- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
veseo
csendes tag
válasz
kiraly.andra #10980 üzenetére
Nem kérdezem. Itt olvastam: http://www.fotoonline.hu/article.php?id=1317
Ebből a mondatból - ideális eszköz a diszkrét pillanatfelvételek készítéséhez, valamint az emberi szemhez hasonló képszögű tájképek fotózásához - én azt szűrtem le, hogy talán jobban hasznát venném tájkép fotózáshoz.
Köszönöm mindenki válaszát, igaz olyan érzésem van, hogy ne vegyek semmit, tanuljak meg fényképezni. Utána meg már úgy sem kell, elég a kit obi is.
Hasonlóan mint ne vegyél autót, ne nősülj meg és ne akarj gyereket. Persze akik ezt tanácsolták mind autóval jár, nős és családja van.
Tehát veszek könyvet és tanulok. -
Degeczi
nagyúr
válasz
kiraly.andra #10449 üzenetére
mint fej-portréobi rövid kissé az 50
ott nem játszik a "közelebb is lehet menni" -
Bandus99
őstag
válasz
kiraly.andra #6902 üzenetére
Koszonom, mar nem kell a sorozatod amit igertel D80 vs D90 ugyben.
-
Karima
őstag
válasz
kiraly.andra #6904 üzenetére
Hali
Na ez a sárgás fátyol nem olyan nagy tragédia. Nekem is volt. Csak a color management-et és a drivereket kell jól beállitani. Itt a részletes megoldás:
"The warm yellowish tone is eactly what you will see when your PC Color management is not set up correctly.
With colour management not set up correctly one program will display it one way and the other program some other way, this does not mean one program is better than the other, with color management set up correctly you will see absolutely very little difference betwen them when dispalying a JPG.
I have posted this a few time in the last few days, here it is one more time.Have you installed Microsoft Color Control Panel Applet for Windows XP ?
If you are running XP the way to find out if you have is;
Click on Start - Control Panel
On the Control Panel if you see an icon called Color then you have installed it, check that you have set the correct color profile for your monitor select the Devices tab then select Displays.
The Color Control Panel Applet works really well BUT it does have one quirk -you have to turn off the other Windows color management for your monitor else the two seem to add or subtract one correction on top of the other and the result is confusing and not pretty.
The other color correction is the one you reach by right clicking on an empty part of your desktop then click properties, Settings - Advanced - Color Management
If you do have the newer color applet then you do need to turn this older Color mnagement OFF.
You do that by removing whatever color profile is there, remove it, the box should be empty then apply any changes
Anytime you update or install your display driver or change screen resolution you need to turn it off again as Windows automatically sets it .
The alternate scenarioIf you do not have the newer Color Control Applet installed then make sure you have selected the correct monitor color profile in the older Windows color management.
If the color management settings are messed up what you will see is correct color in some applications and not others [usually an almost sepia look] you will also observe small thumbnails displaying colours correctly then as you increase their size, all sorts of weird color changes occur.
Finally make sure you have the correct drivers installed for your graphics card, only install drivers that you download from the manufacturer of your graphics card, dont experiment with other drivers not meant for your graphics card even if the other driver is meant for a card with the same chip set."
Nekem ezzel oldódott meg a gond. Ezt a segitséget dpreview-n kaptam. Ha nem megy az angol, akkor szólj, és tömören leirom.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kiraly.andra #6904 üzenetére
"CaptureNX-nek is frissítés kell, minden RAW más, ez nem csak a Nikonnál van így. Ezért lenne jó az Adobe DNG formátuma, hogy egységes legyen a szektor"
minden modellnél változtatnak a JPG motoron (pl más kontrasztgörbéket), néhol valszeg hardveresen is (AA szűrő erőssége, esetleg a Bayer színszűrő - mert az pl magyarázhat elszíneződést erre föl nem készített programban), az pedig értelemszerűen alapvető igény, h egy Nikon program minden állítgatás nélkül, alapban legyen képes ugyanarra, mint a kamera JPG motorja - csak persze jobb minőségben
ehhez pedig frissíteni kell(és egy univerzális formátum ilyet aligha fog tudni: ott mindig többet kell pepecselni, ha pl tetszenek egy kamera színei, és hasonlót szeretnél RAW-ból is)
-
adnoctum18
senior tag
válasz
kiraly.andra #6898 üzenetére
Nem olyan furcsa,ilyet használ az Oly is a régebbi kompaktjaiban,csak quicktime formátum volt.
Az újakban asszem már másképp van,de 2005 környékén még lazán ez volt bennük.
Tudtok valami jó konvertert/megjelenítőt ehhez a nef formátumhoz? A nikon Viewnx megnyitja ugyan,de mintha valami sárgás fátylat tenne a képekre.
PS cs3 és a capture nx pedig meg se hajlandó nyitni a rawokat.
Mit javasoltok? -
kiraly.andra
aktív tag
válasz
kiraly.andra #6879 üzenetére
Hátha valaki nem tudja az érdeklődők közül, és ezzel is beéri (nem csak az én majdani ISO sorozatommal :-). A pixinfo.com megcsinálta már, itt van.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kiraly.andra #6898 üzenetére
nyilvánvaló: ezt volt a legegyszerűbb megvalósítani...
(a motion jpeg nem más, mint önálló JPG képek sorozata, míg a jobb hatékonyságú videoformátumok elemzik a képkockák különbségét - de ahhoz fejleszteni kellett volna a feldolgozóprocesszoron)
-
Bandus99
őstag
válasz
kiraly.andra #6892 üzenetére
rendben
-
Bandus99
őstag
válasz
kiraly.andra #6879 üzenetére
D90 Pecs. Nagyszeru en is Pecs kezemben egy D80
Kinel is van az a D90?Persze ha nem titkos es tokeletes az is, ha ezt priviben letargyaljuk.
-
Bandus99
őstag
válasz
kiraly.andra #6857 üzenetére
Engem az iso erdekelne de nagyon.
Ugyanarrol a temarol ugyanazzal az obival mondjuk iso 800 es felfele meg 2-3 lepest
2x 3-4 kep es ha netan megoldhato lenne a RAW elerhetoseg...? -
hemaka
nagyúr
válasz
kiraly.andra #6860 üzenetére
Tudjuk jól, hogy igazából mindegyik megoldás kb annyit ér, mintha befújok körtefecskendővel párszor, oszt csókolom.
Szóval ezen kár is sokat agyalni=) -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kiraly.andra #6860 üzenetére
Beépített körtefecskendő?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
"A szenzortisztítást nem próbáltuk (még nincs mit, ugye :-), de azt eddig mindenhol, mindig csak fikázták. Mindegy, hogy milyen a technológia, én csak olyan teszteredményre emlékszem, hogy ennek sok haszna nincs."
Nikonról hol láttál ilyen tesztet?
réges-régen volt a Pixinfón egy teszt, amin az Olyn kívüli modellek leszerepeltek - de akkoriban a Nikonnak még nem volt ilyen megoldása, méghozzá a nyilatkozataik szerint pont azért, mert parasztvakítással nem akartak előállni, csak valóban hatékony módszerrel!
ezután nagyon meglepő lenne, ha használhatatlan vackot raktak volna bele...
-
Karima
őstag
válasz
O.K. Ha a nagyteszt meglesz, mindenképpen írj egy összefoglalót!
-
hemaka
nagyúr
válasz
kiraly.andra #6822 üzenetére
teszteken lehet, de fórumokon szinte csak a negatívum...
-
Pilács
senior tag
válasz
kiraly.andra #6816 üzenetére
Hi!
Ezzel már csak az a probléma, hogy a legtöbb cégnél ott áll, hogy csak bontatlan csomagolásban hajlandó visszavenni a terméket, nem hogy sértetlen hanem bontatlan... azaz ki sem tudod venni a dobozából. Kíváncsi lennék, hogy ez jogszabályokkal mennyire alátámasztható mert ugye elfogadtatja veled vásárlás elején a bolt a vásárlási feltételeket.
-
Terapeuta
őstag
válasz
kiraly.andra #6812 üzenetére
Nézd, objektívek lehet rendelnék így. Vázat nem. Alapvetően elveheti az ember kedvét egy idétlenül kialakított váz.
-
j.bravo
addikt
válasz
kiraly.andra #6812 üzenetére
Láma kérdés lehet, de ha az edigitaltól házhozszállítással kérem, akkor is 8 napom van...? Budapesti kézbesítési cím esetén is...?
-
törölt tag
válasz
kiraly.andra #6801 üzenetére
Rohanok,gyors leszek.Azt hiszem neked nem back fókuszod van,hanem egy szar objektíved.Azt gondolom ,a meglévő vázadhoz vettél egy 16-85 VR-t,amiből van pár hibás darab az országban.Azt mondom azonnal szaladj vissza vele a boltba mert ez nem lágy hanem szar.Pedig még arra is vártam,h betöltődjön a kép mert nem hittem el van ami így néz ki. Ha D90-et vettél kitben akkor is spuri vissza.Ne várj semmire.ez önmagáért beszél
ziggi_zug:[L:http:prohardver.hu/tema/melyiket_valasszam_digitalis_fenykepezogep/friss.html][link][/L]
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
kiraly.andra #6803 üzenetére
No ja... Csak sajna olyan topik nem van itten jelen...
Amúgy abban igazad van, hogy nekem kell döntenem, igazából talán nem is pontosan fogalmaztam a kérdés feltevésekor. Megpróbálom újra:
Mire kellene figyeljek, mit kellene kipróbáljak, ha kezembe veszek egy ilyen gépet? Live-view, stb. adatokat ismerem, mindkettő nyilván jó képet készít. De pl. van-e gyakorlati haszna a VR lencséknek, a live-view-nak, vagy egyéb címlapos marketinges cuccoknak? Pl. a Sony kameráján mozgatható, a Fuji-én kihajtható a panel, ami sokkal hasznosabb, de mégsem hiszem, hogy azok közül kellene választanom.
No mindegy. Legalább megpróbáltam. -
kiraly.andra
aktív tag
válasz
kiraly.andra #6795 üzenetére
Első fókusztesz, még a múlt héten. 85, 70, 52, 35, 25 és 16 mm-es állásban készült egy-egy kép a tesztábráról. Állványról, vaku nélkül. Második fókuszteszt. Szélső 16 mm-es állásban két kép vaku nélkül, kettő vakuval. Plussz két vaku nélküli kép 24 mm-en. Állványról, persze.
Mindkét esetben a fókusz természetesen a leírásnak megfelelően a vastag fekete vonalon volt, oda figyelt a középső fókuszmező, csak megvágtam a képet, lehagyva a felesleget. Az első albumban a képek enyhén kicsinyítve vannak, nem csak középre vágva, mint a másodikban. De ez a csekély átméretezés a lényeget nem érinti, ugyanaz látszik így is.
-
törölt tag
válasz
kiraly.andra #6795 üzenetére
Nekem csak két kép jött be nagyban a linkről.Azokon még fókuszt sem látni annyira életlen.Gyakorlatilag sehol nem látni éles részt.Ha ez általános akkor biztososan gond van.Szerintem rakjál ki egy asztalra pár drab sakk bábut lehetőleg liba sorban,és kezded 1,2,3 sorban,majd alakzatokba és durr a közepébe,ezen azért látni kéne ha backfókuszod van.Én amikor az első tükrös szettemet vettem csináltam pár ilyet,főleg mivel játszom is
és minidg ismétlem mindig jó volt.A teszten pedig egyértelműen látnod kell ha bibis valami.
-
válasz
kiraly.andra #6791 üzenetére
Olvastam a hwsw-s hsz-edet is. Én azt mondanám, hogy elsőre nézzük már meg hogy mennyire fókuszproblémás a dolog. Nekem a D70 vázam tudom, hogy frontfókuszos, van amikor jobban előjön, van amikor kevésbé, együttélek vele immár közel 4 éve.
-
válasz
kiraly.andra #6755 üzenetére
András! Teljesen mindegy hogy milyen ábrát vagy tárgyat fotózol, a lényeg az, hogy legyen valami az aktív fókuszpont előtt/mögött folyamatosan, hogy érzékelhető legyen, hogy amögé vagy elé fókuszál. Ilyen értelemben egyetlen ábra sem hivatalos. A 45 fokban történő rálátással való mérést szokták valóban ajánlani.
-
Drunkenpig
tag
válasz
kiraly.andra #6763 üzenetére
A metódus végiggondolva: egy obival és egy vázzal nem csinálhatsz korrekt mérést, csak ha tudod, (sőt igazolni tudod), hogy valamelyik a kettő közül jó, Vagy a váznak, vagy a lencsének viszonyítási alapnak kell lenni, "etalon"-nak, olyan mérési alapnak, amit objektíven elfogadnak.
Ha a vázad ilyennek tekinted, magad számára információ erejű a mérés. Mindenesetre mérési sorozatot egy obival így is el kell végezni (több képet készíteni), és ebből átlagolni, a fókuszállítás szórása miatt.
Ennyit komolyan.Komolytalanul: Ma újságpapír tesztet végeztem frissen érkezett fix 35mm f2-mel. Nekem jó.
-
törölt tag
válasz
kiraly.andra #6763 üzenetére
Mutass képet,amit szerinted félre fokuszált és teszt eredményt is.Ha valós az állításod a félre fokuszálással,akkor én a helyedben előbb a nem teszt eredményre hivatkoznék,ha akadékoskodnak akkor jöhet nekik a teszt.Egyébként jobban jársz ha inkább a kilógó obit kalibráltatod a vázhoz nem a vázat az obihoz,mert akkor a jól működő obikkal mi lesz? Gondolom.
-
Drunkenpig
tag
válasz
kiraly.andra #6760 üzenetére
Ok, csináld ahogy gondolod.
-
hemaka
nagyúr
válasz
kiraly.andra #6759 üzenetére
Ja hogy így értetted...
Ki fogom próbálni, kíváncsi vagyok az eredményre -
Drunkenpig
tag
válasz
Fókuszteszt: Egy újságpapírral megoldható, ha nem vagy maximalista. Obitól függő távolságban kb. 45 fokban fókuszálj a lap közepén lévő szóra, és csinálj egy képet. Szerintem amennyiben több obival készítesz képeket, statisztikailag kijön az eredmény, ha a váz hibás. Így ellenőrizhetők a lencsék is... Ha az egyiknél más az eredmény, az észrevehető.
Csak el ne feledd, melyik szóra fókuszáltál.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Szerintem felesleges ilyeneket nézegetni, legalábbis én ezt mondom.
Ha kiderül, hogy fókuszhibás az obid(márpedig az tuti, hogy hamar kiderül mindenki számára), akkor úgy is vissza viszed és ennyi.
Nem fogok állvánnyal, meg egy papírlappal fotósboltba rohangálni, kicsit hülyének néznének azt hiszem. -
drkbl
őstag
válasz
kiraly.andra #6741 üzenetére
Nem lehetséges, hogy a NoScript-ed kilövi a script ablakot, ami a kép/link gombhoz tartozik? IE7/IE8B2 nekem is panaszkodik rá.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kiraly.andra #6741 üzenetére
Nálam FF alatt is megy....
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
kiraly.andra #6739 üzenetére
Úgy keresd, hogy "Soligor Makró közgyűrű sor 12/20/36 (Nikon)" a www.digitcam.hu oldalon. Normális az, hogy Firefox alatt nem tudok linket szúrni a hozzászólásba, és vagyok ezért kénytelen így környülírni a dolgokat? Nyomom a gombot, hogy "Link" és egyáltalán semmi nem történik. A többi kód működni látszik, azaz van olyanom, hogy bold meg italic, esetleg underline, vagy offtopic, de ez nincs, nem megy.
-
mutyi
senior tag
válasz
kiraly.andra #6695 üzenetére
Szia Köszi a választ az 50-es obira, így már képben vagyok. Azt sok helyen olvastam, hogy ezt az 50-es obit nagyon szokták ajánlgatni portéhoz.
/Na ha van pl egy ilyen obim, akkor milyen közgyűrűt vagy közgyűrűket kell/lehet vásárolni hozzá és azok milyen értékben vannak?
Ha közgyűrű, akkor ezt a közgyűrűt 18-105 vagy 70-300 obira nem lehet vagy nem érdemes rátenni?
Vagy csak fix obira szokták? -
somé
őstag
válasz
kiraly.andra #6502 üzenetére
Miért ne tudna hozzászólást törölni ? Bármikor.
Amúgy felejtős a Szakura.... -
johnjohn
addikt
válasz
kiraly.andra #6402 üzenetére
Egy teszt jelent meg róla, egyébként tényleg a régebbi obiról van szó.
-
jorden06
senior tag
válasz
kiraly.andra #6402 üzenetére
Én se értem
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
kiraly.andra #5344 üzenetére
Akinek ehhez könyv vagy tanfolyam kell, az már szvsz. rég rossz. A témát meglátni kell, nem megtanulni meglátni..Nekem meg soha senki nem mondta h hogy kell kezelni a gépet. Szerintem a legjobb hely ahonnan tanulhatsz az a flickr.
-
ottkar
addikt
válasz
"nem kell az optika/fizika tudományának tárgyalása),"
Az optika a kivilágítás,megvilágítás expozició stb egyforma a kettőnél. Az ismeretek 60-70 %-a a kettőnél azonos. Az érzékelőt meg a filmmel könnyen azonosítani lehet. A kép keletkezését meg felesleges tudni mert nem kell és nem is lehet befolyásolni mint az előhívásnál. Az alapszintet meg menet közben meg lehet tanulni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Ez egy fura dolog. Én nagyon sokáig nem olvastam ilyen könyvet, hanem itt forumon, valamint a Fotó című magazin 70-es ill. 80-as években írt számaiból tanultam kb mindent, amit csak tudok. (szerencsére hatalmas gyűjtemény van belőle) Aztán olvastam több tízéves szakkönyveket, korrektek voltak, jók. Aztán olvastam kifejezetten digitális fotózásról szóló szakkönyvet, mostanság írt dolgokat, és egytől egyig mindegyiknél csak lestem, hogy úúúristen, mi a fene ez, na ne viccelődjünk már kérem. Durván ömm... nem jó a mai felhozatal, legalábbis ami az én kezemben volt, az tuti nem. Inkább jöjjön ide nézelődni, de komolyan
Az abszolút alapokat a fotovilag.hu-n is megszerezheti: [link]
Vagy elmegy valakivel fotózni, aki ért hozzá és elmagyarázza neki, pl te nem vállalod?De ha nagyon akar mégis új könyvet, akkor messze a legjobb, ami a kezembe került a maiak közül - és most megdöbbentőt fogok írni, de tényleg így van - az az edigital új, 2007-es kiadványa, ez: [link]
-
tbs
addikt
válasz
Elvileg a NatGeós könyvek elég jók. 2 tán meg is van. Illetve Scott Kelbynek "A Digitális Fotós Könyv" című műve kellően gyakorlatias és jó tippeket ad. Szerintem.
-
johnjohn
addikt
válasz
kiraly.andra #5341 üzenetére
Küldtem privit.
-
Flow
senior tag
válasz
kiraly.andra #5126 üzenetére
Ez üzleti ajánlattételnek minősült?
-
ottkar
addikt
válasz
kiraly.andra #5115 üzenetére
A szakura Japán eladó zárt aukciókat tart be kell jelentkezni hozzá biztos hogy nem magyarul. A visszajelzései jók. Ez vebshop.
Aktív témák
Hirdetés
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest