- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1266 üzenetére
Esetleg valami ismerős, környékbeli iskola számtech terme... Én pl. a neccesebb dolgokat Egerben az egyik főiskola nyomdájában csináltatom.. Színesben fénymásolás, fotoprint, stb... Pár éve megvettem egy céges leadott HP1100 laserjetet, az épületeket avval csinálom. Nem új darab, de kifogástalanul és nagyon szépen nyom, nem foltoz, pacáz. Ezek az épületek is vele lettek nyomtatva.
-
-
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1259 üzenetére
keress az interneten a dmaster honlapjára. ott le van írva minden, le is tudod tölteni az épületeket. Meg van adva hogyan tudod kicsinyíteni, a TT méretre 73 százalékra kell lekicsinyíteni a rajzokat, minden egyes kinyomtatandó alkatrészt külön külön egyesével Az állomás épületnél ez jó nagy meló, de megéri
[link]Itt van a link a lapra. Ott rákattintasz a vasútmodell gombra és az után az épületek gombra és már helyben is vagy.
-
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1248 üzenetére
Hehe... Ha sok helyem lenne, na meg brutál bankszámlám én megelégednék mondjuk a budapesti közlekedési múzeum H0-ás asztalával is. Gyerekkoromban az valami hihetetlen méretnek tűnt, és még ma is szép látvány. Persze ráférne némi rekonstrukció. Itt ott kicsit látszik rajta a kora. De azért nem rossz...
-
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1202 üzenetére
Esetleg pince? Nem olyan tuti mint a tetőtér, de ha száraz, akkor megfelel. Ott is le tudsz választani valami kis kuckót a vasútnak.
Még egy ötlet, ha már mindenképpen külön kell csinálni helyet. Érdemes böngészni internetet, akad olyan hirdetés, hogy kisebb faházakat odaadnak ingyen, ha elbontod a telekről és elszállítod. egy 3x3 3x4 m-es faház ilyen célra simán megfelel, családi összefogással meg egy utánfutóval le lehet bontani és elszállítani, otthon meg csak egy beton placc kell alá.
A régi Erdért meg a cseh faházak egész jók, kívül fa belul farost, a kettő között meg 4-5 cm hungarocell. -
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1196 üzenetére
Hi!
Gondolom, ha udvar, akkor nem panelben laktok. Esetleg a padláson kialakítani valami kisebb tetőtér félét, ahová beférsz te a terepasztal, meg egy kis munkapad. Lényegesen egyszerűbb mint egy komplett házat felhúzni. A falakat OSB-ből a külső részét a falnak körbeszigeteled 5 cm hungarocellel meg a mennyezetet is és még télen is használható, ha valami fűtést is tudsz bele csinálni. Villanyt felvinni meg egy szál MTK kábel pár konnektor, stb és már száguldhat is a vasút.
-
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1134 üzenetére
Fog az menni, Az asztalnak van már helye? Fixen lábon fog állni, vagy valamilyen mozgatható megoldást építesz? Szekrény, fregoli, stb?
Ma lett volna idő befelyezni az ágyazat építést, csak a derekam nem bírta a hajott pozitúrát az asztal fölött röpke három óra után...
Inkább szétkaptam a csúnya kék Mechano mozdonyt ami már nem kék egy ideje és megcsináltam bele a másik forgóváz áramszedését is.
Gyárilag teljesen idióta szerkezet. Egyik forgóváz hajt, másik áramot szed, hajtott forgóváz mindkét hajtott tengelyén egy- egy tapadógyűrű, persze ugyan azon az oldalon. Mozdony az egyenes sínen is kanyarodott tőle. Egyik vége világít csak de az mindig, menetiránytól függetlenül.
Tapadó gyűrűs kerekek cserélgetése, LED- es világítás, mindkét forgóváz szed áramot és mávos festés. Így sem egy szépségdíjas termék de már nem annyira csúnya.
Lehet, hogy ez nem is mechano, hanem szlovén lego, vagy esetleg a dacia gyárban készült? -
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1127 üzenetére
Gondoltam pl. bicikli szelepgumira, kérdés nyúlik e akkorát, vagy szakad. Nem jut eszembe hol vagy min láttam ilyen vékony gumi csövet. Modellező boltban lenne érdemes megkérdezni ahol autó, repülő, stb. benzin motoros dolgokat árulnak, nincs e valami ami használható.
-
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1121 üzenetére
Hali!
Töröm az agyamat, de nem igen jut semmi az eszembe. Nézz körül Vaterán, van amikor tesznek fel szétcincált mozdonyokat, vagy csak kerekeket ilyesmit.
Másik megoldás, valami vékony gumi csövet szerezni egy darabot, aminek a falvastagsága is elég vékony, és abból valami nagyon éles késsel, szikével óvatosan levágni két vékony szeletet.
Azt tudom, hogy a TT BR 35 gőzösre pontosan jó a PIKO BR 55 gőzös tapadógyűrűje. De az jóval nagyobb kerék mint ami a dízeled alatt van. -
Kraptor
őstag
válasz
kisBősze #1085 üzenetére
Szerintem a digi rendszernél a dekóderek az igazán drágák. Egy controllert megveszel 1x ami örök életre jó és az tényleg mindent kiszolgál, főleg azért is jó mert folyamatosan frissítik a firmwareiket és minden finomságot kapsz, pl az ESU Ecos-a alapból 2 mozdonyt tud irányítani egyszerre menü váltogatás nélkül, míg a legújabb firmware-val már 10-et
. 10 mozdony adati jelennek meg a képernyőn és azokat tudod irányítani, hogy mi merre. Kiválasztani meg egyszerű mert csak ráböksz melyiket akarod ér máris irányítod.
Amik nagyon drágák szerintem azok a hang dekóderek, 30e nagyon sok azért, tudom van a sima 6-8000 ért de az azért nem ugyanaz. Mondjuk vannak "butított" digitális rendszerek amik azért jóval olcsóbbak.
-
Kraptor
őstag
válasz
kisBősze #1072 üzenetére
Már válaszoltak de én is elmondom a magamét.
Digi rendszer nagyon frankó, de nagyon drága. Egy jó controler olyan 150e, után a decoder 6000-8000 hang nélkül, hanggal 30e környékén van, ezek per mozdony, tehát egy jó hang dekóder annyi mint egy jó mozdony
. Váltókhoz/világításhoz dekóder olyan 10-20 környékén van ezek alapból általában 4-6 váltót tudnak kezelni.
Ágyazatnak már lehet kapni előre gyártott ágyazatot, pl Noch-nak van de szerintem majdnem mindegyik nagyobb gyártónak aki gyárt síneket van, de saját magad is tudsz csinálni.
-
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1072 üzenetére
Fényerő nem csökken ezen már gondolkoztunk egy sort, valami fesszabályzó IC-s dolgot kellene kreálni és a ledeket egy kis akkuról táplálni, mondjuk két ceruza akku. Persze akkor a vagonok aljába egy egy mini kapcsoló is kell, hogy ne világítsanak, mikor nem használod őket.
-
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1072 üzenetére
Egy pályán megy több vonat egymástól függetlenül. Ez a digitális rendszer. Ha visszaolvasol jó sokat ezt kiveséztük alaposan. Lényeg, ha már van elég sok analóg cuccod, megfontolandó átállni digire. Százezres nagyságrendű kiadás. De megoldható analóg rendszerben is, az állandó kocsivilágítás, mozdony reflektor. Egy nagyobb frekvenciás váltóáramot ültetnek a pályára, amit a mozdonyok motorja nem érzékel, csak az izzók.
-
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1050 üzenetére
yessss! Minden karton, fa és festék. Próbálom MÁV-osra csinálni amennyire csak lehet.
Mondjuk ez egy baromi unalmas meló, de ha elkészül az ágyazat, akkor sztem elég jó kinézete lesz a dolognak. Csak marha lassú munka. A fővonal ilyen világos szürke kővel lesz csinálva, a mellékvonalat régiesebbre veszem, oda barna anyagot szeretnék tenni. -
YanezTTrain
tag
-
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1027 üzenetére
Igen ez egy relé, bár nem tudom milyen gyártmány. Viszont tuti jó. Ettől az Almist nevű bácsitól én is vettem csomó dolgot teljesen korrekt eladó. A kapcsoló sín is rendben van, de mondok egy jobb megoldást, ami biztosabb és nem látszik.
Ahová a kapcsoló sínt tennéd elvágod a sínszálat egymás után kétszer, kb 1,5 cm távon úgy, hogy a kivágott szakaszon legyen egy tartófül, nehogy kiessen a sínszál.a talpfából. A két vágást áthidalod és a kivágott pici darabot használod kapcsolósínnek. Biztosabban kapcsol, mint az érintkező a sínszál mellé szerelve. És nincsenek nagy rézdarabok a sínen. -
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1024 üzenetére
Igen ahhoz kell a relé. A vágányban van kettő kapcsoló sín az egyik az egyik állásba kapcsolja a relét, akkor áramot ad a sorompónak és az lecsukódik. Egészen addig csukva marad, amíg a másik kapcsolósínen át nem halad a mozdony és a relét a másik állásba kapcsolja. Ekkor megszűnik a sorompó áramellátása és felnyílik. Ha megtalálom a füzetet amiben benne vannak ezek a kapcsolások akkor bemásolok ide egy gyári TT kapcsolást.
-
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1018 üzenetére
Üdv!
A kardánnak a forgóvázban kell lennie kis hosszírányú lógásának, az nem baj. Végső soron lehet motor is. Ha van másik motor kéznél akkor csere és próba. Vagy esetleg még az lehet, hogy a forgóvázakban a tengelyeknek a fészke van nagyon megkopva. Az is lehet a hiba oka. Ha semmi nem segít rajta, akkor marad az hogy csak nagyobb sebességgel járatod, amíg megy. Utána alkatrészbázis.
Sorompó kétesélyes. Motoros, vagy mágneses?
Ha motoros, akkor csak kapcsolósín kell neki, ha elektromágneses, akkor egy kapcsolórellé és azt vezérled a kapcsolósínekkel. Legolcsóbban TT rellét fogsz kapni, használtban 1000 pénz körül. Az teljesen megfelel a célnak. Esetleg egy régi karos jelző állítómű maradéka is jó, a szakaszolás vezérlőjével kapcsolhatod a sorompót. -
YanezTTrain
tag
válasz
kisBősze #1000 üzenetére
Hi!
Első nekifutásra nem rossz. Az állomást azért kicsit nagyobbítsd meg! Már úgy értem, hogy legalább három átmenő vágány és egy - két tároló csonka vágány. Ebből a pályából gyönyörű hegyvidéki terepasztalt lehet kihozni. A sok íves részt hegylábak előtt, meg alagutakon átvezetni, egy viadukt is belefér. Van benne fantázia, csak ne sajnáld az időt, meg a munkát a téma kidolgozására!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Metal topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Autós topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest