- iPhone topik
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jégkokó
veterán
válasz
pirosvilamos #1843 üzenetére
Tárnok
-
Jégkokó
veterán
válasz
pirosvilamos #1841 üzenetére
Hát valamiért pedig ott volt, gondolom napközben huzogatta a tehervagonokat.
-
Jégkokó
veterán
válasz
pirosvilamos #1838 üzenetére
-
Jégkokó
veterán
válasz
pirosvilamos #1836 üzenetére
Rosszul tudod.Most néztem meg a legutóbbi képemet a 20 as nohabról és a dátum 10.19, szóval az nemis olyan régen volt
-
Jégkokó
veterán
válasz
pirosvilamos #1832 üzenetére
Hát pedig a 20 as is szokott anyagos vagonokat húzni, mulltkor is erre volt felénk.
-
Jégkokó
veterán
Lenne egy eladó roco railion taurusom 35 ért, ha vkit érdekel az megtalál privibe
-
Jégkokó
veterán
válasz
Intruder A 6 #1765 üzenetére
Még szerencse, hogy tavaj szemfüles voltam és megvettemmind a 20 as nohabot meg a 100 as szergejt 36 ezerért.Meg sikerült beszereznem egy sárga nohab alapanyagnak való roco mozdonyt 25 ért és 10 ezerért meg lett csinálva teljesen valósághűre. Ugyan igy tettem szert a 265 szergejemre is, az is átalakítás.Majd a közeljövőben tervezek egy remot szergejt meg egy eurocom traxot venni, és majd jövőre jöhet a gigant , mert végre megjelenik nagy pédányszámba is.
-
Jégkokó
veterán
Gyanítom, hogy a gyenge kivitelű régi piko nohab lehetett, az ilyenre kár pénzt áldozni, mert a roco sokkal minődégibbet csinál alig 10 ezerrel többért
-
Jégkokó
veterán
válasz
Quiksilver #1671 üzenetére
Jah azok sztem roco cuccok lehetnek, de pontosan nem tudom, hogy miböl származnak.
-
Jégkokó
veterán
válasz
Quiksilver #1666 üzenetére
A kapaszkodókat nem elég csak felragasztani, mert alapból rá vannak fröccsöntve a kasznira.Itt nem olyan mint a V43 nál, ahol utólag kell feltenni mindent.Először simára kellet csiszolni a kiálló elemeket és csak aztán kerülhettek fel a fém kapaszkodók
-
Jégkokó
veterán
válasz
Quiksilver #1661 üzenetére
Hát ezt konkrétan nem a boltba vettem, hanem egyedi festésű és átalakítású mozdony.Az alap modellt meg használtan vettem a neten, és ezt lehetett belőle kihozni
-
Jégkokó
veterán
-
Jégkokó
veterán
-
Jégkokó
veterán
válasz
sanyi4012 #1356 üzenetére
fuggerth V43 1346 V43 2360 M62 265 M62 100 M61 20 M61 06 M41 M41 remot 1 piko taurus és egy roco br182 ami remélhetőleg egyszer mávos festésű lesz. Természetesen a nohabok és szergejek mind roco gyártmányuak. tervbe van még egy remot szergej és egy cirmos szili is, nem beszélve ha kijön a gigant, akkor abbol is elkelne egy példány
-
Jégkokó
veterán
Csak ugy értettem az ennyit, hogy 2 gyorsvonati meg 2 személy nem túl sok egy szerelvénynek, nekem a fuggerth vagonokból van 2 plusz 2 vezérlő 3 ic 3 ec és 3 régi vékonycsíkos ic, ezek mellé akarok majd halbis kocsikat is venni vmikor. De egyébbként az osztrák mozdonyok nem igazán illenek bele a képbe.Bár én csak magyar vonatkozású vasutat gyüjtök.
-
Jégkokó
veterán
válasz
YanezTTrain #1349 üzenetére
Én piko a sineket használok, igaz a pályának még csak terve sincsen meg, jelen pillanatba van egy csomó egyenes és r2 r3 ives sinem meg egy pár ivas és jobbos balos váltó. De sajnos anyagi okokból le kellett állítanom a modellvasút projektet, pedig már 10 mávos mozdonyom van, illetve csak 9 mert az utolsó nem mávos, de mávosítva lesz majd egyszer ha sikerül hozzá matricát szereznem.
-
Jégkokó
veterán
az a baj, hogy keskeny a pálya, vagyis a 4 tengelyes személyvagonok ki fognak elég gyakran siklani, ahoz 130 nál nagyobb ív kell.Amugy az milyen mozdony a háttérbe az a piros?Onnan tudom, hogy nekem is van jó pár ekkora vagonom és az r3 as ív is kicsi neki, az r4 vagy az fölött az ami ideális.Amugy neked ennyi az ösz vagon és mozdony álományod?
-
Jégkokó
veterán
Uj taggal bővült a mávos mozdony flottám
[link] -
Jégkokó
veterán
Ha vkit érdekel akkor eladóvá vált az ice szettem, 17 ezer ft ot kérek érte. Mivel alig volt használva és ujonnan se kerülne kevesebbe , igy azt gondolom reális árat kérek érte.
-
Jégkokó
veterán
válasz
RoyalFlush #274 üzenetére
Tudomásom szerint az utóbbi pár évben terjedt el igazán a digitális modellezés, mert régebben csak az analóg volt. Ez leginkább a számítástechnikának köszönhető.
-
Jégkokó
veterán
válasz
RoyalFlush #272 üzenetére
Nem digitális, csak elő van készítve.
-
Jégkokó
veterán
válasz
RoyalFlush #269 üzenetére
Nekem sajnos egy olyan M41 van ami eredetileg vörös színű volt csak át lett festve és nem igazán szépen, igy meg kell csináltatnom utólag.
-
Jégkokó
veterán
válasz
RoyalFlush #265 üzenetére
Én 25500 ért vettem, de már ezt a fajtát nem igen lehet kapni sehol se. Az viszont egy másik dolog, hogy azt írják van raktáron, ami sajnos nem igaz.
-
Jégkokó
veterán
Az elöbb csináltam pár képet gyorsba, de nincs rajta minden, mert 2 piko vagont lusta voltam előszedni, mert teljesen körbe vannak csomagolva és nehéz visszarakni, meg még az M41 is hiányzik a képekről, mivel festőnél van. Remélem a héten már kész lesz.
-
Jégkokó
veterán
válasz
st.hubertus #244 üzenetére
Nem , ez tényleg igy van.A német mozdonyok vagonokból van bőven választék, sajnos a hazai mozdonyokból már kevésbé.
-
Jégkokó
veterán
válasz
st.hubertus #241 üzenetére
Ez igy összeségében nem ér meg ennyi pénzt. Ezek a szettek kb olyan 20-25 körül cserélnek gazdát a neten.
-
Jégkokó
veterán
válasz
st.hubertus #238 üzenetére
Nekem pikó sínem van, és árban nagyságrendekkel olcsóbb mint a roco , és nem kell minden íves váltohoz különböző ív meg egyéb okosságok.Az ívesváltó ára 4 ezer mig a pikónál legalább 5 de inkább 6 ezer körül mozog. Nekem van 4 ívesváltóm olyan 23 egyenes 12 db R2 R3 ív és 1db jobbos 1db balos váltóm, és ehhez még kell 2 darab íves váltó meg még pár egyenes, hogy teljes legyen a 2 körívem.
-
Jégkokó
veterán
válasz
st.hubertus #235 üzenetére
Sajnos itthon sok hülye van, aki irreálisan magas áron adja a modellvasútas dolgokat, ugyan annyiért mint a boltba. Egyik nap szóvá is tettem az egyiknek és lettem ugatva, hogy ő ennyiért adja, igaz a boltba csak 4900 de ő simán adhatja 5400 ért biztos meg fogják venni. Meg van egy piko nohab, már hónapok óta fenn van 20 ezerért, de a gazdája nem enged belőle egy ft ot se, igy meg elég nehezen fogja valaha is eladni.
-
Jégkokó
veterán
Most mértem le, és 2.5 mm magas a sín , igy bővel el kell neki mennie.De a vagonok szépen siklanak egyálltalán nem adnak ki semmilyen furcsa hangot. Meg az eredeti hozzáadott ICE szett is néha kisiklott, valószínűleg mert a sinek nincsenek rögzitve és könnyen elmozdulnak.
-
Jégkokó
veterán
válasz
Intruder A 6 #211 üzenetére
Nem roco sínek, piko a sínrendszer.
-
Jégkokó
veterán
Egy hónapja én is beszereztem egy ICE start szettet, most nemrég vettem egy v43 mávos festésűt, meg hozzá 2 személyvagont, ami közül az egyik vezérlőkocsis. Csak sajnos túl kicsi hozzá az ív és elég sokszor kisiklik, meg még a földön van, és hát ugy még nem az igazi. De ha minden igaz jövőre beindul a projekt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Óra topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen házat vegyek?
- iPhone topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest