- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
Szlavik #35085 üzenetére
Osztán mi értelme egy olyan procinál, ami nem támogatja az avx utasításkészletet? Ettől nem lesz se gyorsabb, se lassabb. Ha eltérés jön ki végeredményképp, akkor az az esetleges linpack csere miatt lehet.
ricshard444: Nem lett volna nagy előrelépés. +40-60% körül már gondolkodóba esnék.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Szlavik #34687 üzenetére
Ha rám hallgatsz, először is ne h100. Noctua d14 vagy hasonló társai. Kb azt a hőfokot fogja tudni, és mégse folyik, nem hal be a szivattyú stb. Amúgy házban CM haf sorozat, 932-t ócóért lehet használtan én is azt vettem. 3db 200mm-es venti, halk és hűt is. Elrendezésben kényelmes, szal nem kell jobb... A hafx picit drága sztem ahhoz képest mennyivel jobb...
-
Geller72
veterán
válasz
Szlavik #33227 üzenetére
Alpenföhn Brockenem van a 920-on. Lynx full load alapfrekin, minden alapon max 50 C.
Ez úgy, hogy az egy darab venti, ami most fent van, ugyanúgy 800-at pörög, mint idle, tehát meg sem moccan, nem megy feljebb még a fordulat egy fikarcnyit sem. ÉS még ugye, egy ventit be tudok aktiválni, ha kell(ene).Az X58-as 100 C-hez ennyit, hogy én kifejezetten teszteltem ezt egyszer és úgy vettem észre, hogy olyan 68 C környékén várható a kék halál kb..Nem mindig, van, amikor elmegy feljebb, de legtöbbször 70 fok körül megáll. (Full terhelés mellett persze).
-
MPowerPH
félisten
válasz
Szlavik #33227 üzenetére
A 2500K nem kazán.
Alapon passzívan elviszi a True, ami nem arról híres, hogy légáram nélkül használható. Hiányosságok alatt mit értesz? Mert nekem tényleg kevés egy Gulf után, de a Bloofield -et azért megéri cserélni. Idle -be 64W a fogyi, Boom-al pont a duplája volt.
Persze nem most, én még 40k-ért vettem, ha jól emléxem a 2500K-t, most meg 50k fölött van. -
Foxmulder89
senior tag
válasz
Szlavik #33227 üzenetére
A feléért simán jó..az igaz, de abban bizony tévedsz hogy kazánok a Sandyk
nagyon nem hasonlítható össze a Bloomfielddel, 4,5-re húzva sem.
"és vannak olyan hiányosságai, amelyek a későbbi vga kihajtásokhoz szükségesek lennének" - mi ??
Brutális vga-val fullhd-ban szoktak játszani magas részletességgel esetleg még szűrőkkel, két/három kártyával meg több monitoron, (oda meg nem proci kell, vga számít) különben minek?
Baromi jó procik ezek a 920-asok is -
-
MPowerPH
félisten
válasz
Szlavik #33194 üzenetére
Jah, hát nekem is a 980X-el sikerült ezeket produkálnom, ott az uncore -t lehet csökkenteni, így nincs terhelve annyira, és sok VTT sem kell. Meg a Gulfok ált. jobban is bírják ezen a téren.
Akkor a Corator DS-t ajánlom, nagyon baráti hűtő, és nem is olyan drága.Hogy mennyi a valódi fesz, azt bizony multiméterrel ki kell mérni. Sőt, erősen ajánlott. Mérő pontokat kell csak megkeresni, és egyből láthatod a tényleges feszültséget.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Szlavik #33200 üzenetére
Én nem azt akartam ezzel mondani hogy ez biztonságos, hanem azt hogy még így is stabil...nem így használom, nekem egyébként is felesleges ekkora órajel.
Viszont a 85 fokkal még semmi gond nincs, nem véletlenül 100 fok az a TJ max.
Nem szükséges az alapórajeles terhelt értékeket megtartani húzás alatt..
Hátránya? 80 év helyett csak 65-t fog élni a procidszvsz az összes alkatrész közül a prociknak van a leghosszabb élettartama. Ha vissza is visznek (vagy legalábbis próbálkoznak..) egy-két darabot néha gariztatni mert meghalt, az 99% hogy brutális túlfesz miatt volt.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Szlavik #33185 üzenetére
Megoldás: a Linx stabilitás tesztre való, nem hőfok mérésre..mire használod a géped? egész nap megy teljes terhelésen ? nem ? akkor rendben vagy
Más: ha ennyire zavar az a LINX-es hőfok..használd 3800-on a procit, kicsivel több mint 1,2 volttal menni fog lényegesen kevesebb fogyasztással. Minimális kompromisszum és sehol nem fogod észrevenni, de tudom, a bűvös 4ghz egy lélektani határ.. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
Szlavik #33175 üzenetére
Megnyugtatlak, a H60 nem hoz majd javulást. Egy rövid idő után úgy felmelegszik a víz a rendszeredben, hogy semmit nem ér. Túl kicsi a radi. Inkább vegyél egy Noctua D14-et, és nem kell a hőfokokat annyira aggódva nézned.
És nem szaggatja le a lapot. Ha mégis attól félsz, akkor házi barkács módszerrel rögzítsed a házhoz. De mondom, nem fogja.
Foxmulder89: A H50-re tényleg nincs értelme, de butaságokat ne írjunk. Ha tuningolsz, akkor a jó hűtés elengedhetetlen.
-
Szlavik
tag
válasz
Szlavik #32990 üzenetére
Én most Photoshop Cs5-el 3d-zek, az meg a ramokat gyilkolja. Szóval függő mire használod.
Pl a Skyrim nekem éken megy ék beállításokkal és még csak meg sem nyikkan. Mondjuk tegyük hozzá, hogy játék is jl össze lett pakolva.
A szerkesztő progikhoz minden kell. A Protools, hoz egy tonna ram, Cubase: Tonna ram.
De a 920 Do bőven bírja a strapát. max kihasználtság a rendereléseknél. Ja meg meg ilyenkor jól jön a HT-je.
de alapjában véve még 2 évig sztem simán kihúzza. Fölösleges Zsiliókat költeni egy Hyperprocira, mert mire megveszed már bux az értékéből. Érzésem szerint. Olyan, mint a kocsivásár. Sajna
-
mpierre
veterán
-
fauv
őstag
válasz
Szlavik #32716 üzenetére
Nekem 940-esem van, tehát nem rólam szólt amit írtam, hanem egy / már elkelt / hirdetésben láttam ezt a szöveget és nem egészen értettem, hogy mit jelent az, hogy " alaplapi korlát."
Nekem nem kell a 4 giga, teljesen felesleges, 3,85 tökéletes beállítás, levegővel 65 fok fölé ne megy LinX alatt a maghőmérséklet levegővel.
-
fauv
őstag
válasz
Szlavik #32606 üzenetére
Ezzel viszont nem értek egyet.
Teljesen felesleges kiadni egy 980 -as prociért 100 + K pénzt, egyszerűen nem éri meg, mert nem tudod kihasználni.
Most ki kell várni és 1 év múlva váltani kb, addigra kinn lesznek az új Intel procik, továbbá az én véleményem szerint már nem éri meg 980.asba iszonyat pénzt beleölni, mert akkor már majd egy 2700 K.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Szlavik #32576 üzenetére
No nem mintha annyira számítana hogy 1800mhz, vagy 2ghz-n mennek a ramok...
Azt meg nem tudjuk pontosan hogy mennyi a Bull mert nem lehet kapni még itthol.... 70-80k közé lesz tehető az ára... ez nem olcsó, mert közel ennyi a Sandy is... Ahhoz is van lap 25k-ért, és azt is lehet húzni minz az állat, és ott is mehetnek a ramjaid 2ghz+-on -
Cybertrone
veterán
válasz
Szlavik #32535 üzenetére
Teljesen átlagos 920-ad van... sőt nem mondanám tuningosnak sem!A tuningos, és említésre méltó 920 az itt kezdődik:
[link]
És a mazohista beállítás:
[link]
Sima bolti zsír új proci volt... Életem legjobb 4 magos i7-e...Itt még nem volt vége, viszont Melegedett mint a disznó, és megmaradtam ennél a 24/7-es eredménynél
(Ja és a szerkesztés gombot tessék használni)
-
mpierre
veterán
válasz
Szlavik #32494 üzenetére
Custom vízhűtéssel biztosan a H100-t nem ismerem. Levegővel, talán a Noctua NH-D14-el, vagy a Coolink Corator DS-sel és a BeQuiet Dark Rock ProC1-gyel.
Az átlagos élettartamot hogyan befolyásolja a tuning? Passz.
Ha 7-8-7-21 1T-n elindul és bírja a gyűrődést 1600MHz körül az jó eredmény. Még megnézheted a 7-8-7-20 1T-t esetleg 2T-t (ez utóbbi rosszabb lesz bencsben). Ram mennyi feszt kap?
-
mpierre
veterán
válasz
Szlavik #32435 üzenetére
Arra figyelj oda viszont, hogy a QPI/VTT fesz és a DRAM fesz között semmiképp se legyen 0,5V-nál nagyobb különbség!
Egy dolog tuti, hogy még a h100 se fogja lehűteni ilyen feszek mellett. Ki fogod nyírni a procid. Maradj 1,35V körül.
Amúgy meg az everestet cseréld le aida64-re. Bogaras az everest. -
mpierre
veterán
-
TheJoeker
tag
válasz
Szlavik #32130 üzenetére
Javasolnék valamit
Nálam 24/7-ben teljesen stabil. Prime95, Memtest, LinX hibátlan.
FSB: 180
CPU szorzó: 21x
RAM: 10x
Uncore: 20x-21x (nekem 21xel is teljesen jól működik)
QPI: 44xCPU V: 1,275V
QPI/VTT: 1,415V
RAM V: 1,70-1,72V
IOH V: 1,32V
ICH V: 1,16V
A többi feszt állítsd be manuálisan a normális megadott értékre.A Ram időzítéseket manuálisan állítsd be mindet, a subtimingokat is, nekem 12GB (3x4) Corsair XMS3-al megy minden gond nélkül ezekkel a beállításokkal CL 8-9-8-24-1T-t (tRC 32, tRFC 86)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szlavik #32118 üzenetére
Azok sem, architektúrális korlát van, szóval mindegy melyik procit veszed. Pár jobban sikerült példány van ami tud magasabb uncore-t (az is 4000 körl elvéreznek).
BMW001: Sztem is ott lesz a bibi. Jó hogy lebeszéltetek anno az 1600-nál gyorsabb ramról.
mod:
Gyufaaa: Elvileg nem lesz érezehtő teljesítményromlás. De X58-nál még nem próbáltam én sem az asszimetrikus módot. Szóval most akkor úttörő leszel. Vagy kis dobos?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szlavik #32113 üzenetére
1,47-es QPI fesztől nem lenne túl hosszú életű a cuccod.
Uncore a ram órajel legalább duplájának kell lennie. De ezek a procik nem bírják a túl magas uncore órajelet. Enyém is elhasal nem sokkal 3200 felett, tehát az enyémbe hiába lenne 1600-asnál gyorsabb ram akkor sem tudnám kihajtani. Lehet nálad is ez a bib.
-
Szlavik
tag
válasz
Szlavik #32108 üzenetére
Valszeg ennyit tud a 920 DO-m. Most abbahagytam a húzgálást. Mert csak felidegesítem magam. Azért a Rampage 3 lap az már egy komolyabb kategória. De annó 2 éve csak erre volt pénzem és így is elég sokba volt a konfig. Szinte mindent csak egyesével tudtam megvenni hozzá. Én beérem a 3,5 - el is. Megy ez tovább is ha feszelem, csak a ram órajeleket vissza kell venni. 1750-ig mehet, de ahhoz már nincs hűtésem.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Szlavik #32099 üzenetére
Duálban a gyári értékekre tudtad húzni a ramokat?
Van még egy sejtésem egyébként... BCLK maradhat 180, ramszorzót vedd vissza 8X -osra, ramoknak adj auto időzítést, és 1.65v -ot, így 1440 -es értéket kapsz. Ehhez eredetileg ugye 2880 -as uncore órajel társulna, ugye 16-os szorzóval. Na, akkor QPI feszt emeld 1.35v-ra, uncore -t pedig nyomd fel 20-as szorzóra. Így megkapod a 3600-as uncore értéket, amivel még probléma lehet. Így nézd meg, mit ad a gép. Ha jó, akkor a BCLK -t nézd meg 185 -ön, és 190-en is. Procira figyelj, mert kérni fog egy kis plusz feszt, vagy vedd vissza a szorzót.
Ha így müxik, akkor a ram a hibás. Ha nem, akkor majd később elmondom. -
MPowerPH
félisten
válasz
Szlavik #32093 üzenetére
Ezzel itt óriási gáz van ám.
Szvsz 3T-ről beszélünk, közben ezt 1T-ben tudniuk kellene minden további nélkül.
Először végy ki egy modult, nézd meg dualban mit mennek(3x próbáld, hogy soha ne ugyan az a 2 maradjon benne). Aztán rakd át a Tri ch -t a másik slotokba.(Inkább ezzel kezd) Ha így sem ok, nézd meg úgy, hogy a proci alapon marad, csak az uncore és memory szorzót emeled fölfelé.
Látom a sebesség rendben van, tehát biztosan nem a proci IMC -je döglődik. Ha nem találsz megoldást, akkor a memókkal van probléma.
Esetleg még megeshet, hogy a lap nem szereti őket, bár kétlem.mod: Azok a HyperX -ek pedig veszett jó ramok ám.
Voltak nálam ilyenek, és majdnem Dominator GT szintet hozták. GSkill sem jobb, azokkal is szokott probléma lenni.
mod2: Rosszul írtam az előző hsz -ben, sry. 3x2Gb-t akartam írni, a dupla tri ch felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest