- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
huszar90
aktív tag
Képet nem tudok csatolni mert egy hete rossz a monitorom. De ha elindítottam az everest stabilitás tesztjét akkor egy perc után piros minden 80 egy nehány fok hardwer failure detected és leáll a progi. Meg más teszt progiknál is. 1-2 percet bír max terheléssel. Nem tudom mikor tudok csinálni shotot lehet beízzitom a a régi crt-t. Ha mégis kiderül hogy valamelyik hardver sz@r honnan tudom, hogy mégis melyikkel van a gond?
(a tesóm laposáról írok)
szerk.: ja és hogy win7 rc van gépen az befolyásol vmit?
-
HSM
félisten
A lap azért az árért jó választás volt, de sajnos a kisebb tápkör valszeg kevés a 4Ghz-hez és az alacsonyabb feszhez. A BCLK már összetettebb kérdés... Ami nálad valszeg nagyon hiányzik, az az első befújó, és a felső elszívó venti. Nekem ugyanannyi meleg jön ki általában a felső kifújóból, mint a hátsóból! Szerintem ott a megrekedt meleg levegő lehet a fő gond... Ez a 120-150W hőtermelés, amit az I7-ek produkálnak 3,8-4Ghz körül, az nagyon sok, nem könnyű kivezetni a házból! Az én szellőzésem mellett is sokszor 33-37 fokos a kifújt levegő csak a CPU-t nyúzva, 25 fokos szobában!
Amúgy egy jól szellőztethető Cm ház már kapható 16K körül, lehet meghálálnák az alkatrészeid. -
ndlx
aktív tag
hm. köszi. félek akkor az enyém az egyik legmelegebb darab.
nálam 21 fok körül van a lakásban, de a ház szellőzése hagy némi kívánnivalót maga után, ezért nincs is rajta az oldala.
egy noctua hűtőm (és paszta) van 2 ventivel, az fúj hátrafelé, ahol egy ugyanolyan fordulatú szintén 12-es venti viszi ki a mindent. felül vagy elől nincs venti. sajnos a házam régi darab.
az enyém is D0-as proci, viszont valszeg az alaplapom nem volt jó választás, 200 busz fölött meg sem mukkan a cucc, és a proci sem nagyon megy 3800 fölött emberi feszültségen.
sajnos már a 200x19hez is 1.248 fesz kell. az pedig 84-85 fokig megy terhelésben a már leírt körülmények között.ellenben a ram 1.56 feszen stabil, a QPI pedig 1.25-ön. legalább azok...
-
Sárpac
nagyúr
Freki uncore és a ram együttesen illetve a stabilitás.
Én akkor szoktam 100%-os tuningot mondani, ha a linx GFlops értékei sorra tizedre ugyanazt hozzák,de ha nagyobb több tizedes egészes eltérések vannak akkor nem az szerintem, és valahol jelentkezni fog a negatív hatás általában game. -
HSM
félisten
Ram és proci órajel, ram időzítés, háttér-alkalmazások, Linx verzió. A Ht OFF olyan 4-5 Gflops plusszba 4ghz körül. De csak kb. Ja, és ha a proci "hibázik" de maga javítja, akkor nem hibát dob, hanem jóval kisebb lesz a Gflops érték. Ugye a dolog lényege, hogy a gflops azt mutatja meg, mekkora sebességgel számol a proci az Intel Linpack egyenletmegoldó szoftverével, ami brutálisan optimalizált, ezért izzastt ilyen durván.
-
HSM
félisten
Két erős venti egy jó hűtőn (Nálam Thermolab BARAM), jó házszellőzés, gondos pasztázás, jó paszta (nálam Noctua NT-H1). Amúgy ha nagyon alacsony a gyári fesze a procidnak, akkor lehet, hogy kisebb feszem is jobban melegszik, de azt nem hinném, az enyém elég meleg darab...
Ilyen körülmények között készült: [link]
Nemrég mértem mégegyet, halk házhűtéssel, két 1600-as SWIF volt a BARAM-on, 24 fokos szoba, vízszintesen beszerelve (függőlegesen jobban hűt 1-3 fokkal, de nincs kedvem visszaszerelni): [link]
Hűtésem: [link] Ez egy friss kép, de a "ramhűtő venti" azóta kikerült (helyhiány), és a felső slotból a 800-as SWIF is, nem kellett oda, elég volt a red wing fan, ami mellette van. [link]
Így elöl két befújó van, egy 14-es erős befújó oldalt, egy kifújó hátra és egy kifújó felfelé,.
A házhűtő ventik mind 1100-1300 közé vannak beszabályozva, úgy, hogy mozgassák rendesen a levegőt, de ne zúgjon a levegő a rácsokon.
Remélem ez segít valamit. -
Szatesz
őstag
Na én is nekiestem és csinaltam 3800mhz-es eredmenyt...
3808Mhz 1.088v LinX stabil -
huszar90
aktív tag
Sziasztok!
van kb. fél éve egy core i7-em (D0) egy giga x58 ud4 -es lappal (friss f5-ös bios) + gyári coolerrel semmi tuninggal. Az a bajom, hogy mikor 100%-osan terhelem a procit egy másfélperc után lefagy rendszer kék képernyő kikapcs. a hőfok 80 egy két fok. Szerintetek csak a hűtő a baja vagy valami komolyabb (én azt hittem gyári hűtőnek tuning nélkül birnia kéne a terhelést. Pedig újra pasztáztam, a házam pedig jó szellőző (zalman gs 1000). Teljes agybajt kapok ettől a sok kék haláltól. Pedig nem hobbim teszt progikon lovagolni. Másnál is volt ilyen gyári hűtővel? Vagy lehet hogy valami hardver hiba? Ha igen hogy tudom megnézni, hogy a procival van e baj vagy a lappal?
Előre is köszönöm a segítséget!szerk.: ja és a HT be van kapcsolva
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cyberpunk #16883 üzenetére
Ez nem olyan biztos. A GT200 -asok már alapjában véve egy brutális mérető szörnyek voltak, míg a HD4000 -es széria elég aprónak számított. Ezt sokáig már nem tudják húzni, van egy határ aminél már több tranzisztort nem tudnak a chip -be zsúfolni. Ati inkább levolt maradva, és nagyot lépett előre. Míg az Nvidia már korábban megtette ezt a lépést, és most valszeg nem lesz akkora javulás mint a G92-GT200 esetében történt, avagy a HD4000-HD5000 esetében.
-
vhunor
őstag
No, megy a gép, semminek semmi baja nem lett (kivéve a hűtőt a konyhában
), csak azt a kört kellett rendberakják a villanyszerelők, én pedig 2 napja tudtam időt szakítani arra, hogy megnézzem mi a helyzet. De az a lényeg, hogy minden megúszta, én pedig gyorsan bekötöttem azt a bizonyos túlfeszvédőt
.
De a lényeg, a hétvégén volt időm tesztelni egy "optimális" beállítást - végre rájöttem, hogy a ram nem szereti az 1,6V alatti feszt 1300 MHz körültől kezdődően -, azt hiszem ez egész jó eredmény:
HT off módban 0,976V is elég neki, de alapvetően mindent HT on tesztelek ki, így biztos lehetek benne, hogy HT off módban utána biztosan stabil lesz a kitesztelt feszen.
Este megpróbálok időt szakítani a 3800-as tesztre...
-
-
Bendz
csendes tag
Hát a Fermivel kapcsolatban vannak kétségeim.
-
Cyberpunk
félisten
Ezzel én is így vagyok, ez előtt egy C2D E6750-esem volt azt állandóan 3,6GHz-en járattam annyi volt a vége
És miután meg lett az i7 néhány játékban nem kicsit gyorsult a VGA-m.
Szóval jöhet a Fermi nem lesz itt gond kérem szépenLacc88: Vegyél egy EVGA Classified-et azt no problem
-
-
HSM
félisten
Ezt láttátok már? Asus R3E! [link]
Kis konkurencia az EVGA Classifiednak?
Bár tartok tőle, iszonyat ára lesz, de a képek alapján elképesztően ígéretes, nagyon átgondolt cuccnak tűnik!
-
Lacc88
senior tag
Hello!
Elvileg ma tulaja leszek egy i7-920-as Procinak !!!!!!!!A többit még nem tudom ...
-
MPowerPH
félisten
Nah, megnéztem mindent, és 215 BCLK -n a el se indul, lap visszaállít mindent.
Tényleg megeshet az, hogy itt a proci az akadály. Februárban jó lenne megnézni, hogy tényleg mi okozhatja ezt. -
MPowerPH
félisten
Nah, most mindjárt megnézem mit tudok kihozni belőle először SP stabilan, utána meg LinX stabilan. Adam tanácsolta a PLL emelését, majd most azt is megnézem.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #16853 üzenetére
Szívesen. Ez a legkevesebb (és legtöbb), amit tehetek érted.
dime27: Én 15X220-ig teszteltem anno, de az végig stabil volt. Följebb nem néztem, leginkább azért, mert egy 21x162-vel sokkal kevesebbet fogyaszt a gép, ráadásul még a szorzó-szabályozás is megmarad. Tesztnek persze jó, ha kipróbálja az ember, a legjobb meg az lenne, ha mondjuk stabilan menne egy 21X220 (vagy legalább 20X), hiszen akkor OK a takarékosság is (relatíve).
Van 1.53.1 CPU-Z, lehet nézni, megmaradnak-e a MegaGigaHz-ek.
(Az 1.53 jelölés ellenére már 1.53.1)
Qru: Már a Nero Vision-nek nem mindegy, hogy 4x65%-on, vagy 6x65%-on megy, mert vannak ilyen rafinált progik, hogy 4 szálon sem foglalnak több erőforrást, így 8-on erősen javul a teljesítményük, ami egy összeszerkesztett videofilm kódolásánál a kódolási idő 30-40%-os csökkenését is eredményezheti, mindemellett nem kell tuning a sebességhez, ergo ez több megtakarítást jelent.
tom_tol: Csak nyomj egy LinX-et, majd meglátod, miről beszéltem. Nézek oda, aztán azt látom a CPU-Z ablakban, hogy 8GHz-en megy a proci, de volt 151X szorzóm is.
(W7 alatt volt x64 CPU-Z.
Qru: Ezt bírom az i7 tulajokban
, azt mondják, á, elég nekem a 3.8GHz, otthon meg egész álló nap próbálják stabilizálni a 4GHz-et.
Akkor miért nem elég egy laza, alulfeszelt 3.4-3.6GHz?
-
HSM
félisten
Az én C0-am is 206-nál volt limites, pedig nagyon jó darab volt.
4Ghz 1,312V-on ment vele, 3800-at 1,22V körül. És lazán bírta a 3200-as Uncore-t 1,355V VTT-vel, 1600@Cl8 ramokkal. A D0-ok általában magasabb BCLK-t bírnak. Az UD4P se BCLK bajnok tudtommal, és a C0-ak se.... Szerintem ami 200-as BCLK felett stabil, az már teljesen jó.Ne hagyd magad megfertőzni a BCLK-láztól.
-
XoZ
aktív tag
Egy érdekes teszt: C0 és D0 összehasonlítása azonos órajeleken. Az eredmények szerint a D0 gyorsabb néhány százalékkal (természetesen nem mindenhol, de néhány esetben akár 5%-kal is).
-
tomic
addikt
Nekem Foxconn flaming blade gti-vel 18x215bclk Linx 10 kört lefutott, 216 nál betöltött a win de nem volt stabil, Biostar lapom 18X222bclk tud ugyan azzal a procival , memoval. 223-nál nem bútol be. Érdekesek ezek, elég 1bclk és mintha elvágták volna őket.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #16842 üzenetére
Hnap rem lesz időm kicsit szórakozni ezzel és akkor megnézem mit megy végre, mert én is kíváncsi vagyok rá...
katt777: Jah én is, de még a hűtők beszerzése folyamatban van.
Nem néztem hogy a HT mennyit melegít a dolgon, pusztán fogyasztáscsökkentési célből lőttem ki. Meg azért is mert amúgy sem használok most olyan progit ami gyorsulna a +4 száltól.
Majd megnézem, Linx-el tesztelve mit bír a kicsike max bclk-ra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kuponkunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BMW topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest