- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #26435 üzenetére
Szerintem a kisebb modulokat nem tesztelik kézzel.
Rátesznek egy adott sorozatú, típusú IC-t, ami mondjuk 95%-os valószínűséggel tudja a ráírt értékeket, 3 egyforma modulnál az inkompatibilitás inkább mítosz, mint valóság, és eladják így. Ha beleestél a maradék 5%-ba, gariztatod, és kész. Nekik olcsóbb, neked kis szívás, de nem valószínű, hogy belefutsz. De nem csak az OCZ csinálja így... Kizártnak tartom, hogy van kapacitás minden modult tesztelni egyenként...
Amit az OCZ hozzáad érték, az a support, a hűtő, és a gari.
(#26412) AzŐsgén: Ott valami nem kerek... Ha a BCLK-t meg mindent visszateszel alapra, meg auto-ra, BCLK 133, ram 1066, UCLK 2133, akkor is hibázik? Amúgy még az is lehet, hogy a procifoglalat és az egyik prociláb közé került valami kis szösz (vagy esetleg kicsit csáré a láb), és ezért bizonytalan a 2. vagy 3. csatorna.... De ez majd úgyis kiderül a hétvégén.
Persze, ezzel nem azt akarom mondani, hogy a rammodul jó, csak azt, hogy még ez is lehet a hiba oka.
-
AzŐsgén
tag
válasz
MPowerPH #26430 üzenetére
Igazából azt nem értem, hogy ha hibázik, miért nem fagy a win? rendben elindul, zenéthallgatok, filmet nézek, játszok, semmi.
A Premier sem fagy gyakrabban, mint szokott, csak akkor, ha munkára bírom a cuda-magokat, gondolom ott már intenzív mem+proci használat van, és ott jön elő a bibi. Pont ott, ahol legjobban nemkéne -
Gaben01
őstag
válasz
MPowerPH #26430 üzenetére
Hát valami nagyon nem kerek,az tény.Az az 1,9V lehet hogy okozott valami maradandót.Egyébként én úgy látom,hogy az 1600 cl9 kitek okoznak gyakran problémát,mivel ezeken nem a legjobban sikerült chipek vannak,ezért lehet gondjuk akár a gyártó által megadott beállításokkal is az alapórajelén.De ez csak egy feltevés.
Egyik ismerősömnél ugyanez volt a hibajelenség, asus p6t lapban 1600 cl9-es ramokkal (már nem rémlik milyen ramok voltak).Cserélt 1600 cl7-es kitre és a problémák megszűntek.tom_tol: akkor szerencsésnek mondhatom magam,mert a kevesek közé tartozok
katt777 kollégának is asrock x58 extreme+ocz platinum 1600 cl7 kitje volt és mint tudjuk nem volt vele gond -
Gaben01
őstag
válasz
MPowerPH #26420 üzenetére
Érdekes ez a ram kérdés,mert nekem meg pont a corsair-rel volt gondom (3x2GB xms3 1600cl9),nyűglődtem itt vele,mert az asrock x58 extreme-ben hol látta a win7 a 6GB ramot hol nem (bár a végén sikerült normálisan belőnöm mindent bios-ban és nem volt gáz),de aztán cseréltem őket 3x2GB OCZ platinum 1600 cl7 kit-re és akármit álligatok,a 6GB mindig megvan.Szóval szerintem ez lapfüggő is.Asus(/Asrock) lap+corsair ram kombónál elő szokott fordulni ez az anomália.
-
-
AzŐsgén
tag
válasz
MPowerPH #26405 üzenetére
Hát igen, főleg ha az árát nézzük. Próbáltam egy UD-5ben, de még rosszab volt.
Persze Giga meg OCZ utálják egymást.
Azon gondolkodtam, mivan ha esetleg a memória vezérlője nem "százas" ennek a procinak?
Hétvégén átcuccolok egyik kollégámhoz, neki is asus-a van, meg valami xeonja, majd összeeresztjük őket..Az én procimat meg az ő ramjaival.
Ha azzal sem boldogul, akkor OCZ lecserél. Valamire csak jó lesz valakinek
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #26376 üzenetére
nem egyértelmű de több ramnak több vtt/qpi fesz is kell, ha éppen gyenge az imc
nem csak az uncore órajele számít ugye. 2t szerintem ezen nem segít. ddr3 ram az 1t-ben menjen. alap órajelen kéne megnézni h stabil e a ram. akár 1.7v-on. ha neki 1.9v-tal se volt stabil akkor nem a ram a hunyó, vagy a túlfesztől hibázott már vagy az egyik modul kuka.
vagy az imc nem tudja őket stabilan hajtani adott feszen. 1.34v sem sok, főleg hogy szinte az összes lap droppol belőle.mpierre
xmp-től ez nem szokatlan.
nálam a 2000-es xmp profilban 1.65v vtt-t állít a lapnak ... -
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #26367 üzenetére
maximum a biosban úgy tűnik mert éppen 1600 ram 3200 uncore 6400 qpi. csakhát az ugyanúgy 3200mhz. meg akkor ez magasabb órajelen miért nem okoz instabilitást?
vagy ezért van vége 4ghz-en a qpi-nek? mert annyira eltolódik az arány hogy nem képes tovább stabil maradni ? -
i are robot
senior tag
válasz
MPowerPH #26305 üzenetére
Én mondjuk a korrózió hiányát tartom legfontosabb érvnek, vagy lehet hogy gyártástechnológiai oka van, vagy esetleg az ezüst puhább és jobban kopik, de lehet számos más is, amiről fogalmunk sincs, de valami nyilvánvalóan van. A zenészek és audiofilek is az aranyozott csatlakozóra esküsznek, és tudtommal az űrtechnológiában is előszeretettel használják.
Egyébként meg igen, valóban csak találgatunk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #26297 üzenetére
Az parasztvakítás, hogy több aranyat használnak némely lapok lábainál és az javítja az érintkezést? Mert eléggé annak hangzik... Nem hiszem, hogy érdemi eredménye lenne.
Jah, gyúrok a jómunkásember címre. De még odább van mire Gornit utolérem.
Nem is tudom van-e még rajta kívül aktív jómunkásember itt...
OldJohnny66: Ne félj, még jó párunknak meg lesz ez a konfigja vagy egy évig. Nem szaladunk el.
-
OldJohnny66
tag
válasz
MPowerPH #26297 üzenetére
Hát srácok, most elmondhatom magamról, hogy én röhögve tanulok! Így könnyebb is!
Gondolom az 1,9V-os sztorira gondolsz, mert amikor elolvastam, először azt hittem, hogy jócskán félrenyomott, de később kiderült, hogy nem. El tudom képzelni, hogy mit érezhettél!
A hűtő kérdés, mint írtam is csak feltételezés volt! -
OldJohnny66
tag
válasz
MPowerPH #26291 üzenetére
Köszi a segítséget, de látom formában vagy, mert most már a frankót is off-ba írod.
Ha már itt vagy, viszont kérdeznék valamit a prociddal kapcsolatban. A múltkor mondtad, hogy enyhén domború a procihűtő talpa. Nézegettem a rajzot, amit készítettél róla, és az jutott eszembe, hogy nem lehetséges, hogy valamilyen úton-módon enyhén meglazult a hűtő rögzítése? Csak azért gondoltam erre, mert ("csak") a szélein érte károsodás, mintha a hűtő nem érintkezett volna csak a közepével? Persze ez csak feltételezés!Qru: Ne röhögtessetek, meg off-oltassatok, mert nekem még nem szabad, még "pici" vagyok!
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #26279 üzenetére
Szerintem csak ki akar próbálni valami újat, nem bír a seggén maradni.
Én is így vagyok a Szandra híddal...
én nem unom a jelenlegi rendszert, ez a szó nem jó ide, viszont kéne valami újdonság is. Szerintem így gondolta Ő is..
Ez olyan, hogy Te se untad meg az E39-et, de azért szeretnél egy jó kis F10 535d-t vagy i-t.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #26217 üzenetére
Itt is egyetértünk: P55 játékra "olcsón". Azért az alaplap meg a 860 olcsóbb sztem, mint egy X58 konfig.
X58 munkára való istenigazából, meg akinek kell a több GPU.De én ugyanezt látom az LGA1356-ban/LGA2011-ben (nem tudom melyik lesz, ezért írtam mindkettőt) írtó drágák lesznek szerintem és mivel én (már) csak játszom, szerintem nekem LGA1155 vagy Bulldozer lesz az utód.
-
i are robot
senior tag
válasz
MPowerPH #26223 üzenetére
Mármint akkor is, ha Intel márkanév alatt jelenik meg?
http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/db-dx58so2/dx58so2-overview.htm
http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/db-DX58OG/DX58OG-overview.htmTalán a Foxconn gyártja, de akkor is, ha olyan iszonyatosan kifutó lenne, mi értelme lenni ilyenkor kihozni? Szerintem ez azért jelzésértékű, de aztán lehet hogy nagyot tévedek, mindenesetre nem nagyon tudom hova tenni.
-
i are robot
senior tag
válasz
MPowerPH #26214 üzenetére
Szerintem a mai szinten elég 4Gb memória is, 6Gb pont jó, 8Gb meg nagyon sok, és nekünk fölösleges.
Már akinek. Nem vagyok egy ÜberPowerUser, de néha azért dolgozni is szoktam a géppel, és olyankor a 6 GB pont nem elég, a 4-et a hajamra kenhetem, a 12 aránytalanul drága és fölösleges lenne, ergó _most még_ a 8 az ideális. TC-vel a 8 GB-ot sehogy sem hozom ki értelmesen, vagyis az én igényeimnek a DC való, és úgy látom a tesztekben, sebességben és teljesítményeben semmivel sincs lemaradva a TC mögött, hiába szeretik azok ezt bizonygatni, akik a drágább rendszerbe fektettek.
A TC nekem igazán egy DualSocketes lapban lenne jó, ahol mindkét proci mellé bepakolnék 6-6GB-ot, oszt jónapot.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #26214 üzenetére
Ez a másik része a dolognak, ez nyilván előnye a TC-nek, hogy 6, 12GB ramod is lehet, sőt 24GB is akinek ez fontos.
Én csak a sávszélességben nem vagyok biztos, hogy kell-e ennek a platformnak egyáltalán ennyi.
4GB egyébként még jó sokáig elég lesz, hiszen amíg egy program az x86 miatt csak 2GB-ot kaphat maximum, addig a memóriaigény nem fog megemelkedni. Szóval hiába király a Windows 7 64bit verzió, a szoftverek még mindig visszafogják a fejlődést. Ez mondjuk nekünk annyiból jó, hogy nem "kell" megvenni a drága 8GB kitet. -
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #26115 üzenetére
Nah ok lenyugodtam és volt egy uccsó elemcserém és a lap is helyreállt de még nem kopogom le remélem tuning közben nem fog ilyeneket csinálni most elméletileg 3xi ujraindítás táp kikapcs majd ujra bekapcs és inditom a lapot ujra szintén a p11et irja ki liveupdateből nem tudom melyik a legujabb az van fennt mint ami az ftp-s linken is van nem tudom attol van-e ujabb és jah a biosban oc gear/software bios nekem selection bios rom 1van még mindig ha erre gondoltál h át kéne rakni kettesre de az igazság az h én megpróbáltam ezt és akkor is ujraindult a lap de a1nél megállt fekete képernyő de maga a lap ment meg a ventik is pörögtek de ennyi aztán volt az h vagy 3szor egymás után kivettem az elemet és most 4edjére megpróbáltam nyomtam még biosban egy load defaultsot és láss csodát most p11el áll fel!Én ezt nem értem hallod remélem most egy darabig igy marad és bioscserét majd nagyon javallot esetben csinálok ezekután sztem
Köszi a sok segítséget!
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #26111 üzenetére
Nos megcsináltam a biosfrissítést ahogy leírtad mindent átol cettig de az ujraindítást követően mikor kéri h indítsam ujra a gépet a debug led kiiír A1es hibakódot és a képernyőn ez fogad:ahci bios not installed! Ez mi a kukim miert kér ő ahci-t biosfrissítés után kezdem ezt a lapot nem érteni ráadásul 3 szor kellett az elemet kivennem a helyéről h berakja magát ezután a bűvészmutatvány után defaultra ezután megint a p08as bios fogadott
Nem akarom feladni mert tudom h a lap jo de mi a picsa gyíkja van?????
-
AzŐsgén
tag
válasz
MPowerPH #26104 üzenetére
Elindult 1600-on is gyári értékekkel 7-7-7-20, CR1, 1,65V, csak a memteszt elindítás után folyamatosan dobálta a hibaüzeneteket, "stoppolni" sem tudtam
na meg néha kékhalál
uncore meg automatikusan emelte magát, ahogy 1600-ra állítottam a ramokat, bár a feszt nem néztem.. -
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #26094 üzenetére
Bezony a Bloodragel nagyon fainul mutat a black de Te kollega már többször leirtad itt totyikba vagy rosszul érthetően vagy nem tudom lehet én értelmezem rosszul de a Rev-Cnek már H alakú lefogatása van és bivalyerősen tartja a hűtőt elforgatni azt ziher h nem tudod én legalábbis most raktam fel másodjára és most sem sikerült!
Itt a lefogatás a képen:
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #26034 üzenetére
Mikkor szidtam én bármelyik lapot?
Tényleg nem értem ezt a hozzáállást, hogy ha vminek hibája van (bizonyítottan), azért szólni "szidás", ha meg valami jó, azt megemlíteni hájpolás. Ne menjünk már le a Catalyst topic szintjére, ahol, ha valaki megemlít egy driver-hibát, máris legalább féltucatnyi fanatikus AMD-buzi ugrik rá!
(És ahol alternatív megoldások megemlítését bannal fenyegetik büntetni.)
Azonos órajel mellett ált. kb. 10%-ot szokott gyorsulni egy új Intel generáció, ezt már régóta tapasztalni, szóval sztem kb. most is annyival kell majd számolni LGA1155-ös CPU-k esetében.HSM: Kíváncsi vagyok az "alig több pénzért"-re, mert ha valóban így lenne, senki nem venné meg a nem K-sakat.
Ennyire ne hagyjuk már, hogy elhülyítsenek a marketingesek!
Ez a "csak 4 v 8GB RAM megy bele"-dolog azért érdekes, mert elméletileg X58-akban sem tudsz 6GB-nál többet használni. Olvasgattam elég sok kézikönyvet, és mindenütt azt írják, hogy Intel spec. (tehát NEM LAP) miatt a tuningos, v. XMP-s RAM-ok miatt nem támogatott a B-channel használata (volt, aki bele is bukott már a 4X2GB 1333MHz RAM-ba, amely default-ban menne TC), amúgy meg egyetlen QVL-t sem láttam, amely 3X2GB RAM-oknál többet támogatott volna. Tehát vagy max. 6GB gyors RAM-od lehet, vagy max. 12GB lassú, az "up to 24GB" itt megint jókora parasztvakítás. Ettől függetlenül persze elképzelhető, hogy nagyobb modulok is mennek, de nem alapon (1066MHz) garantáltan csak az A channelben, és persze ezekre semmi garancia nincs (lásd QVL), ergo ha bebukod, nem reklamálhatsz sehol.i are robot: Ennyit én is tudok, csakhogy a tuningolás a CPU-k miatt nem lehetséges (órajellel együtt emelkedik PCI-E, stb). Ha a lapok miatt nem volna, a K-s procik sem lennének túlhajthatóak.
X68 majd érdekes lesz, sztem, ha valakiknek nem kell azelőtt váltáson gondolkodniuk, azok ti vagytok.
AMD-t nem hiszem, hogy bármivel is villantani tudna, SB meg már felejtős a csak 2X8PCI-E sáv miatt, amely már HD3870CF-ben is sebességcsökkenést eredményezett. Persze, állítólag lesznek 2X16 lapok, csak azok annyival többe fognak kerülni, amennyiért inkább megéri X58-at, netán X68-at venni.Cybertrone: Ne bizonygasd már, mennyire gyenge a felfogóképességed (direkt neked leírtam, hogy nem komoly volt a megjegyzés, ha már magadtól nem jöttél rá, és a smiley sem jelentett neked semmit), mert fárasztó.
A procikat illetően egyetértek veled, én sem hiszem, hogy az olcsóbb i930 lassabb lenne. Persze lehet, hogy majd, mint Phenom-ok esetén, a jól fizetett netes magazinok majd találnak olyan teszteket, amelyek az új proci előnyeit bizonyítják, ha ez egyáltalán lehetséges.
Haverom is azzal jött, hogy a Phenom 955-e sokkal gyorsabb WinRAR-ban az i920-nál. Hát, mondtam is neki, hogy most aztán tömörítsen 1000-rel.
AirBooms: Megjegyezni kívánom, hogy az ASRock supportja az egyik leggyorsabb, és legfelhasználóbarátabb (mindamellett a lap is bírja a nyúzást). Havernak AMD-s platformmal voltak gondjai a RAM-beállításokkal, 1 héten belül megírták neki a pontos beállítást, a RAM-gyártótól meg már 3 hónapja várja ugyanazt.
Én is írogattam anno problémákkal pár cégnek, egyedül a Leadtek méltatott válaszra, annak is hetekig tartott.
Erdei88: Hát, ha valaki, én senkit nem kezelek ellenségként. Ha tudnád, hányan voltak, akik topicokban kötözködtek, aztán pü. jöttek segítséget kérni, egytől sem tagadtam meg. P6X58D-E, nekem is az lenne, ha most vásárolnék konfigot (Rampage már 90k). A Sabertooth sem rossz, de csak 8 fázisos, RAM-ot is kevesebbet támogat. USB3/SATA3 meg hát nem rossz azért, ha van, de előbbi csak adattárolásra jó, utóbbi meg szintén, szóval max. egy jó kis SSD-hez elég 1db SATA3 csati, később egy vinyóhoz, pendrive-ot/külső vinyót meg úgysem használ az ember össz 2-nél többet 1X-re.
Szóval az X58X6 6+6SATA/USB3 supportja jól mutat, de kvázi fölösleges.
cut: Az a szép, hogy egy kis cikizés mellett már szólni kell, nehogy komolyan vegye valaki.
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #26075 üzenetére
Köszi megpróbálom ugy ahogy leírtad jah másik még amit kihagytam h a p08rol frissíthetek egyből p11re is vagy szedjem le a p09et és arra aztán p10 stb....másik meg a vtt kérdése.Most én az aedis panelnak hidjek vagy az everestnek mert amit alapon ir az aegis panel az 1.1V de az az everestben 1.15V szal most melyik a pontos mert ha elmegyek esetleg bclk miatt 1.34V vttig akkor ha nem ez a pontos hanem amit everest ir akkor az már ugye élből 1.38V ami nem tul egészséges Intel ajánlása szerint...
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #26040 üzenetére
"Igen, jövőállóság kérdéses. X58-as platformi is annak nézett ki, aztán kiderült, hogy ezt is kukázzák."
Hát azért ezzel vitatkoznék... 2011 január első hetében lesz 2. éve, hogy I7 rendszerem van. Nem került horror árba, sikerült az alaplap (akkor UD5, 74K-ért) kivételével jó árban beszerezni mindent, abszolút nem bántam meg, a mai napig abszolút plafon ez a platform, és még legalább fél évig az is marad. A bővíthetőségre nekem nincs panaszom, bár a 6-magosok olcsósodhatnának kicsit, szerintem fognak is, ha lesz kis konkurencia, dehát jelenleg sehol semmi....Egy jól felhúzott 6-magos Gulfival+X58-al szerintem még legalább 2 évig nem kéne azon aggódnom, hogy nem csúcsgépem van...
Hol itt a bibi bővíthetőségben?
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #26034 üzenetére
Hiába magyarázod neki bolond... Egyet hajt mint a pereces... perec, perec perec...! Jobb is hogy túladott az i7-es rendszerén... mind1 milyen okból. És remélem azt is hogy jol megy neki a mostani gépe, de a rosszindulatuságnak is vannak határai, a miket feszeget! Vegyen asrockot lesz*rom, de azt aki kínkeservel összeszedte a rávalót egy normális alaplapra azt haggya békén az idióta magyarázásával, mert senkit sem é-rdekel! Mellesleg konfig szerint mennyen és ossza az eszet a p4 topikban!
-
i are robot
senior tag
válasz
MPowerPH #26040 üzenetére
A jövőállóságot nem azért mondom, mintha ezt a platformot nem kukáznák két év múlva, hanem csak mert ez a legújabb, vagyis két évig még biztos ki fog tartani. Abban nem hiszek, hogy szakítanának az eddigi tic-tac gyakorlattal, de ha valakinek elég ez a teljesítmény, és 2-3 évre előre tervez, akkor nem biztos hogy érdemes egy kifutó rendszerbe pénzt ölnie. Én mondjuk azért még a valódi teljesítményére is kíváncsi vagyok, mert az egy dolog hogy vannak már néhány hónapja tesztek, de azok még nem a végleges, tömeggyártott procikkal készültek.
-
i are robot
senior tag
válasz
MPowerPH #26037 üzenetére
1366-ról szerintem nem éri meg váltani. Aki 775-ről szeretne továbblépni (mint ahogy én is), annak nagyon csábító, mert igaz hogy a 1155 még nem az új generációs csúcs foglalat (az majd csak jövő év második felében lesz kész, legalábbis az Intelnél), és rá lehet fogni, hogy „csak” egy továbbfejlesztett 1156, de elég jó lesz a teljesítménye, és a fogyasztását sikerült nagyon szépen lefaragni, vagyis a fogyasztás/teljesítmény mutatója egyelőre verhetetlen (kérdés persze hogy az ADM mit hoz ki a Bulldozerből, de erre még 3-4 hónapot várni kell), és jövőállóbb is, mint jelenleg bármilyen más rendszer.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #26037 üzenetére
Én azért valahogy ki tudok békülni a kis békés, bő 30%-os OC-mmal minden szenvedés nélkül....
Nekem a sima SB már ott felejtős, hogy csak 4 vagy 8GB ram megy bele. A 8 még túl sok, meg cserélni is kéne, a 4 meg túl kevés...Megvárom az X68-at, vagy ami az X58 utódja lesz, tuti marad benne 3 külön csatorna...
(Ha 4 csatornás lesz, az is jó, küldöm bele a 3 modult rezzenéstelen arccal...
)
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #26030 üzenetére
Ki mondta, hogy fáj? Sztem inkább az a baj, de ez az én privát véleményem, hogy sok drágább lap nem jobb, és esetleg szolgáltatásban is kevesebb. Én az 52-56k-s X58 X3 és X6 árak miatt csodálkoztam rá, hogy az anyacég olcsóbban adja a cuccokat. A P6X58D-E pl. 16+2 fázisos tápot kapott 54k-ért, és persze egy rakás ASUS feature-t (igaz, csak 2 USB3 és SATA3 csati van rajta), miközben azzal sem lehet bajom, ami eddig volt a lapjaikkal, hogy hülyén tették rá a PCI-EX1 slotot. Szóval most akkor ez a lap lenne, ha lenne pénzem konfigra. Lehet, csóró megközelítés, de szeretek minél több szolgáltatásért minél kevesebbet fizetni.
Ha meg meglátom a 90-110k-s EVGA árakat (egyszerűen nincs bennük annyi, amennyi ezt a különbözetet nekem megérné), az jut eszembe, hogy annyi pénzért inkább egy nem kicsit erősebb VGA-t vennék, mint anélkül tehetném.
Amúgy azt találom érdekesnek, hogy miközben tudható, hogy az LGA1155-ös procik nem lesznek tuningolhatóak, már mindenféle "tuningos" alaplapot gyártanak hozzájuk. Kíváncsi vagyok, mi fog ebből kisülni.
-
-
cut
aktív tag
válasz
MPowerPH #25904 üzenetére
BMW, HSM Asus P6T Ws lap, no comment......
kb 2o féle beállitással sem akart elindulni a x5650 a corasir 2000Mhz es ramokkal..
valamit nagyon nem szeretett. Csak is kizárolag alapon akart elindulni 1066 vagy 1600 Mhz es ramokkal.... P6T Deluxe V2 tuningok felejtősek.....
Tudjátok ezzel a lappak 3,8Mhz en 2000 es rammal stabil.
Viszont a jó hír.vettem Artic Mx-2 pasztát és ujra lett kenegetve... És igy 22 fok az alap hőmérséklet , full terhelésnél pedig mac 50 fok. (Megahalmes)
üdv: Cut
-
cut
aktív tag
válasz
MPowerPH #25907 üzenetére
Egy tegnap éjjeli kérdés:
Na egy i7 kérdés.... Szerintetek a x5650 procimat a Asus WS alaplap jobban kezelné, mint a Asus P6T deluxe v2 ??? Azt tudjuk, hogy a mostani lapom is lekezeli ezt a prockot.
Viszont a memoria eredményektől nem vagyok elájulva. (ram: Corsair XMS3 2000Mhz) Ezzel a lappal (deluxe) a 950 proci is jobbam muzsikált, igaz csak 8 szálon.
Valahol azt olvastam a WS lap jobban kezeli a Xeon procikat. A kommunikáció jobb köztük.
Valaki????
Hozzáfüzni való?
válaszokat előre is kösz....
Cut -
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #25891 üzenetére
Nos ezt írtam h nekem egy 14es noctua be van rakva kb olyan magasságba mint itt a cosmosban jelölted ami a ramok és a procifoglalat irányába tolja a levegőt.Ph-s tesztekre nem adok annyit mint a saját tapasztalataimra cosmosa haveromnak van és i7es benne pont ugy mint nekem a két ház 1-2 fokkal különbözik nem akkora az eltérés mint ahogy a phs teszt mutatja sztem a i7 az már keményebb dio a cosmosnak mint a qx9650en viszont én a haf-932est kb 26kért szereztem a cosmos ára meg anno akkor kb duplája volt nekem is testszik a cosmos külseje meg tudom h deluxabb mint a haf de nem adtam volna ki anno meg most se dupla pénzt ilyen kis teljesítménytöbbletért noha tudom azt is h sajna mára nagyon felment a haf ára ahol még lehet kapni
-
HSM
félisten
válasz
Ami nekem nagyon tetszett házhűtés: [link]
(#25903) cut: Figyelj, egy órával ezen hozzászólásod előtt tetted fel a kérdést, és már elégedetlenkedsz, hogy nem válaszolnak.... Azért azt vedd figyelembe, hogy ez fórum, nem on-line chat...
Kérdésedre válaszolva, ha az Asus berakja a friss mikrokódokat, és azonos módon szabályozza a Xeon procik működését a sima asztali lapban, akkor azonos eredményre képesek. Ha az Asus marketing megfontolásból szándékosan visszafogja a desktop lapot, Xeon procikkal, akkor lehet gyorsabb a WS. Ezt sajnos utánaolvasás (hátha más próbálta), vagy próba nélkül nem fogod megtudni.
Bár egyszer már írtam, hogy nekem megfelelőnek tűnik a teljesítmény a Xeon procid korlátozott uncore-jához képest, de persze kéne valami viszonyítási alap valami 6-magos tulajtól, nála mit tud pontosan ilyen beállítások mellett.... -
cut
aktív tag
válasz
MPowerPH #25897 üzenetére
dimel én nem vitáztam, nem is nagyon beszéltem....
Értem a lap nem oszt nem szoroz azt modod..?
Igen ki kellen probálni, de ezt akartam elkerülni....gondoltam , hogy emlékszel....
De mitől lett? Ez a proci nem jol kezeli a memoriát? viszont gyorsabb a 12 szál miatt?
kompromisszum?????az ablak meg csak poén volt....
Abban meg igazad van nem sok xeon tulaj van....
-
cut
aktív tag
válasz
MPowerPH #25895 üzenetére
Nekem nem a tuning a lényeg.... Ha nem az , hogy változhat e valami, ha kicserélem a lapot... pl a memoria kezelés.... : asus deluxe v2 -950 es procival 20000 pontokat csinált irás, olvasásnál mig
ugyan ez a lap (asus deluxe) x5650 el 15-16 ezerÉs nekem ez számit, mert olyan dolgot csinálok ami memoria igényes ezért van 12 Gb 2000Mhz es ramom is pl.
Erre mondjon nekem valaki , valamit.
Cut
ezeket az előző sorokat nekem irtad BMW? vita, ablak, stb?
-
MPowerPH
félisten
válasz
És akkor a PH-s teszt, normál körülmények között. Minden komponens azonos. Ez annyiból nem mérvadó, mert a HAF maximális szellőzésen működött, míg a Cosmos -nál nem volt beépítve a felső HDD keret, ami a procinak biztosítja a friss levegőt. Ez persze opcionális, de nekem van +1 amit beteszek.
Ennek fényében az eredmény:Cosmos S:
HAF932:
Tehát itt ez egy kis verés a HAF-nak, és még nem maximális a hűtési teljesítmény a felső venti hiánya miatt.
Mivel Karácsony van, ez az off szerintem csak belefér.
-
cut
aktív tag
válasz
Na egy i7 kérdés.... Szerintetek a x5650 procimat a Asus WS alaplap jobban kezelné, mint a Asus P6T deluxe v2 ??? Azt tudjuk, hogy a mostani lapom is lekezeli ezt a prockot.
Viszont a memoria eredményektől nem vagyok elájulva. (ram: Corsair XMS3 2000Mhz) Ezzel a lappal (deluxe) a 950 proci is jobbam muzsikált, igaz csak 8 szálon.
Valahol azt olvastam a WS lap jobban kezeli a Xeon procikat. A kommunikáció jobb köztük.
Valaki????
Hozzáfüzni való?válaszokat előre is kösz....
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #25890 üzenetére
Itt van, amit magyarázok:
Itt a Cosmos S:
Itt a HAF932:
Pirossal vannak a hosszában párhuzamos ventik. A házak alsó része megegyezik, ott megvan a szélcsatorna. Ellenben a felső rész felemás. A Cosmos -ban ott is megvan a szélcsatorna, míg a HAF-ban hiányzik, mivel előről semmi nem viszi a levegőt. Kékkel jelöltem azt a lehetőséget, amit még ki lehet használni. Mindegyiknél van lehetőség felülre is telepíteni. Oldalsót nem jelöltem, az ugyan az mindkét háznál.
Az alsó ventik meg teljesen fölöslegesek.Én a Cosmos S esetében csak azért aggódok, hogy a tápom kábelei elég hosszúak e.
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #25886 üzenetére
Kezdjük azzal h az az első 14es venti egy 23as....
Látom képben vagy Mester!
Oldalt is van egy 23as felül is és hátul egy 14es Noctua nfp alul meg egy 12es noctua nfp szívja be alulról a friss levegőt jah meg még plusszba megy egy 14es noctua nfp ami a ramokra és a procifoglalatra fuj levegőt szal ennél többet jobban sztem.....szal hagyjuk sztem én annyit tudok mondani h a maghőmérsékleteim kb min 12 fokot estek mikor átköltöztem a p180bol a haf-932esembe persze az i7el!Nem beszélve arrol h a laphőmérsékletem se ment soha 40 fok fölé a vga meg pont telibekapja oldalrol a 23astol a friss hideg kinti levegőt!
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #25864 üzenetére
Hát nekem pont nem ilyenek a tapasztalataim....
ha csak hosszanti a légáram, akkor a proci nagyon hűvös lesz, de a lap, memók, VRM, minden, ami alacsony és közel van a laphoz melegebb lesz sokkal. Nyilván kell a házban a lappal párhuzamos légmozgás is, de nem sokat ér, ha nem fúj valami a lap felé is. Tudom, a lapomon is jobbról a legelső ram full hűvös mindig, a mögötte lévő kettő meg jóval melegebb, ha nem küldök feléjük valami szellőt, pedig olyan huzat van felettük mint állat. Lapom VRM-je is ugyanez a szitu....
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #25853 üzenetére
Ugye itt nem a HAF-932esre gondolsz mert akkor ezt cáfolnám határozottan a Cosmos-S meg lehet szép ház de kb ugy van tervezve mint az Antec p180anam a halkságra szal abban sztem nem fog olyan hűvös lenni az i7 mint a mostani házadban legalábbis nekem a tesztekből ez jött le....
-
cut
aktív tag
válasz
MPowerPH #25864 üzenetére
BMW látom te értesz a házakhoz és a hűtéshez...
A lényeg tényleg a hosszanti irányú szélcsatorna(szellőzés).Én is a két 12cm hűtön felül ami a procihűtön van, előre és hátulra is raktam 1,1 ventit...
A winyokat külön hütöm.. a videokarira eddig nem forditottam nagy figyelmet... -
sellerbuyer
őstag
válasz
MPowerPH #25853 üzenetére
Hát nézd, jelenleg egy Q9400 + Ati 4870 VGA van benne már kb. egy éve 8. emeleti panelban, ahol nyáron 38 fok van, télen meg olyan fűtés, hogy megőrülsz és atomstabil, semmi baja, pedig a ház egyik oldalán lévő ventit nem is használom. Szóval szerintem semmi baja szellőzésileg a házikónak, hogyha az alkatrészek egyenként normálisan vannak hűtve.
Nagyon köszi az ötleteket a hűtőkkel kapcsolatosan, ezért jöttem! Azért gondolkodtam Mugen 2-ben, mert a teszteken nagyon ott van, a Coolink Corator DS teljesítményét nem ismerem, de máris utánanézek, köszi a helpet!
Közben utánanéztem, azt írják, hogy 155 mm magas, ez 3 mm-el van a Mugen alatt...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
MPowerPH #25849 üzenetére
Igen, én fogalmaztam rosszul, a kisebb méretű azt jelenti, hogy most pl. egy Arctic Cooling Freezer Xtreme rev. 2 figyel benne, ami szép darab. Szóval nem kicsi hűtőt keresek én, csak nem nagyot, mint pl. a Gigabyte izmos hűtője, amire rá is írták, hogy normál házakba nem fér bele, mégis megvettem anno, de közben házat cseréltem a jelenlegire és most itt figyel tök feleslegesen a vadi új hűtő teljesen használatlanul, el is fogom adni. Csak nem szeretnék mégegyszer ebbe beleszaladni, ezért gondoltam, rákérdezek.
Most esélyes egy Schyte Mugen 2. rev B, ez pl. jóval magasabb, mint a Freezer Xtreme, ezért is tartok tőle.
Lemérni nem egyszerű a helyet, de mégis csak ez lesz a megoldás, köszi a tippet!
-
-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #25841 üzenetére
Köszönöm ezeket. Igazából ezek csak véletlenszerű post-ok. Ha egy újabb sikertelen indítás van, akkor időnként más üziket váltogat. Volt itt már F8, F3, F2 meg minden... Azt nem értem, hogy ha pl. a ramokkal van baja, akkor azt miért 172 bclk felett kezdi el?
Katt: Köszi, de a qpi-t bárhová tehetem, a legkisebb értékre is. 172 bclk felett akkor sem indul.
-
cut
aktív tag
válasz
MPowerPH #25817 üzenetére
Milyen Karácsonyi hangulat, az i7 forum lassan átalakul "érzelmi szobává"
BMW : Enyém 2 utcával arrébb van, de szerintem nemsokára befut, hála az égnek. Már vagy 14 órája nem láttam, és kezd hiányozni.
EZ szép volt.......
Subaru : óvatosan kell így karácsonykor, enyém 150km-re van és nem örülök neki
Ez sem volt csunya.....
Örülök, hogy az i7 formáju fejek mögött érző emberek lakoznak.....
Kellemes ünnepeket!
Cut
ui: ráadásul nekem nem csak feleségem , ha nem egy tündér 8 honapos lányom is van....
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #25794 üzenetére
Ez igaz, a 200-at ki kéne rázza a kisujjából. Mondjuk a második 8-pines elvileg csak extrém tuningra kell, szerintem nem az lesz a megoldás, de végülis egy próbát megér...
Lehet, kicsit kivan az a lap...(#25797) katt777: Azokban a régi P4-ekben csak a kondik szoktak 5-8 év rendszeres használat után kiszáradni/kipukkadni... De kicseréled, és megy tovább. Arra kell csak figyelni, hogy ha haldoklik a kondi, akkor könnyen túlterhelődik a hozzá tartozó FET, és nem jó megvárni, míg megsül. Ugyanez igaz a tápra. Ha még sokáig akarod élvezni, érdemes ezeket legalább egy alapos szemrevételezéssel csekkolni, nincs-e nagyon púpos, elfolyt vagy egyéb módon gyanús kondi, barnult nyák a fetek körül, meg ilyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen autót vegyek?
- Mini-ITX
- Acer notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged