- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhuman01
tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT #33678 üzenetére
Azért voltak annyira írva, mert a hozzá való procik is annyit támogatnak. Ellenben a WS lap gyárilag Xeon támogatással jött, így esélyes, hogy a specifikációkon felül több ramot is tud kezelni. Az, hogy miért 24Gb van ráírva? Mert a user aki ezt megveszi, valszeg nem a méregdrága Xeon -t rakja majd bele, hanem a desktop változatot. És uram bocsáss, ha nincs kiírva, hogy csak 24Gb-t támogat a lap(proci), akkor megveszi a 6x8Gb-s kit -et, és sír a supportnak, hogy miért nem megy. Ezt elkerülendően lett feltüntetve a 24Gb.
R3E Black is ugyan az az X58-as chipset, mégis 48Gb a határ... Vigyázat, a memvezérlő a prociba van integrálva, lapnak tulajdonképpen már nem sok köze van a memória támogatásához, csak az összeköttetést biztosítja, minden más a cpu-ban történik. Így szerintem egy Xeon procival, a WS lapban menne a 48Gb.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #33669 üzenetére
Persze, szó se róla. Bár nekem nagyobb élmény, mikor alkalmanként játszom egy halk 5850-el kevesebb FPS-el, mint amilyen egy hangoskodó 6970-el lenne...
De írhattam volna bármilyen 200W+-os karit ide 6970 helyett. Anno a 4890-em is meg volt mókolva, hogy ~20W volt üresben, mégis zavaró hangos volt játék közben. A TDP-s dolgot inkább a terhelt működlésre értettem. Az üres TDP úgyis mindig az architektúra energiamenedzsmentjétől és az órajelektől függ elsősorban, nem a terhelés alatti TDP-től.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
KAMELOT #33603 üzenetére
Nála láthattad. 8Gb rammal (DC) és 12Gb rammal (TriCH).
Nálam is HT on. Nem mentem még vele tovább, hogy mit megy. Ez volt az első beállítás, ami kapásból beton stabil és megléte óta ezen muzsikál.
-
mpierre
veterán
-
helkis
veterán
-
Geller72
veterán
-
93.Szabi
aktív tag
válasz
KAMELOT #33320 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót haver
De még most sem tudom biztosra,hogy melyik érné meg jobban mer a Processzor közti árkülönbség nem sok már mint egy ilyenél Intel Core i7 3930K ezt is olyan 150k környékén be szerzik ugyan úgy mint az i7980-ast csak a lapok között lenne egy kis ár emelkedés mert a Rampage 3-ojan 50k környékén mennek egy ASUS X79 meg olyan 70k-környéke szóval nem sok árkülönbség csak az a kérdés hogy meg éri-e azt a +20k vagy sem.Én már olyat is halottam,hogy még az i7-980-asal vízhűtéssel 5,0GHz-t is elértek .
-
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT #33132 üzenetére
Ipse úgy eltűnt mint a kámfor. Ezt mondtam, van aki elvárja a segítséget, csak maga se tudja hogyan igényelje. Le mernék fogadni, hogy a tuning abból állt,, BCLK feltol, procifesz beállít, minden más auton hagyva....
Mint ma haverom. Gépet rakok neki össze, és ragaszkodik hozzá, hogy 2133 MHz-s ramokat rakjak mellé. Kérdezem, lesz e tuning, mert akkor beállítom neki. Azt mondja nem lesz. Akkor minek a gyors ram? Erre, hogy hát azért, mert a mostani 1600MHz-s, és azt kevesli.(i7 930) Egyből kibukott, hogy volt e OC, BIOS -ban beállította e a memóriáknak az értéket. Nem, ő még a BIOS -ban csak a HDD-et állítgatta, de neki 1600-on mentek a ramok. És látta, hogy ismerősének a gyengébb 920-asa gyorsabb, mert neki 2000-es memóriák vannak benne, természetesen ő se tudja a BIOS -t sem, úgy rakták neki össze a gépet egy boltban, és ő külön vett bele tuning memória kittet. Persze az nem tűnt neki se, meg a havernak se fel, hogy mindegyik gépben az alap, 1333 CL9-es beállítással futottak a modulok.
Így sikerült lebeszélnem a tuning memóriáról.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
KAMELOT #33067 üzenetére
Kemény 2000 forintért vettem gyári Intel extreme procihoz való hűtőt és 3800-on, HT-vel, 1,2 volton még Linx alatt is teljesen normálisak a hőfokok..
Ezelőtt Thermalright Ultra Extreme 120asom volt egy 1500rpm-es scythe ventivel, nagyon jó hűtő, de ár érték arányban ez a kis gyári sz@rráveri!
Ha nem futtatsz semmilyen progit ami teljesen leterhelné a procit akkor a Linx egyáltalán nem mérvadó...jó 10 fokkal melegebb mint más programok alatt amik szintén teljesen leterhelik..tesztre persze kell. -
Zoo123
senior tag
válasz
KAMELOT #33046 üzenetére
"Fogyasztás megnőtt 190W-ra???"
Igen"Azt meg hogyan csináltad vagy mivel mérted?"
Leírtam hogy hogy számoltam, de ez elméleti érték, mivel nem tudom biztosan hogy vajon tényleg 1,152V a proci alapfesze, vagy sem, de mivel az alaplap BIOS reset után auto-n ennyit ad neki, ezért úgy veszem hogy ez az alapfesz.
Ez nyilván elméleti maximum, de a fogyasztás is megnőtt elég rendesen, most nincs nálam a konnektorba dugható mérőműszer, de előkerestem a kedvedért mit mértem nyáron:
Konfig az adatlapomon, egyetlen változás hogy akkor még csak 1db 5850 volt a gépben:
Alapórajelen 2800MHz:
------------------------
Idle: 125-130W
Prime 95: 225WCsak CPU tuning 3600 MHz, alapfeszen:
------------------------
idle: 130W
prime95: 260W
+35W az alapórajeles eredményhez képest, LinX alatt még durvább érték jönne ki!Ez a teljes rendszer fogyasztása monitor nélkül, a konnektorból mérve.
"Proci fogyasztása vagy a komplett géped fogyasztása nőtt meg???"
Is-is, elsősorban a proci fogyasztása, de mivel a proci is a gép része ezért nyilván az egész gép fogyasztása is megnőtt.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
KAMELOT #33040 üzenetére
Személy szerint még rosszat nem igazán hallottam róla. Kollégám is ezt vett és klafa. Bár ő mindent gyári értéken használ. Nem tudom mennyire szereti az alacsonyabb időzítéseket. Személyes tapasztalatom nincs sajna vele. Még.
Egyszer mögé kéne ülnöm a kolléga gépe mögé. De a sajátomra is kevéske időm jut sajna.
Azt viszont nem tudom konkrétan, hogy a TRI CH-t támogatja e.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
KAMELOT #32932 üzenetére
Játékra totál felesleges 2600K-t venni mert ahhoz nem kell HT. Csomó játéknál lassít csak a HT én is ezért kapcsolatam ki. Meg azért mert feleslegesen növeli a fogyit.
2500K 50k de megéri a felárat, mert nem döglött platform, kevesebebt eszik és tuningban jobban megy rgo erősebb.
mod:
mpierre: Már várom nagyon!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
KAMELOT #32922 üzenetére
Elfut rajta de oda már kell kompromisszum az újabb játékok esetén. GTA 4, Krízis, BF és társai.
i7 900-at nem venék már, használtan se, akkor inkább SB. Azonos teljesítmény, kevesebb fogyival, árban meg kb pariban vannak.
mpierre: Gombohz a kabátot? De jó, csak győzd majd a jövőben is tolni ilyen tft-hez a többi HW-t.
-
pincehely
addikt
válasz
KAMELOT #32882 üzenetére
Szerintem már így vehettem, mert azóta vannak rejtélyes BSOD-ok.
Mindig azt hittem, hogy a beállításaim szarok.
Egyébkén egy veseműtétnek megfelelt a mutatvány.
nagyító, körző, extra világítás, a homlokomon pedig nedvesség lecsordulás gátló fejpánt!
Nem kicsit izgultam, hogy nehogy eltörjem.Aztán olyan jól sikerült megcsinálni, hogy 3 emberrel nézettem meg, de senki nem látta(nagyítóval sem), hogy hol is voltak a görbe tüskék.
-
tom_tol
addikt
-
zeko76
csendes tag
-
tom_tol
addikt
válasz
KAMELOT #32859 üzenetére
na jó akkor írom hogy miért
első lap ment egy napot utána semmilyen periféria nem volt hajlandó működni még a billentyűzet sem
mind a kettő nálam járt lapnál sz@r a 12v24pin csati, néha 3-5 perc rámegy mire sikerül normális kapcsolatot létrehozni
a cpu hűtő felfogatása szintén komoly "szórakozás", képes akár a 990 gyári hűtője is előidézni 1 esetenként 2 memória csatorna elvesztését ami azért szvsz. kissé fura
a pciex8 csatikat még semmilyen módon nem sikerült szóra bírnom
ehhez még tegyük hozzá gombcomp kálváriáját a lapjával
ezek a hibák talán elfogadhatóak lehetnek ha csak tesztekre használod a lapot na de 24/7-re ?
és én ezekkel a lapokkal még csak dmarkoztam ki tudja mi jönne elő rendszeres használat alatt -
mpierre
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
KAMELOT #31891 üzenetére
I7 920 C0 @ 3,36GHz 1,21V load és 1,23V idle (kicsit dropol a lapom na
)
Uncore: 3200MHz, QPI: 1,36V
6x2GB Corsair Dominator @ 1600MHz 8-8-8-20 1T 1,66V
Foxconn GTX480 - full alapon
1 SSD + 2 HDD + 1 ODD + 11db 120-as venti ()
Minden energiatakarékos cucc kilőveIdle: 185W
In game (Witcher 2, 1680x1050 full beállítások): 384W
Furmark: 482W (1680x1050, 32x élsimi)
Ez a max érték amit mértem, javarészt csak 460W körül mozgott. Igaz a gpu itt már 89 fokos volt.Megmértem "eco" módban is:
i7 920 C0: Alapórajelen turbóval @ 1,072V-on HT nélkül, minden energiatakrékos cucc kilőve
Uncore, QPI stb szintén alapon
6GB DDR3: 1066MHz 8-8-8-20 1T @ 1,5V
GTX480: alapórajel, alap feszPrime95 (összes szálon terhelve a procit): 269W
Prime95 (összes szálon) + Furmark (1680x1050, 32x élsimítás): 371W
Szintén a max értékeket írom. -
Chainsaw
tag
válasz
KAMELOT #31891 üzenetére
Alapon 160W,ha a kari a 16xPCI-E sínben van,terhelve ha éppen kihajtja a 480GTX-t valami Full HD-ban 410W!
Most a második slot-ban van az RIIIE-ban itt úgye csak 8x kosztás van igy,IDLE:150W LOAD:390W-t!
Ezek az értékek Witcher 2 alatt próbálva Full HD-ban! Minden kakaón!
Attól,hogy 8x vs. 16x PCI-E sávon megy a kari, semmi lassulást nem vettem észre! -
-
-
Zoo123
senior tag
válasz
KAMELOT #31798 üzenetére
Azért a 3,6 GHz-et általában szokta vinni mindegyik, de a jobb példányok léggel olyan 4 - 4,2 GHz-et is, igaz azt már csak jelentős feszemeléssel.
Igaz nekem i7 930 van, de alapfeszen 3600@1,152V, minimális feszemeléssel 3800 MHz@1,185 megvan, stabilan.Nekem Scythe Mugen 2 rev.B hűtőm van, és ezzel 3800@1,2V (TDP 190W) HT off Lynx alatt 75 foknál megáll, HT on meg 80 fok a max.
-
keIdor
titán
válasz
KAMELOT #31095 üzenetére
Igen ám, de az a 8 magos AMD nem olyan 8 magos... valójában 4 magos, csak hasonló HT féle cucc lesz benne, az AMD rávágja, hogy 8 magos. Van is erről egy cikk, keresem...
"Az asztali gépek piacára érkező termék a Zambezi kódnevet viseli, és négy darab úgynevezett Bulldozer modulból áll, ami nyolc darab dedikált integer magot eredményez. Ez a felépítés radikálisan új elképzelésekre alapoz, és természetesen vita van arról, hogy a lapka négy- vagy nyolcmagos. A magszám valójában értelmezés kérdése, a lényegen azonban ez az asztali számítógépek piacán nem változtat. Talán a legkézenfekvőbb megközelítés itt a programszálak irányából adható, ahol is a Zambezi nyolc szálat képes kezelni. Az AMD hivatalosan nyolcmagos processzorként tekint rá."
-
mpierre
veterán
válasz
KAMELOT #26101 üzenetére
Amennyiben visszaveszik a procit ha nem megy, akkor próbálja ki. Legalább mi is okosabbak leszünk.
A legutolsó - nem béta - bios azért kelleni fog hozzá. Sajnos, még nem akadt olyas valaki, aki ki tudná ezt próbálni.
Bátraké a szerencse!
BMW001: Már koptret? Én annó Engusznál vettem (PcGear).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged