- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
philoxenia #11202 üzenetére
Valamelyest tényleg hasonlít.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #11200 üzenetére
E-mail cím mondjuk egy darab sincs megadva a Nikon oldalán. Regisztrációs baromságos dolog viszont igen... Hogy miért nem lehet simán egy mailcímet megadni, azt már nem értem.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #11198 üzenetére
Akkor már csak az érdekelne, hogy miért csak néha fordul elő? És miért változó mértékben?
Egyébként mi okozhat ilyet?
CRT-n egészen jól látszik a leméretezetten is.
Ugye jól sejtem, hogy Nikon szerviz csak Pesten van ebben az országban?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #11011 üzenetére
Igen, a Pentaxok a K10D-től tudják a .DNG-t. (Lehet a K100D-től is, most nem emlékszem így hirtelen, hogy ott tudok-e DNG-t választani és most nincs előttem a gép). Mindenesetre az újabb Pentaxokon lehet választani .PEF és .DNG között, kinek melyik szimpatikus. De a kollega nem is azt mondta, hogy nincs olyan fényképező, ami tudná a .DNG-t, hanem azt, hogy kevés tudja
-
Karima
őstag
válasz
philoxenia #10922 üzenetére
Nem, nem nagyobb teremben. Ételfotózás lenne, tehát asztalon. Mármint, hogy a téma lenne az asztalon, nem én
-
eastsider
nagyúr
válasz
philoxenia #10198 üzenetére
gondolom aNikon jobb, mint a sigma, pláne, hogy VR-es. a Nikon is nagylátó? jól értem, hogy ez helyettesíti a 18-55-ös kitobit is?
viszont a Sigma fényerősebb.
tetszik mindkettő -
eastsider
nagyúr
válasz
philoxenia #10196 üzenetére
dehogy sajnálom
úgy vagyok vele, h amúgy meg semmi sem lenne belőle (mármint a nyárból) szóval... persze szeretném kipróbálni majd valahogy valamit
amúgy midnig is szerettem makrózni, ahogy a lehetőségeim adták. valahogy olyan szemszögből mutatja az "apró" dolgokat, ahogy azt nem látjuk "szabad szemmel"...nagylátókat miket ajánlotok? hasonló árban... azok még tetszenek
-
válasz
philoxenia #10185 üzenetére
Jó obik? Közelebbről csak a micro nikkort ismerem, az nagyon jó, csak kár hogy rövid a munkatávolsága. Én 100mm alatt nem vennék makroobit, de inkább 150. Igaz egyenes arányban drágul is. Volt a tamronnak egy akciója valamelyik boltban, 90mm-es makrójuk volt 70e, na arról lemaradtam, pedig még második makroobinak is megvettem volna
-
válasz
philoxenia #10180 üzenetére
Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC HSM Macro
Nikon AF 28-105 f/3.5-4.5 macroUgye ezt a két obit csak akkor vegye meg az illető ha nem akar makrózni. Mert ezek nem makroobjektívek. Ugye te is nagyon jól tudod hogy a macro szó a nevükben csak azért van benne, mert az átlagosnál közelebb lehet velük fókuszálni. Az a makroobjektív ami 1:1 leképezés körül tud.
Tehát ajánlható az összes micro nikkor, illetve a tamron, tokina és sigma kifejezetten makroobjektívjei. Ne vetessünk már meg a fórumtárssal olyan obit amivel mindent fog majd csak makrózni nem. Jó sok pénzért...
Ami neki kell az egy fix gyújtótávolságú makroobi. Pl tokina vagy tamron 90mm-eseket láttam 100 körül/alatt múltkorában.
Ez a kigyűjtés jó kiindulási alap lehet:
[Markóobik]kivéve persze a listából a 85/1.8-at ami a weblap elírása ellenére se micro nikkor.
Tamron 90-es és Tokina 100-as makró most néztem meg a Gaia-nál, 105+áfa. Viszont ezek nagy részével nem lesz autofókusza. AF lesz ugye a Sigma HSM-es és a Nikkor SWM-es obikkal, de egyik se fér bele a keretbe ha jól látom.
-
eastsider
nagyúr
válasz
philoxenia #10180 üzenetére
köszi
-
eastsider
nagyúr
válasz
philoxenia #10178 üzenetére
még 100 körül is jöhet. vagy lehet jobb lenne mellé még egy tele?
-
eastsider
nagyúr
válasz
philoxenia #10075 üzenetére
szerintem még kitobival sem éri meg...
-
Cold5
senior tag
válasz
philoxenia #9969 üzenetére
Szia,
De ez az alap, én SUPER HMC-t szeretnék. Kint (Poland) 15e ez a SUPER HMC, csak nem tudom, hogy megjön-e 2hét alatt.
Cold5
-
eastsider
nagyúr
válasz
philoxenia #9965 üzenetére
várj ez soligor
vszont ami nekem kell 52mm-es, abból a Hama majdnem felébe kerül.
A Holya tuti jó, a szemüveglencsém is az -
eastsider
nagyúr
válasz
philoxenia #9962 üzenetére
mi a különbség egy hama és egy HOYA szűrő között?
(mindenképpen fogok venni cirkuláris polárszűrőt, csak jelenleg no mani:S) -
Misi1979
őstag
válasz
philoxenia #9920 üzenetére
én a hunyorítósat ismertem
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #9343 üzenetére
Valóban
Mondjuk onnan szoktak az objektív frontlencséjéből lepattanni darabok, így ezt alapnak vettem - a közepéből nem is tudom pattanhatna-e le csak úgy. Mindenesetre most már kíváncsi vagyok, hogy honnan van lepattanva
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #9074 üzenetére
Már miért lenne elég egy lépéssel kisebb érzékenység ugyanahoz a képhez?
Ugyanahhoz a képhez ugyanakkora érzékenység kell, ugyanolyan záridő és ugyanolyan blende mellett. A különbség nem itt van, a különbség ott van, hogy ugyanakkora érzékenységen kisebb zajt fog termelni a D700 a nagyobb érzékelői miatt. Az érzékenység egy szabványosított dolog. Itt csak arról van szó, hogy ugyanakkora érzékenység eléréséhez kisebb erősítést kell alkalmaznia.Ijk:
Nem. Ahogy előttem is írták az ISO 200 az ISO 200. Ahogy most írtam ez egy szabványosított dolog. Egy abszolútskálán nézett dolog. Nem itt van a kutya elásva. ISO 200, az DIN 24. Vagy ASA 200. Akármi. Szabványbeállítás, és tökmindegy mekkora a szenzor, vagy szenzor egyáltalán, avagy kisfilm, vagy rollfilm, vagy akármi, az ugyanakkora érzékenységet jelöl. -
válasz
philoxenia #9077 üzenetére
Nahát akkor ezt jónak kezdtem magyarázni
-
Ijk
nagyúr
válasz
philoxenia #9074 üzenetére
Logikus. Mondjuk valószínűleg két ugyanolyan beállítással lőtt fényképnél nem veszel észre FÉ eltérést. Az viszont más kérdés, hogy az érzékenységet hogy határozzák meg. Gondolom nem egy előre fizikailag kiszámolt értékek alapján lövik be, hanem ha már adott egy érzékelő, akkor arra kalibrálják. Magyarán mondhatjuk, hogy egy d700 iso200-a egy D300 iso400-ának felel meg (nem zajban, hanem érzékenységben), de valójában a D700-on is iso400-nak van jelölve a kalibrálás miatt. Mondjuk ez csak találgatás.
-
válasz
philoxenia #9072 üzenetére
A nagyobb felületű felvételező anyagról (legyen akár film akár digiális) kisebb mértékű nagyítás szükséges az adott képméret eléréséhez. Pl lásd a kisfilm-középformátum-síkfilm nagyíthatóságát.
-
Ijk
nagyúr
válasz
philoxenia #9072 üzenetére
Hát ha ugyanazon F értéken és záridőn a FF világosabb képet ad, akkor a meglátásod igaz.
-
Ijk
nagyúr
válasz
philoxenia #8853 üzenetére
-
Degeczi
nagyúr
válasz
philoxenia #8844 üzenetére
az más, az valóban magyarázat (nem az ékezetekre gondoltam, az gyakori, de pl. a "különbség" vagy "egyelőre" hibái hazai fórumozótól mindig fájók - külföldről viszont persze érthető, nem szóltam!)
a D300 nagyobb mérete ugyan vonzó lenne, az AF finomhangolás lehetősége is - de az árkülönbség valóban hatalmas, számomra pl. nem érte volna meg annyival többet kiadni
-
Degeczi
nagyúr
válasz
philoxenia #8816 üzenetére
de, ma a D70 ára is a béka segge alatt van
pl. egy mai hirdetésben 65-ért a kitobival (ami önmagában 35 körül ér...) egy alig használt példánymondjuk ennyiért biztosan azonnal elviszik, de rendszeresen vannak nem sokkal rosszabb ajánlatok
-
Zsolto
őstag
válasz
philoxenia #8814 üzenetére
Köszi -- most próbálom kitanulni a Nikon számozási rendszerét -- nem egyszerű
Megnézem ezt a két vázat.
-
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #8808 üzenetére
Van egy Canon 40 D újonnan, gyakorlatilag ingyen,családon belül kerülne hozzám, de obikat kellene venni hozzá, ezért az eladás. Ha elmegy a Nikon cucc, jöhet a Canon.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
philoxenia #8783 üzenetére
És ha ezen helyek valamelyikén lett véve és Magyarországra szól a gar. akkor az ingyen ccd tisztítást is csak ott lehet kérni? Media marktba vinni ingyen tiszitani pl elég fura lenne. Legalábbis számomra meglepő.
Csak azért kérdem mert akkor győrben nincs semmi hely ahova vinni lehetne az meg elég fura lenne. Tehát gondolom nem csak ott tisztítják ingyen. -
Kazimír
őstag
válasz
Én is a Digitcamnál vettem. Nagyon segítőkészek voltak mindenben. Egyetlen negatívum: nem lehet kártyával fizetni náluk...
-
post.mader
csendes tag
válasz
philoxenia #8785 üzenetére
És akkor ezt érdemes megkérdezni, mielőtt bárhol is megveszem, ugye?
-
post.mader
csendes tag
válasz
És mindenhol adnak garanciát?
-
post.mader
csendes tag
válasz
philoxenia #8781 üzenetére
Ez megbízható bolt?
-
post.mader
csendes tag
válasz
philoxenia #8778 üzenetére
Csak ez nem VR-es.
-
NomAAd5
csendes tag
válasz
philoxenia #8667 üzenetére
Köszönöm, ez nagyon bíztató és valóban egy újabb nagyon erőteljes érv.
-
Bakessz
csendes tag
válasz
philoxenia #8660 üzenetére
Ez egy remek választás lenne.
Én Pana FZ20-ról váltottam D200-ra
Használtan vettem és semmi gond nem volt vele szerencsére.
Később is csak használt obikat vettem.(5 db)Az index.hu fotós-adok veszek vagy digitális fotós-adok veszek fórumát javaslom.
Eddig csak pozitív tapasztalatom van szerencsére és jelentős összeget meg lehet így takarítani -
NomAAd5
csendes tag
válasz
philoxenia #8634 üzenetére
Bejöttem itt, hogy belépek a tükörreflexes szintre, és objektívre javaslatot kérek, aztán már a középkategóriás gépről győzködtök...
A vázat kb. 43e Ft-tal többért kapnám meg... ez túl van azon, amit én erre ki fogok tudni adni (Megadom a bankszámlaszámomat, vagy létrehozok egy alapítványt, aztán szívesen fogadom a támogatásokat. ;-)). Azért megnézegettem a D80-at, de nem szúrt szemet nekem semmi ami felkeltette volna az érdeklődésemet a D60-hoz képest. Talán azért, mert SLR-re belépés szinten gondolkodok.
philo, milyen jelentős különbségekre gondolsz? Milyen hosszú távon térülnének meg szerinted?
-
NomAAd5
csendes tag
válasz
philoxenia #8628 üzenetére
Köszönöm a javaslatot, megnéztem a K200D-t (ismét csak a dpreview-n).
Személy szerint jobban tetszik a studióképeken, hogy a D60-nak kisebb a képzaja, és nem tetszik a K200D-nél (feltehetően) az antialias miatti zöldes-pirosas "színezés" a finom részleteknél. Ez volt a szempont, ami - a színek mellett - a Canon 1000D-ről a D60 felé billentett engem. -
NomAAd5
csendes tag
válasz
philoxenia #8626 üzenetére
Nézelődtem a dpreview-on, és ebben az árban a Nikon lett végül a választás. Mit lenne jó megfontolom még?
A rögzített nagy tele nem tetszik, inkább zoom. -
NomAAd5
csendes tag
válasz
philoxenia #8622 üzenetére
Következőként tudnám meghatározni a keretemet: a D60 VR készletre mondtam azt, hogy ez az összeg, amit hajlandó vagyok kiadni egy következő szintű gépért, ami az általm jelenleg talált ajánlatok alapján 120e Ft.
Kevéssel később rájöttem, hogy úgyis szeretnék jobban ráközelített képeket készíteni (most egy Panasonic FZ5-öm van, ez 12x optikait tud), ezért megnéztem, hogy mi a helyzet a nagyobb fókusztávolságú objektívekkel, és rádöbbentem, hogy a Double VR Zoom-kitben jóval kedvezőbben hozzá tudok jutni ilyenhez. Ilyen készletet 153e Ft-ért hajlandóak adni, ahogyan találtam. Szívva a fogamat hajlandó lennék LEGFELJEBB 170e-ig elmenni a váz + objektív(ek) végösszeggel, ha lenne valamilyen objektív, ami miatt tényleg megéri, és benne van ebben a fókusztávolság-tartományban. Egyáltalán nincsenek profi igényeim (egyelőre?), hobbiszintű, valamennyire haladó jellegű fényképezéshez szeretném.Vagy inkább az a javaslat, hogy várjak a nagy fókusztávolságú objektívvel és gyűjtsek rá?
-
madgie
titán
válasz
philoxenia #8616 üzenetére
Egy kis know-how, legalábbis az első epizód
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #8616 üzenetére
Milyen jó kis leírás
-
Zozzant
addikt
válasz
philoxenia #8603 üzenetére
Nem, mert az obira a kisfilm eqv. van írva.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
philoxenia #8607 üzenetére
így van!
szerencsétlen kifejezés a szorzás, hiszen semmi más nem történik, mint a vetített kép közepén egy kisebb terület kivágása
-
Degeczi
nagyúr
válasz
philoxenia #8603 üzenetére
na az ilyen következtetések miatt mondtam, h értelmetlen, félrevezető hasonlót számolgatni!
nem, a 300 éppúgy 300 marad, mint bármilyen másik 300-as!
(kisfilmhez hasonlítva éppúgy 450 körülinek megfelelő látószöget fog adni) -
Ramius
őstag
válasz
philoxenia #8551 üzenetére
De még jöhetne mondjuk egy D60x
-
dearbear
tag
válasz
philoxenia #8356 üzenetére
Haat nem pont igy ertettem. Akkor kicsit reszletesebben: amikor fenykepezni vagyok akkor tobbnyire csak akkor emelem a szememhez a gepet amikor egy adott temat ugy erzem jol meg tudnek orokiteni onnan. Ha 50mm-es objektivet hasznalok akkor amint a szemem ele veszem a gepet azonnal szinte fenykepezni is lehet mert ugyanazt latom benne mint eddig, hiaba 76mm ekvivalens a kivagasa. Mig ha ugyanezt 35 mm-eren teszem akkor ugyan biztos ugyanannyi lesz a kepen mint amit egy FF gep csinalna, megis mast latok. Ezert ugye kozelebb kell mennem mint ahogy azt eloben meglattam. Ez persze azt is jelenti hogyha egyszer kezembe kerulne egy FF gep akkor valszinuleg at kene szoknom annak a kivagasanak a meretere, es lassacskan magamtol oda mennek ahova a DX-szel 35 mm-eren kell allnom.
-
Kazimír
őstag
válasz
philoxenia #8358 üzenetére
"alapobi" alatt ugye a normál objektívet érted (50mm)..
-
Degeczi
nagyúr
válasz
philoxenia #8356 üzenetére
az "emberi szem látószöge" egy jó kérdés!
hiszen faltól-falig az még a 180 fokot is meghaladja...persze, perifériálisan már inkább csak a mozgás érzékelődik, a tényleges éleslátás területe jóval kisebb - de egyrészt mennyire, másrészt ezek nem különülnek el élesen, így furcsának tartom a látószög egyeztetést egy obival
-
dearbear
tag
válasz
philoxenia #8354 üzenetére
Akkor en is szubjektivkedek egy kicsit. Lehet hogy a gepem keresoje van rosszul megkonstrualva, de ahogy nezem nekem ugyan hiaba DX-es gepem van, megis ha 50mm-eres objektiv van a gepen akkor latom ugyanakkoranak a dolgokat amekkoraban a sajat szememmel is megtapasztalhatom. Ez pedig nekem sokkal konnyebbe teszi a kompoziciot, mert azert azt mar nagyjabol megtanultam hogy mekkora az a kivagas amit a gep le tud kepezni a latvanybol. Mivel FF gep sosem volt a kezemben ugy gondolom hogy ott is hasonlot tapasztalnek az 50 mm-es objektivvel, csak ott nagyobb teruletet tudna lekepezni a gep. A kereso kepe is nagyobb lenne, es ha jol sejtem a kozepso resz kb ugyanugy nezne ki mint az amit most a DXen latok. Ha ahogy irjatok 35 mm-es objektivvel probalkozom akkor mar valtoznak a meretek, es a kompoziciohoz gyakorlatlansagom folytan sokkal korabban gepbe kell neznem. Szoval ha nem a kereso az ami atvag akkor megiscsak van erzetbeli kulonbseg a 35 es az 50 mm kozott meg akkor is ha a 35 mm-es objektiv kozepe DXen epp az 50 mmeres latoszoget hozza ki FXen.
-
Andie
őstag
válasz
philoxenia #7989 üzenetére
Félrebeszéltem, na!
-
Cassidey
senior tag
válasz
philoxenia #7417 üzenetére
egyiksem..
ugy volt beledugva a kez, mint egy rendes kesztyube, lenyegeben a kesztyu volt valahogy osszehegesztve a hand strappel, de sajnos mar nem emlekszem pontosan. elkellett volna mentenem, de majdcsak raakadok egyszer.. azert koszi!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
philoxenia #7417 üzenetére
Hand Grip Strap-re érdemes keresni, úgy látom...
-
hemaka
nagyúr
válasz
philoxenia #7412 üzenetére
igen köszi, pont ilyesmire gondoltam. megkérik az árát rendesen ej
-
Cassidey
senior tag
válasz
philoxenia #7412 üzenetére
te olyan jol guglizol..
lattam egy kepet ami egy ilyen jellegu cucc volt, de nem csak ebbol a csuklopantbol allt, hanem valahogy egy kesztyure volt applikalva a cucc, na en olyat szeretnek -
hemaka
nagyúr
válasz
philoxenia #7409 üzenetére
Mondjuk nálam is hirtelen megugrott anno az elején...
Szinte még meg sem volt, aztán hopp, már 3500expo bele is ugrott a vázba
Apropó a táskáról jutott eszembe, hogy hol lehet olyan búr csukló szíjat(?) venni, vagy mit.. D3-mon láttam még régebben egy portré fotós gépén, de nem találtam sehol, lehet rossz névvel kerestem...
-
hemaka
nagyúr
válasz
philoxenia #7407 üzenetére
No igen, de ne fessük az ördögöt a falra.
-
runner 125
nagyúr
válasz
philoxenia #6951 üzenetére
Ezt kaptam johnjohn-tól is.
Köszi Neked is.
Üdv.M -
TeeJay
félisten
válasz
philoxenia #6911 üzenetére
ha lenne AF-S 50mm F/1,8 az biztos olcsóbb lenne
-
hemaka
nagyúr
válasz
philoxenia #6911 üzenetére
Igaz ezt a típust abszolút nem ismerem, de én is drágának tartom.
Majd vmi gyűjtő bezsebeli
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
philoxenia #6894 üzenetére
Igen, "motion jpeg" az AVI kódolása, ami elég furcsa. Én akár nevetségesnek is nevezném, ha onnan nézem, hogy utoljára a Pinnacle Miro DC30 videódigitalizáló kártyánál láttam ilyet, és hát az is kihalt a Windows98-cal együtt. De nem értek hozzá eléggé, ezért nem nevezem annak. Az biztos, hogy régen volt, tán igaz sem volt. Kíváncsi lennék, hogy miért ez választotta a Nikon!
-
adnoctum18
senior tag
válasz
philoxenia #6886 üzenetére
Avi formátum,1280x720as felbontás.
A kisebb felbontásokat még nem néztem. -
adnoctum18
senior tag
válasz
philoxenia #6882 üzenetére
Tudom,hogy nem mérhető azokhoz,de nem is ez számít,legalábbis nekem
Pár amatőr családi kliphez teljesen oké. -
drkbl
őstag
válasz
philoxenia #6507 üzenetére
Nem is próbálkoztak
Ha a Nikon hirdetése lenne, már leszedték volna róluk a keresztvizet...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #6388 üzenetére
Igazából sokáig gondolkodtam, hogy mit kéne írjak erre a hozzászólásra, és most már úgy érzem, hogy megfelelően össze tudom foglalni a hozzászólásoddal kapcsolatos gondolataimat, és írásba ölteni azokat, szóval meg is teszem:
Hö??MOD: off.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #6383 üzenetére
Hát, mivel nincs más 55-200-as VR Nikonra
-
Karima
őstag
válasz
philoxenia #6362 üzenetére
Köszi.
"azonkívül a megfelelő rendszerben elég jól mossa a hátteret." Azaz arra gondolsz, hogy minél fényesebb legyen "ésszerű keretek közt" (2 vagy 2.8 körül)?
Utólagos homályositást egyébként ps-ben hogy a legegyszerűbb elkövetni? Rányomni az egészre egy blur filtert, aztán az élesnek kivánt részeket history brush-olni? Vagy ez nagyon alpári megoldás?
-
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #6340 üzenetére
Az !
-
Pilács
senior tag
válasz
philoxenia #6288 üzenetére
Ez így igaz
Csak ez a Nikon topik
nincs stabilizált váz
-
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #6284 üzenetére
-
Adler
aktív tag
válasz
philoxenia #6070 üzenetére
köszi
-
Adler
aktív tag
válasz
philoxenia #6067 üzenetére
bocsi azt elfelejtettem megírni hogy kit obit használok: 18-55mm f/3.5-5.6G 1F-ED DX Zoom-Nikkor.
-
drkbl
őstag
válasz
philoxenia #6056 üzenetére
Amennyire ki tudom venni a képből, igen.
-
drkbl
őstag
válasz
philoxenia #6054 üzenetére
A törőékes mattüveg egy második távmérő a rendszerben, ha nem az előírt a távolság a szem és az üvegen lévő mikroprizmák között, front/backfokuszos lesz a kép.
-
drkbl
őstag
válasz
philoxenia #6052 üzenetére
Direkt lefordítottam a lényeget, a szemüveggel az a gond, hogy megnöveli a betekintési távolságot
Ha még közéteszek valamit, az nem fog javítani rajta.
-
drkbl
őstag
válasz
philoxenia #6044 üzenetére
Miből gondolod, hogy egy előtét megoldja a betekintési távolság problémát?
-
Macka
veterán
válasz
philoxenia #5830 üzenetére
Igazából nem csak Nikon érdekel...
-
Macka
veterán
válasz
philoxenia #5828 üzenetére
100K körüilre gondoltam.
-
drkbl
őstag
válasz
philoxenia #5807 üzenetére
Igen. Igen.
-
drkbl
őstag
válasz
philoxenia #5805 üzenetére
Igen, de nem autofókuszál D40-en, szemben az új Sigmával.
-
drkbl
őstag
válasz
philoxenia #5801 üzenetére
Nem egészen ezt jelenti, kis mozdulatra is élesen reagál, mint lendületes tekerésre. Mint Windowsban, ha az egérnél ki van kapcsolva a rámutatás pontosságának javítása. Szinonímák még: nincs erő, ami ellen dolgozzál, túl direkt, túl érzékeny, stb.
Igen. -
drkbl
őstag
válasz
philoxenia #5799 üzenetére
Csak ott számít, az eredeti kérdés D40-re vonatkozik. Inkább túl direkt, magától nem mozog
-
drkbl
őstag
válasz
philoxenia #5797 üzenetére
Az 1,4 előnye, hogy szemben a D objektívekkel, rendes csillapítás van a fókuszgyűrűn, gyorsabban és pontosabban használható, mint az 1,8 megoldása.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
philoxenia #5711 üzenetére
lehet, de szerintem nincs olyan DSLR, ahol a full-automata módot sima "A" jelölné ("Auto" és/vagy színjelelölés jellemző), így nem is szokták "A"-ként emlegetni, az mindig rekesz-előválasztást, vagyis záridő-automatikát jelent
(a rekesz-automatika a Pentaxnál Tv: mert akkor választasz időt fixre, és a rekesz automata)
-
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia #5711 üzenetére
Nem, én a blendeprioritásos módra gondoltam, ahogy Degeczi írta. Nikonnál ez az A.
-
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia #5706 üzenetére
Aha, mondjuk akkor ez a slim hátránya.
-
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia #5704 üzenetére
Na igen, nem egyszerű. Akkor marad a napellenző + az obivédő .
-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia #5661 üzenetére
"gyártott középformátumot a Pentax is, nem vagyok fotótörténész, nem tudom milyen mennyiséget és milyen minőséget pontosan,"
Hasselblad minőségben 6x7-est
-
Degeczi
nagyúr
válasz
philoxenia #5700 üzenetére
igen: napellenző mellett már csak pl egy bokor ága vágódhatna hozzá - dehát mászkálás közben az obisapkának is fönn a helye (a gépnek meg lehetőleg egy táskában)
gagyi UV szűrőt nem érdemes venni, hiszen sokat ronthat (nem csak vignettálás, akár CA vagy becsillogás is) - drága UV szűrőre meg szintén vigyázni kell...
amikor értelme lehet, az pl nagyon poros, homokos környezet, vagy fröcskölő víz - de ilyenkor már a váznak (és az obinak!) is környezetállónak kell lennie
-
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia #5700 üzenetére
Mondjuk az is egy jó védekezés
. Bár azért az Obi szemből védtelen.
-
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia #5691 üzenetére
Na az tök jó. Örülni fogok, ha így lesz. Ahol én vettem, ott nem volt slim. De ez akkor is abszurd, hogy a normál meg belóg.
Megpróbáltam utánaolvasni, mielőtt megvettem, de ezzel a problémával nem találkoztam...
-
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia #5689 üzenetére
Látod, ez jó kérdés. Ezt nem néztem meg. Volt ugyan pár kép, ahol nyoma sincs vinyettálásnak, de nem néztem meg a fókusz távot; ez is várat magára du.-ig.
Létezik ilyen inkompatibilitás? -
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia #5687 üzenetére
Olvastam már ezeket a hozzászólásokat korábban. Végül is nekem a szín minőséggel nincs bajom, pl. az ég gyönyörű kék a képeken, szóval teszi a dolgát rendesen, csak hát a sarkokban...
Délután, ha hazaértem rakok fel néhány képet. -
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia #5685 üzenetére
Oké, ezzel tisztában vagyok...
-
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia #5683 üzenetére
Igen forgattam. Gondolom ennek köszönhető, hogy nem mindegyik lett rossz, "csak" a nagyja.
Délután teszek fel képeket.
-
Simtu
senior tag
válasz
philoxenia #5678 üzenetére
Én őt vettem:
http://www.awpest.hu/product.php?id=3631eebeb6dd7c3c15ff4973271e6342
-
válasz
philoxenia #5673 üzenetére
-
Degeczi
nagyúr
válasz
philoxenia #5673 üzenetére
hát ez sincs teljesen magánál...
(szó szerint a "feléből mennyit enged" helyzet: pl angol Ebayen 250 Font környékén mennek el a D1X-ek, ami még postaköltséggel is 100e alatt van) -
válasz
philoxenia #5669 üzenetére
Ja, 9 éveseket?
9 év múlva mennyibe fog kerülni egy D3?
-
válasz
philoxenia #5661 üzenetére
"Ha lehetőség volna a D3 árában mondjuk középformátumú gépet venni, inkább azt vennék"
Ha lehetne citroen árban lexust venni, inkább azt vennék...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
philoxenia #5663 üzenetére
A bolti forgalomban kapható legnagyobb síkfilm a 20x25 cm-es volt. Tehát a hátfalak mérete is kb. itt fog megállni talán. A mai pixelsűrűség mellett azért ez jópár megapixel lenne azért.
Nyilván a feldolgozás lehetőségei határt szabnak a megapixelszámnak is. A dobszkenner a link szerint már nem olyan jó, mint a hátfal, de nyilván annak a fejlesztése megállt már.
Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 1 / 2
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest