Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem vagyok hülye megvannak azok is még el nem adnám semmi pénzért őket márcsak azért sem mert ugysem adnának értük semmit se szal csak buknék rajta hatalmasat meghát lassan összeál a 2ik i7es config is
Kistesó érkezik melléjük
:ezeken elméletileg ugyanaz a chip van mint a Tridentjeimen csak kisebb a ramborda rajtuk igy elfér majd felettük a Noctua NH-D14em, kapok hozzá a képen is látható active ramhűtőt is amiről azt olvastam h elég halk maximumon is mivel elég nagy ventik vannak rajta!Asszem még jó időben vettem meg őket mert tegnaptól ahogy látom elkezdett zuhanni a forintunk is elég rendesen persze-persze mikor máskor mint Karácsony előtt!!!

-
Jó reggelt, bejelentkeznék a társaságba egy 950-essel.
Neki is állok gyorsan átfutni párszázpárezer oldal hozzászólást.
-
MPowerPH
félisten
válasz
eladohardver
üzenetére
Nincs ilyen bolt...
Nálam haveri alapon volt 3db 930-as, amiből ez ment a legjobban, így ezt vettem. A többi órajelben se volt valami meggyőző. -
MPowerPH
félisten
válasz
eladohardver
üzenetére
Igen, megeshet, hogy nem bírja az Uncore emberi feszen. Ez is olyan lutri, mint az órajel/core fesz kérdés. Processzora válogatja. Én előtte teszteltem, azért döntöttem ezen kit mellett. Egyébként a Mushkin 1600 CL6-os kittjét vásároltam volna.
dime27: Ahogy mondod, még az összkép is nagyon rendben lesz.

-
subaruwrc
félisten
válasz
eladohardver
üzenetére
nemtudom az miben mérhető, de a 2000mhz nálam x48 ba nem volt stabil.
mondjuk az a lapon múlott, mert a rampagem nem szerette az 1:2-t.. -
subaruwrc
félisten
válasz
eladohardver
üzenetére
lehet hogy feleslegesen választottam 2000mhz es OCZ-blade memóriát,
nem csak lehet, de biztos
mivel az intel által ajánlott max vtt feszen nem valószínű hogy stabil lesz a 4000mhz uncore -
-
eladohardver
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lajosx
üzenetére
LLC = Loadline Calibration. Elivleg megszünteti a drop jelenséget, de legalábbis csökkenti. Magas feszen nem ajánlott bekapcsolni, mert kis feszkilengések lehetnek terhelés váltáskor (ami érint az a load-ból idle-be való váltás), amik alacsony feszen nem okoznak bajt, de magas feszen már igen kemény úm fesztüskét kapnak a procik amik gyorsítják a degradálódásukat (vagyis hamarabb megdöglik). De 1,3V ig nyugodtan be lehet kapcsolni. Hőt nem emeli meg anynira de a drop csökkenés miatt lehet pont elég lesz a stabil 4G-hez. Egy próbát megér!

-
Ha hazamegyek majd megnézem,de egyébként nem tudom mit jelent az llc?
Am már pár napja félbe hagytam a "nagy tuningot" mert az agymra ment
Nem tudom ugy megcsinálni hogy 3 tesztprogram is stabilitást mutasson.
Ha linx,meg prime stabil,(mint ahogy képet is mutattam),akkor IBT jelez hibát ha megcsinálom ugy hogy IBT jó,pl több fesz stb.. akkor meg linx mutatott hibát.
Már a tö..öm tele van vele.) De sajna nincs senki a közelbe aki segiteni tudna,,Na de azért majd megnézem ha hazaérek, ha másnem majd belepisilek és akkor feszelheti magát..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Ezeknél már kicsi a magméret azért csinálják domborúra. Régen (pl 65nm-es Q6600-nál) érdemes volt felpolírozni, mert jobb volt a kontakt a nagy vízszintes felületen. De itt sokkal kisebb a hőátadó felület (mag méret) ezért jó ha kicsit domború a hűtő talpa, jobb a kontakt.
mod:
SzlobiG: Ez már inkább "ritka jó" kategória szvsz.
-
ATtIs_80
tag
Köszönöm a válaszokat!

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nyugi nekem eszembe se jutna ilyesmi. Többek között azért mert pont lesz@rom milyen ic van rajta.
Megy a gyári értékén több nem kell. Na jó kéne...Más az utasításvégrehajtási metódus az AMD-nél, oda nem feltétlen kell akkora cache. 5GHz meglesz, az még Phenom II-vel is megvolt.
Azért a natív 8 mag jobb mint a 4+HT, 980 esetén meg 6+HT... az már jobb lesz sztem is. De majd kiderül. -
Cybertrone
veterán
válasz
eladohardver
üzenetére
A válaszom számodra:
Igen az összes i7 ekkora hőt ad le, és a tuning, meg a csendesség nemigen fér meg egy gépházban... Fasza hogy lefut a prime olyan 5 percig, de a video alatt is 80+ fokokat mér a srác, ami szvsz nagyon de nagyon sok!!!!
Jó hűtő a mugen 2 merthogy látjuk az van neki, nekem is volt csak nekem 4 12-es ventivel, és nem 1300rpm-en pörögtek a 4ghz után nemtudta ez a batár nagy rézdarab sem hűteni!!!!
(Számomra nem, nemszeretem ha 70 fok fölé megy szvsz azért van most rajta víz)
Ugyan ezt a tesztet nyomassa le nyáron a szobában ahol 30 fok van, és meglássuk mit tud az az egy szem 12-es venti! De amugy nemtudjuk sem azt hogy d0vagy c0 van e neki, ez is befolyásolja a melegedést, szerintem az 1.3v-is sok neki 3.8ghz-en, és ráadásul nem is házban van hanem az asztalon ahol esetleg kicsit jobban jár a levegő!

-
eladohardver
őstag
Kérnék szépen véleményt a következő videó-ról.
Ez itt real dolog, netán rosszul rakta fel a hűtőt, vagy csak egy forró fejű cpu-t fogott ki az ürge, vagy az összes i7 ilyen nagy hőt ad le?
Sztem kicsit sok a fesz... igaz még nem volt i7-em, de már várom..

Remélem, én nem ilyen példányt fogok ki.
-
Cybertrone
veterán
A borda levételével vigyázzunk olvastam már olyat hogy a user faszál levette megtudott mindent visszatette, de sajnos a memó megdöglött, mert lelazult egy ic róla amit szabad szemmel nem látni mert ott van de megszakadt valami benne... Inkább az első 2 alternatíva!

Qru:
Az az 5ghz amd-ből kiindulva szerintem elvi lehetetlenség... a másik az hogy 8 mag addig jó de miért csak 8mb l3 chace van benne ahhoz már dukálna 12 minimum..., de nekem se legyen iagazam és a 980-at nyomja csak szépen lefeleé
Mert hogy az nem fogja befogni az biztos

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ATtIs_80
üzenetére
3 mód van rá:
1: talán a gyártó leírja a honlapján (mint ahogy előttem is említették)
2: fórumon utánna nézel (külföld), szedtte-e már szét vki
3: te magad veszed le a bordát a ramról (ez esetben bukod a garit)mod:
Cybertrone: Az akkor egy húzott i7 900-asal lesz pariban kb. SB-k leverik mint a huzat. 4GHz után nem hiszem, hogy sok tuningtartalék maradna ezekbe az Ájemdék-be de majd meglátjuk, ne legyen igazam és vigyék az 5G-t lazán. Akkor aztán jó kis verseny lesz újra.
-
Cybertrone
veterán
válasz
ATtIs_80
üzenetére
Gyártói oldalra fellátogatol, és nagyritkán a típusszám alapján leírjak... De nem esküszöm meg rá, ha nem akkor semmiképp szerintem!

Hmm más!
Néztétek az AMD bulldózert? Még kemény cucc is lehet belőle, 8mag meg ilyen hülyeségek... alapórajel 3.5Ghz+ ehhez 500mhz turbo core
, van egy olyan érzésem hamarosan nem is kell a biosban turkálni 
Mindezek mellet én a mostani rendszeremet nem adnám érte! Lehet hogy erősebb lessz de annyival nemhiszem
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lajosx
üzenetére
Ha eddig nem volt belőve az LLC, azt kapcsold be, hátha úgy... 1,26V-nál még simán rátolhatod.
mod: Ez reggel jutott eszembe, mert pont egy 3-as Bömbi ment előttem és LLC volt a rendszáma. Jáj de koceka vok...

Fr3eWar: Az teljesen jó, csak ne polírozd fel a talpát. Nem véletlenül domború gyárilag...
-
MPowerPH
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
Nekem a 4GHz -s Uncore-hoz elég 1.32v. 1.35v -ig nyugodtan elmehetek, így még akár egy kicsit több is kihozható belőlük. Ismerősöm amióta megvan az i7-ese(5 hónap), 1.4v -n tolja a QPI/VTT -t, mert csak úgy tudja 4GHz-n stabilizálni az Uncore-t. Ő is megvette a faja OCZ Blade -eket, és szeretné kihajtani, ahogy lehet. Eddig nincs problémája, éjjel-nappal megy a gépe. Fene tudja, azért én nem kockáztatnám meg.
ATtIs_80: Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem a nélkül nem.

-
MPowerPH
félisten
válasz
gombcomp
üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani... Mikor kivonták a forgalomból ezen az Elpida Hyper IC-el felszerelt modulokat, próbálták helyettesíteni más gyártók IC -jével, de sem a Samsung HCF0, sem a Micron D9GTR nem felelt meg a kívánt paramétereknek. Ezért is szünetelt egy darabig ezen termékek forgalmazása. Aztán az Elpida megoldotta ezt a problémát, akkor újra beindult a forgalmazás.
Keldor papa: Ahogy mondod.
Én ezeket több évre vettem, erről már le van a gond. -
Fr3eWar
őstag
Hát nekem hűtő után kell néznem ha szeretném tuningolni a 950-es i7-est. 185x22-vel (4,07ghz) 1,264v-mellet simán felment linx alatt a hms 93fokra... így most maradok alapórajelen, lehet bevizelem az egész cókmókot de az legalább 100papír ahogy nézegettem.
-
Gaben01
őstag
Tehát érdemes lenne visszább venni az Uncore-t?Egyébként 2940-en megy a proci,csak én bekapcsolva hagytam az energiatakarékos fícsöröket (de szép szó
).
Úgy tűnik az XMP kikapcsolásával és a vtt fesz csökkentésével egyelőre megszűnni látszik a probléma (de még nem kiabálom el). -
MPowerPH
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
-
HSM
félisten
válasz
Gaben01
üzenetére
Így van, mivel az én ramom 1600@CL7-es gyárilag, és kicsivel 1500@CL7 felett elkezdte dobálni a modulokat, meg hibázni írtam a supportnak, hogy ez így nem kóser, egy napon belül jöttek a jó beállítások.

Nálam ezt lövi be auto-n a lap a 24/7 beállításomra, ez így teljesen jól működik nálam hónapok óta: [link] Amúgy a VTT 1,25V, ramfesz 1,6V, csak szarul méri.
-
Gaben01
őstag
Mellékidőzítések auto-n vannak,azt még nem babráltam.
QPI=VTT? Az 1,34V,most BMW kolléga tanácsára visszavettem 1,27V-ra (1,34 és 1,27 között nincs más érték).Én egyébként az XMP-re gyanakodok,hogy bekavar,eddig auto-n volt,most átállítottam profile1-re (ez a két választható beállítás van).Meglátom erre mit lép.
Jelenleg ezek a beállítások:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
eladohardver
üzenetére
Ejj, én meg az OCZ Platinummal jártam pont így.
-
gombcomp
senior tag
válasz
eladohardver
üzenetére
Nálam is meghalt egy modul a 3-ból,de a Corsair garban cserélte
Csak a kiszállítást fizettem.
Erre cserélték Simán megy 2000/CL7-ben. Amelyik kit száma így kezdődik CMG6GX3M3A... azzal nem lesz baj!
De azóta is hiánycikk a CL7-es kit. -
-
gombcomp
senior tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Ez egy kivitelezhető,és kemény beállítás lenne:

4256/4032/2016 -
MPowerPH
félisten
válasz
Gaben01
üzenetére
Ahogy Qru is mondja, ez BIOS szintű probléma. Elviekben az sem jó, ha túlfeszeled a VTT-t. 2800-hoz elég neki minimális fesz, mondjuk lődd be 1.28v-ra, annak még 100%-osan elégnek kell lennie. De ezek szerint biztosan nem a memória időzítéssel lesz a probléma, legalábbis ezek alapján. Többi érték auto -n van?
-
Gaben01
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
A ramok gyárilag 1,65V@1600 9-9-9-24, mivel a ramokat még nem teszteltem ki mit bírnak,így 1,65V@1400-on mennek,hogy ne kavarjanak be. Mentek már 8-8-8-20 időzítéssel is,de jelenleg 9-9-9-24-el mennek és így sincs meg mindig a 6GB.Érdekes,hogy hidegindításnál nincs meg a 6GB,de egy restart után előjön.

Tudom,hogy sok neki a vtt,de első körben a procit akartam belőni stabilra.Egy friss win7 megoldhatja a problémámat?Amúgy is érik már egy reinstall. -
Gaben01
őstag
Ha a 3x2GB ramból néha csak 4GB-ot lát a windows,akkor minek adok kevést feszt?A procinak vagy vtt-nek? (ramok 1,65V-ot kapnak, cpu fesz 0,96V@21x140, vtt 1,34V, pll 1,84V).

-
MPowerPH
félisten
válasz
dime27
üzenetére
Köszi.
Ahogy néztem külföldi fórumokon kihozták ezekből a 2000@CL7-et 1.5v -al. Azt írták magasabb fesszel megy CL6 is, majd kíváncsi leszek, így van e, mert ezen fog menni 24/7. De nagyon biztató, amit linkeltél, ezért is magasak az elvárásaim.A True mellett bőven elfér, csak az első memóriát fogja takarni a venti. Anno ezért is döntöttem ez mellett a hűtő mellett. Annyi, hogy kicsit feljebb kell tolnom a lapátost.
Elvileg ennek már nem szabadna elromlania. Anno az Elpida Hyper chippekkel voltak problémák, akkor a Corsair a Dominatorokat kivonta a piacról, majd a Mushkin és az OCZ is leállt ezen chippekkel szerelt modulok forgalmazásával. Azóta elvileg megoldódott ez a kellemetlen hiba, újra forgalomba kerültek. De még a Németeknél is nehéz szerezni. CL7-est meg lehetetlen, egy helyen volt, dupla ennyiért.
Garit ma sikerült elintéztem, kaptam magyar kiskernél is 5 évet, szóval ha gond van, akkor csak be kell vinnem.Én is szemeztem ezzel a típusú Mushkin ram -al, és szintén brutális, ráadásul könnyen beszerezhető, és nem túl drága.

-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Hally
sok sikert a ramhoz tutti h jól fog menni egy kis ízelítő a kistesójától és ez még nem a GT Dominator volt 1600Mhz cl7-es kitt volt:

tutti a Tiéd is szárnyalni fog kivi vagyok h mit megy a Bloodrageben apropó Foxconn megnézted h nem-e fog a ram hűtőbordája beleütközni majd a Truexbe ill a rajta lévő ventibe?Tudom leszerelhető róla a ramhűtőborda de lehet akkor már melegedni fog mondjuk cl7 2000mhzen?!

Én inkább maradok a Gskill-nél már láttam halott Dominatorokat sajna ill Mushkinokat is

Jah Mushkin Redline Frostbyte cl6 1600Mhz Asrockomban gond nélkül vitte 1.62V-al az 1920Mhz 7-7-7-20at 1T vel szal aki ramvásárláson töri a fejét és jó ramot akar venni ill nem akar parázni h beleér-e vajon a ramja a procihűtőjébe az veheti nyugodtan még a Noctua NH-D14es monstrumom se ütközött bele!

-
szijartg
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Azaz stabilan... Nekem az elsődleges szempont ez. Az elmúlt pár napban elég sokat olvastam erről a lapról, mindenki a stabilitást írta, és a tuningot nem.
Szerintem biztos, hogy ezt a Sabertooth lapot fogom választani mivel nálam a tuning csak az utolsó helyen áll... eddig egy gépemet sem húztam. Mindig megpróbáltam megvenni a legstabilabbat, mint a mostanit. De, az idő elmúlik és minden megöregszik
Van amúgy értelme egy 950-es procit húzni? Azaz érezhetően nagy a változás?
Bocs srácok, hogy ilyent kérdezek... de Ti vagytok ebben a tapasztalt öreg rókák! -
Cybertrone
veterán
válasz
lajosx
üzenetére
Az asusnak az a lapja ami neked van nem épp tuningpotenciájáról híres, hanem a megbízhatóságáról! Ki kell próbálni másik lapban, és lehet nagy változás lessz! Az a lap inkább olyan munkaállomásokba való ahol 24/7 mennek a gépek, és fontos hogy megbízhatóan mindíg ugyan olyan hatásfokkal müködjön!
BMW:
Grat a szép cucchoz, reméljük a mielőbbi tesztet használd egézséggel!
-
MPowerPH
félisten
Igen, megeshet, hogy a leggyengébbet veszik alapul. Bár akkor azok a nagyon ritka alacsony VID-es példányok léte megmagyarázhatatlan. Mert akkor azoknál is van alacsonyabb. És alapból kevés ez a típus. Ráadásul ezek is egészen máshogy mennek, nincs két egyforma darab. Mondjuk a 930-asok között már nincs akkora szórás.
Nah jah, Nálad is a 940-essel csak a szorzó lett volna előrelépés. Nálam is kb. annyi, és ezek szerint még lehet rosszabbul is jártam volna.
Ma jött valami finomság, kár hogy még várnom kell vele egy pöppet.
De ennyi pénzt megért, utolsó darab volt. Nem értem, hogy miért van ezekből annyira kevés, és nálunk miért olyan nehéz beszerezni.
Igaz nem CL6, de CL7-ben menni fog remélhetőleg. Csomagolás takar mindent.1,2 -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH
üzenetére
Leginkább hasraütés ahogy nekem tűnik.
Bár nyilván nem, mert steppingen belül is egy-egy eresztés más-más vid-et kap. Gondolom egy napban egy eresztésből megnézik a leggyengébbet és ahhoz igazítják a többinek is a vid-jét. Kb vhogy így lehet. Nem tudom, Intel mérnök még nem voltam. 
Tehted is, mert kb semmi értelme nem lett volna. Mint ahogy én is majdnem beleugrottam egy 940-esbe. De érted az is C0, a nagyobb szorzó meg nem ér annyit mint amibe került volna.
Lehet egy Asrock-ban, vagy vmi über Evga lapban máshogy viselkedne. Direkt nem írtam Gigát, mert a végén kiújul az Asus vs Giga csata.
-
MPowerPH
félisten
Egyébként nem tudom mi alapján lövik be a VID-et. Nálad ez annyiban jó, hogy akár 1.4v fölött is adhatsz neki 24/7, ha a melegedés is konstans követi a megszokottakat.
De ez a 950-es nekem akkor is fura.
Jó lenne megnézni másik lapban.
Uff, most tegyem össze a kezem, hogy nem cseréltem én is a 930-ast?! -
MPowerPH
félisten
válasz
lajosx
üzenetére
Ez érdekes.
Ennyire nem menne a procc... Pedig ez is D0, ugyan az mint a 920 vagy 930. Érthetetlen, mi lehet. Vagy tényleg kifogtál egy melegedős, antituning példányt.A VID-et csak azért kérdeztem, hogy hátha az a baja. Egy pöppet alacsony csak, az én 930-asom ha jól emléxem 1.264v -t kap alapfeszen(mikor beszereltem, akkor néztem meg utoljára
) Ha nagyon alacsony a VID, akkor a proci feszemelés hatására általában jobban fog melegedni, azért kérdeztem. Volt itt a topicban hűthetetlen 920-as. -
-
HSM
félisten
válasz
lajosx
üzenetére
Az 5 fok eltérés teljesen normális.
Nekem 8 fok, és köszöni szépen, jól van a procim, az előző hűtőjével is ez volt a tényállás, és egy újrapasztázás után is. [link]
Amúgy a ramok hogy mennek? Esetleg megpróbáhatod a 21-es szorzót, és magasabb BCLK-t, hátha, az I7-nél eléggé sok múlik az órajelek arányán.
Agyonfeszeléssel ki lehet nyírni a procit, de azért ahhoz nagyon mellé kell nyúlni... 1,5V+ azért nem 1-2 napig.... -
Hát valszeg beigazolodik amit mondtam,meg amit te is írsz.Mert 3.7ghz-en is stabil és csak egyel kellett több fesz neki mint az alap.
A qpi igyis alapon maradt.Lehet tényleg azért szar mert túlfeszeltem?van ilyen?
Most 1.208 terhelve 3.7ghz úgy néz ki stabil.Lehet hagyom itt már ez is bőven elég.Am valszeg újrarakom a ds-t mert 5c eltérés volt a magok között ami azért nem kevés
-
HSM
félisten
válasz
lajosx
üzenetére
Hát pedig előfordul az ilyesmi... Nekem ha nagyon akarom, a 4000 megy picivel 1,2V fölött is, a 4200 hoz pedig már bő 1,32V kell... Minden procinál van egy órajel, ami fölött már csak izomból feszelve hajlandó továbbmenni.... Mondjuk, ennek ellenére, hogy biztosra menjek, 1,2V-on járatom 3675-ön is...

-
Na hagytam futni egy órát a linx-et és minden ok volt.Alapon néztem cpu 1.2v qpi1.2v és 3610mh -en a ramok meg 1600mhz-en.Azért érdekes hogy alapon birja a 3.6ghz-et(legalábbis úgy néz ki) De 3.8ghz hez már 1.262.5kell és még akkor is csak prime,meg ibt volt stabil linx alatt 15percnél hibázott.4ghz meg már 1.35v kellett hogy ne haljon meg prime alatt csak ott meg a fok ment 81c fölé.Nem furcsa ez igy? Megnézem de szerintem még 3.7ghz is menni fog alapon,de 3.8 már lényeges fesz emeléssel,agyamra megy ez a gép

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szacsee
üzenetére
Környéke, azon van a hagsúly. 3,8G az mind a kettőnknek meg van még az olcsósított C0-al is.

Lajos: Vedd le a DS-t és tedd fel újra. Prioritás maradhat normal ha nem megy mellette más (ne menjen), ramból meg all legyen. Úgy ha 20 kör lemegy akkor májer (
) vagy (igaz az sem ad 100% biztonságot, hogy stabil de első körben jó).
Csak a hőfok ne mászkáljon 80 fok fölé. Noha 100 felett kapcsol le csak a proci hővédelme de jobb a békesség meg a hosszú élettartam... Viszont azt is kalkuláld bele, hogy a valós életben ritkán kap akkora terhelést mint egy ilyen mesterséges stress-test alakalmával. Szóval bench 80 fok az még belefér, ha nem seti-zel pl orrba-szájba minden üres erőforrásodon. -
Hát nekem nem megy lazán 4ghz környékén
Majd eladom veszek másikat ami majd megy
.
A q6600 ból se sikerült egy tuning példányt kifogni,meg úgy látszik i7.950böl se egyszer majd elcsipok egyet
Egyébként linx nél mit kell beállitani?priority class normál??meg a memoria all gondolom mást nem kell.Csak mert nem ismerem a programot most használom elöször..Egyébként a ház egy termaltake dh 103 elég nagy, van benne 2db 12cm es venti is,igy max szerintem nem jol raktam fel a coratort,vagy kevés a procinak...Hát nem tudom,azért ha van valakinek ötlete az írhat
Üdv.Lajos. -
Cybertrone
veterán
válasz
lajosx
üzenetére
Sikerült kifognod egy alég antituningpéldányt... ennyi nem kell ezen meglepődni, a tuning nincs biztosítva ha ilyen sok fesz kell neki és léggel nyomatod akkor felejtős, de belépő szintű vízhez sem javaslom, mert felfűti hamar 4ghz alatt probálkozz szvsz emberi fesszel!

-
na kiprobáltam amit mondtál,23x175 uncore 3333mhz qpi 1.34375dram 1.64v cpu1.26250 bootoláskor kékhalál...Szerintem az lessz a baj hogy kevés a procinak a kakó,de fentebb meg ugyenem tom venni mert akkor meg 80c fölé megy.Egyébként olvasgattam külföldi forumokat,és aki i7950el elérte a 4ghz-et mind igyen 1.35.136v adott a procinak
Szóval nem tudom kinlodjak e vele?jo lenne ha lenne itt valaki akinek i7-950en van csak hogy ö milyen beállitásoknál érte el a 4ghz-et... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
lajosx
üzenetére
Ha magas szorzós procira kiadtál egy valag lóvét akkor használd is ki. 23x175 és kész. Uncore se legyen túl magas 3200 körül jó lesz. QPI feszt tedd 1,34V-ra ha stabil majd lejebb veszed. Ram ketyegjen 1600 környékén 1,64V-al de ha csak 1400-et megy az se baj, nem veszed észre játékokban úgy sem.
-
Na leszedtem a linx-et igaz nem nagyon tudom kezelni elinditottam és 12percnél megált hogy hibát talált,azért ez érdekes,mert prime,és IBT alatt is stabil volt.Ugyhogy teljesen tanácstalan vagyok mostmár.
Ha valakinek van elképzelése milyen beállitásokat probáljak akkor azt szivesen venném.A max cpu fesz annyi lehet amit lentebb írtam,mert fölötte már 80c van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Hobby elektronika
- World of Warships
- Futás, futópályák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- PlayStation 5
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Új akku 12 hó jótállás!
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Samsung Galaxy S23 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kistesó érkezik melléjük 
Bár inkább vga-t kéne cserélnem igazából több értelme lenne.

ezéjobb az alacsony idózítés
Uncore -ban erősebb csak az átlagnál.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)