- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YanezTTrain
tag
válasz
KáZsé Mestör #2239 üzenetére
Ha valamilyen kapcsolás kell, szóljál, vagyunk itt jó sokan, megoldjuk.
-
YanezTTrain
tag
válasz
KáZsé Mestör #2222 üzenetére
nem túl bonyolult a dolog. az első dolog azt megcsinálni, illetve ellenőrizni, hogy a két pályakőr vágánykapcsolatainál, azaz ahol egyik kőrről átjár a vonat a másikla az egyik sínszál, meg legyen szakítva. Arra azomban figyeljél, hogy ugyan az a sínszál legyen mind a három helyen megszakítva. A többit lerajzolom, meg bejelölgetem neked. Piko váltó is két féle van. melyik típus van az asztalodon? A fugert váltónál a középső érintkező a tekercsek közös vezetéke, a két szélsővel állítod a váltót egyenesbe vagy ívbe. Vagyis a középsőt fixen csatlakoztatod a 16 voltos kivezetés(FZ1 trafó) egyik kapcsához a másik kapocsról viszed a tápot a nyomógomboknak. Vagy kapcsolópultnak. Fugert váltók elé nem árt beépíteni egy váltóvédő elektronikát, ezt pl. a zzemoki modellből meg tudod rendelni. Nincsen nekik végállás kapcsolójuk, ha beragad egy gomb, lefüstöl a tekercs a váltóban. Piko váltónál ilyen probléma nincsen. Ha fugert előtt van váltóvédő akkor egyszerre csak egy váltót tudsz állítani. Elég egy közös védő elektronika a fuggerteknek, nem kell mindegyik elé.
-
YanezTTrain
tag
válasz
KáZsé Mestör #2204 üzenetére
Akkor az elkövetkező egy két hónapra évre megvan az elfoglaltság. Elektromos rendszerrel kapcsolatosan, ha nagyon gázos én szétbontanám az egészet és újraépíteném. Anno a nagy 6 méteres három részből álló TT asztalommal eljátszottam ezt, mikor új vezérlő asztalt építettem hozzá. Viszont nem bántam meg, mert egy részről asztalrészenként szét tudtam választani a vezérlést, másrészt megszűntek a kis sufnizott hamarjában készült kötések kapcsolások és a bosszantó kis hibák.
Onnantól teljesen patentul működött az asztal annak ellenére, hogy nem digitális vezérlése volt és minden gyári elektromos cucc ami be volt építve, több volt 25 évesnél. -
KáZsé Mestör
tag
válasz
KáZsé Mestör #2202 üzenetére
Sziasztok!
Keresek Fuggerth váltó alkatrészt!
Pontosabban a képen megjelölt "kereszt" sínt,amit ki lehet pattintani onnan!
ezt -
jákob13
tag
válasz
KáZsé Mestör #2200 üzenetére
Szia Nem lenne egyszerűbb építeni egy Md-motot??
A Bdv-mot sokkal nehezebb forma..... -
jákob13
tag
válasz
KáZsé Mestör #2197 üzenetére
-
KáZsé Mestör
tag
válasz
KáZsé Mestör #2194 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
KáZsé Mestör #2194 üzenetére
Szia ok amúgy msn-re is fel nézhetnél néha...Nekem van egy Lima hajtásom Tvgnh alatt
-
YanezTTrain
tag
válasz
KáZsé Mestör #2192 üzenetére
Üdv!
Tegyél fel képeket, vagy küldd el e-mailban és kitalálok valami okosságot. Az áramszedést biztos nem nagy durranás megoldani, inkább a forgóváz rögzítés ami necces. Mert ugye nem elég rögzíteni annak forogni kell vízszintesen és függőlegesen sem árt némi mozgási lehetőség. És kellenének méretek is, kocsi alvázának szélessége, lima forgóváz hossza, széle.
-
pirosvilamos
tag
válasz
KáZsé Mestör #1576 üzenetére
Ha jól állnak a csatlók, akkor a mozdony egyenletesen fut, ha nem állnak jól, akkor jobbra-balra billeg. Jó kis türelemjáték, ha be kell állítani egy ilyet, főleg ha zacskóban kaptál egy N-es méretű gőzöst
Dízelmozdonyt nem veszel? Esetleg villanyt?
Van most BR110-es em Gützold, meg Fleischmann E69-em, meg E10-em eladó a te méretedben....
Meg néhány sín is van, az is Fleischmann -
jákob13
tag
válasz
KáZsé Mestör #1507 üzenetére
OkésHát sajna a dieselemet még mindig nem tudtam meg javitani
-
jákob13
tag
válasz
KáZsé Mestör #1505 üzenetére
Kösz am te hogy hogy ilyenkor?A hangok tényleg Msts böl valok de szerintem illik hozzá
-
jákob13
tag
válasz
KáZsé Mestör #460 üzenetére
Sziasztok
-
pirosvilamos
tag
válasz
KáZsé Mestör #395 üzenetére
Üdv!
Ezt a dolgot vágányfűzésnek hívják, az életben Záhony környékén találod meg, ahol a széles, illetve a keskeny nyomtávú sínek együtt futnak, az Átrakó körzetben.
Modellben egy kiállításon láttam kb. másfél éve Csepelen, ott TT, és TTe méretarány futott egy darabon közös pályán. -
sanyi4012
csendes tag
válasz
KáZsé Mestör #395 üzenetére
sia!
van hát ott van alul
18-21-edik cikkig (ha tovább nem mert utána már nincs kép) -
nagyito88
aktív tag
válasz
KáZsé Mestör #201 üzenetére
.
-
Batman2
őstag
válasz
Hi
Igen lehet kapni még régi, U profilút, de már csak használtan.
Bár a múltkor a miskolci kiállításon láttam egy daga teljesen új kinézetűt, de az csak meg volt kímélve, azért volt olyan.Ma a T alakú, tömör sín van újonna, és van elvileg gyári összekötő datab is a két rendszer között.
Amúgy használtan lehet mindenféle elemet kapni az U profilú rendszerből.
Jah és a TT méret az 12mm-es, a H0 méret az pedig 16mm-es nyomtávú !
Üdv.:
-
Makaveli
senior tag
válasz
Privi ment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest