- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KáZsé Mestör
tag
sziasztok!
Végre egy kép az asztalról!
itt
Ma kicsit dolgozgattam vele.Pár helyen cseréltem a pályaszakaszt,meg beraktam plussz részeket is ott középen,gondolom,látszódik!Az elektromos része még mindig összevissza,sajna,tele van szakaszolókkal,de összekötöttem őket ideiglenesen,így már mind2 körpályán mentek a szerelvények,természetesen csak próbaköröket.Következő lépésként YanezTtrain rajzai alapján bekötöm normálisan a pályákat,meg csinálok szakaszolást is ide-oda.Aztán a terepet kéne rendezni.Meg a motorvonatot megcsinálni,stb. -
KáZsé Mestör
tag
válasz
YanezTTrain #2223 üzenetére
A pályát ma átnézem,hol van benne eddig megszakító!
Piko váltóm az összes olyan,mint itt a linken!
[link]
Nagyon kesze-kusza most a pálya,csomó helyen van bekötve áram a sinekben,ezeket szépen levágom majd és amelyiket kell,újra bekötöm!Betáp-sín nincs is a pályán,alul van elvezetve a vezeték!
De akkor várom a képet,én meg berajzolom majd azt,hol van szakaszolás!
Köszi előre is! -
KáZsé Mestör
tag
Sziasztok!
Kellene nekem segítség!
Csináltam egy kezdetleges rajzot a terepasztal pályáiról!
Szeretném a nulláról bekötni az elektronikát,mert most nem látok át semmit!
Megtenné valaki,hogy rápillant és bejelöli a rajzon,hogy hova mit tegyek?Szakaszolókra gondoltam elsősorban,meg az áramot hova kössem!Szeretném úgy csinálni,hogy a belső és a külső kör külön vezérelhető legyen!Ehhez van 1 normál trafó meg egy FZ1.
A váltókat is bejelöltem,a betűket lehet sejteni,a márkára vonatkoznak,f=Fuggerth,p=PikoItt a link:
linkAmúgy mit gondoltok róla?
Hamarosan lesznek képek!
Köszi előre is!Kázsé
-
KáZsé Mestör
tag
Ja amúgy megvan a terepasztal,olcsón jutottam hozzá,viszont már értem,miért ilyen!
1 próbakört futott az egyik mozdony a külső íven,csak 4X siklott ki,meg elakadt a váltóknál!
Az elektromos bekötése meg
Semmit nem tudok kihámozni belőle,sok munkám lesz még vele,egyenlőre a súlycsökkentés van terítéken,mert 50kg az asztal és egyedül el se bírom,hely meg nincs neki!Ha sikerült vízszintesbe helyezni,teszek fel képeket,aztán indulhat a fantáziálás,mi lehetne még vele!
Valamint tervezem 1 blog írását én is,hamár így belefogtam!
Ez lett a diplomaosztó ajándékom Páromtól! -
KáZsé Mestör
tag
válasz
KáZsé Mestör #2202 üzenetére
Sziasztok!
Keresek Fuggerth váltó alkatrészt!
Pontosabban a képen megjelölt "kereszt" sínt,amit ki lehet pattintani onnan!
ezt -
KáZsé Mestör
tag
válasz
jákob13 #2201 üzenetére
MD-mot-nak csak vezérlőkocsija van,nincs benne hajtás!Mozdonyt nem tudnék hozzá rakni,így marad a motorvonat!Mint mondtam,annyira nem fontos,hogy a forma meg a festés megegyezzen,csak a hajtása legyen rendben,meg valami vezetőállást csak csinálok valahogy és kész 1 motorvonat,ami majd elhúz még 3 szerelvényt!
-
KáZsé Mestör
tag
válasz
YanezTTrain #2199 üzenetére
A vezetőálláson,meg a kinézetén még nem gondolkoztam,elsődlegesen azt szeretném csak,hogy meghajtása rendben legyen.Igen,nyilván a súlyozás is fontos,de fogalmam sincs,milyen súlyt lehetne oda bepakolni!A Lima mozdonynak egy nagy hasáb a súlya és csak simán középen volt,de ami megmaradt abból alváz-részlet,pont jó lenne,mert van 1 kis mélyedés a súlynak,azt a személykocsi aljára lehetne ragasztani simán!Arról is tegyek fel képet?
Nos lenne olyan,akinek van ideje megcsinálni nekem?Mint mondtam,nem ingyen kérem,de azért ne kerüljön annyiba,mint egy komplett kész motorvonat! -
KáZsé Mestör
tag
válasz
jákob13 #2195 üzenetére
TGV-t nem láttam a videón!
Asszem,pont ilyen a megszerzett lima mozdonyom is,mármint ami megmaradt belőle,hasonlít a Tiédre!
MSN-re nem nagyon jutott idő mostanában,de majd beszélünk!
Nagyon sokat haladtál az asztallal!
Nekem is lassan összeáll 1,majd teszek fel róla képeket!Félkészen vettem,még pótolok 1-2m sínt és rendben lesz!
Nomeg szépen mutatna az a motorvonat,festését meg mondjuk BDV-motosra gondoltam,csak kell még1 áramszedő! -
KáZsé Mestör
tag
válasz
KáZsé Mestör #2194 üzenetére
-
KáZsé Mestör
tag
válasz
YanezTTrain #2193 üzenetére
Sziasztok!
No,délutánra felrakom a képeket,igazából lehet,hogy úgyis meg lehet majd oldani az áramellátós dolgot,hogy a Lima mozdony áramszedős forgóvázát is átpakoljuk a személykocsiba!De mindenképpen teszel fel mindenről képet és akkor Ti úgyis jobban látjátok,mi a jó!
De köszönöm előre is! -
KáZsé Mestör
tag
Sziasztok!
1 kis segítségre lenne szükségem!Kaptam ingyen pár dolgot (alkatrészt) 1 ismerősömtől.Arra gondoltam,csinálnék egy motorkocsit,4 tengelyeset!Van is egy Piko 4tengelyes személyvagon,csak az egyik forgóváz van benne,így adott,hogy hova kerülne a motoros rész!Továbbá van egy Lima dízelmozdonyból megmaradt forgóváz motorral egybeépítve!Ezt kellene valahogy belehegeszteni a személykocsiba!Viszont egyrészt a rögzítését nem tudom,hogy kellene megcsinálni,nomeg ugye az áramellátás a mozdony másik forgóvázáról történt,tehát a motoros forgóvázra kellene valami áramszedő féleség,mondjuk egy Piko BR80as startmozdonyról,mert az is van alkatrésznek!Viszont én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz,nincs valaki,aki némi anyagi támogatásért cserébe összehozza ezt nekem?Természetesen előtte teszek fel képeket arról,amiről kell!
Üdv: Kázsé
-
KáZsé Mestör
tag
sziasztok!
találtam egy 4tengelyes piko tartályvagont!Viszont az egyik forgóvázánál a műanyagokon belül hiányzik az a 2 lemez,ami tartja a kerekeket!A kerekek is megvannak,de a lemezek nélkül kiesnek!Honnan tudok én olyat szerezni bele?Esetleg házilag csináljak?
-
KáZsé Mestör
tag
válasz
pirosvilamos #1577 üzenetére
Köszi a segítséget,meg az ajánlatot,de jelenleg kimerült a pénztárcám,nomeg még mindig Yanezttrain vagonjaira várok!Közben vettem 1 környi sínt is,egyenlőre elég lesz,amíg nem lesz újabb tőkém erre,akkor majd visszatérhetünk ilyesmikre!
-
KáZsé Mestör
tag
sziasztok!
a következő kérdésem lenne!
Most vettem igen jó áron egy Kleinbahn BR80-ast!
Az a kérdésem,hogy ha az egyik oldalon a kerekek csatlói így állnak,akkor a másik oldalon is így kell állniuk,vagy 180fokkal elforgatva?Jelenleg ugyanígy áll a túloldalon is mindegyik keréknél és a következőképpen fut:
így
az utolsó körben megy a leglassabban,talán ott lehet látni!
Szóval jó ez így?Elégedett lehetek vele? -
KáZsé Mestör
tag
sziasztok!
Keresek I profilos íves sínt,mondjuk 1 teljes kört!Olcsón!
És mondjuk R3-as íveket!Kéne betáp sín is!
Ajánlatokat várom priviben! -
KáZsé Mestör
tag
Sziasztok!
Eladnék pár U profilos sinecskét!
ITT megtalálható a hirdetés és a részletek! -
KáZsé Mestör
tag
sziasztok!
én még nagyon az elején járok ennek a modellezős dolognak,ezért kérnék 1 kis segítséget!Olvasgatom sokat a fórumot és tanulok is dolgokat!
Letöltöttem at mtmt által feltöltött PIKO könyvet is,hátha abból is megtudok valamit!
Szóval van pár cuccom,kb 100db vegyes U profilú sín, 7 db elektromos váltó,1 trafó,nem FZ,hanem sima,meg rakás szerelvény,3 mozdony,vagonok!Szóval kezdetnek csak annyit szeretnék megcsinálni,hogy ne 1irányba menjen már az összes vonat!Hogy lehet különböző irányba küldeni őket,mit hogy kössek be,gondolom,megszakító/szakaszoló sín is kéne,meg talán még1 trafó?
Ebben tudnátok segíteni?
Ha lehet,priviben!köszi!
-
KáZsé Mestör
tag
válasz
pirosvilamos #402 üzenetére
ezek is szépek!
Viszont a vágányfűzést nagyon jó lenne élőbe látni,mert biztosan kipróbálom én is,ha lesz rá keret!Pár képet találtam google-n pár H0-H0e asztalról,ahol közös sín is futott,sőt még fordítókorong is volt közös!
Szegeden nem tudja valaki,mikor lesz legközelebb kiállítás? -
KáZsé Mestör
tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne,hogy:
van
[link]
ezen a linken a tillig-nek olyan H0-H0e sín,ami egyben van,vagyis a H0e vonatok is a H0 sinen mennek!Ugyanez van a H0m-nél is,a Tillig gyárt ehhez is univerzális sineket!Látott-e már valaki ilyet élőben terepasztalon,ha igen,milyen és valami linket tudna-e adni,hogy én is megnézhessem!
Ez nagyon faján nézhet ki!köszi
-
KáZsé Mestör
tag
a kérdések továbbra is fennállnak,de inkább hozzáértők válaszoljanak rá!
-
KáZsé Mestör
tag
üdv!
én még csak most kezdek foglalkozni az egész modellvasútozással (utoljára 10 évesen jáccottam ilyesmivel) és kérnék 1 kis segítséget!
Ha lehet,priviben válaszoljatok!Köszi!Szóval mi az,hogy egyenáramú és váltóáramú üzem?
Mi az,hogy digitális?
a sínek között tudom,van 2,1mmes ls 2,5ös,de a csatlakozásuk milyen?
Vagyis van az a régi hagyományos egymásbadugós sín,nem,aminek az alján van ilyen összefogó izé,hanem amineka végén kiáll két tüske és azt a következőbe beledugjuk!Ez lenne az U profilú sín?Ilyet lehet még kapni újonnan?Valamint van belőle elektromos váltó,keretsztek,stb?
Kérlek,nézzetek utána és segítsetek!Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest