- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
scream #23392 üzenetére
miért kéne kevesebb fesz azonos órajelhez?
flash-
látom még nem igazán vágod az összefüggéseket
a GT az egy gigatexel érték az 1.35v meg egy feszültség, a kettő között nincs összefüggés olyan értelemben hogyha nem auton van a fesz a biosba akkor a lap sem állítja be magánakinkább használd alapon az egészet.
túlfeszeli ha auton hagyod a beállításokat
nem vágja tönkre, de nem kell auton hagyni, ez alapszabály -
flash-
veterán
válasz
scream #23394 üzenetére
oké csak mikor ilyen hozzászólásokat látok hogy
""Mint említettem, a RAM-feszhez és a QPI-éhez mindenképpen nyúlj hozzá, mert a nem szabvány (1066) RAM-okat minden X58 lap agyonfeszeli, ami tönkre vágja a procit.""akkor nem tudom hogy most ezek rám is vonatkoznak e,vagy csak a tuningosokra?
-
subaruwrc
félisten
válasz
scream #23388 üzenetére
tehat akkor az uncore nak min a RAM ketszeresenek kell lennie ?
6400gt az 3200mhz-nek felel meg
4ghz-hez elég
a qpi link igazából csak akkor befolyásolja a teljesítményt ha nagyon alacsony / 2000mhz / 3000mhz felett egészen 4000 ig nemsok jelentősége van mindennapi használatban -
mpierre
veterán
válasz
scream #23290 üzenetére
Maghőre inkább 80-85°C fölé ne menj, bírja, de inkább csak tesztre. 1,4-1,4375V fölött meg levegővel nem tudod lehűteni, qpi-nek meg 1,35V, ramnak 1,65V a max. Mondjuk úgy, ezek a korlátok.
Keldor: Én nem értem hogy tudsz, így belenyúlni... Pl nálam a Mushkinok nagyon jól mennek. Gyárinál szűkebb időzítésen és csak 1,52V-on, noha a gyártó szerint ehhez már elkéne az 1,65V... Persze, ha saját belenyúlásom nézem a prociba, akkor előferdül az ilyesmi.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
scream #11943 üzenetére
"On-die memory controller: the memory is directly connected to the processor. It is called the uncore part and runs at a different clock (uncore clock) of execution cores.
* Three channel memory: each channel can support one or two DDR3 DIMMs. Motherboards for Core i7 generally have three, four (3+1), or six DIMM slots.
* Support for DDR3 memory only.
" -
katt777
félisten
válasz
scream #11929 üzenetére
Hű, de keveset tudsz a HAF-932-ről! Csöndes az, és hűt, mint egy gép.
Az egyetlen zaj benne az, ha ír a vinyó, vagy játék közben felpörög a VGA. Hát mondjuk porszűrő kell bele (lásd: cikkem róla), aztán ez a legtutibb.
Lauda: Ha meg bios-ból engeded a silent módot, akkor csak 490-550 között pörögnek, melegedésre meg úgyis fel, szóval akkor aztán igazán csöndes.
Persze a riasztást akkor célszerű kikapcsolni, mert a hülye lapok nem ismerik fel a 23cm-es ventiket.
Más:
i7-en és Vista x64-en akinek fut a Clear Sky, mondja már meg, hogy csinálja! Nálam a magok letiltásával sem működik, programhibával leáll, mindegy, melyik patch-csel próbálkozom. Állítólag Quad-okon x64-en is megy, szóval eddig i7 hibának tűnik (mármint a program hibájának i7-tel). Lehet, hogy még ez is szar a CS-ban, vagy valami más lehet a gond? Vistán semmi extra hülyeség nem fut.
-
westlake
félisten
válasz
scream #11919 üzenetére
ha nem olyan procit veszel, amit mar elotted valaki kitesztelt, akkor tenyleg csak a szerencsen mulik a tuningpotencial
milyen erdekes a sors.. te eppen azon rorod magad, hogy jol tuningolhato processzort szerezz magadnak, en meg azon, hogy ezt a peldanyt mikepp kuldjem a masvilagra
mielott megkerdezned, hogy miert, elmondom, hogy nekem ezt vissza kell kuldenem a gyarba, mint hibas processzor.. igy nem maradt mas lehetoseg szegeny para szamara, mint a biztos overvoltage -
Zájec
veterán
válasz
scream #11916 üzenetére
a C0/C1 is birja szépen... az alapórajelhez képest +1000mhz azért nem rossz teljesitmény egy ilyen procitól
.... nekem egy közepes példány volt korábban , az a 3.8-t 1.25v körül vitte a 3.6-t meg 1.2v körül....
az hogy melyik mennyire tuningolható, az szerencse kérdése, nem csak FPO, azonos fpo-n belül is vannak eltérések, nem egyformán mennek, szóval az fpo nem garancia a tuningra.... én a saját börömön is most kétszer tapasztalatam a 920-nál is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest