- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
pincehely
addikt
-
mpierre
veterán
válasz
_Volkovy_ #30376 üzenetére
Hmm. Lehet, hogy időben kevés, de célra vezet ez is. Én max 20 körös LinX; hyperpi 32M (magas prioritáson); avidemux konvertálás; archicad; cinebench 11.5; heaven. (nem egyszerre, egymás után futtatva.
)
A 920-am is ezzel volt tesztelve és a jelenlegi x5660-as is. Nem fagyott még ki.Annyiban maradjunk, hogy mindenki a saját szájíze szerint tesztel, feszel, stb. Tapasztalat van mindenkinek elegendő. Aki a 24 órás tesztben bízik az is jó lehet, aki a rövidebben az is jó lehet.
Megjegyzem, fix, hogy mindegyiket csontra lehet fagyasztani.Elég HSM-t megkérdezni.
-
struszi
aktív tag
válasz
_Volkovy_ #30369 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok, de nekem alapfeszen ment mégis arról szólt a fáma, hogy a proci degradálódik, tönkremegy, feleslegesen van nyúzva stb.
Én azért fogadtam meg éppen a te tanácsod, hogy megállapítást nyerjen stabil-e vagy nem.Annak bizonyult, és nem hiszem, hogy ebbe belerokkant volna.
-
-
Cybertrone
veterán
válasz
_Volkovy_ #30360 üzenetére
Hát nézd nekem elég az bizonyságnak hogy nem fagy le, nem dob kékhalált, és a gamek is tökéletesen mennek... és mindehhez nem teszteltem napokat, nem kockáztattam a degradálódást, és semmi gond probléma... mellesleg akinél 1 nap után is kifagy munka, vagy game alatt az elég nagy user error, de mindenki ahogy érzi!
-
subaruwrc
félisten
válasz
_Volkovy_ #30335 üzenetére
persze, hogy láttam, és nincs is bajom alapvetően a prime-mal mint stabilitás indikátorral, csak a 48 óra cpu burninget energiapocsékolásnak tartom és inkább teszteljen mindennap használt programokkal. amúgy ha már itt tartunk, a wprime 1024M is jó cpu stabilitás teszter, főleg hogy termel annyi hőt mint a linx.
apropó linx / prime / wprime stabil gépet is láttam már fagyogatni / sajátom ... /
-
subaruwrc
félisten
válasz
_Volkovy_ #30332 üzenetére
nem ez volt a mondandóm lényege, hogy semmit nem ér amit csinál
10 órákon keresztül, meg 3 féle tesztmódszerrel nyúzni a procit na az a felesleges.
célszerűbb lenne n-1 magon futtatott linx / prime small fft + memtest a rendszerre mondjuk 3 óráig, majd utána azokkal a dolgokkal tesztelni, amire ténylegesen fogja használni a gépet.
sokra megy vele ha 10 óra primestabil ha utána egy videókonvertálás alatt megfagy a cucc ..
peace -
-
struszi
aktív tag
válasz
_Volkovy_ #30298 üzenetére
Eddig 3 óra Prime 95 64 bit blend teszt ok. Közben Linx fut ok. Memtest szintén ok. A hőmérsékletek pedig tényleg nagyon jók hiszen maradt az alapfesz.
Ha így tényleg stabil marad akkor nem fogom feleslegesen nyúzni. Ezt most csak az idő, és a tesztek mondhatják meg. Éjszakára bekapcsolva hagyom a fenti tesztek pedig bekapcsolva maradnak. Ha reggelig nem fekszik ki akkor szerintem nincs probléma. -
struszi
aktív tag
-
helkis
veterán
válasz
_Volkovy_ #30267 üzenetére
és ha megszűnik a zajforrásod, és aludnál/tok? (meg töltenél még, de nem a csajt
)
nálam 3.5éves ikrek vannak, pont a születésük előtt kezdtem a vizezést, és mindenből újat vettem kb 100k értékben, proci, vga, hdd, volt csak hűtve.. viszont nem volt hang, amit akartam..
aztán eladtam a gépet és a vizet is, majd noti lett belőle, de aztán jöttek a jobb game-ek amit már a notim nem vitt el, így megint rászántam magam egy gépépítésre, természetesen vízzel, ez már alap egy saját gépnél, jelenleg az 5.vizes gépemél tartok, 1x volt egy kisebb gondom, amikor egy műanyag blokkfedélbe való műanyag csatlakozó kezdett csepegtetni a vga-ról, de csak annyit vettem észre, hogy utána kell töltenem a víznek.. majd megtaláltam a kis tócsát alul, semmilyen gond nem volt, csak egy tapasztalat hogy ilyen blokkot többet nem veszek.. illetve közben rájöttem, hogy innen az apróból, 1/2-1/3-áron lehet vizezni igaz nem bármit, hanem ami van. így ha ehhez igazítja az ember pl a vga vásárlását akkor igenjó boltokat lehet kötni..
tápot nem kell vizezni, olyan hangtalanok a corsair vx-ek, hx-ek, hogy azt nem hallod meg..
vizezve egyébként, mivel kevesebbet is fogyaszt a gép, kevésbé melegszik a táp is, tehát még halkabb, hűvösebb.. -
Cybertrone
veterán
válasz
_Volkovy_ #30265 üzenetére
Mester... a 980x 1.25v-on 4250mh-en terhelve alig éri el az 50 fokot... nézzük meg mindezt egy léghűtéssel, és persze lehet rá tenni 3k rpm-es ventiket, maradj is meg mellete!
Kéretik nem szapulni a vizet, mindenki maga döntse el azt hogy belevág e avagy sem, mintahogy Helkis is írta van pro, és kontra...Személy szerint elegem lett az 1 kg-os rézdarabokból, és attól hogy egyszerre 10 venti megy a házban
Most nincs csak 4db 12-es
Mellesleg én az i7-el kezdtem a vizet, és azóta nem cseréltem semmit, sőt gyarapodott a rendszer hál istennek! -
helkis
veterán
válasz
_Volkovy_ #30265 üzenetére
egyik a csend, aki éjjel (is) gépezik és nem egyedül él, annak jobb ha néma a gépe, víznél rá kell nézni a powerledre, hogy be van-e kapcsolva a gép..
másik a víz nem 10fokot hoz a hőfokokból, ha csak annyit, akkor ott valami alul lett méretezve, nálam általában 35-45fokos idle/terhelve a proci/vga.. ezzel eléggé ki lehet tolni az alkatrészek életét..
mellékhatások:
+a jól behűtött alkatrészek kevesebbet is fogyasztanak..
+nem kell félévente minden ventit porolni..
+tuningolva többet lehet kihozni a gépből..
-nehezebb cipelni a gépet..
-nehezebb vizezett alkatrészeket cserélni..
-relative drága.. -
C64
őstag
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
_Volkovy_ #30038 üzenetére
Megkapta az 1.45-öt bios-ban, 1.88-as CPU PLL mellett.
Meg egy kis plusz hűtést. Erre kíváncsi leszek..Nézegettem itt a hozzászólásokat, egybehangzóan mindenki azt mondja, hogy az 1.4 ok, ha meg tudod hűteni.. Sőt valaki azt írja, hogy még az 1.45 is
Egy mag ugrál 87-88 között, a többi 85 alatt van. -
mpierre
veterán
válasz
_Volkovy_ #30026 üzenetére
Megpróbálhatod, de pont az a lényege, hogy így szépen elosztja a memória területeket a magok közt. Egy magon tetű lassú lesz. Ha nagyon sokat lassít, akkor ott más bibi is lehet. Nem 100% az oc...
tajcsi:
pincehely: [link] Azt a plusz feszt még nem erőltetném...
Maradjunk csak intel bá ajánlásai mellett.
-
mpierre
veterán
válasz
_Volkovy_ #30015 üzenetére
Nézd meg 1,64V-on, 9-9-9-24 1T-vel. Ha elindul, cpu tweaker subtimings-ról lőjj egy képet. Had lássuk. Esetleg előtte egy auto beállítást is.
pincehely: Ez így nem rossz..., bár szebb lenne 7-8-7-24. 1T tuti nem megy? Fesz mennyi volt? Mert az UD5 1,66V-on ad 1,65V-t a ramnak.
-
Cybertrone
veterán
válasz
_Volkovy_ #30008 üzenetére
Szerkből kicsusztam...
Namost ha 2T-n sem megy és 1T-n sem esetleg (próbáld ki) akkor az baj nálam a biosba csak ez a 2 érték van... de pl asusban láttam már 3T-t is... Bár addig csak ne alacsonyodjunk le!
Az igen tehát a gigában is van... Nemtudom elvileg hozni kéne neki a ráírt értékeket... jó dolgokat állítottál be?
Ezeket lődd be:
CL:8
tRCD:8
tRP:8
tRAS:24
CR: 1T
Aidából kiolvasott rövidítések... a biosban változhatnak némileg! -
-
tajcsi
őstag
válasz
_Volkovy_ #29964 üzenetére
Akkor sem értem miért nem tudnám felnyomni? Nem létezik olyan jó ram modula világon vagy??
mpierre
Szerinted ha olyan modult vennék amely már gyárilag 2000mhz-es akkor se tudnám elérni ezt a sebességet? Amúgy mekkora külömbség van például 1650mhz cl7 vagy 2000mhz cl9 között ?BMW001
Nem megyek bele, nekem TRUE nem volt, viszont tudomit beszélek mikor azt mondom, hogy Mega ráver néhány fokkal egy IFX14-re ami pedig jobb a TRUE-nál. Noctua-t meg nem mernék felszerelni a lapra, iszonyat nagy
Akkor már inkább egy H70 legyen.
Íme egy kép, eddig teszteltem, kicsit fáradt vagyok már nem volt türelmem tovább izzasztania procit...
-
mpierre
veterán
válasz
_Volkovy_ #29980 üzenetére
"Az az érdekes, hogy hiába van ezer lépés a feszültségre bios-ban, cpuz kb négyfélét ír ki. 1.344, aztán 1.360, 1.378, 1.392"
Na, pontosan itt van a kutya elhantolva ez szoftveres "mérés". Nézd meg aida64 cpuid-del ugyanazt a feszt, nem mindig fog stimmelni a két szoft által kiolvasott érték. Sajnos ennél még van durvább is - ha elfogadjuk a cpu-z mérést közelítőnek - 1,24-1,25V körül a giga ud5 0,075V-t droppol. -
MPowerPH
félisten
válasz
_Volkovy_ #29971 üzenetére
1.4v, ha jól emléxem. Gulfiknál 1.375v. De a 90C nem egészséges, 80C a biztonságos határ.
4.0GHz és 4.2GHz között óriási különbség van.
Van amikor 0.1v-t, vagy többet kér a +200MHz-ért. Attól függ, milyen feszen jársz. 1.36v fölött ez drasztikusan igaz. Hűteni biztosan nem tudnád, Vantage alatt is melegszik mint állat akkora feszen.
-
-
HSM
félisten
válasz
_Volkovy_ #29948 üzenetére
Azért itt nyilván a szerencse-faktor is játszik... Mert ugye az se jó, ha nagyon púpos középen a procikupak, de nagyon púpos a hűtő is. Meg kell találni a megfelelő egyensúlyt.
Ha pedig középen nagyobb az erő, akkor lehet a polírral éppen sikerült elérni azt a nagyon finoman középen púpos álapotot, ami épp ideális.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest