- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #3124 üzenetére
Ez erősen hasonlít a H0 pályádra. Nem lenne szerencsésebb egy új témát feldolgozni? Gyakorlatilag ugyan azt a dilikört csináltad mint a piko-ból. Ha nincs helyed vízszintesen terjeszkedni az asztallal, kezdj el függőlegesen gondolkodni. Mi gátol abban, hogy az asztal alá, fölé, építs még egy két szintet?
Nem kell annak az asztalnak fél nap alatt készen lenni. Tervezz, gondolkodj. Az alsóbb szinteken nem is kell terep és teli asztallap, csak a vágányok alá teszel alaplemezt. Ne kapkodd el, ekkora kis helyre is lehet hatalmas dolgot alkotni, csak gondolkodni kell picit. Vagy sokat.
-
P1eTr0
aktív tag
válasz
jákob13 #3106 üzenetére
Köszi a segítséget
Egyébként közben a Geoline sinekhez kapcsolódóan találtam videót (pontosan Marklin sín volt az alany, de ugyanúgy működhet ezzel is), amin megmutatják, hogy lehet élethűvé varázsolni a pályát.
Olyasmiról van szó, hogy két oldalt csinálnak kőből/kavicsból (?) töltést, ami a sínszálig felér, ezt ragaztóval rögzítik, aztán valami folyékony cuccot ráöntenek. Legvégül pedig festékszóróval lefújják, a végeredménynél pedig meg sem tudtam mondani, milyen sínről volt szóEz annyiban jó, hogy a mostani pálya sem veszik kárba, ha esetleg más sínanyagból fogok dolgozni
Öröm és bódóttág a köbön
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #3066 üzenetére
Kezdő modellező barátunkat ne bántsd. Lesz ez a pálya még bonyolítva. Tudjuk jól minden modellező hetekig hónapokig dolgozik a pályaterven, mire kialakul a végső döntés. Lesz ez még jobb is. Alap ötletnek nem rossz és ne felejtsük el nulláról indulni a leg szarabb. Össze gyűjteni a kellő vágányanyagot az első nagy feladat, főként anyagilag. Szokom javasolni H0-ban a kezdő modellező társaknak a régi NDK PIKO váltók alkalmazását, viszonylag olcsóak, legalább is vaterán ha normális az eladó. Egy roco váltó és állítómű áráért kapsz 3-4 pikot. később meg ki lehet cserélni őket rendes modell váltóra ahogy a pénztárca engedi.
Egyébként én is azt javaslom ne kapkodj a pályatervezéssel. Ekkora marhanagy asztalra simán kétvágányú fővonalat illik építeni. Ha nem ragaszkodsz a roco sínanyaghoz, régi piko váltókkal és peco flexi sínnel viszonylag olcsón megúszod a dolgot a roko sín árának sztem feléből. A modellsínt összeilleszteni a hagyományos U profilú sínnel, vagy veszel konverter sínt azt gyárt a piko, de akkor váltónként három darab ahol nem váltó-váltó csatlakozás van, vagy pedig gravír géppel leköszörülöd a modell sínt olyanra hogy bele tudd dugni az U profilba előzőleg a váltók sínszálaiból a csatlakozó tüskéket kiszeded és összeforrasztod a toldást. Evvel a megoldással tökéletes lesz az elektromos kapcsolat simán digi üzemet is elbír a pálya. A piko és a régi hruska váltóknak van még egy jó tulajdonságuk, egy egypólusú átkapcsoló is van a váltóba építve amivel tetszés szerint szakaszolást, jelzőt, bármit tudsz vezérelni.
Két ilyen váltóval meg két szigetelt sínnel vagy reed csővel már egy teljesen automata állomás is megépíthető. Egyik váltóval a szakaszolást, a másikkal a jelzőket vezérled a váltók állítását meg a szigetelt sínszakaszok vagy a reedek, de akkor minden mozdony vagy tolt üzemben az első kocsi aljára mágnes kell. -
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #3040 üzenetére
Út készítésére kitaláltam egy nagyon tuti dolgot. Igaz, hogy büdös a festék, de ha elkészül akkor tényleg aszfalt hatás. Bitumenes alvázvédő festéket szitált finom homokkal, vagy sódeból kiszitált nagyon finom anyaggal elkeverni és ecsettel felvinni a terepre. Ha teszel alá 1-2 mm vastag kartont akkor nagyon jól néz ki az egész kicsit kiemelkedik a füves, stb területből, mint a valóságban a jobb minőségű utak. Ha megszáradt utána az útpadkát is jól meg lehet csinálni, mindenféle kiegészítésekkel.
-
jákob13
tag
-
YanezTTrain
tag
-
Batman2
őstag
válasz
jákob13 #2853 üzenetére
Akkor abból a kis alapkászletből lehet való, amiben egy BR92-es van tán (rövig fekete gőzös), de az alapkészleti, kéttengelyes változat és kettő darab, festetlen, zöld kocsi !
Nekem is van egy ilyen készletm a mozdonyt már kicsit szétfurkáltam kiskoromban, de még megy, a két kocsit javítani kellene, mert kissé szorul a kerekük, általában múzeumi, nosztalgia szerelvénynek szoktam a terepasztalra feltenni.
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
jákob13 #2849 üzenetére
Szevasz
Az a kis zöld gőzős valami maszek házasítása egy kicsi gőzős és egy rövid személykocsinak ??
Elég érdekesen néz ki !Anno, még gyerek koromban láttam egy kis, talán 3 tengelyes gőzöst, ami hasonlóan, fekete-zöld színezésű volt, nagyon megtetszett, de akkor nem volt pénzem megvenni, sajnáltam.
Üdv.
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2808 üzenetére
Másik apróság. Alagút és hegy építés közben, ha már a pálya le van fektetve illek valamivel letakarni az építkezés idelyére. Baromi nehéz később az alagútban a síneket megtisztítani a ragasztótól festéktől. Csík wc papír vagy bármi a sínekr.
Megajándékoztak ma két startszériás piko négytengelyes személyvagonnal. Ezek már újabb darabok, nem a harminc negyven éves széria, de itt is van némi finomítani való. Mondjuk legalább a két tök egyforma kocsi alá rakhattak vollna egyforma forgóvázakat, hogy ne legyen fél centi magasságbeli különbség a két kocsi között.
Már megoldódott a dolog némi fűrészelés, reszelés árán. Most már egyforma magas a két kocsi. Csúnyák szegények, de nagyon, mennek a fékolajba, utána pedig ÖBB festést kapnak, a régebbi, narancs/fehér csíkkal fajtát.12 db. egyenes vágánnyal bővült a marklin pálya. Már tudok építeni egy normális állomást ahol elférnek a vonatok és ami nem kanyarban van. Megpróbálkozom valami olyan pályát szerkeszteni, amiben emelkedő is van, mit tud a mozdony hegymenetben?
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2749 üzenetére
Az oldal jó! De pont olyan kardánja nincs ami kell. A képen BTTB kardán van nekem meg Zeuke kell minden képpen. Kicsit húzós lenne az egész alsó hajtássort kicserélni két kardán miatt, akkor annyiért már egy egész mozdonyt is vehetek. Vagy nem sokkal többért. Vaterát átnyálaztam, naná nincsen. Mikor nem kellett, akkor bezzeg ezer darab volt fent.
-
pirosvilamos
tag
válasz
jákob13 #2535 üzenetére
Ezt picit bemoziztam, bocs mindenkitől :-)
3cm/m az igazi érték...5-ig lehet menni, de a 10-et szádra ne vedd, az már tényleg meredek
Sorry mégegyszer.
KÖZÉRDEKŰ:
Március 11 és 15 között Szolnokon, az Aba-Novák Művelődési házban kiállítás lesz, minden nap nyitva.
NEM közérdekű: minden nap ott leszek :-))
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2495 üzenetére
Jákobkám aranyom ez nagyon szép, hogy befényképezed, de semmire sem megy vele, mert mint mondtam a könyvben 1:1 H0 a rajz. Tehát H0 esetén csak átmásolod, más méretarányra pedig a könyvet! és nem a fényképet!!! lemérve tudod átszámolni. Gondolkozzál egy kicsit,mielőtt buzgólkodni kezdesz!
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2445 üzenetére
Szeretnénk végre látni egy jó kis videót a Jákob vasutakról, az elkészült terepasztalon száguldó szerelvényekkel, tolatásokkal, erdei vasutas pillanatokkal! Múlt idézésből elég! Nézzünk előre! Lesz idén is kiállítás, gyermeknapon kisvasutas nap bográcsolással,(Mátravasút lajosházi vonala a terv) meg még sok minden. És persze terepasztalozás minden mennyiségben.
-
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2324 üzenetére
Már csak egy kérdésem van! Mennyi sínt akarsz még rázsúfolni a terepasztalodra? Nem attól lesz terepasztal egy terepasztal, hogy minden négyzetcentijét telerakod sínnel, hanem a kidolgozásától és a vasútüzemtől!
Tehát: Kevesebb vágányt és több színvonalat a terepnek és a vasútüzemnek!Videot meg szerintem letiltotta a youtube!
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2312 üzenetére
Van még vagy huszonöt kiló kő, az őrlőmű meg húsz kilométer, úgyhogy megoldjuk! A mai nap is nagyon klassz volt, kaptunk ajándékba egy 4 tengelyes postakocsit, egy Fz1-es Trafót és egy doboz mindenféle aprólékot, motorok, fogaskerekek, lámpák, stb... Rengetegen érdeklődnek, nem csak gyerekek, felnőttek is! Nosztalgia hullám, van aki már másodszorra jött el a mai napon!
-
KáZsé Mestör
tag
válasz
jákob13 #2201 üzenetére
MD-mot-nak csak vezérlőkocsija van,nincs benne hajtás!Mozdonyt nem tudnék hozzá rakni,így marad a motorvonat!Mint mondtam,annyira nem fontos,hogy a forma meg a festés megegyezzen,csak a hajtása legyen rendben,meg valami vezetőállást csak csinálok valahogy és kész 1 motorvonat,ami majd elhúz még 3 szerelvényt!
-
KáZsé Mestör
tag
válasz
jákob13 #2195 üzenetére
TGV-t nem láttam a videón!
Asszem,pont ilyen a megszerzett lima mozdonyom is,mármint ami megmaradt belőle,hasonlít a Tiédre!
MSN-re nem nagyon jutott idő mostanában,de majd beszélünk!
Nagyon sokat haladtál az asztallal!
Nekem is lassan összeáll 1,majd teszek fel róla képeket!Félkészen vettem,még pótolok 1-2m sínt és rendben lesz!
Nomeg szépen mutatna az a motorvonat,festését meg mondjuk BDV-motosra gondoltam,csak kell még1 áramszedő! -
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2177 üzenetére
Persze, megoldom. Csinálok egy oldalt a H0-ás asztalnak és a TT asztalnak is. Azt sajnálom, hogy eladtam, de nem fért el a lakásban
Sebaj! Evvel at erdei vasút cuccal is elleszek egy darabig. Persze ez is növekedni fog! Az egész cuccot ráépítem egy 180x150-es asztalra, ahol lesz még egy pálya, és épül egy összekötő vágány a két vonal közé. Hagyományos TT váltókat alkalmaznék, lehetőleg Zeuke váltókat. Sínanyagnak viszont flexi síneket használnék a jobb működés érdekében. Épül egy kis állomás, ahol az összekötő vágány csatlakozik az alsó vonalhoz. Két átmenő vágány és egy rakodó. Ennyi.Na és persze hegyek, völgyek, hidak, alagutak minden mennyiségben. Elkezdtem a fenyőfák gyártását. Lassan egyre jobb példányok készülnek. Az elsők nem túl jók, de azért felhasználom őket.
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2167 üzenetére
Hát az nem egy mai darab, az biztos. Alapvetően szar konstrukció volt, bonyolult meghajtó rendszerrel sok hibalehetőséggel. Többet volt a javító műhelyben, mint forgalomban. Ha kis eszük van akkor remotorizálják, resebváltósítjár, meg minden hibalehetőséget megszüntetnek benne. Gyermekvasút talán a legnagyobb forgalmú kisvasútja Magyarországnak. Ott lefekszik egy mozdony anyílt vonalon, az azonnali káoszt eredményez.
Mk-48 ra felkerültek az apró hiányzó elemek, lassan itt az idelye bemutatni a járgányt menet közben. Nagyon kellemesen feldobja a pályát, a sok zöldből remekül kiütközik a színezésével.
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2163 üzenetére
Mk-49.... Budapesti úttörő - illetve már gyermekvasúton található jármű.
[link]Biztos erre gondolsz? Nem Mk-45? Vagy más néven L45H?
[link]Az utóbbi kicsit komolyabb gép és ma is lehet vele találkozni Gyermekvasúton és a Nyírvidékin is, ha lenne vonatközlekedés és nem állították volna le a forgalmat.
Mk-48-ba új áramszedő lemezeket kellett gyártani, mert a gyári TT megoldás kicsit gyengécske... Na meg rövid! épp, hogy eléri a kereket, nem nyomódik rendesen hozzá, persze nem volt áramszedés 100 százalékos. Lassan de tökéletes lesz a vas.
-
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2151 üzenetére
Remélhetőleg hét végén meglesz a hajtás is bele. Akkor indul a teszt menet. Méreteiben picivel magasabb 1-2 mm-el mint a motorkocsi. Hát éppen, hogy befér az alagútba, van talán két milliméter a mozdony teteje és az alagút között. Forgóalváz kérdése, és csinálok 2-3 Baw személykocsit, meg néhány négy tengelyes rönkszállítót.
Ennyi járgány viszont már nem fér el ezen a kicsi asztalkán.
Szükség lesz az asztal bővítésére is! Fel a következő modul tervezésére! Nyíltvonal és egy kis állomás rakodóvágánnyal a fatelepnek. Hegyek-völgyek, erdők-mezők... -
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2146 üzenetére
Nem biztos, attól függ milyen sorba való. abból van ezer féle mamár. Ha kínai valami, akkor bármilyen feszültségű lehet. ott csinálnak mindenféle vackot. Legegyszerűbb ráakasztani az Fz1 vonat kimenetére és finoman adni neki a feszültséget. Amikor normálisan világít, tehát nem pislákol és nem is akar kifehéredni, kb. megvan az üzemi feszültsége. Egy voltmérővel simán meg tudod állapítani az értéket. Ajánlatos 2-3 volttal alacsonyabb feszültséget használni, mert növelhető az izzó élettartama.
Másik ötlet, a 16 voltos kivezetésre ráakasztasz egy autóba való műszerfal világítás szabályozó potit. Ezt autósboltban pár százasért lehet venni, vagy szomszéd romos ladájából kiguberálod. avval pedig az összes izzó áramellátását tudod egyszerre szabályozni, hogy megfelelően világítsanak.
Harmadik variáció: Számítógép bontóban veszel egy használt AT tápot. szerintem 100 forintos összegért már adnak mert kutya se viszi. Ott használd a fekete és a piros vezetékeket. a fekete a 0 volt (föld, negatív, hívhatjuk bárminek, de inkább 0, mert van ott -5 meg -12, stb hozzá képest.) a piros pedig a +5 volt. az általában elég a világításnak én is azt használok.Ez elég brutális teljesítményre képes, mert a PC-ben a leginkább az 5 volt cirkulál. 8-10 amperokat le lehet szedni onnan, 50-60 olyan kis égőt simán elbír.
Ez a megoldás azért jó, mert váltóállításnál nem villan be a világításod. plusz a +12V jó mindenféle elektronika meghajtására. fénysorompók, stb. Egyre nem jó, mozdonyt nem lehet táplálni vele, mert a villanymotort zárlatként érzékeli és leold. -
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2118 üzenetére
Vannak képek, majd felteszem őket valahová. Sajnos mostanában kevés az idő a vasutazásra. No meg el kellene menni beszerezni néhány dolgot, az erdeivasút asztal folytatásához TT cuccot, a H0 alapú 1:32 keskeny nyomközű asztalhoz még hozzá se kezdtem.
Oda is kell még némi vágányanyag, na meg az asztalt is össze kellene már állítani, már az asztalos munka részre gondolok. -
YanezTTrain
tag
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2098 üzenetére
Alakul az az oldal!
A következő feladat két teher vagon elkészítése. Egy alacsony oldalfalú nyitott és egy fedett forgóvázas teherkocsi következik.
A vázszerkezetek már készen vannak. a négy forgóvázon gondolkodom. Fémből kellene csinálni, akkor a kocsik súlypontja kapásból lent lenne, nem lenne billegés. A gyári PIKO forgóvázakon a Dunakeszi kocsi kicsit billeg. Nem borul, csak hintázik. alvázkeret lesúlyozása segíteni fog. -
YanezTTrain
tag
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #2090 üzenetére
Nézd meg, nem e ér össze a led két lába, forrasztások rendben vannak e? Ha van kéznél egy ohm mérő mérd meg a ledek ellenállását nyitó és záró irányban. Hasonló értékeknek kell lenni az összes lednél. Ha nagyon nagy az eltérés, lehet, hogy elkezdett pusztulni a led. Ez esetben csere. ledes jelzőt házilag is készíthetsz 3-mm átmérőjú ledekből 10-20 Ft/db. és 1 - 1,5 kiloohmos előtét ellenállásból. egy jelző kihozható 50-100 forintból, attól függően hány fényt akarsz beleépíteni.
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
jákob13 #2043 üzenetére
Sikerült pár jó menetrenddel belőni egy jó kis progit a számítógépen kb. 6 szerelvénnyel,most pedig jöhet a progi bővítése,és még több mozdony,szerelvény.Az építéssel mint már leírtam,annál többet nem nagyon haladtam.Nem találok jó lószőr parfist fákhoz.Gipszeléshez meg nincs most kedvem.
Az állomáson haladtam egy kicsit előre,de ott se sokat.Mostanába inkább nézem ahogy maguktól mennek a szerelvények.Megálnak,indulnak,lassítanak gyorsítanak,tolatnak...amit csak lehet
Mint egy szimulátor
A mostani anyag kb. egy fél órás. -
sanyi4012
csendes tag
válasz
jákob13 #2038 üzenetére
Figyelj a hellyesírásra!
Nekm az jutott eszembe,hogy előbb world-be megírom a szöveget,ahol aláhúzza ott kijavítom.De ezen kívül nem a "pont" az egyetlen írásjel!.
Kicsit több kép is kéne...
De nálam meg a szöveg szokott kevés lenniMostanába kicsit alább hagyott a fényképezés és mostanába kicsit sok doilgom van,és nem jutott eszembe feltölteni a képeket.
De majd idővel írok új bejegyzést.
Akár most hétvégén ha már így eszembe jutattad. -
sanyi4012
csendes tag
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
jákob13 #2018 üzenetére
Van statikus meg nem statikus,és végül is mind a kettőt szórni kell.
én a képen egy jordan féle középzöld és egy jordan féle szürke, nem statikus szóróanyagot látok,illetve van egy ugyanien nem statikus auchan (vagy h kell leírni) és virág.A nem statikus olyan mint valami granulátum,régen ha jól tudom csak ilyen volt.
tehát ezek olyanok mint a sóder!
-én egyépként szitával szoktam szórni-am pont ma lettem 14
akk most felvételizel? -
sanyi4012
csendes tag
válasz
jákob13 #2004 üzenetére
juj!
azthittem már leírtam, hogy a szárított petrezselyem mégsem jó,mert bebarnul egy fél év alatt. Illetve a fenyőágas módszernél sokkal jobb módszert is írtam már a drótkefés módszert,amivel a gyárban készítik:
félbehajlítassz egy olyan hosszú drótot ami a későbbi fa magasságának kb. a kétszerese,tehát ha pl. 10 centis fát akarsz,akkor 20 centis drótot félbehajlítassz.Ennek az egyik végét satuba szorítod.
Állítólag lehet szép sima, lamosan összeált kenderkócot kapni,de én álltalába egy rossz parfis szőrét vágom le,kicsit összekeverem hogy összeáljon,ezután a szálakat valamennyire visszaállítom vízszintes állásba.Így egy lapos,szálakból álló szallagot kapok,amit az félbehajlított drót két fele közé berakok.ezt egy fúróval,vagy akár egy fogó segítségével elkezded tekerni,és előbb utóbb a szálak körbevonják a drótot.Ezt levágod kúp alakúra,lefújod ragasztósprével (én lakksprével fúlyom mert olycsóbb,de nem annyira biztos)és beszórod a következő kérdésedre való válaszommal.
Fűszóráshoz az m&h-ban kapható jordan termékeket, noch wildgrassot (tépkethető füvet),homokot,apró fatörmelékeket és kukorica selymet használok amit meg kell szárítani.-ez adja a +barnát.A jordán termékek közül van a statikus és a nem statikus.A leveles gazok miatt a fűszóráshoz ezeket keverve használom, A FENYŐFA ÉS MÁS FA LOBANYAGÁUL PEDIG A NEM STATIKUS SZOLGÁL.
Régen vettem egy csomag heki wildgrassot is,de azér fel kelett menni bubára,amit kellően utálok(lunk).és a noch szerintem van olyan jó.A blogomon láthatsz képeket!
hegyvidéken mindenféle kőzúzalákot is elszórok.
ha valamit nem értessz szólj,hiszen a fenyőkészítést így képek nélkül kicsit nehéz elmagyarázni! -
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #1993 üzenetére
Alakul! Kazán és a vezetőállás közti hézagot eltünteted, csinálsz egy kéményt az elejébe és kezd hasonlítani egy mozdonyra. Amikor elkészül, én a helyedben kivenném a kerekeket, csatlórudakat, és az egész mozdonyt alváztól a kéményig befesteném matt feketével. Az a piros alváz egy kicsit idegen a magyar gőzmozdonytól, nem emlékszem egyáltalán volt e olyan amelyiknek piros alváza volt. Talán még régen, mikor létezett déli vasút, meg hasonlók.
Ja bocs! Közben kinagyítottam a képet, kazán még nincsen, az a súly amit annak hittem. -
sanyi4012
csendes tag
válasz
jákob13 #1987 üzenetére
Kössz!
Nekem is tettszik az oldal meg az asztal is,egyedül a fák nem!Én is akarok már régen egy H0e vagy valami hasonló méretarányú modul rendszert,de valamiér sose kezdek bele!Pedig pont meglett volna nemrég a pénz a sínre,de végül nem lett belőle semmi.
N es sinekből szeretnék dolgozni,mivel valamivel talán olcsóbban kijön mint a H0e-s.
Így ha valakinek van eladó,az jelentkezzen!Már az első modulnak megvannak a tervei a debreceni Zsuzsii kisvasút alapján a Sámsoni úti megállóhely.
sok szép emlék fűz oda,de nem csak engem. -
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #1983 üzenetére
Lehet, hogy a képek elnevezésével van baj. szóközöket ékezetes betűket, egyéb jeleket esetleg nem tud értelmezni az oldal, vagy a böngésző. nevezd át a képeket, ha ilyenek vannak a neveikben. Vagyis csak az abc ékezet nélküli betűi és számok szerepeljenek a képek neveiben. Legalábbis én eleinte ezért nem tudtam a képeimet megjeleníteni. De lehet más a baj. Annyira nem vágom a témát.
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #1981 üzenetére
Üdv!
75x150 cm. Ezen van egy kis állomás, körbe tud járni a vonat foyamatosan. Állomás épület, raktár és egy-két ház, fák, stb. Van egy elágazás, ahhoz a sínhez csatlakozik majd a másik vonal, ami egy 300x40 centis lapon lesz. Abból a részből még csak az asztalos munka készült el. Kaptam néhány romos épületet, azokat renoválom Néhány kis lakóház, egy benzinkút, vízimalom, és néhány raktárépület szerűség, azokból lesznek a fűrésztelep épületei kialakítva. A pálya vége egy három vágányos fejállomás lesz, plusz egy kis forgalmi telep két vágánnyal, fűtőházzal, stb.
Azt az állomást kisvárosi környezetbe szeretném behelyezni, és a kisvasút végállomásánál lesz egy távolsági busz végállomás, néhány busszal.
Másik variáció, mint Miskolcon a LÁEV végállomás, egy villamos megálló kerül mellé. Ez majd még kialakul... -
pirosvilamos
tag
-
YanezTTrain
tag
válasz
jákob13 #1965 üzenetére
Ez roppant egyszerű.
Mi is a H0 méretarány? 1:87
Vagyis a modell 87-szer kisebb az eredetinél. Minden meglévő méretet elosztassz 87-el és megvannak a H0 nagyságban történő építéshez szükséges adatok. Persze kénytelen leszel kerekíteni,ha mondjuk kijön 137,6217092 mm,akkor az 138-ra felkerekít, az egyszerűségkedvéért.
Papír, cerka, számológép és hajrá!
Vagy szerkesztheted is gometriai úton, párhuzamosok rajzolásával, de sztem a számológép egyszerűbb. vonalzók, körző, milliméterpapír... Látványosabb, az tény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest