- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
katt777 #20317 üzenetére
Jó neked, én semmi különbséget nem látok, aközött van egy kicsi, hogy alap vagy 4GHz, de köztes beállítások között nagyon sovány a difi.
Nem a defragon múlik, hogy mennyire kerreg, gyári beállítás kérdése. Hótmindegy kerregés szempontjából hány %-on töredezett. Aki operált már Feature Tool-lal bebootolva HDD-t, annak ez teljesen egyértelmű. Persze el lehet érni olyan töredezettségi szintet, amitől már lehet észlelhető sebességcsökkenés, ezt nem vitatom, de azért rendesen meg kell küzdeni ma már így, hogy az új winekben már ütemezett feladat a default telepítésben a defragmenter. Szerintem max az lehet gond trehányságból adódóan, hogy nincs 10%-nyi szabad hely. Kazettáról digitalizálni háromszor annyi idő, mint leszedni HD-ban a netről. Ha nem valami ritkasággyűjtő vagy, akkor nagy baromságot csinálsz. Ez a 700MB-os divx szint kb. addig jó, amíg van egy crt TV-d, aztán megveszed a fullHD LCD TV-t élénkíted a képet egy picurkát és a sötét részeken, hátterekben négyzetháburú van, ritka nagy fos egy HD-hoz képest, a fullHD-ról meg a BR-ról meg ne is beszéljünk, mondjuk azokra én is sajnálom a helyet, ez a több mint 20GB egy film nálam se menő, persze ha még mindig kazettázol SCART-on gondolom pont lesajnálod az LCD-TV-t a HDMI-vel együtt. Na várjál csak, előbb-útóbb utoé a zinternet. A "veszteségmentes" kifejezést meg gyorsan felejtsd el, ha mágnesszalagról beszélsz bármilyen formában, oké hogy digitalizálod, de az veszteségmentes sose lesz. Ha nem valami olyan ritka cucc, amit képtelenség megtalálni neten, akkor felejtős, otthon ha megfeszülsz se tudsz olyan minőséget prezentálni, mint egy több millás stúdió, amit arra a célra építettek, hogy régi zenéket digitalizáljon és best of lemezeket gyártson... -
dime27
őstag
válasz
katt777 #20320 üzenetére
Igen bármikor elszállhat de én speciel igy jobban jövök ki anyagilag és még samsung vinyom soha nem szállt el még a régi ides 250es is működik tökéletesen vinyóvírusoktol meg nem fosok mikor a gépem előtt egy linuxos kisgép üzemel amugy az a letöltőgép is egy p2es
No fogyasztás!
-
-
dime27
őstag
válasz
katt777 #20281 üzenetére
Kánikulában általában nem 26 fok van szobában hanem 30-31 fok én néztem erre példát linxelés közben szal megfigyeltem h kb 21 foknál mennyire melegszik ill 25 fok felett és nem 4 fokkal emelkedtek min a maghőmérsékletek hanem sokkal többel szal kánikulában nem az a 4-5 fok adódik hozzá a procchoz nálam 24 fokos szobában volt kb 68-70 fokos Noctua NH-D14-el de nyáron min 30 fok van szobámban szal ziher h min 80 fok lesz még ezzel a batárral is ha linxelni szeretnék majd....Jah tegyük hozzá h a konfig a legjobban szellőző CM-HAF-932ben volt max ventiállással!
-
priti
addikt
válasz
katt777 #20281 üzenetére
Nyilván nem lehet ugyanaz, de számottevő különbséget én nem mértem, nézegettem Everest Ultimate-tel a sebességeket, de nem tapasztaltam számottevő különbséget. Nemtom melyik alkalmazás tudja nélkülözni a HDD-t, de nálam az van, hogy elindítok mondjuk egy tömörítést ahol kijönne, kijöhetne a CPU további tuningja, de ezzel szemben a lemezkezelés sávszélessége lesz a szűk keresztmetszet, be ritkán tömörítek, kicsomagolásnál meg elkezdi csavarni a HDD-t, mint a fagyigép, ahogy elindítom cahh, bedarál és vége van, várhatok rá, tökmindegy hova húzom a CPU-t, lehet hogy csak annyit várok, mintha átmásolnám innen oda a többezer file-t, ezt így nem mértem le, de ígyis-úgyis sokáig tart.
A minap indítottam el egy 4GB-os telepítőt, ami azt csinálja, hogy valami temp-be kicsomagolja magát, ott lesz a háttérben egy 8GB-os telepítési állomány ami áll vagy ezer file-ból, majd az települ fel és törlődik a temp így lesz a végén egy 4GB-os telepítőből egy 12GB-os program a HDD-n aminek a könyvtárában ezrével vannak a file-ok, seek-el a HDD, mint az állat ha csak beolvasom. Na egy ilyenen csücsül vagy fél órát és ha megfeszülsz a BIOS-ban akkor is, mert egyszerűen vége van a HDD-nek minden irányból, egy SSD-vel tuti ég és föld lenne, de szerintem 64GB ma már nem méret, az én szememben komolytalan, 2 TB-on alig férek el, a jót könnyű megszokni, elkezdeném végigmazsolázni találnék vagy 250GB-nyi felesleges szemetet simán a két HDD-n összesen, ez biztos tuti, de a francnak van kedve...annyi a cucc, hogy egy óra mire átnézem egy tcmd-ben, hát csak végigenterezni a könyvtárakat egy örökkévalóság és mind kell, csak ilyenek lennének, hogy benne van csomagolva is meg kicsomagolva is, meg a régi verzió is meg az újabb is meg hasonlók
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #20281 üzenetére
Jó van hát na. Teloról írok, kis mini qwerty billentyűk.
Nem az én procim hőmérsékleteit írtam le, én a kánikulában is passzívan fogom game-ek alatt használni, 4.2GHz-n.
(klíma rulz, 23C-nél nem lesz több remélem) A srác procija melegszik túl a Mugen 2-vel. Egyébként nincs agyonsztárolva a True, csak egyszerűen Henk-nél agyonverte, földbe döngölte a Te általad agyon sztárolt Z600-at. És már a best buy címet is elveszítette, a CoratorDS is rendesen megcsapta.
Sefi84: Nah, ez stabil, ilyen tesztet vártunk eddig is.
GFlops is rendben van, grat hozzá.
Nem tudom mit húztad itt szegény emberek agyát, mikor csak annyit kértek.
De az látszik, hogy a procid az elég melegedős, brutálisak ezek a hőfokok ilyen órajel és fesz mellett. Most vagy tényleg a proci ilyen hűthetetlen, vagy csak rosszul raktad rá a Mugen-t.Én ezt megnézném, mert ez így nem kóser. Hány fok van a szobádban?
AirBooms: Nagyon is beleszól, nekem a 220+BCLK-hoz már 1.28v-t kell adnom az NB-nek. Bloodrage-nél alap dolog, 210-nél 1.2v pl. De semmivel nem melegszik jobban.
-
priti
addikt
válasz
katt777 #20241 üzenetére
Megmondom őszíntén, hogy pontosan nem emlékszem, de szerintem igen. Elég sokat játszottam vele, amikor beállítottam, de azóta nem nyúltam hozzá, vagy alapon megy, vagy BIOS-ban F12 és megy fel 4 GHz-re. Így 1200-on van a RAM és 1,212V-ra droppol a lap olykor és így ketyeg el 4 gigán. Lehet amúgy valami QPI fesszel kiherélt proci, mert nem bontatlan dobozosként vettem, franc tudja ... vagy a lap butúl be attól, hogy nem tri ch kit van benne, coptam én már BIOS verzió miatt ramkezeléssel 775-ön egy párszor, őszíntén szólva annyi minden lehet, meg ilyenkor már, amikor 4GHz-en stabil egy i7 konfig annyira mindegy, hogy most akkor mennyin van a RAM, meg hogy mennyit menne még a prci, hogy beleszarok, ígyis-úgyis VGA limit van az 5770CFX-el játékokban, a többi meg lehet hogy használná úgy amúgy a CPU-t, de SATA2-es HDD-kel van szerelve a vasam, így azokra várok mindig. Nemtom ti hogy vagytok vele, de én nagyon úgy érzem, hogy 32MB cache ide-oda, de a HDD, mint olyan mára már lassúcska. Óriási különbség már az is amikor két HDD van és az egyikről dolgozol a másikra, ezért tartok én is kettőt, nem raid vagy ilyesmi miatt, csak a sebesség ég és föld pl. úgy telepíteni, hogy külön vinyón van az iso file amit telepítesz a másik HDD-re. Az SSD-k meg még kicsik meg drágák, meg ami "olcsóbb" az meg alig gyorsabb, mint egy HDD, így egyenlőre nálam marad a HDD és mint leggyengébb láncszem a vele járó limitek. Ez van.
-
Integra
titán
válasz
katt777 #20008 üzenetére
nyálaztam picit és végülis úgy tűnik, hogy a Corsair lehet befutó a QLV alapján
XMS3 Dominator DDR3-1600 6 GB Kit CL8 (TR3X6G1600C8D)
XMS3 Dominator DDR3-1866 6 GB Kit CL9 (TR3X6G1866C9D) (mondjuk ennél F van a végén mint Fan?) -
Integra
titán
válasz
katt777 #20008 üzenetére
köszi a tippet, ez eszembe se jutott volna..
ezt találtam, itt vannak mhz-re lebontva a támogatott ramok.
ez alapján azt hiszem, hogy az 1600-asból kéne valamelyik, mert ebből van a legtöbb 3x2 gigás kiszerelés, 1800-ban nincsen, 1866-ban van cl9-es, 2000-ben zéró szintén, de azt hiszem ezeknek az árai is már eszementek. -
Henk
veterán
válasz
katt777 #19960 üzenetére
Lassan 1,5 éve ez a vga-m van, nem gyanakszom arra, hogy az csinálná főleg, hogy nálam akkor kezdődött mikor 7-re váltottam. Azóta sem sűrűsödik a probléma előfordulása, az egyetlen fix pont, hogy mindig terheletlenül csinálja. Én már valami energiagazdálkodásra is gondoltam a win-ben mert a leggyakoribb, hogy akkor csinálja mikor egyáltalán nem nyúlok a géphez csak a win fut.
-
AirBooms
addikt
válasz
katt777 #19964 üzenetére
Úgy érzem, megint van egy kis gond az olvasással, illetve a figyelemmel...
Ezek szerint a megoldás - a véleményed szerint - az, ha egyáltalán nem telepítek VGA drivert?Ugyanis, említettem, hogy már a legelső, tehát a VGA-csere előtt is jelentkezett a probléma... (VGA-at azért cseréltem, mert a HD 4890 megdöglött, aztán kölcsönbe kaptam a gariztatási időre egy HD 5770-et, de mivel végül pénzt kaptam vissza később két VGA-t vettem, hogy eldöntsem, nekem melyik lesz a megfelelőbb, ez volt a későbbi 4890, illetve a GTX285). Nekem sokkal inkább gyanús az alaplapi hankártya driver. Még XP alatt is furcsán települt, s ott is csinált a hangkari érdekes dolgokat, aztán éppenhogy összetákoltak valamit Win7-re. Sosem volt százas a hozzá adott kezelőszoftver működése sem, s mint említettem, elég sokszor köthető a hanghoz a fagyás. Nekem az, hogy négy különböző VGA-val is ugyanúgy fagy időnként a gép, pont azt erősíti, hogy ez a probléma VGA független... Érdekesen más a logikánk...
HSM: "...Én is rühellek windózt telepíteni, de azt is, ha nem müxik rendesen.... Átrakni rakás mindent, beállításokat, mappákat, rendet rakni, helyet csinálni, progikat újratelepíteni, beállítani.... Pontosan tudom, egész napos munka alsóhangon..."
Egész napos munka alsóhangon??? Nálam októberben, amikor végleg bekrepált a majdnem hat év óta használt XP-m durván három hónapba telt, amíg mindent sikerült úgy újratelepíteni a W7-en, mint ahogy az XP-n használtam!!! A Flight Simulator partícióm 400 GB-s, s ebből 300 GB használt, s vagy 1500 apró kis programból áll az egész programcsoport, s ezek bármelyike nélkül működésképtelen az egész. S nem csak az a lényeg, hogy fent legyen mindegyik, de az sem mindegy, hogy milyen sorrendben telepítem őket, s időnként kis fájlokat kell törölni, átrendezgetni, hogy egyik másik programot kompatipuilássá tegyek egy másikkal. El tudod képzelni, mit jelent nálam egy újratelepítés???
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #19960 üzenetére
Hát az meg mi a búbánattól lehet, hogy hidegen nem indul nem 1600-on?
Ha azt írod 1600 felett, akkor érteném, de 1600 alatt? Nem lehet, hogy ott más baja lesz? (Uncore, vagy valami más gebasz) Ha csak BCLK-t csökkentessz, akkor is csinálja?
Nálam sem csinál amúgy ilyet a win7, pedig nekem sem frissíti, csak akkor rakok fel, ha valami program nem indul nélküle. Nekem sincs rá szükségem, hogy az addig működő gépem hirtelen széthulljon egy jelentéktelennek/ártalmatlannak tűnő frissítéstől...
Még az SP-t is mindig kétszer meggondolom, XP-ket pl. mai napig SP2-vel használom....
Állítom, gyorsabb és megbízhatóbb így a gép, mint az agyonkókányolt, hetentefrissített masinákon....Na igen, ez így nem valami korrekt a gyártótktól.... Sajnos gyakorlatilag az összes szereplő az extraprofitra hajt, másodlagos szempont, hogy rendben fog-e működni nálad.... És sajnos kiveszik belőle a részüket a memóriagyártók is.... De tényleg szomorú, hogy egy ezzel foglalkozó embereknek is egy rakás plusszidő, míg utána kell nézzen, egyáltalán működni fog-e az adott cucc, és nem a gyártók alapján, hanem a fórumokon... Néha elgondolkozom, adott lap/ram/vga vagy bármi (a felmerülő problémák okán) egyáltalán mérnöki munka eredménye-e, vagy csak valami "engineering tutorial"+"copy-paste".....
#19961) AirBooms: VGA-cserék (főleg ati-->nv) után volt win reinstall? Mert nem ártana... Nekem a GTX260 nem is működött rendesen Ati karik után....
-
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #19925 üzenetére
Ha most kéne ramot venni, akkor is ezt az OCZ Platinumot venném, ha egy árban lenne a többivel, esetleg 1600@CL6 Mushkin Redline-t... Nekem az előbbi nagyon bevált, utóbbiról pedig nagyon jókat hallottam ismerősöktől.
A gari meg azért van, hogyha az ember véletlen hibásat kap, kap jót helyette, pláne 3 napon belül szó nélküli csere van itthon...
1750@CL8: [link]
OCZ support levele: [link]
1600@CL7 teszt, 3800Mhz CPU-val: [link]Amúgy melyik pöcc-röff beállításra gondolsz, ami nálad nem ment?
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #19861 üzenetére
Utólag könnyen okos az ember... Ha hónapokig csak Cl5-ös volt 1066-as 2GB-os Kingmaxból (honlapon is), akkor benned egyáltalán felmerült volna, hogy hirtelen feltűnik egy CL6-os variáns?
Hát, bennem nem....
Mind1, jó áron volt, majdnem új árán is ment el.... Amúgy nem is változik olyan gyakran a gépem... Januárban volt lapcsere, áprilisban 4890-->5850 csere, most egy darabig megint nyugi lesz, az 100%....Esetleg még szóbajöhet egy 32nm-es Xeon upgrade a nagyon távoli (1év nagyjából) jövőben, ha lessz jó áron.....
-
LackoMester
addikt
válasz
katt777 #19856 üzenetére
Köszi az ötletet
, meglesem, h. is műküdik EPU-val. Bár tök elégedett vagyok a VTurbo-val is.
Nálam is a Corsair memók váltak be.
Igen, anno nekem is volt szívás az MSI P4N SLI-s deszkával, melegedett, fagyogatott, ette a memókat, tuning is elég keserves volt vele, amint lehetett tovább passzoltam. -
HSM
félisten
válasz
katt777 #19856 üzenetére
Má +int qrva okos vagy....
Most jól megmondtad, hogy milyen ramom van.... Vagyis milyenem nincs... Pedig még az adatlapomon is ottvan, OCZ PLATINUM 1600@CL7...
Azzal meg kitörölhetem a hátsómat, hogy 500X elmondtátok, mikor az sikeresen az első szériából vettem, ráadásul nagykerből, "Kingmax DDR2 1066Mhz 2GB" név alatt, a biztonság kedvéért utána is néztem a Kingmax honlapján vásárlás előtt 1 max 2 héttel, és akkor még csak CL5-ös modul volt fenn ilyen paraméterekkel, nyilvánvalónak tűnt, hogy akkor csak ilyet tudok kapni. Hát nem benyaltam a Cl6-ost? De reklamálni sem tudtam, mert én ugye 1066-os Kingmaxot vettem, ami stimmelt is....Bezzeg, mikor utána felnéztem a honlapra, már ott figyelt a CL6-os verzió is....
-
pincehely
addikt
válasz
katt777 #19822 üzenetére
Persze, igazad van.
De ha az ember már kicsit megismer egy rendszert/alaplapot, akkor ismeri nagyjávól a vdrop mértékét.
Persze valószínüleg csak szoftveresen jöhetünk rá erre az adatra.
De a Turbo V-vel volt tapasztalatom, és mutatott nekem össze-vissza mindenféle lehetetlen értékeket is. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #19758 üzenetére
Jaja ezért írtam 24/7-re a 80 fok még elmegy. Valahol 100-103-105 fok környékén kapcsol le (szoftveres mérés miatt nem tudok pontos adattal szolgálni), meglassulási küszöb meg előtte van pár fokkal. De ezt a csökkenő Gflops értékből úgyis lehet látni.
Jah, ha most vennék ramot maradnék a Corsair-nél de 1600 helyett 1866-ot vennék. Nem a gyorsaság miatt vagy is de... úgy jobban kijönne a ram sebesség a 170 környéki biciklimhez.
-
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
válasz
katt777 #19711 üzenetére
Na, így már világos.
(Nem értettem, mert nekem még nem volt ilyenem, de jó tudni.)
Ha ez a helyzet, akkor a post code-t bambulni tök felesleges...
cl7, vagy cl8-ban vannak a memóriák? Esetleg egy tRFC növelést nézhetnél. Elméletben, nem befolyásolja jelentős mértékben a memória műveleteket. Az OCZ fórum szerint 88 lenne az igazi a tRFC-nek.
Bocs a többi ötletem később - helyzet van...
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #19686 üzenetére
Na, elnéztem a tesztet, találtam "jót". Sajna ezek mind csak default beállításokkal futottak, nem max. minőséggel, így könnyen lehet CPU-limit is. Amúgy tényleg 5770-szint. Ergo ha ilyen notit vennék, megmaradna a mostani asztali gépem játék-teljesítménye (HD4870) DX11-gyel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #19606 üzenetére
Jaj, én ki is kapcsoltam már.
mpierre: Ínnye, ez durva!
pincehely: Olyan ez mintha nőhöz mennél: Szívjon.
De van ettől tudományosabb válaszom is azért...
A procihűtő venti úgy is lefújja a bordáról a meleg levegőt, annak csak rontaná a hatásfokát ha másik irányból ráfújatnál. Frankó kis turbulencia lenne és vmilyen szinten 100% hogy egymás ellen dolgozna a két venti.
Kifelé tolasd vele a luftot, az a jó ilyenkor ha minél előbb házon kívülre jut a meleg levegő. Nálam is az összes venti kifelé dolgozik (kivétel az orrában a winyót hűtő 12-est). -
gV
őstag
válasz
katt777 #19561 üzenetére
cnq... azon mindig nevetek ha szóbakerül, mert v azt kérdezik az amd-sek h bevolt-e kapcsolva, mert ha nem akkor azért volt magas fogyi, de ha igen akkor tesztek alatt meg ugye kivolt kapcsolva, mert ha nem akkor azért volt lassabb
azért markok meg everest talán még nem olyan nagy baj hacsak ott jelenkezik, viszont a c6 bizonyitottan lassítja az ssd olvasási sebességét, az már nagyobb baj, mert az mindig jelentkezik, de mikor használom a gépet mégsem tűnik fel h ez így lenne progrmainditáskor v alt-tab-nál, fájlokat meg nem másolgatok ide-oda, szal c6 marad on
Qru: sztem elszámoltad
1.6-0.5=1.1
-
gV
őstag
válasz
katt777 #19559 üzenetére
Cx-el visszaesik a 3d teljesítmény?! ezt kiprobálom
amit én mostanában vettem észre h ha c6 bevan kapcsolva akkor htt on és off között csak akkor van különbség fogyiban ha valami 100%-on 8 szálat használ, szal tényleg k jól lekapcsolja a nem használt részeket, pedig néztem idle, terhelve 1 szálon cb11.5-től kezdve gta4-ig mndent -
HSM
félisten
válasz
katt777 #18933 üzenetére
Ha már itt tartunk, ezért igencsak jó az E758-am slotkiosztása.... Vígan belefér 2db 16X-es duplaslotos VGA, a maradék 16-os slotba mehet tuner, vagy Physx kari vagy akármi, és még egy PCI slotom is marad. [link] A legszebb az egészben, hogyha a 3. PCI-e slotba csak 1X-es eszközt rakok, akkor a 16-16-1-es konfig is megmarad, nem degradálódik 16-8-8-ra. Az USB meg a SATA 3-as verziója meg tökéletesen hidegen hagy....
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #18945 üzenetére
A Bloodrage -en is csak 3db ramfoglalat van, aminek köszönhetően gyorsabb a memkezelése. Kérdem én, miért kell 6x2Gb ram, miért nem elég 3x2Gb??? Ha Te 100% -ban kihasználod a 6Gb -t, akkor fejet hajtok. Mert én a 3Gb -t alig tudom...
3 fan vezérlő miért nem elég?
A lap hűtése elég erős, nem melegszik, én vagyok az egyik tanúja. A Bloodrage is ugyan ilyen hűtéssel van megáldva, csak ott 2db pipe megy, mert a procinak több fázis jut, és a felső borda is benne van a rendszerben. És nekem a Bloodrage nem melegszik, akkor valszeg a Flaming Blade se fog. Nem minden a méret, számít a minőség és a kialakítás is. Lásd Z600 vs. True. Hiába sokkal nagyobb a Z600, a True a földbe döngöli.(még jó, hogy készült teszt, mert most ezt is megcáfolnád...
)
-
MPowerPH
félisten
-
c1p0
csendes tag
válasz
katt777 #18924 üzenetére
Utánanéztem, de még nem állítottam be a dolgokat, ráadásul ez az alaphűtő nem is nagyon bírja a strapát (az E6400nál simán ment +50% a sima hűtővel).
Itt van néhány adat, ha van egy kis időd bogarássz rá, aztán tanácsolj nekem pár dolgot, hoyg képben legyek
Rendeltem egy hűtőt, Noctua nh d14 a becsületes neve, remélem ezzel stabilan hozza majd a 4 Ghzt valami elfogadható hőfokon.. Apropó, ezeknél az új prociknál mennyi a maximum hőfok, ameddig el lehet menni? Kicsit csodálkoztam mikor 78 fok környékén besírt a pc probe
Még egy kérdés, 2 640 GB vinyót tettem be RAIDbe, hogy a vágásoknál / effektezésnél gyors merevlemez cache legyen, ha szükség van rá. felesleges és inkább mirrorozzak?
-
LackoMester
addikt
válasz
katt777 #18853 üzenetére
A QVL lista, hát igen, ha biztosra akarsz menni, célszerű megnézni, és azszerint memót válsztani, de vannak itt is melléfogások, anno szívtam a Giga X48TDQ6 deszka + OCZ (mind a 2 szett qvl-es volt) memók, sorban füstöltek el.A 2 szett után Corsair-ra váltottam, ami nemvolt a listán, és ez vált be./OFF]
A most rendelt lapomnál is a QVL lista alpján rendeltem memókat, persze maradtam a Corsair-nál. (P6X58D Premium + Corsair Dominator 1600 CL8). -
troly
tag
válasz
katt777 #18853 üzenetére
Szia!
Samsung, Kingston,CSX, és most a corsair ami nem megy benne normálisan.
Menni megy a gép, de ha terhelés éri kék halál.Már a procira is gyanakszom.
Pl egy konvertálás vagy akármi.Üresjáratban megy gond nélkül de amint valamit elinditok meghal.Mondjuk filmet tudok nézné.
De multkor HD videót néztem a neten és kék halál volt.
Már nem tudom milyen memóriát nézzek.
Érdekes mert a jelenlegi modulokból két darabot beraktam egy P55 UD3R-be és gond nélkül mennek. -
HSM
félisten
válasz
katt777 #18840 üzenetére
Ezt a marketing-szemetet... Az eszem megáll... P55-nél még jogos a dolog, ott csak a VGA sebességéből tudnál lecsípni, vagy lassú buszra kötni, ott jön jól a PLX-bridge, ami a P55 4 PCI-e 1.0-s sávját összeköti, és így egy nagyobb sáv osztódik el az USB és a SATA3 között. De X58-nál sok értelme nincs...
(36 2.0-s sávja van a csipnek, 16-16 leosztás mellett is jut 4 ezeknek, ráadásul 2.0-s... Ja, és 1.0-s még mindig van 4db az ICH10-ben a többi kütyünek.) A giga P55-s megoldása egyértelműen nem nyerő, Asus P55-ön meg ott figyel a PLX híd.... Arról nem is beszélve, hogy amit demóztak 300MB/sec, az elég csirke... Az SATA2-n is vígan átmegy. Én nem erőltetném ennyire ezeket az elsőgenerációs gagyi SATA3 vezérlőket egy ICH10R-el szemben...
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #18818 üzenetére
Áh, dehogynem jó. Életem eddig legjobb alaplapja, pedig volt már nálam anno DFi Venus is.
Csak sajnos vannak rajta ilyen furcsa dolgok.
Keldor papa: i7 -re soha másik lap.
ADAM1337: Én az LLC -t soha nem kapcsolom be. Ha kikapcsolom a PPM -et, akkor lejjebb megy a fesz, de az meg nem 24/7 -es mod... Ezzel csak az a gond, hogy 21 -es szorzon a 3.8Ghz már csak default feszen megy, az a nagyobb baj.
Ez a mostani 930 egyébként 1,248v -n LinX stabil. De most rászoktam a 4,2Ghz@1,312v -re, így megvan a 21 -es szorzo is, és jól mennek a memok is+uncore is elég magas. És még game -ekre és kisebb konvertálásokra tömörítésekre be se kell kapcsolnom a True -n a ventit, mert passzívan elviszi. -
fsb1000
nagyúr
válasz
katt777 #18764 üzenetére
Gondolom az alsógatyóid elvágólag vannak behajtogatva színek szerint a polcokra, és ha egy porszem száll a monitorodra, akkor azt személyes támadásnak véled vagy valaki hanyag mulasztásának.
Én örülök, hogy vannak ilyen emberek, mert összeségében jobbá teszik a világunkat.
Csak ne kelljen velük túl sűrűn találkozni..... kellemetlen a saját tökéletlenségünkkel szembesülni, főleg ha azt éreztetik is. -
fsb1000
nagyúr
válasz
katt777 #18757 üzenetére
Ja... te egy ilyen megmondós vagy... a banki ügyintézőnek is.
Jó célpont. Gratulálok!Ne vegyél szoftvert, oszt jónapot!
Te értesz hozzá... igy magadban. Ismered a státuszokat is, meg a miértéket is, meghogy mitől lesz bugos, fene a sok trehány emberbe.....
Én semmiről sem akarlak meggyőzni, csak hozzád képest nagyon-nagyon tájékozatlannak érzem magam a témában.A jövőben egész másként fogom olvasni a hsz-eid, mostmár a helyükön kezelve azokat.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #18757 üzenetére
Nekem jó volt az a bugos vacak is, így is az egyik legélvezetesebb játék volt, amit az elmúlt néhány évben végigjátszhattam. Akinek nem elfogadható, hogy van benne néhány bug, ne vegye meg, várja csak nyugodtan a hibátlan csodaprogramokat....
És mint írtam, a funkcionalitást nem befolyásoló buggal (grafikai, fizikai) találkoztam kizárólag, simán végig tudtam játszani, a legkisebb bosszankodás, fennakadás nélkül... -
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #18753 üzenetére
Mert tényleg nem lehet teljesen bugmentes software -t kiadni. Gondolj bele, GTAIV -be, mekkora is valójában. Nem is egy ember csinálja, és minél többen dolgoznak rajta annál nagyobb a hibalehetőség. Ha gépek lennénk, akkor persze ez nem létezne, mi nem tudunk közös qpi buszon működni.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #18753 üzenetére
Na, megnézem én azt, mikor fogsz Te egy akkora programot megírni, mint a GTA4, pláne bugmentesen....
Ha viszont már nem egy ember írja, hanem sok, és nem egy viszonylag kisebb projektről van szó, hanem egy bazinagyról, akkor ott bizony könnyen lehet bug, nem igénytelenségből, hanem mert emberek vagyunk, nem gépek. És a programozó is csak ember. Nekem egy program ha funkcionálisan használható, és nincsenek benne a funkcionalitást, használhatóságot hátrányosan befolyásoló bugok, akkor az nekem már elfogadható. Márpedig a GTA4 ilyen.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #18725 üzenetére
Ha neked semmiféle bug nem elfogadható, akkor inkább add is el a gépedet.... Ez nem egy olyan terület, ahol nincs bug. Ahol szoftver van, ott bug is, ebbe bele kell törődni. Sorba azért nem tudod kötni a 2 USB-t, mert hogy kötöd az egyik negatívját a másik pozitívjához? Ez kicsit alaplap-leégetős dolognak hangzik.... Ja, és a belső nézet nekem egyáltalán nem hiányzott... Ez nem autószimulátor....
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #18725 üzenetére
Ráengedtem, és nem fagyott, nem dobott ki.
Igazából már nem tudok mit kitalálni, de csak 20 -as szorzonál van ez, 21 -essel ugyan ilyen feszen szépen szalad vele a LinX is. Szal nem foglalkozok vele, így marad.
dime27: Ha tudnád hogy a mostani 930 -as procim előtt hány 920 -ast kiteszteltem... Igazából itt nincs semmilyen ördöngősség, nem sok variáció van. Nem kell ehhez nagy tudomány, ez nem P45 meg X48. Nah, ott kellett ügyeskedni minden szarral, azt még lehetett élvezni, főleg quad esetében.
És alap VTT feszen nem bírja a 3400 -as uncore -t. -
dime27
őstag
válasz
katt777 #18725 üzenetére
Olyan érdekeseket írnak itt egyesek már nem azért de 100mhzenként ki van tesztelve már az i7esem az Asrock lapban és eddig sehol nem tapasztaltam azt h ami Linx stabil az később dobott volna hétköznapi felhasználásban,pedig Blue Rayt kodolok meg dvd9eket agyba főbe meg még ettől durvábbak is mennek videovágás stb..ami nekem linx stabil volt az ezeknél a progiknál sem fagyott meg szal amelyik proci nem linx stabil az nagy valószínűséggel semmilyen értelemben se stabil ki kell tesztelni ehhez sok-sok idő kell álltalában nálam volt olyan h csak biosban egy egységgel kellett cpu-feszt emelni és máris nem dobott a linx és a hétköznapi dolgok se fagytak persze fontos még a vtt és uncore is egy 3300-3400as uncore pl bőven elég felette nem vettem észre jelentős rendszergyorsulást ezeket meg simán birja alapvtt feszen is a cucc!
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #18710 üzenetére
Najó, de egy winyó nem elemes cucc... Az elemes cuccokat eleve így tervezték, hogy menjenek 1,2V-os akksikkal is. Jól néznél ki, ha 1,4V-nál már OFF-olna, nem bírná sokáig...
Egy ATX táp már kuka, ha nem ad 11,5V-ot legalább.... Én rá nem kötném arra a 10V-ra a winyóm... Pláne, hogy az max USB 1A portonként... Kettőt sorbakötve is 1A, csak 10V-on, és a winyónak több kellene... Arról nem is beszélve, ha ez az átalakító csinál is neked 10V-ot, az asztali winyónak 5V-is kell.... Szerintem egy nagy kamu volt amit láttál, ilyen nincs....
Szerk.: Reggel van... Most esik le, sorba se tudod kötni a 2 USB-t....
Így már aztán tényleg nincs miről beszélni.
A GTA4-el nincs semmi baj. Csak az is megelőzi a korát. Arra kell figyelni, hogy beférj a videómemóriába. Nálam Medium textúrákkal, 80-as detail distance-el és 80-as draw distance-el minden mást maxra húzva a szomszéd szigeten láttam az autóforgalmat (azért ez elég brutál), nem volt utólagos rajzolás és 30FPS+ folyamatosan, átlag 40-el.... Semmi gondom nem volt vele. (ja, a procit kellettehhez 3,2Ghz fölé húzni, 2,6ghz kevés volt neki...)
Az egyetlen felróható hibája, hogy kicsit bugos. Bár szerintem vállalható mértékben, nekem ezzel sem volt gondom.(#18711) Lacc88: Jó, hát ha agyatlan módon húzod rá az élsimítást...
Én élsimítás nélkül játszottam, úgyis sokhelyen szarabb a kép élsimítással.... Alapból szvsz közel semmi diffi nincs 4X-es fölött... De nekem már a 2X-es és 4X-es között is nagyítóval kell keresni a különbséget....
(#18721) JanR: Nem írod, milyen winyód van, de én mikor a kb. 2 éves 250gb-s seagate winyóm lecseréltem 2db 500GB WD BLACK RAID0 kombóra, hát brutális különbséget lehetett tapasztalni...
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #18703 üzenetére
Kac, kac... Magyarázd már el kérlek, hogyan lesz egy kábel egyik végén, amin 5V van (USB), a másikon 12V? Nagyon nem.
Más téma az olyan notiwinyós külső winyó, amit gyárilag 5V-ra terveztek....
(#18707) Lacc88: Egyik játéknál sincs gond az optimalizáltsággal... Azért, mert Te úgy gondolod, hogy nincs, és nem látsz mögé, mihez kell az erőforrás, attól még nem a játék fosh...
A Crysis-t 3,2Ghz-es Core2 Duo-n játszottam, 2GB rammal és 3870-el, a GTA4-et pedig Q6600-al (3,2Ghz) és 4850-es radeonon. Köszönöm szépen, nem csúcsvasak, és fullosan ment mindkét játék 1680*1050-en, közel max grafon.... -
HSM
félisten
válasz
katt777 #18694 üzenetére
"Ill. ha valaki tud olyan kábelt, amely 2 USB-ből csinál SATA tápcsatlakozót, az szóljon, mert az egész qrwa országban nem találok, csak a neten villog külső SATA-kon."
Nem csoda, hogy nem találsz sehol.... Hogy akarsz egy sima átkötőkábelből 12V-ot csinálni az USB 5V-jából? Amire te gondolsz, az külső tápos USB-SATA adapterek, annak van külön tápja, amiről meg tudod hajtani a winyót. A géped elején meg azért van, mert ha van asztali winyód, aminek van e-sata interfésze, csak rádugod, és az megy a saját tápjáról és 2,5X olyan gyors lesz.... Amúgy nem drága móka, egy ilyen USB adaptert tápostul megkapsz 3-4K-ért, és ha jót veszel viszi a SATA-t, PATA-t és a mobil PATA-t is....
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #18694 üzenetére
Nem a FT árfolyama miatt lesz olcsó az USB3 vezérlő, hanem mert addigra tele lesz a piac USB3 cuccokkal, vezérlőkkel, ami lenyomja az árakat. Mindig így volt.... A tömbözést is lehet okosan amúgy, de ha már kockázatnál tartunk, semmi sem biztonságos, ennyi. USB3-ra latency miatt váltani? Ne idegelj má'... 1ms latencyje van az USB2-nek ha rendesen beállítod, nem hiszem, hogy a kormányod/joystickod annyival nagyobb adatforgalmat igényelne, mint a G9-es egerem...
De ha csak 500Hz-re felhúzom (2ms) az is már észrevehetetlen, de még a alap125hz/8ms is csak a pontosságból érződik. Ha a joyodnak latency-je van, akkor vacak. De mondok én neked cifrát, néhány LCD-nek is komoly latency-je van, szval kétlem, hogy az USB2 ott nálad a szűk keresztmetszet....
-
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #18679 üzenetére
Hát szerintem se cserélj
SATA3-nak még nem sok értelme van a mai HDD-k még a 2-öt sem használják ki sőt mondjuk inkább úgy hogy a SATA1.0-is bőven elég lenne. Csak hát olyat már nem nagyon kapni
SSD-nél lenne értelme ott már a leggyorsabb daraboknak kezd szűk keresztmetszet lenni a SATA2.
USB3-nak sincs sok értelme jelenleg esetleg külső merevlemezekhez jöhet, jól de arra meg ott van az eSATA -
HSM
félisten
válasz
katt777 #18685 üzenetére
Minek 2? A SATA3-nak aztán végképp semmi értelme nem lesz még jó 1-3 évig, az 100%, pláne 1X-es slotban ilyen fos vezérlővel.... Az Intel sata2-es vezérlővel és brutál winyókal megfelelően RAID-ezve így is brutális sebességet lehet elérni. SATA2 in action: [link] Ennyit erről. Az USB3-nak meg elég 1 slot.... De szvsz anélkül is lesz élet még pár évig... Örülnék, ha az USB kütyüjeim csak fele ki tudná használni az USB2 25-30MB/sec sebességét. Ha meg a kütyük többsége nem tudja a 2-t se kihajtani, akkor hova izguljak a 3-as vezérlőre?
Figyelj, ha szeretnél kiadni 28K-t marketing sz*rságokra/ígéretekre, hát hajrá.
Ha viszont egy jobb lapra fáj a fogad, akkor egy próbát megérhet.
-
Lacc88
senior tag
válasz
katt777 #18690 üzenetére
Nem tudom , lehet hogy én vagyok a hülye... vagy nem gondolkodom jól , de én nem adnék 1 alaplapért ennyit ... elég volt a procit megvenni ... ezért is vettem előszőr ASRock lapot , aztán most meg van a Foxconn ... és ez is marad 1 JÓ darabig !
HSM : Szerintem mindkettő benne van ...
Ugye katt777 ?
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #18679 üzenetére
"Mi a véleményetek az ASUS P6X58D Premium-ról? ... Bestbuy?"
Ha a SATA3/USB3 hasznosságát és szükségességét veszem alapul, akkor nagyon nem. Amúgy jó kis lap, és nem vészes az ára.
Arról nem is beszélve, milyen áron fognak menni a sata3/usb3 vezérlők majd egy fél év múlva, mikor már tényleg szükség lehet rájuk....
-
-
jones965
Modder
válasz
katt777 #18638 üzenetére
Nem kötekedésként írom ezeket, de mintha ellentmondásba kerültél volna önmagaddal.
Csak téged idézlek:(#18638) katt777-Lauda: Azért szabadkoztam, mert pár embernek anno piszkosul nem tetszett, amikor jókat írtam az ASRock-ról. Persze főleg olyanoknak, akik jóval drágább lappal nem tudták ugyanazt a tuningot elérni
(#18630) katt777 -Végül is, lássuk be, a 133MHz-nél NEM KELL többet tudnia egyetlen i7-nek sem BCLK-t illetően, ergo nem igazán nevezhető bugnak, ha némelyik kevéssé tuningolható. Sajna még ASRock lapban is előfordult, hogy némelyik 920 nem megy sokkal 200 fölé, szóval tényleg erősen CPU-függő a dolog.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #18630 üzenetére
Oké, értem, ha nálad a programjaiddal nem nyúlt ki, az nyilván releváns általános eredmény és mindent megmagyaráz.... Írtam, biztos én voltam a hülye....
És olvasd már el rendesen, amit írtam, mielőtt válaszolsz.... Azt írtam, hogy tapasztaltam olyat, hogy a Linx kitesztelt HT ON fesz nem volt elég hosszútávú használatra HT OFF se... Itt hol írtam, hogy a Linx kiteszteltre hogy stabil? Linx stabil volt, semmi több.
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #18610 üzenetére
Igen, Neked megvolt. Csak Te ha elkezded emelni a pci-e -t, az Nálad semmit sem változtat.
Itt tényleg sokat számít. És ahogy kiderült, UD5 -nél se számít, lehet nem is használna. Ez egy Bloodrage -es vonás. Majdnem biztos, hogy ott is a proci csinálja a zűrt. Mint kiderült, több múlik azon, mint magán az alaplapon, nem úgy mint a P45 -nél. És bizony sokkal több a BCLK bugos proci. Én egymás után 3 -at is kifogtam.
Az i7 HT nélkül is brutális. Azonos órajelen erősebb mint egy Wolf, szóval aki a nyers erőre megy, annak is megéri.
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #18532 üzenetére
Jóvan, de legalább megértetted mit akartam. Nem kötekedésnek szántam.
Amúhy a PLL -nek 1.89 -et ír elő az Intel. QPi/VTT -ra láttam már olyat, hogy 1.45v, és itt a fórumon.Én az életben nem mernék neki annyit adni, az fix. De szerintem 1.37v -től pl. még semmi baja nem lesz, egy két alkalmi használat során. Más a helyzet 24/7 -re...ott én maximum 1.3v -t adnék neki, többet biztos nem. Nekem a 3200 -as uncore -hoz elég volt 1.27v is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Óra topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Pajac: tpm.msc
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest