- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #27085 üzenetére
Melegszik szépen, hangra nem vészes, a húzott 260-nál nem nagyon hangosabb igazából, viszont fps-ből hozza a dupláját. Fogyiban odaver rendesen, 260-al 265W körül evett most a 340-be lazán belenyal NFS alatt (tehát nincs is rommáterhelve igazából).
Alapon ezt tudja: 3dMák11
mod: off
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #27083 üzenetére
3DMák11-ben hány pontot dob az 5870?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27081 üzenetére
Vantage alatt Nálad csak a BCLK-val lehet probléma. Ez már bőven 24/7-es beállítás, én is elfogadnám, persze hűteni nem tudnám. Nekem kicsit magasabb VID-es prockó kell.
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #27074 üzenetére
Szép.
Lehet, meg kéne néznem mit megy az enyém... Én 207MHz-nél hagytam abba, (igaz az levegővel volt hűtve) mert a legelső lapom 206-nál beállt, mint a szeg.
-
HSM
félisten
válasz
Én kicsit keveslem a Gflopsokat... Nekem 4200-on ennyi kb. [link] úgy, hogy finoman neteztem is közben. Nálad bőven 55 felett kellett volna legyen órajel alaján, pláne, hogy a ramokat is sokkal jobban megcibáltad, mint én....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ráadásul HT-vel és GFlops-ok is rendben vannak ahogy néztem. Szép!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #27072 üzenetére
Kizárt. Bár attól függ mire használod...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #27070 üzenetére
Ez a baj, az alacsony VID-es procikkal, hogy magas feszen embertelenül melegednek.
Bezzeg az én jó öreg C0-om aminek majd 1,3V a VID-je...
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27018 üzenetére
egyszer kell megvenni..2évig ki se veszem
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27016 üzenetére
procicsere volt tervben,de visszamondták hálistennek így megmarad a zseton...váltás tényleg csak VGA lesz Crysis 2 miatt..egy GTX595
-
cut
aktív tag
válasz
Cybertrone #27010 üzenetére
Cybertone...: nekem el se ment....
és különben is téged ki hagyna egyedül....
A váltás lehet még 2012 is....A sporolás sosem árt.. főleg akinek drága pcre fáj a foga...
Aztán , ki tudja lehet én csinálom rosszul...(vagy is mi) és bukunk. De úgy vagyok ezzel az i7 el olyan nagyon nem tudunk....
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #26963 üzenetére
Maximus piszok drága itthon, olyan 90k környékére kell várni. Majd leesik az ára ennek is a nyárra, az LGA2011 helyet kell csinálni.
Mi van ha megdöglik? Szopás... Drága a gariztatás.
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #26960 üzenetére
Azért jól becsomagolják ezeket... Vagy nem?
Szerk: Nekem a Hong Kongból rendelt töltőm és az elemeket 2× nagyobbra csomagolták.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #26960 üzenetére
Az az 5-6k sem mind1, csak azért, hogy előbb meglegyen nem érné meg.
Nemsokára nálunk is feltűnik, valszeg itt sem lesz drága.
cut: Ez így van. De a Sandy így első látásra is elég kiforrott.
-
cut
aktív tag
válasz
Cybertrone #26957 üzenetére
ez igy igaz, egy barátom akart egy lapot cseréltetni, fel is hivta őket... és elzavarták...
Hogy adja meg a kinti cimét stb.....BMW
Különben én azért nem szoktam egyből belevágni a váltásba, mert általában az első szérák még nem igazán kiforrottak. Szerintetek?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #26957 üzenetére
Jah, azért ezt nem vállalom be. Egyszer volt e-bayes vásárlásom, akkor is végig ideges voltam épen ideér e. Nem érné meg a lapot idehozatni, drága mulatság lenne.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #26950 üzenetére
Még nem biztos, most írtam isminek. Ha nem lesz Asrock lap, nem lesz bitch sem.
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #26940 üzenetére
Ki tett ilyet? Én egyértelműen megírtam, hogy a véleményem az eddigi tapasztalataimon nyugszik az AMD-t illetően, és hogy ezek alapján inkább óvatos vagyok, mint hurráoptimista. MAJD, ha látom, hogy tényleg gyors, stabil, tuningolható, akkor változni fog a véleményem is. Hidd el, még ajánlani is fogom!
Bulldózernek sem én neveztem el az új platformjukat, ezért nem túl igazságos engem vádolni ennek a kifejezésnek az értelmezésével.
Amúgy pontosan emlékszem arra, hogy az AMD586 procim volt az, amely utoljára még felvette a versenyt az Intellel (főleg, hogy akkor bármelyiket be lehetett tenni ua. lapba), de amikor a sztárolt X2-t vettem (hogy hú, de jobb az Intelnél), az már sehol nem volt tőle.
+1X: Ha bármelyik cég azt akarja, hogy jó véleménnyel legyek a termékéről, gyártson jó terméket.És a kedvedért most nem írom le, hogy pl. melyik alaplapgyártóra gondolok.
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #26934 üzenetére
Pontosan tudom, miről beszélek, volt AMD cuccom (lapok és VGA-k is), ismerőseimnek meg VAN is, ergo okkal tartok az ismert AMD-supporttól. Jogom van a véleményemhez (főleg, hogy nem légből kapott), ergo ha váltani akar valaki, akkor SB-t javasolni AMD helyett, és nem is akartam ennél többet mondani.
Amit meg neked írtam, ti. hogy egy bulldózer nem gyors, nyugodtan próbáld megcáfolni.Lehetőleg pü, hogy ne legyen off. Kár felkapni a vizet, mert máris nem fontolod meg, mit is írtam.
HSM: Kitesztelni lehet, a hibák a hétköznapokban jönnek elő. A többit lásd fent. Eddig egyetlen Intel konfiggal sem volt semmi bajom, 286XT óta.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #26927 üzenetére
AMD nem tud HT-t, nincs is licenszük rá.
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #26880 üzenetére
Hogy saccperkábé többet tud a szandibridzs... Valami ilyesmire is gondoltam...
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #26877 üzenetére
Inkább sétálok egyet a kutyámmal... Neki is, nekem is jót tesz a mai megrázó hírek után!
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #26875 üzenetére
Én még elég jól érzem itt mellettem a biliből áradó bűz szagát...
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #26854 üzenetére
...pedig mennyi mindent lehetne venni belőle...
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #26852 üzenetére
Nem, nem azt mondtam, hogy munkára kell... Hanem, hogy nem játékra!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #26768 üzenetére
Ez viszont továbbra is off
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #26743 üzenetére
magyar fórumra..magyarul írunk...
ki fa**om fogja ezt lefordítgatni? hányinger az ilyen elamerikaisodás... -
dime27
őstag
válasz
Cybertrone #26739 üzenetére
Én nem hiszem h itt olyan tulajok lesznek és számomra off ha vkinek kell segítség sandy ügyben innentől pü!
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #26736 üzenetére
...persze...
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #26720 üzenetére
Nekem is az adja. A doboza,az alaplap..minden zsír. Kicsit olyan Iron man feeling
tényleg kellene egy Szandi-topik..sok lesz az off,ki fognak minket baszni
-
ATtIs_80
tag
válasz
Cybertrone #26640 üzenetére
Ez sajnos így igaz. Tudom, hiszen nekem is i7-em van és lesz is még egy jó darabig. Jól eltalálták és gyors is. Hogy utána mi lesz, majd az idő megoldja. Nekem ez most bőven elég mindenre. Egyik generáció jön, a másik megy, ez van. Ha nem így lenne, hamar unalmassá válna egy topik.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #26626 üzenetére
Tudom, irtad mar parszor.
Ez dragabb lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #26605 üzenetére
Heh, most így az árakat nézve végleg (
) letettem az SB-ről.
-
dime27
őstag
válasz
Nekem elég ez a jellemezés amit olyan írt aki 10 dbot próbált ki egy hétvége alatt:
The feeling of a system operating at these speeds is incredible. Intel has worked some great magic into Sandy Bridge; this CPU is freaking insane!
ez mindent elárul...
-
Giovanny
őstag
válasz
Lehet hogy nekem is elég lesz 930-as,nem tudom .... Most néztem 2600K árakat 84-87k nem valami olcsó.
-
dime27
őstag
válasz
Cybertrone #26572 üzenetére
Én inkább meg azt mondom h beismerem h kiadott az Intel megint egy olyan cput ami elverte nagyon az előző szériát beleértve itt az 1366ot és 1156-ot....
-
kpal
nagyúr
válasz
Cybertrone #26572 üzenetére
Sokan úgy sem nézik hogy minek mennyi az ára . Mostanában egyre több luxus kocsit látok az utcán lehet összefüggésbe van ...ki tudja
-
tom_tol
addikt
válasz
Cybertrone #26567 üzenetére
hát szvsz az itt lakók talán 20%-a vett magának ilyen rendszert azért mert szüksége volt rá
kell a legjobb vagy a legújabb vagy akármi oka is lehetBMW igaz drága a 980 de azért amíg nem jön ki egy Zxx lap a sandy alá addig csak az x58 a legjobb
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #26567 üzenetére
Jogos
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #26563 üzenetére
Az OC miatt is... Nézelődtem, az eddigi procik lazán mennek 4.6GHz-n 24/7, és alig melegszenek.
És mivel gariztatás van, így a visszakapott új cpu -t eladom, a lapot is eladom aztán csókolom. Utánaszámolva maximum 30k-s ráfizuval megvan a csere. Ha 980X-et akarnék, akkor még toldozgathatnám. Azt figyeltem, hogy az alaplap itt már tényleg csak másodlagos tényező.Azért 2 hét, mert előreláthatólag addig tart a gariztatás.
Jah, értékállóság. X58 árak még egész jók... De ki tudja, mikor lesz egy nagyobb zuhanás?! Míg a P67 azért tartani fogja az árát egy ideig, az fix.
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #26552 üzenetére
Pont erre voltam kíváncsi, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata vele, mert mint azt tudjuk, ezek a net-en elérhető tesztek (tisztelet a kivételnek), nem mindig tekinthetőek készpénznek, sőt néha részrehajlóak ,hogy vegyük csak meg nyugodtan az adott terméket, mert az úgyis jó!
Biztos horror ára lesz a 8GB-os moduloknak, de akinek szüksége lesz rá úgyis megveszi, és azoknak valószínű, hogy meg is térül a befektetés. -
Toninho13
aktív tag
válasz
Cybertrone #26547 üzenetére
Most néztem egy 2 hetes roadmapet.Ez elég furcsa...Eszerint jön majd egy alsó kategóriás chipset a második negyedévben és a harmadik negyedévben nem lesz semmi...
Szerintem én beruházok 6giga 1,5V-os 1600os CL7-es ramra, aztán várok...Amennyit nyernék a procin, annyit vesztenék a kisebb sávszéllel SLI esetén.
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #26549 üzenetére
Igen, de a terméklapon szerepel, hogy amint megjelennek a 8GB-os modulok, máris tolják hozzá a termék támogatást!
Más. Több helyen is azt lehet olvasni, hogy a 16x-os és a 8x-os PCI-E között nincs szignifikáns sebesség különbség. Most akkor mi a helyzet valójában?katt777: Tudom, hogy Te gépeddel soha semmilyen probléma nem volt (persze csak, ha eltekintünk 2.6-os BIOS-al történt apró bosszankodástól, ami később megoldódott), de ennek szerintem örülni kell! Amit linkeltél topikot, pedig elég jól ismerem
-
monosz
őstag
válasz
Cybertrone #26494 üzenetére
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #26290 üzenetére
Tiszteletben tartom a véleményedet, az is OK, hogy hat modullal triple-ben megy, de nem győztél meg, hogy a sávszélesség marad 25,6GB/sec. Ugyanis [itt] az látható, hogy a negyedik modul behelyezésekor 25,6GB/sec.-ről 19,2BG/sec.-re csökken a sávszélesség, ami egyszerű számítással 3/4=0.75x25,6=19,2. Ez alapján 5 modul estén:3/5=0,6x25,6=15,36 és végül 6 modul esetén (feltételezés!) 3/6=0,5x25,6=12,8GB/sec. És itt egy érdekes számhoz érkeztünk, mert ez az érték pontosan egy 1600MHz-es RAM adatátviteli sebessége, ami rögtön igazolná is, hogy az XMP memóriákból, miért csak hármat tud kezelni a legtöbb lap (mert van kivétel,de ezt majd máskor). Az XMP memóriák döntő többsége pont 1600MHz-től kezdődik (régebbi kisebbeket, most hagyjuk). Tehát számomra ezzel magyarázható, hogy az XMP-s memóriákból, csatornánként csak egy modult tudnak kezelni. (picit megnöveljük a frekvenciáját, és már át is léptük a 12,8BG/sec.-os értéket). Viszont, ha tévedek, (ami abszolút nincs kizárva) akkor két kérdés is felmerül bennem: 1. XMP-sből miért csak hármat tud kezelni, 2. hogy lehetséges az, hogy 4 és 5 modul esetén csökken a sávszélesség míg a 6. esetében nem! Nagyon primitív példával élve, ha ez esetben úgy tekintünk a RAM-okra, mint egyszerű ellenállásokra (tudom, hogy hülye hasonlat, azért kezdődik úgy a mondatom, ahogy) akkor, ha betesszük 4. és 5. modult, nő az ellenállás, ergo csökken az (áramerősség) sávszélesség, míg a 6. modul behelyezésekor, mintha misem történt volna, visszaáll a 25,6BG/sec.-os sávszélesség! Mi az az eszköz, a lapon, vagy a prociban, ami ezt felismeri, vagy kompenzálja, vagy tudom is én.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #26285 üzenetére
E kő menni usánkába, ott óccó a benzin gallonja.
-
joshua7
veterán
válasz
Cybertrone #26236 üzenetére
Én azzal szoktam játszani.
Egyébként tévedsz, mert a Vantage nyilván nem csak vga teszt, hanem cpu is. Nyilván ezért van két teszt is a cpu-ra, meg ezért is számít bele az összpontszámba az eredménye. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #26228 üzenetére
Én ezzel kapcsolatban arra lennék kíváncsi, hogy az lesz az új szokás, hogy a premium lapok mostantól inkább XL ATX méretben érkeznek? Magyarul lehet kidobni az ATX szabványra készített házikót annak, aki ütősebb alaplapot akar venni?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #26226 üzenetére
Addig biztos nem nyírják ki amíg nincs itt a Z68/high-end SB. Addig ez marad a csúcs.
Szóval még nem kell bezáratni ezt a topikot. -
gV
őstag
válasz
Cybertrone #26163 üzenetére
5GHz nem rossz, de ha a 975-el 45nm-en sikerült, igaz nem(?) 24/7-re [link], akkor most 32nm-es SB-vel nem tünik túl nagy "wasistdas"-nak, anno netbrust cerka is tudta [link], most végre oda jutott a gyártástechnika h a P6/Core alapu procik is tudják, pusztán maga a frekvencia h 5GHz, engem már nem hoz lázba
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #26167 üzenetére
1-2 kivételtől eltekintve 2x16 PCI-E ennél sosem lesz, ahogy a P55-nél sem volt. Ez nem hiszem, hogy újdonság.
Qru: Ennek az egyszerű tuningnak csak én örülök?
Én pont olyan vagyok, hogy gyűlölök pöcsölni a BIOS-ban, vagy bocsánat... mostmár EFI-ben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #26167 üzenetére
Én sem egy jó darabig az fix. Max egy 980X jön ha emberibb árban lesz. Pár nap és remélhetőleg meg jön az új vga-m (most hogy megnéztem a DAO 2 gépigényét jobb is
) , így el leszek megint vagy egy bő évig a cuccommal.
Amúgy ez a tuning dolog, meg csak nekünk fáj, mert mi hobbiból csináljuk. Mi mazohista állatok akik szeretünk órákat pepecselni a stabil-nem stabil marad-e ha emelek még egy bclk-t vagy ha csökkentem a feszt 0,0001V-al.
Ez azoknak lesz jó akik a 920-asukat megkínálják 1,9V-os ram fesszel (bár ettől még az SB se véd meg sza'l ez pont nem jó példa). -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #26155 üzenetére
A rendes i7-esekben már nem lesz IGP hála istennek. Kell az a ráknak, kb. semmire sem jó.
És igen, tuningot ezek után a hülye is megtudja csinálni, nem lesz benne semmi kihívás. Már látom előre, jön majd a sok jani, hogy nekem ennyit megy meg annyit, mert én x szorzón is betudtam izzítani.Hirtelen mindenki nagyon okos lesz.
Keldor: HD6990 csillagáron lesz, és az X2-es megoldásnak mindig megvannak a kisebb hátulütői. 6970-ből pedig összeáll egy olyan CF és olyan áron, ami a 6990-nél tuti jobb lesz mindkét esetben, 5970 áron. CF-et én jobban tudom kezelni, könnyebb lehűteni, és rugalmasabb is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #26159 üzenetére
A ramcseréről nem is beszélve... mert ha "el is dobsz" egy modult a 3-ból (DC rulz?!
) akkor is 1,5V-on nem lesz elég potens a ramod. Ne mintha olyan sokat számítana a valóságban a ramsebesség de akkor is...
-
gV
őstag
válasz
Cybertrone #26161 üzenetére
Intel Core i7-2600K, 4C/8T, @ 2,80 GHz, 32 nm, SMT
Intel Core i7-930, 4C/8T, 2,80 GHz, 45 nm, SMT
ezeket nézd ezek mindenhol ott vannak és ezek azonos órajelet illetve HT on-t jelent
de van ott i7 870 és i5 760 is 2,8-on, amd-sből nincs 2,8-on -
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #26155 üzenetére
A tuning egyszerűsödésének én örülök, utóbbit viszont én sem értem.
-
i are robot
senior tag
válasz
Cybertrone #26056 üzenetére
A 2600K lesz az első kihozatalban a legerősebb cpu, ennek az 1000 db-os ára 317 USD, ez kisker árban 80e Ft körül lesz. Egy ES cpu teszt szerint clock to clock az i7 875K-ra 10-20%-ot ver, ahol már 875K tuningolt állapot, mert a 2600K-nak 3,4 GHz az alapórajele. Mindemellett a fogyasztása is jóval alacsonyabb.
Ez a Passmark eredmény már hónapok óta fent van (nem mellesleg már egy 995X eredmény is látható), de túl szép, hogy igaz legyen, valamint az sem mellékes, hogy nekem személy szerint fogalmam sincs hogy mit mutat. Az eddigi tesztek alapján azért azt nehezen hiszem, hogy mondjuk rendernél megközelítené a 980X-et, de játékokban azért nem kizárt hogy pariban lesznek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #26056 üzenetére
Ha igaz az, hogy 5Ghz-re is képesek léggel, akkor azért nem így van. Azt kellene pontosan tudni, hogy c to c mennyi a változás.
cut: P55 messze van az X58-tól.
X58 pedig azért értékelődik fel, mert a P67 ugyan úgy kínál 4 magot HT -val. Memvezérlő lesz csak megcsorbulva, de mellette megeshet, hogy azonos órajel mellett is sokkal erősebbek lesznek az új procik. Ráadásul úgy néz ki, hogy a sima 2600-as majdnem megeszi a 980X-et, amiben 2-vel több mag van.
Egy K -s modell brutális lehet.
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #26024 üzenetére
S igen, ehhez meg annyit tennek hozza, hogy az EVGA lapomat hasznaltan vettem, igaz böseges garival. S elöttem legalabb ket embertöl is kapott ez a lap agyba-föbe! Szoval kicsit hendikeppes volt. En rohadtul nem csodalkozom, h mi törtent vele... Vajon egy itt sokat szajkozott marka birta volna ennyit? Netan a supportja minden bevizsgalas, nezegetes es kötözködes nelkül cserelne-e?
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #26024 üzenetére
Miért idegesíted magad ezen?
Katt777 teljesen másképp látja a dolgokat, úgy sem fogod meggyőzni. -
dime27
őstag
válasz
Cybertrone #25976 üzenetére
És az Asrockom még mindíg megy és megy és csak megy....
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #25976 üzenetére
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #25922 üzenetére
Nekem egyelöre fogalmam sincs. Meg azt kellene kideriteni, mas is megpusztult-e? Nincs vkinek elfekvöben egy X58 lapja kölcsönbe?
Subarunak különösen es mpierre-nek is köszönet a tapert! -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #25922 üzenetére
úgytűnik bár még másik cpuval nem volt kipróbálva.
nemtudom mi okozhatta én nem voltam ott csak kölcsön adtam a tápom -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #25823 üzenetére
VF3000 nem vmi combos egy GTX480-hoz. De el lesz(el) vele. Ha jó áron kapod hajrá, én is most akarok benevezni egyre...
Nekem pl a VF1000Cu anno nagy csalódás volt, mert a 4850-et húzva éppen hogy elfogadható hőfokon tartotta. Ahhoz képest hogy full réz és marha nagy borda... a kis ventivel megölték a jó alapot. -
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #25831 üzenetére
Köszönöm, sajnos tényleg messze vagyunk...
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #25825 üzenetére
-
cut
aktív tag
válasz
Cybertrone #25823 üzenetére
Tudom, én is ezért mondtam a pár hozzászolással ezelött, hogy nem mind1 milyen hűtés van rajta... a fogyasztás pedig nem hiszem hogy akinek ilyen gépe van, annak ez probléma......
Nincs igazam Cyber? -
cut
aktív tag
válasz
Cybertrone #25821 üzenetére
Tudni kellene a részleteket....? Nem rossz kari... (szerintem)
Ha nem sokat kell rádobni vedd meg....
Sokan le fogják hordani...........Előre szolok...(zajos, sokat fogyaszt, meleg a lakás tőle, stb....
Az 5870 et szerintem megveri... És nem a statisztikák beszélnek belőlem... (láttam mind a két karit működés közben)
-
cut
aktív tag
válasz
Cybertrone #25807 üzenetére
akoska07 Ilyet miért nem hozott nekem a télapó????
Mondjuk a feleségem nem biztos, hogy örülne......Mindenkinek még 1 x Bo Ka!
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #25776 üzenetére
Elvileg egy ágon van...
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #25760 üzenetére
Az meglehet. Nála az 1333MHz ramhoz kellő uncore-t se vette be a rendszer, csak olyan 2-3 újraindításig.
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #25756 üzenetére
Hmm, honnan akasszak le egy másik 8-pines tápcsatit? S hova dugjam a tápon?
Amúgy a legutolsó bios van rajta, de visszaraktam az egyel előzőt. Azzal is gáz.
Másik VGA-t nem próbáltam. Mert nincs. De mi köze lenne ennek a tuninghoz? Amúgy nem felejti el a beállításokat. Pl. 143x28-on szépen megy. Stabilan. Csak éppen jó lenne megkergetni végre a 2000-es Tridenteket...BMW001: Nem tudtam "sima" i7 procival kipróbálni, de ma egy másik 980X-et is beleraktam, azzal ugyanez a helyzet.
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #25751 üzenetére
Hát, látod, én gondosam ápolgattam, pátyolgattam, csak finoman hajtottam a gépem, több évig társamnak szántam, az élet meg közbeszólt. Azért valahol irigylem azokat, akik egy i7-es konfigot ilyen bátran szétdurrantanak (vagy legalább megkísérlik).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #25744 üzenetére
Áá simán! 52A-t tud csak 12V-on, vagyis 12x52= 624W csak a 12V-os ágon és akkor még nem beszéltünk arról, hogy tud Over Peakben kb +20W-ot rövid ideig leadni. Ebbe még egy i7 900 + 480SLI is beférne.
Babonás vok, árat majd ha már a zsebemben/gépben lesz a kicsike.
Nah akkor elkezdhetem finomítgatni a 3,7-es bios beállításom már látom...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #25728 üzenetére
Majdnem.
A többi oldalon a tesztek 4xAA -val vannak futtatva. A PH-n 8xAA-t használtak, ami ezeknél a kártyáknál alap kellene hogy legyen. És mint ismert, a Cayman igazán szereti a 8xAA-t, ellenben a Fermi ilyen igénybevételre már belassul. És sokan most azzal jönnek, hogy fölösleges a 8xAA, mert szívja az FPS-t. Dehogy fölösleges, csak így lesz nyugodt a szívük, mert a Ferminek csak úgy mutatható ki jelentősebb előnye. Ezzel az erővel mehet minden mediumon, mert azok is szívják. Én arra számítok, hogy újabb Catalystal még gyorsulnak a Caymanok, nem is keveset. Engem meggyőztek, árban nagyon jól vannak pozicionálva, és a 6950 kiüti a GTX570-et a nyeregből minden téren.
Qru: Ártól függ persze, de nálam az első generációs Fermi felejtős, csak úgy mint az 5870. Én Cf-ben töröm a fejem, vagy 6870, vagy 6950. Még alszok rá pár hónapot.
Egyébként az új GTX-ekkel semmi bajom nincs, csak piszok drágák. Egy GTX570 simán jó lenne, na de nem ennyiért.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Amennyibe nekem kerül annyiért te is megvetted volna.
de hogy on legyek: Alapon a 920 (turboval) elég a 480-hoz? Vagy akkor már érdemes mondjuk 3,3GHz-en járatni? 1680x1050-re lesz (egyelőre).
-
cut
aktív tag
válasz
Cybertrone #25730 üzenetére
Cybertrone: Te szoktál videokarit huzni?
A Gainward is gyártott jó kis hűtővel...... nekem ilyen van....
DigitXT: szerintem nem szereti azt a lapot az a procika.....
láttam már ilyet, de olyat is, hogy nem birt adott értékeket.... -
cut
aktív tag
válasz
Cyber csak az a nem mind1, hogy melyik faját veszi és milyen hűtővel.....
-
cut
aktív tag
válasz
Cybertrone #25697 üzenetére
ez 7o-72 fokon megy és 1470 rmp en... 2 db venti van az elején...
persze ezt sem a fogasztás miatt vettem és hangja miatt, és még csak nem is játékra.....
Cuda az ok....... vagy is szoftver támogatotság.....
10 évig csak Ati-m volt..... legutobb egy 487o es
De be kell látni nem csak a munkába segit a Cuda,,, ennek játékban is szebb képe van mint a hasonló atiknak.......vissza térve az i7 vs xeon témára.... Szerintem a xeonnak csak annyi szol a javára, hogy nagyobb a craft benne... és jobban birja a stapát.
-
KAMELOT
titán
válasz
Cybertrone #25680 üzenetére
XEON procikhoz....
Nem olcsóbbak csak olcsóbban tudsz hozzájutni.
A minap láttam egy bontatlan XEON E5520-as procit.
Bolti ár 98 000Ft. Amennyiért az illető árulja az meg 40 000Ft.
Azért nem is rossz ár! -
cut
aktív tag
válasz
Cybertrone #25682 üzenetére
Qru
99% , hogy megy a lapodba. Milyen fajta?
szorozok... azért vannak... 22 -ig
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #25680 üzenetére
Nem olcsó de erős mint atom. Ha tuti lenne, hogy megy a lapomba lehet én is beneveznék egy ilyenre...
Vhogy csak megbékélnék a kötöttebb szorzóval.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Cybertrone #25646 üzenetére
Mod:
"Úgybeszél arról a szegény processzoról, mint akinek kötelező 2ghz-n mennie"
Helyesen ezt akartam:
Úgy beszél arrol a szerencsétlen processzorról mint akinek kötelező lenne 2ghz-n futtatni a ramokat...
Mod vége! -
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #25606 üzenetére
Én is úgy tudom,bár nem tudom mire van állítva,lehet 105°C...nem tudom.
mindenesetre belőttem a core tempet 80°C fölött lekapcsolja az egész világon a villanyt -
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #25600 üzenetére
reggel 12°C-t mértem...márhogy itt a szobámban
igazi tuningidő
leszedtem róla a 3pines csatit,valamikor régebben,csak úgy bele van dugva a molexbe,nem is csodálom hogy megállt...gondolom érintkezési ill nemérintkezési gond
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #25559 üzenetére
Hát ha az órajellel együtt arányosan nő az áramfelvétel, akkor 4640Mhz-en érjük el a határt. Ja, és hőfoknövekedés nélkül, mert melegebb proci=nagyobb áramfelvétel....
(#25560) BMW001: Az áramfelvételes dolog a barnult lábokból jött, de tényleg jó lenne tudni, melyek ezek... Mondjuk végülis mindegy, az Uncore adta be úgyis a kulcsot...
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #25557 üzenetére
Nem nehéz azt elérni.... Nálam sima 4Ghz 125A: [link]
És ez csak az első kép, amibe beleakadtam a régi lapommal, mert az mérte.... -
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #25554 üzenetére
Intel specifikálja a 145A-es maximumot is a procinak. Meg még pár dolog... [link] 23. oldal...
(#25555) Qru: Hardweres/használható épkézláb védelem csak a GTX570/580 és az új 6900-asokon van. Az 5800-asok legalább annyit tudnak, hogy 120 fok közelébe visszaveszik az órajelet, de 120 fokos VRM már kb. izzik, nem nagyon jó 100 fölé engedni... Szval túl sokat nem ér.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #25554 üzenetére
Nam azokat a hibákat már javították, alapon turbo-val sincs veszélynek kitéve a cucc, az agyártónak sem érdeke, hogy mindenki havonta garoztassa a prociját.
Hát jah csak csínyán a full terhelésess cuccokkal. Eleve a köznapi életben nem kap olyan terhelést mint ezekkel a mesterséges progikkal.
Nem véletlen, hogy a furmark is halálba szokta küldeni a vga-kat ha nem elég óvatos az ember fia...Am megkövetem magam, AMD-nél és nVnél is van a driverben túláram védelem (cikk).
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #25552 üzenetére
Az i7-es prociban gyárilag benne van, ugye méri az áramfelvételt a Turbo miatt.... Csakhogy ezt a legtöbb gyártó kapásból kikapcsolja, mert tuningban igen béna lenne tőle a lapja...
Egyedül talán az Intel gyári lapjában lehet állítani, mekkora áramfelvételig engedje a Turbo feszét/szorzóját. De ott is csak a Turbo-ra van hatással. Aki ilyenektől fél, az vagy legyen kellően óvatos, vagy ne tunigoljon....
Ezért sem ajánlok senkinek 1156-os procit, mert ott jóval kevesebb tápvezetéken megy át ugyanaz az áramerősség, gondolj bele, ott milyen könnyen megsül!(Kezdetben olyan is volt, hogy alapórajelen megsült a CPU, mert vacak volt az elsőgenerációs felfogató...
)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #25550 üzenetére
Nincs, egyelőre az új vga-nál van ilyen (nV) de ott is felháborodott a nép, mert a tuning rovására mehet...
-
válasz
Cybertrone #25444 üzenetére
igazából azért esik a választás a 950-re,mert jó áron lehetne hozzájutni.
volt 920-as procim.
majd kiderül közelébe tud-e érnitul sokat nem várok most procitól,emberi fesszel menjen 4GHz-en.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #25337 üzenetére
Prime kb ennyit is ér.
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #25334 üzenetére
"...az egér nem megy win felállás után, vagy a minialkalmazások jönnek be hiányosan, olyan is volt hogy a win aero leállt közvetlen a beboot után."
Ilyen csak akkor volt, amikor xarul löttem be a tuningot. A ramnál szúrtam el egy-két dolgot...
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #25250 üzenetére
Lám, megint nem velem van a baj. Én azt mondtam, hogy azért nem látod a RivaTuner hibáit, mert kikapcsolod az en. gazd. opciókat. Az meg nyilvánvalóan nem jó tuning, amellyel nem működik az energiatakarékosság, az csak zabálja az áramot. Ez persze nem gond, ha nem te fizeted.
Ha nem akarod, hogy válaszoljak, ne írj. Hiába mondogatod, hogy nincs szaktudásom, ha minden hsz-oddal azt igazolod, hogy az belőled hiányzik.
subaruwrc:
De csak Intelnél. Haver 1600CL7 RAM-jai DC 10k körül mennek Phenommal.
HSM: Itt van az állítólag (már megint az én gépem rossz
) 100%-ban 4 magot terhelő Black Ops HT OFF és HT ON. Mindkét esetben teljesen rendben jelzi a CPU-terhelést a mérőprogi (azaz a 2 esetben ugyanakkora, CPU 15-30%), és ez van más alkalmazásoknál is. Mint látod, messze nincs 100%-on egyik mag sem. Csoda, ha nem hiszem, hogy félremérne HT ON? Nem kötözködésből mondom, mert tényleg kíváncsi vagyok, hogy azon kívül, hogy egyesek szerint, és elméletileg HT ON rosszul mérni a CPU terhelését, vajon mi igazolja ezt a gyakorlatban, mert én aztán megnézek minden progit, és sehol nem láttam ilyen jelenséget.
(A 4-magos grafikon azért "izgágább", mert nagyobbak a mérősávok a grafikonon, 8 szál esetén csak keskenyebb sávokkal fér a képre.)
-
cut
aktív tag
válasz
Cybertrone #25250 üzenetére
Egy pici kérdés a memoria irási, olvasási sebességet mivel tudom nővelni? (eszköz)
a válaszokat előre is köszi.....
Cut
ui: ha hulye a kérdés szoljatok....
-
Sefi84
senior tag
válasz
Cybertrone #25228 üzenetére
Se az oldalsó widgetek
DE
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #25225 üzenetére
mi a helyzet a turboval?
-
DeathAdder
veterán
válasz
Cybertrone #25220 üzenetére
Koszi szepen, mindjart leszedem es megnezem
Es olyan akkor nem letezik ami 4 magot is lat? (+HT
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest