában kell, az teljesen más, mint Jocóka első lépései
Kleroo-val egyetértve, valóban vannak(?) olyan szituációk, ahol jó(?) lehet. Egy fotós ismerősöm néha a templomi szertartásnál leteszi az egyik dslr-t (kenon ödémakettő) állványra, beállítja a manuál fókuszt, és csinál egy-két snittet, a CD-re vágófilmnek, vagy hogy mondják (ott, ahol a tárgy elvileg ugyanabban a fókusztávban-pontban van). Nekem is szempont volt a választásnál, hogy a gép tud full HD-t, csináltam is egy két perces felvételt. És nem tudom, fogok-e még csináln többet, egész egyszerűen nem érzem a késztetést. Inkább fotózok.
Átlag felhasználásnál egész egyszerűen nem értem a hasznosságát, tegye fel a kezét az, aki rendszeresen videjózik a dslr-rel...
(Offban és zárójelben jegyzem meg, hogy az pedig külön furcsa, hogy a d700 és a d7000 között az dönt egy fotósnál, hogy az utóbbi tud videót; valszeg ez volt az a pont, ahol Aleister kollégának felszaladt a szemöldöke.)
-
aleister
veterán
válasz
t_a_m_a_s #28203 üzenetére
Kicsit pongyolán fogalmaztam. Elnézést, ha téves következtetés jött le belőle. Nem biztos, hogy az esetemben más vázzal normálisan együttműködött volna az említett Tami obi. Lehet, hogy szimplán hibás volt, tehát nem vázfüggő volt a probléma.
A másik meg, hogy sokat hallani mostanában, hogy a D90 és D7k esetén vannak fókuszhibás obik. De ilyen üveg típustól függetlenül előfordul (tehát lehet Nikkor is).
A fenti 2 dolog mosódott kicsit össze.
-
Horbal
őstag
válasz
Ebben van igazság de mint írtad nem vagyok/unk olyan jól eleresztve, hogy felmerülne a vázcsere, én kb biztos vagyok benne, hogy a D3100 zárjának élettartama alatt nem fogok vázat cserélni. Elégedett vagyok, és elég sokat fejlesztettem már ahhoz ebben az irányban, hogy egy csere eléggé fájjon mármint anyagilag.
Az is igaz, hogy én is Nikkor párti vagyok illetve pl vakuban is maradtam a Nikon mellett. De most kissé elgondolkodtatott ez a dolog, amire ráerősít, hogy sok helyen a két üveget összevetve is a Tamron jött ki jobban, és nem csak az ár/érték arányát nézve.
Asszem az lesz, hogy bemegyek és megvizsgálom a két üveget, és helyben döntök, a legrosszabb esetre készülve viszek elég pénzt mindkettőre.
-
Kleroo
veterán
válasz
Én is hasonló gondolatok karakterizálásán gondolkodtam,de végül nem tettem.
A Nikkor mellett ez egy döntő érv lehet a Tamronos kompatibilitási nehézségek miatt.
A mérleg másik oldalán viszont ott van a Tamron,ami jelentősen olcsóbb.Az Af motorja totálisan hangtalan.Képminősége egy jobb darabnak 300-on is példás.És sokak szerint,akiknek mindkettő volt, még a stabilizátora is jobb egy lehelettel.(és pl egy thatnikonguy tesztben igencsak domborít 2.8as "bátyja" ellen)Ezért is utaltam én még első hsz-emben arra,hogy bizony itt nincs jó válasz.
Csak az,hogy ki melyik "serpenyőt" preferálja jobban. Én talán azért választanám a Tamront,mert számomra nem nagy probléma az adok-veszek rész,így inkább azt a fajta rizikót vállalnám.De a legjobb megoldás akár egy használt 70-300VR lehet.(nagyon sűrűn árulják,lehet válogatni is)
Horbal: Aztán nehogy pórul járj. Én is egész hamar megrészegütem a D90/D7k kategória többlettudásától.A D3100 kiváló masina,de még kiválóbban van lebutítva,hogy vegyél drágább vázat,ha a jó minőségen kívül más igényeid is ébrednek
-
balpis
őstag
válasz
t_a_m_a_s #28154 üzenetére
én sem használtam még soha mást, csak kingston SD-t.
Általában a legolcsóbb, leglassabbakat, de ez nekem nem volt sose gond.
(igaz, sorozatot még talán soha nem lőttem, max. 3 képes bracketing volt az elmút 5 évben vagy 3-szor. Video is összesen nem volt 10 perc még a gépemmel - de inkább csak 5)2 SD valóban elszállt már, de nem a fényképezőben, hanem úgy tűnik, a Mio PDA nem szerette, ha nem csatoltam le a gépről és úgy húztam ki az USB kábelt.... De ezek totálisan, semmilyen eszköz nem látja őket egyáltalán. És egy napon ment el mindkettő... - úgy egy éve
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest