Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sanyi4012

    csendes tag

    válasz jákob13 #2004 üzenetére

    juj!
    azthittem már leírtam, hogy a szárított petrezselyem mégsem jó,mert bebarnul egy fél év alatt. Illetve a fenyőágas módszernél sokkal jobb módszert is írtam már a drótkefés módszert,amivel a gyárban készítik:
    félbehajlítassz egy olyan hosszú drótot ami a későbbi fa magasságának kb. a kétszerese,tehát ha pl. 10 centis fát akarsz,akkor 20 centis drótot félbehajlítassz.Ennek az egyik végét satuba szorítod.
    Állítólag lehet szép sima, lamosan összeált kenderkócot kapni,de én álltalába egy rossz parfis szőrét vágom le,kicsit összekeverem hogy összeáljon,ezután a szálakat valamennyire visszaállítom vízszintes állásba.Így egy lapos,szálakból álló szallagot kapok,amit az félbehajlított drót két fele közé berakok.ezt egy fúróval,vagy akár egy fogó segítségével elkezded tekerni,és előbb utóbb a szálak körbevonják a drótot.Ezt levágod kúp alakúra,lefújod ragasztósprével (én lakksprével fúlyom mert olycsóbb,de nem annyira biztos)és beszórod a következő kérdésedre való válaszommal.
    Fűszóráshoz az m&h-ban kapható jordan termékeket, noch wildgrassot (tépkethető füvet),homokot,apró fatörmelékeket és kukorica selymet használok amit meg kell szárítani.-ez adja a +barnát.A jordán termékek közül van a statikus és a nem statikus.A leveles gazok miatt a fűszóráshoz ezeket keverve használom, A FENYŐFA ÉS MÁS FA LOBANYAGÁUL PEDIG A NEM STATIKUS SZOLGÁL.
    Régen vettem egy csomag heki wildgrassot is,de azér fel kelett menni bubára,amit kellően utálok(lunk).és a noch szerintem van olyan jó.A blogomon láthatsz képeket!
    hegyvidéken mindenféle kőzúzalákot is elszórok.
    ha valamit nem értessz szólj,hiszen a fenyőkészítést így képek nélkül kicsit nehéz elmagyarázni! :)

Új hozzászólás Aktív témák