Hirdetés
- Android szakmai topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Fotók, videók mobillal
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
int3nse
csendes tag
válasz
OldJohnny66
üzenetére
Az a helyzet, hogy már a BIOS se látja...
-
int3nse
csendes tag
válasz
monosz
üzenetére
Már azon is túl vagyok szinte mindent állítgattam a BIOSban aztán nem működött sehogy se végül load defaults, és most kb azon van, a memóriának adtam egy kis +feszt, ennyi. Ezt a proci foglalatos dolgot még1x sztm meg fogom próbálni csak beszerzek egy nagyítót, mert szabad szemmel nem lehet nagyon látni a kis érintkezőket. Addig meg várom a további ötleteket

-
int3nse
csendes tag
válasz
viktor82
üzenetére
Szeva! Hát kiszedtem tisztogattam, fújogattam, mostmár lazák a csavarok is...de még mindig csak 2GB-ot lát. A modulok tuti áram alatt vannak, mivel vlágítanak rajtuk a kis piros LEDek. Nekem az lenne a kérdésem, hogy biztos, hogy nem valami beállítás probléma lehet? Igazából semmit nem állítottam eddig át, csak furának tartom, hogy CPU-Z progi látja mind a 6GB-ot, de pl. az everest nem.
-
int3nse
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy megfelelő topicba írok-e, de már lassan három hete szopok egy problémával, amit gondoltam leírok ide is hátha tudtok valami megoldást.
A probléma az hogy vettem egy új gépet (lentebb leírom az adatait) és vettem hozzá egy 3×2GBos ramkitet, amit egyszerűen se a BIOS se a windows 7 (64bit!) nem lát többnek 2GB-nál. Próbálkoztam már BIOS frissítéssel is, most a legfrissebb van fent (2002), ide-oda cserélgettem a RAMokat és semmi. Gondoltam lehet a RAMoknak van baja, de ma vettem egy újabb 3×2Gb-os kitet és szintén csak 2GB-ot lát belőle. Olvasgattam fórumokat is, de megoldást nem találtam. Mások próbálkoztak azzal, hogy visszaküldték az alaplapot a gyártónak, aki visszaküldte, mondván, hogy tökéletesen működik. A legjobb az egészben, hogy a CPU-Z meg érzékeli és szerinte 6GB pörög a gépemben Triple channellel.
Ha tudtok valami hasznos megoldást, örülnék ha segítenétek.
Előre is köszi.
Ja és az idióta (megnyomtad a power gombot, etc) kommenteket légyszíves mellőzzétek.
A gépem adatai:
CPU: Intel Core i7 920 @ 2.67GHz
Memória: régi:3*2GB OCZ Blade 2000MHz, új:3*2GB GeIL Black Dragon 1600MHz
Alaplap: ASUS RAMPAGE II EXTREME
Videokártya: Sapphire Radeon HD6870
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VGA kibeszélő offtopik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- Napelem
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest