- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
fsb1000 #18756 üzenetére
Pontosan tudom, kinek mi a státusza egy fejlesztésben. Pontosan tudom azt is, hogy minden szar munkát végző másra keni a felelősséget, és erre sokkal nagyobb energiát fordít, mint a munkájára. Számomra tök mindegy, ki, mivel magyarázza a szar munkáját, csak a végeredmény érdekel, mert azért én FIZETEK, a kis szarjankó meg az én pénzemből él. Nem kell szar munkát követelő cégnél dolgozni, vagy tűrje el az ember a kritikát.
A bankban is megmondtam az ügyintézőnek, amikor elmondtam a véleményemet a cég lopásáról (ti. hogy 1db havi kivonat 677Ft, 1 évesnek meg 12 havit adnak ki 12X ennyiért, levélvisszatartás mellett!!!), hogy ne szabadkozzon: aki tolvajnak dolgozik, maga is tolvajjá lesz.
Ha nem tetszik neki, amit mondok, adja tovább annak, aki szerinte felelős a helyzetért. Aki a pénzemért hibás terméket ad nekem, az is tolvaj, még ha "parancsra is tette".
HSM: Ne röhögtess már, ezt a "nincs bugmentes program"-ot azért etetik meg a maflábbakkal, hogy mindent el lehessen adni jó pénzért, félkészen. Nem kell teszteletlenül/befejezetlenül kiadni szoftvereket, szvsz.
(Aztán jöhetnek a több 100MB-os patchek, meg DLC-k újabb pénzekért.) Itt kizárólag a profit mielőbbi maximalizálásáról van szó, nem arról, hogy nem lehet hibátlan szoftvert írni. Aki ennek bármi módon részese, az mind megkárosítja a vásárlót.
+1X elmondom: A VÁSÁRLÓ-t SEMMI nem kell, hogy érdekelje azon kívül, hogy hibátlan-e, amit KIFIZET, vagy sem, és ha nem az, minden kritika jogos bárkit illetően, aki a hibás termék megtervezésében/elkészítésében/forgalmazásában részt vett. Nem hárítani és magyarázni kell, hanem elfogadható munkát végezni.
Úgyhogy hagyjuk az OFF-ot, nem fogtok meggyőzni; aki része a biznisznek, érezze magát szarul, amikor valaki tükröt tart elé.
-
_Fefe_
tag
-
Erdei88
veterán
válasz
fsb1000 #18285 üzenetére
Én mindent szeretnék, mosfet,nb,sb. Nem mondható hűvösnek egyik sem, bár víz nélkül is tökéletesen mennek. Nálam jelenleg az elsődleges szempont a desing, semmi más, bár lehet pár nap is kialszom...
Teljesítményben szvsz semmit nem fog javulni, de én az X58at nem tervezem lecserélni egy darabig. -
katt777
félisten
válasz
fsb1000 #18258 üzenetére
Jé, végre +1 ember, aki számol!
VGA-topicokban szoktam mondani, hogy nagyobb ráfizetés olcsón megvenni egy VGA-t, mintha az ember beszerzi az első komoly árzuhanáskor, és jóval tovább tudja használni. Vagy pl. az AMD-sek vannak oda az "olcsó" konfigjukkal, de alapból sokat fogyaszt nekik, és akkor még nem szóltam arról, mennyit kell tuningolniuk a normális teljesítményért.
-
Stukker1987
senior tag
válasz
fsb1000 #18258 üzenetére
Egyet értek veled!
Ha időben cseréled a procit, esetleg a platform különbözet miatt az alaplapot és a ramot,akkor nincs olyan nagy ráfizetés és korszerű,gyors rendszered van.
Ha gyorsan kellene mondanom egy számot akkor 10-20k különbözet az éves v gyakrabban történő rendszer javára a kiadott pénz,azzal szemben mintha valaki 3-4 évente váltana.Más tészta a vga: Az egyszerűen rablás,bárhogyan okoskodik az ember!
-
GreatGodzi
tag
válasz
fsb1000 #18255 üzenetére
A tesztekre nem sokat adok, a játékok és a video-konvertáló programok szerint nálam nagyon kicsi a különbség (nem tudom hány százalék, de az most tök mindegy), legalább 4giga ram, és egy jó gyors rendszervinyó többet dob az egész rendszer teljesítményén mint egy kicsivel gyorsabb proci.
Pár év múlva meg úgyis kiderül volt-e értelme olyan korán váltani sok pénzért, mikor már majd mindkét rendszeren lassú lesz kicsit a következő generációs oprendszer.
Fogysztást meg ugye alulfeszeléssel könnyen lehet orvosolni, én is azt teszem. -
GreatGodzi
tag
válasz
fsb1000 #18251 üzenetére
Nem, mert a C2D sokkal jobb volt mint a P4 (gorsabb, kevésbé melegedős, brutál tuninggal, a P3 és a Mobil procik legjobb tulajdonságait összegyúrták), a kettőt össze sem lehet hasonlítani egymással. Nekem inkább olyan érzésem van, mint a P4-P4 Prescott idejében, mert akkor is felesleges volt a HT, ott is rohadtul melegedtek a Prescott-ok, nem sok ártelme volt akkor sem váltani, hacsak nem a magasabb fsb miatt (itt meg ugye az integrált memóriavezérlő miatt).
Sőt tovább megyek, kipróbáltam dual-channel-ben is az i7-emet (2db rammal), és úgy sem volt lassabb semmivel, sőt tesztekben még jobb eredményeket produkált mint triple-channel-lel, magyarul ez is felesleges dolog, szerintem nem véletlenül raktak dual-channel memóriavezérlőt az i5-ös rendszerekbe sem, és ugye valahogy megmagyarázták úgy, hogy ez így költséghatékony, stb... szokásos paraszthülyítő marketing duma. Ai i5-öt viszont nem lehet ilyen jól tuningolni (legalábbis nekem nem sikerült), úgyhogy nekem emiatt tetszik igazán az i7.
Ja, és ha nem lenne mesterségesen magasan tartva a jó kis Q9550-nek az ára, akkor tényleg felesleges lenne váltani róla, mert annál jobb 4 magos proci nem kell, és azok is vígan elszaladgálnak alapfeszen 4GHz-en (legalábbis az újabbak), sőt...
Még tovább megyek, a sok pcie 16x-os foglalatoknak sincs értelme, nagyon kevés hardcore user van, aki alapból 2vga-t vesz, mire meg az átlag venne még egy ugynolyan vga-t mint ami addig benne volt a gépben, addigra már vagy nem gyártanak olyat, vagy már van újabb, gyorsabb, kevesebbet fogyasztó helyette... magyarul azt is kevesen használják ki.Mindezek után azt mondom, hogy aki i7-es rendszert akar vani az úgyis megveszi, rosszul nem jár vele mert tényleg gyorsabb mint bármelyik másik desktop rendszer (még ha nem is sokkal), viszont amennyi pénzt ezen bukik, az elég durva és felelsleges dolog, bárhonnan is nézzük.
-
Devid_81
félisten
válasz
fsb1000 #18233 üzenetére
Nyugi enyem is detto ilyen
VID=1.232v
3.8GHz-en 1.2volt kell neki, onnan meg lehet bele onteni rendesen.
Most probakeppen megy 1.28v@4GHz-en, folyamatosan figyelem hw monitorral, hogy mennyire megy fel a hofok altalanos hasznalat mellett, eddig ugy fest megmaradhat nyarra igy ezzel a hutessel, amit kicsit atalakitottam magamnak, mert gyarilag semmire nem volt kepes a sajat ventijevel. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
fsb1000 #18238 üzenetére
Hát GTA4 alá kell is a bika proci. Rendkívül sok mozgást kell számolni és ez a procira hárul, akárcsak a fizika számolgatása. GTX275 SLI-nek meg kell a kraft, hogy ki tudd hajtani rendesen.Szóval toljad neki akkor, így van értelme húzni a procit mert profitálsz belőle szépen, mérhető többlet fps-ed van mint ha csak alapon menne.
Az, hogy hülyeség-e vagy sem.. ha erre használod akkor nem hülyeség sztem. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
fsb1000 #18236 üzenetére
Alapon (alap feszen) hajtva kevesebbet eszik mint a magas VID-es.
Mire használod? Sztem játékra bőven elég a 3,2GHz. Látod én 2,8GHz-en tolom így is mindenhol vga limites vagyok a GTX260-al 1680x1050-ben is már.
Ha renderelsz orrba-szájba akkor érthető de amúgy nem sok értelme van küldeni neki a kakaót még zvsz. -
Cyberpunk
félisten
válasz
fsb1000 #18233 üzenetére
Igen volt már régebben is szó róla az alacsonyabb VID-es procik habár kisebb feszen mennek viszont melegednek is.
Szóval nem mindig nyerő az alacsony VID-sem én egyáltalán nem bánom hogy az enyém csak egy "átlagos" darab 1,256V-os alap fesz-el.
4,2GHz-et lazán megy e fölött vagyok gongban oda már egyértelműen kevés a légDe ez 920-as. 860 az azért egy kissé más még ha gyakorlatilag architektúrálisan meg is egyezik
Integrált SB stb. ez is rátehet egy lapáttal
-
XoZ
aktív tag
válasz
fsb1000 #18171 üzenetére
Érdemes óvatosnak lenni a magas feszültséggel/árammal LGA1156 esetén, mert megéghet a foglalat: [link].
A 4 GHz-hez valószínűleg 1,4 V-nál jóval kevesebb is elég lehet, a VID alapján 1,2 - 1,3 V. Egyébként lehet, hogy a VID értékét inkább a BIOS-ban kellene ellenőrizni, mert itt nem két érték van mint az LGA775-nél, hanem minden szorzóhoz más feszültség tartozik, és emiatt a szoftveres kiolvasás hibás eredményt adhat. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
fsb1000 #18168 üzenetére
Hát a szoftveres mérésekben nem lehet megbízni teljesen.
Igen, az alacsony VID-esek magas feszen jobban melegednek mint a magas VID-esek. Eleve ugye kisebb a feszben eltérés. Nekem magas a VID-em (C0 rulez
), 1,4V-al is még csak 75 fok körül vagyok TRU-val egy 1800rpm-es ventivel 8 szálon 100%-ra terhelve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged