- Fekete tokozást kapott az Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Pedig de!
Viszont néztem egy érdekeset. 3.8GHz-en tesztelgettem, mert az még relatíve alacsony fesszel megy, viszont, mint anno írtam, a sziklaszilárd beállításokkal nem indul hidegen:
3.8GHz@1.216V uncore: 3628MHz QPI: 7966GTMa rájöttem, hogy QPI-t és uncore-t lejjebb véve rendesen indul, és teljesítménye sem szignifikánsan kisebb:
3.8GHz@1.216V uncore: 3260MHz, QPI:6520GTAmi viszont semmiképp nem fér abba a tök fejembe, hogy ha beállítom az első beállítást, és leveszem a BCLK-t mondjuk 161MHz-re, majd winben semmi mást nem állítok, csak az órajelet vissza 181-re (így indulna a gép hidegen, de megmaradna a magasabb uncore és QPI), akkor a sebesség 49GFlops-ról leesik 44GFlops-ra!
Mi a túrót javítgat ez a teljesen stabil beállításokon? (Egyébként így is stabil, csak ugye bő 10%-kal lassabb.
)
Amúgy berágtam az ASRockra egy kicsit. Ma pont nézegettem a negatív tuningokat, erre látom a biosban, hogy eltűnt a magok kikapcsolásának lehetősége. Most keresgélhetem, melyik régebbi bios-ban volt még benne. Hogy mi a f.szért vették ki...
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Motoros topic
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Gaming notebook topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mikrotik routerek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Politika
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest