- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTsziszi
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2278 üzenetére
Reggelt mindenkinek!
Én gyereknek Fenyvesen nőttem fel, és pont az állomással szemben laktunk. Mindíg az ablakban vártam, vártuk az öcsémmel! No és a hangja!!! Gyönyörűű...
Szép emlék már...
Kár, hogy nem vettek belőle többet! -
TTsziszi
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2271 üzenetére
Ittagyok.
-
TTsziszi
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2268 üzenetére
Jó apró betűkkel!
Kifolyik a szemem. -
TTsziszi
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2266 üzenetére
Megtatáltam!
-
graben
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2257 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #2247 üzenetére
Szia lesz még idén roco vagy piko sined??
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #2245 üzenetére
Régebben beszéltünk eről priviben
Új Törlés 2010-03-06 15:29:23jákob13
(kvázi-tag)
Szia
kösz hogy szoltál
szükségem lenne 2 darab Piko régi és új közötti átmenősinre bár ez most nem olyan fontos
és 2 darab Pikó flexi sínre 1500/2 darab értékben
Modellvasut H0Jákob13 alias Modell15
pirosvilamos privát üzenete jákob13 számára
Új Válasz Törlés 2010-03-05 18:35:17pirosvilamos
(lelkes újonc)
Szia!
Lesznek eladó PIKO, és ROCO sínek, váltók nemsokára.
Írd meg, mik kellenének.
Üdv
pirosvillamos -
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #2243 üzenetére
Szia van már Pikó flexibilis síned???És ha van menyiért adod????
-
ghostmat
tag
válasz
pirosvilamos #2218 üzenetére
Köszi!
pár dolog akkor: sínradírt nem ismerem, miből van? Én polírpapírt vettem ma, vagyis nagyon finomszemcsés csiszolópapírt. Meg varrógép és finommechanikai olajat
remélem azok is jók lesznek, kenőzsírnak mi lenne jó? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
pirosvilamos #2156 üzenetére
Bocs, de ez a hét kicsit sűrűre sikeredett. Össz kb 350km-t tettem meg biciklivel.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
pirosvilamos #2142 üzenetére
Megy PÜ!
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2122 üzenetére
nem inkább 3cm-en 1 mm?
-
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #2111 üzenetére
Szia!
Ment válasz, sajna az egész hét nem jó de köszi, hogy még emlékeztél
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #2070 üzenetére
Hali én lehet megyek te ott leszel?
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #2070 üzenetére
Hali!
Kétesélyes a dolog! Mivel nyakig benne vagyok a választás nevű népi megmozdulásban. Sanyi4012 megnyugtatására, természetesen abban a pártban. Ha nem lesz feladat, elképzelhető, hogy arra járok!
A H0 alapokon készülő erdei vasúthoz időközben elkészült két forgóváz. Erre épül egy rönkszállító kocsi. Valószínűleg mégsem szabadtérre épül a mutatvány, hanem szobai kivitel lesz a dolog.
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
pirosvilamos #2013 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #2013 üzenetére
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1980 üzenetére
Neked,
hogy áll az asztalod?
Régen nem halottunk felőle semmit! -
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1975 üzenetére
oks
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1973 üzenetére
oks majd szolhatnál hogy ha lesz más is
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1969 üzenetére
Szia véletlenül nincsen eladó Piko junior gözösöd vagy valami olcsó mozdony H0 2000Ft alatt?(Havromnak kelene)(Dfghjkl)
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
Az ütközők közti hossz szerintem azt jelenti,hohy a kiálló ütközőtárcsák között mért hossz.De az nem tartozik bele a karosszériába.
-
YanezTTrain
tag
válasz
Ütközőt, meg a legegyszerűbb venni valahol. pl. Zzemokiban Lehet, hogy nem lesz hajszálpontosan méretarányos a hossza, de egy csomó időt és hajszálat megspórolsz, ha nem állsz neki még az ütközőket is modellhűen elkészíteni.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #1957 üzenetére
Persze, hogy kell.Miskolcon februárban jó? priviben árak,stb. jöhetnek...
-
palwolf
tag
válasz
pirosvilamos #1937 üzenetére
-
Mr.Mitya
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1950 üzenetére
Már meg is tetem!
Nagyon rendes!
-
Mr.Mitya
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1946 üzenetére
Végül is E-mel-ben letárgyaltuk.5-8 ezer Ft vállalja.Megadta a színkódokat is.Inkáb megveszem a festéket.Csak az a gond hogy az ajánlott márkák paletáján nem találom azt a színt.
Pl a kékód 5009 (azúrkék)
-
Mr.Mitya
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1946 üzenetére
Nem.
Azt mondta hogy hívjam fel mert szóban egyszerűbb. -
Mr.Mitya
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1934 üzenetére
Hali pirosvilamos!
Szerencsére lehet kapni Zzemokinál a V43-hoz kiegészítőt.1000Ft
A festéssel még sehogy sem állok.Üdv:Mitya
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1937 üzenetére
Kössz!
Megpróbálom majd elkapni,de annyira nem fontos.Van pár új kép a blogomon:
jákob13! A blogomra raktam fel képeket az alakútbejáratomról! -
Mr.Mitya
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1934 üzenetére
Igen Pesti vagyok.
Küldtem egy levelet az E-maill címedre.
-
Mr.Mitya
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1932 üzenetére
És az illetők kb mennyiért csinálják?
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1908 üzenetére
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1851 üzenetére
Az a baj,hogy ha el is indul vagy elüt egy autót vagy én nem látom.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #1850 üzenetére
Üdv!
Írtam privit is TT váltóval kapcsolatban. Közben előkerült a régi belépő nevem, kódom. H0 asztal a multé, elkezdtem a keskeny nyomközű vasutat építeni. Az első kis asztalrész, - vagy nevezzük modulnak? - már egész szépen alakul. Mivel a járműveket is házilag kell elkészíteni, azt hiszem nem lesz unalmas a téli szabadidő eltöltése. Egyelőre a már régebben bemutatott motorkocsi és egy pótkocsi a futóképes járműállomány. Már félkész állapotban leledzik egy C-50-es gép is.
-
Jégkokó
veterán
válasz
pirosvilamos #1843 üzenetére
Tárnok
-
Jégkokó
veterán
válasz
pirosvilamos #1841 üzenetére
Hát valamiért pedig ott volt, gondolom napközben huzogatta a tehervagonokat.
-
Jégkokó
veterán
válasz
pirosvilamos #1838 üzenetére
-
Jégkokó
veterán
válasz
pirosvilamos #1836 üzenetére
Rosszul tudod.Most néztem meg a legutóbbi képemet a 20 as nohabról és a dátum 10.19, szóval az nemis olyan régen volt
-
Jégkokó
veterán
válasz
pirosvilamos #1832 üzenetére
Hát pedig a 20 as is szokott anyagos vagonokat húzni, mulltkor is erre volt felénk.
-
Jester01
veterán
válasz
pirosvilamos #1832 üzenetére
Tény, hogy csak egymagában álldogállt.
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1819 üzenetére
Szia és az áruk menyi?
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1813 üzenetére
Szia nincsen eladó mozdonyod?Lenne 3000Ft rá
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1813 üzenetére
Kössz a tanácsot!
De én úgy tudom ,tudok írni.Lehet van pár hiba de az elenyésző.Ha mégis neked van igazad,megpróbálok jobban figyelni. -
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1800 üzenetére
YanezTTrainal mi van??
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1695 üzenetére
Szia jó nyaralálst ha egyáltalán az :d
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1692 üzenetére
Szia 9. én ott leszel?
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1641 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1636 üzenetére
Képet tudnál küldeni??
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1600 üzenetére
Azon kivül??Mien lehetet??
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1596 üzenetére
Ja oksi csak probáltam segiteni.
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1592 üzenetére
-
KáZsé Mestör
tag
válasz
pirosvilamos #1577 üzenetére
Köszi a segítséget,meg az ajánlatot,de jelenleg kimerült a pénztárcám,nomeg még mindig Yanezttrain vagonjaira várok!Közben vettem 1 környi sínt is,egyenlőre elég lesz,amíg nem lesz újabb tőkém erre,akkor majd visszatérhetünk ilyesmikre!
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1557 üzenetére
KÖSSZ
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1531 üzenetére
szerintem inkább M44 re hasonlit csak anak hosszab a motortere
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #1520 üzenetére
Nem is tudom. Az igazság az inkább megválnék az egész cucctól. Egy Fz1 trafó kivételével. Csak nem fér el az asztal a lakásban, kénytelen vagyok valami kicsit csinálni. Érdekel csere is, N méret, régi PIKO, Mehano, stb. U profilos sínek, váltók, egyebek.
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1520 üzenetére
Szia nekem van egy piko junior gumis dieselem az a gond hogy egyik szij el szakadt és alig megy egy vagont se huz el olyan gyenge lett
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1493 üzenetére
Szia a készlet teljesen kompleten kellen és nem nekem hanem haveromnak.Mozdony vagon trafo sin
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1437 üzenetére
SZIA!
a mozdony nem müködö képes mert a 9v motor 12v ot kapott és szépen le égett és haverom ki vágta mototort a kukába nekem is ingyen adja és ugy gondolom hogy csak ki állitot lesz
Motor nincs bene a mozdony az orient expresz gözmozdonya ez egy készlet része volt de már csak a mozdony maraddt meg mert a 30vagont és 20 darab sint el adta 50000ft ért -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #1302 üzenetére
Akkor nem sokat tévedtem a francia dologban, románok előszeretettel koppintanak francia dolgokat illetve származtatják magukat is onnan. De tényleg érdekes masina. Persze sokkal jobb volna valami Ganz Mávag emblémás csodát lekapni a sínen, mint újdonságot...
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #1240 üzenetére
Szerintem inkább az árra kell koncentrálni, senki nem halt bele azelőtt, hogy várni kell amíg megcserélik a mozdonyt a határon. Pont a máv az egyik leg szarabbul álló cég az országban, mikor a taukat vették, már akkor gondolniuk kellett volna erre. 2000-ben se arról volt a máv híres, hogy mekkora nyereséget termel. Ez már akkor egy betegség volt, ami máig tart. Csak az jó ami nyugatról jön. És itt nem az a lényeg, hogy a csehektől kell mozdonyt venni, hanem nem kellett volna a hazai mozdonygyártást lenullázni.
-
Batman2
őstag
válasz
pirosvilamos #1178 üzenetére
Igen, így van, én ugyan nem pesti vagyok, de az ilyen dolgokat figyelelemmel kísérem, ha más nem, az Indóházból !
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1178 üzenetére
biztos igazad van én nem pesti vagyok így nemtom,csak néha járok pesten.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #1155 üzenetére
Tavaly vagy tavaly előtt voltunk a vasúttörténetiben, akkor kihozták "levegőzni" a 001-est. Arról van jó sok képem, valahová ment nosztalgia vonattal, szerelvényestül le van fényképezve több szögből is. Csak találjam meg...
Közben elkészült a fővonal ágyazata. Kezdődhet a felső vezeték építés. A vonali oszlopokat nem gond legyártani, már az állomási oszlopokra is van ötletem. -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #1146 üzenetére
Úgy van, én is úgy emlékeztem, hogy a TT start trafók határesetek, éppen elviselnek egy TT motort. Az H0-hoz asszem kevés lesz. Marad a várakozás, ill valami más trafó vagy kapcsolás. Valahol van egy IC-s kapcsolásom, nem is túl bonyolult, amivel akár 50 wattig lehet szabályozni. Ha elő kerül egyszer akkor közkinccsé teszem A mostani megoldás mint mondtam egy 4,2W 500 ohmos teljesítmény poti egy Greatz híd és egy 1000 mikrofarádos elektrolit kondiból állt össze. H0 motorokhoz nem éppen ideális. Kipróbálom majd TT motorral is. Hátha beválik! Egyedül a poti húzós benne az olyan 1000 forint körül van. Vagy drágább, ha Conradban vagy valami puccosabb helyen veszed. Viszont tök egyszerű, hibalehetőség elvileg nulla, bárki meg tudja csinálni, ha hirtelen kell egy szabályzós trafó.
Lehet én toltam el és más poti értéket kellett volna használnom. Lehet elég lett volna 300 ohm is. -
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #1144 üzenetére
Igen, én az F2-est értettem kezdő TT trafónak.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #1139 üzenetére
Üdv!
TT Start trafónak teljesítményéről tudunk valamit? Volt, amper viszonylat is megfelel, ha fel van rajta tüntetve. Igazából H0 méretű szerkezetekhez kell, megmérem az áramfelvételét a két gépnek, amit üzemeltetni kellene róla.
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1122 üzenetére
A LIMA ÍVES VÁLTÓ MENNYIBE KERÜL?
+ AZ egyenesek,ívek
Az íves váltó is kézi? -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #1122 üzenetére
Üdv!
E-10 a régi szögletes, vagy az újabb gömbölyített elejű?
-
kisBősze
csendes tag
válasz
pirosvilamos #1118 üzenetére
pedig nagyon szereti a tapétavágót már nem rozsdás hanem fénylik na meg a wd-40 leoldotta rola kicsit
de ha már igy mondtad akkor joljönne egyhááátha könyebb vele pucolni
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #1118 üzenetére
Üdv!
H0 gördülőállományban mik érkeztek? van már valami konkrétum?
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1114 üzenetére
Szia a sin radirt menyiért adod??
-
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #1102 üzenetére
Aszem ahhoz a Noch ágyazathoz is kell az őrlemény, az az ágyazat csak a parafát váltja ki és még pluszba szóród meg az egészet. Sajnos még nem láttam ilyen Noch-os megoldást de elviled így műkszik, ha valaki látott az jelentkezzen
. Van 2 színben ez a "parafa kiváltó" és még ehhez van 3 színben őrlemény.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #1089 üzenetére
dehogynem, én is utp-t használok. csak poénból mondtam.
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1062 üzenetére
Köszi majd meg csinálom egyelölre sulynélkül marad mert ugy meg sem akar mozdulni hogy ha benne van meg próbálom áalaposan ki takaritani hátha javul a helyzet.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #972 üzenetére
Üdv!
Tökéletes! Ha a 22-i miskolci kiállításon leszel, akkor oda el tudok menni majd érte, valszeg a szombati napon.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #966 üzenetére
Üdv!
Jut eszembe N-es modell...
Guberálsz majd nekem valami hajtást? BR 118 pl. jó, ha akad. kaszni nem kell hogy legyen, még vonókészülék se lényeg. Mk - 48 lesz belőle, meg egy Bax kocsi hozzá, és megy a terepasztalra Keskeny nyomtávnak. -
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #934 üzenetére
2007 óta így néz ki?
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #935 üzenetére
Na az enyém is így nézett ki, fél órát pakoltam hogy látsszon valami, meg a család se akarjon megskalpolni a lakás kinézete miatt. Ezt a hetet ki kell használnom, mert utána itt is indul a gálya tovább. Amennyit lehet megcsinálok rajta, a nagy melókból. A terepépítés, felső vezeték, tereptárgyak gyártása úgyis molyolós, nem két perces dolog. Azt lehet csinálni az ebédlőasztalon, a terepasztal meg csendben álldogál a sarokban a falhoz támasztva.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #932 üzenetére
Nem tettem alá. Egerben voltam az OBI-ban, ott nem volt. Néztem még pár kisebb maszek üzletben,de csak egy helyen volt, ott viszont olyan árat kértek, hogy ........
Hagytam a fenébe. Lényeg ami a lényeg le vannak rögzítve a sínek, váltók bevezetékelve. Holnap jön a pálya táplálása, meg a szakaszolások. Csütörtökön szeretném összekalapálni a vezérlő asztalt. Állítólag holnap elhozhatom alkatrészeit lapszabásztól. Péntek-szombat meg elbohóckodik az ember a sok villanydrót között... -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #864 üzenetére
Trafó tökéletes, most már össze lehet állítani a vezérlő asztalt. Megvannak a trafók, kapcsolók, nyomógombok, relék, stb. Remélem hét vége felé újabb fejlődésről tudok beszámolni. Egy hét szabadság az nagy idő. Ha drága családom nem lep meg fakultatív programokkal akkor haladósra vehetem a figurát. Jó lenne, ha már az összes pályán zakatolnának a szerelvények...
-
mtmt
csendes tag
válasz
pirosvilamos #857 üzenetére
Az történt.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #849 üzenetére
Üdv!
Megpróbálok holnap eljutni Miskolcra. A trafó minden képpen kellene, mert lassan csinálnom kell majd a vezérlést is. Gorilla lehet most nem fog beférni már a költségvetésbe. Ha később meg lesz még esetleg, akkor igen.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #844 üzenetére
Hát igen, kicsit romos az az Fz1, de ha müxik, akkor érdekel. Vezérlő asztalban nem látszik, legfeljebb jobban szellőzik!
Gorilláért mire gondoltál? Ilyenek jártak át magyar országra, ha jól emlékszem.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #838 üzenetére
Hi!
Az a 3000 forintos Fz1 Milyen állapotban van? Ha külsőleg csúnyácska az nem érdekes, csak működjön, úgyis vezérlő asztalban lenne. Kiégett zárlatjelző, bimetál betegség se gond.
Lassan abba a stádiumba jut az asztal mikor már lehet gondolni az elektromos szerelésre is. Néhány képet csinálok hét végén az eddigi eredményről és közszemlére teszem. Képeket hol is lehet megnézni a gépekről? Egy linket beszúrnál az eléréshez? -
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #836 üzenetére
Szia most nincs rá pénzem de ha lesz szolok.
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #603 üzenetére
Szia fugerht nem jó már igy is meg jártam velük le éget egy sajna az sztem kuka mert kézel se megy már mert meg olvadt az egész ház piko váltoid meg érkeztek már????
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #816 üzenetére
Üdv!
Egy két dolog lehet érdekel, ha lesznek képek akkor nézelődöm majd. Szépen alakul az asztal kezdeményem. Szeretnék hétvégén már egy-két próbakört futni a fővonalon. A mellékvonal terve megest módosult. Lehet, hogy nem csak egy fejállomás lesz, úgy néz ki, hogy hely lesz és akkor PIKO pályatervek 26-os pálya megy a felső szintre egy összekötő vágánnyal a fővonalhoz.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #797 üzenetére
Igen! A TT pályatervrajzok adta az ötletet a felső állomás kialakításához. Így evvel a két nagy ívvel sokkal kisebb emelkedést lehet építeni, azon gond nélkül felmegy szerintem bármilyen szerelvény, anélkül, hogy megpörögne, vagy visszacsúszna. Muszály felvinni a pályát legalább 90 mm magasra a felső vezeték miatt. Annyi elég, mert alagútban nem cicózunk, bazi rézdrót, örök darab a felső vezeték. Az alsó állomás vágányzatán dolgozom még kicsit. Ott asszem lesz még varia egy két iparvágányt bevarázsolok valahogy, tolatás minden mennyiségben.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #795 üzenetére
Végül is az ívet össze tudtam rakni, az emelkedő részből, az első váltóig. Alátámogattam kazettadoboz, meg mit tudom én, 8 - 8.5 cm magasságig. Hát elég brutális emelkedése lenne. 2-3 kisebb kocsinál többet nem tudna felvinni egy mozdony. Kicsit átdolgoztam a pályát.
Így már van megfelelő pályahossz az emelkedéshez. Összerakni nem tudom egyelőre, még nincs annyi sín, de ez jobban hangzik a felső szint állomása is komolyabb és van hely fűtőháznak is. -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #792 üzenetére
8,5 - 9 cm magasra kell feljutnom a mellékvonallal, a fővonal felső vezetéke miatt. Mondjuk Tau áramszedője elbírna alacsonyabb munkavezetéket is, de nem akarom kicentizni, régebbi mozdonyok szedői meg nem olyan rugalmasak, esetleg lecsukódnának menet közben. Ha valamikor összetudom állítani az emelkedő vágányát, akkor kivágom az alá kellő lemezcsíkot és kikísérletezem egy mozdonnyal, majd egy szerelvénnyel, hogy mi az optimális emelkedés.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #785 üzenetére
Kazánház macerás lenne, mert kicsit át kéne szerelni a fél fűtés rendszert. Hobby szoba meg nincsen, csak sima lakószoba. Azért ment el másik asztal, mert ha össze volt állítva akkor lakni nem lehetett a szobában. Marad egy olyan megoldás, hogy egy szekrénybe behajtható asztal készül erre van 125x220 cm max. helyem. Dolgozom rajta, H0-ban egy kicsit nehéz de azért össze lehet hozni...
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #783 üzenetére
A TT terepasztal is úgy kezdődött, hogy egy modul, meg még egy. Utána nem fért el a szobában.
Nem szeretném, ha asszony ezt is kiutálná a lakásból. Összefog jönni.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #780 üzenetére
Természetesen lesznek képek feltéve! Most egyelőre leszedek mindent a lapról, szépen eldobozolok és nekiállok az asztal merevítésének. És ha már van egy asztalom, akkor lesz rajta vasút is. Mivel nálunk is van vasútállomás, lehet érdemes lenne az egyik állomást a valódiról megmintázni. Persze a vágányzatot csak rövidítve tudom modellezni. [link] Sajnos vonat már nem jár erre, csak néha egy-egy teher, meg tolató egység, mert ugye bezárták a vonalat a kihasználatlansága miatt. Csak akkor azt tudnám, hogy miért voltak mindig rogyásig tele a Bz-k utassal?
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #778 üzenetére
Hali!
Az a zacsek sín meg a befényképezett tervek tegnapról segítettek a tervezésben. Alakul a terepasztal vágányzata. Egy biztos, sűrű sínhálózat lesz a lapon. Többé kevésbé felépítettem a 39-es pályát. 2470x1370 es a gyári méret azt bele kellett gyűrni 2200x1250-be. Nem egyszerű. Éljen a flexi sín!
Ha holnap megérkezik a doboznyi cucc, akkor este befejezem a provizórikus összeépítést.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #771 üzenetére
Egy napot még várok. Nem új a figura a Vaterán, 66 aukciója volt mind pozitív, most néztem meg. [link]
Talán még összejön a dolog. Hívogatom, emilezek, lehet, hogy csak valami technikai mallőr, de azért fura, hogy pont az után lehetetlen vele kapcsolatba lépni, hogy befizettem a számlájára egy rahedli pénzt. -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #766 üzenetére
Régi U profilú H0-ás síneket hozol esetleg holnap magaddal? Lehet kellene pár tucat. Vaterán vettem ezt-azt de mióta átutaltam a zsét emberünknek, emilre nem válaszol, telefonon csak a rögzítő, szal lehet megszívtam...
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #763 üzenetére
Bár, ha család azt mondja nem jön, akkor vonat. Állítólag hétvégeken Egerbe Talentok járnak. Ki kéne próbálni.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #763 üzenetére
Autó. Avval tényleg nincs. Kedden voltam Pesten, mikor rohadt nagy havazás volt, na akkor nem volt egyszerű az élet az utakon. Errefelé hókotró, sószóró, nem látható soha. Ha ma éjjel nem esik le valami bődületes hómennyiség akkor laza két órás út. Már ha nem pályán megy az ember.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #761 üzenetére
Kilenc az baráti. Innen Eger mellől kicsit odébb van a Láng. Nem kell hajnalban indulnom :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest