- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
Jester01 #2632 üzenetére
a dolog története annyi, hogy valami holland emberek "találd ki hol van ez a vasúti izé" játékot játszanak. feltételezés, hogy M.o.-i a kép, de nem biztos. beírtak valamit a gugliba, megtalálták véletlen a honlapomat és írtak egy emait, hogy hátha rendi vagyok.
namost mivel Hollandia a második kedvenc országom (a holland virm meg a kedvenc vonatom) gondoltam teszek egy próbát itt a topikban, számomra ez a "legvasutasabb" hely amit ismerek. meg gondoltam, hogy az itt lakóknak vannak kapcsolataik más rendszerben élő jedikkel is.
szóval nem feltétlen itteni a kép, azért is kérdeztem rá a dolognak erre a vetületére. exif a dolog lényegéből adódóan természetesen nincs.
-
YanezTTrain
tag
válasz
Jester01 #2120 üzenetére
Elméletileg elég. Ha nem hetven kocsis tehervonatokkal akarsz emelkedőt mászni akkor nem lesz gond. Optikailag szerintem kicsit erős, de a vonatok valszeg feljutnak rajta. Na persze a hely. 1 méter fel és egy le. Egyébként a próbálgatás tényleg jó módszer. Látod is az arányokat, meg ki tudod próbálni a gépeidet, mit bírnak.
-
-
YanezTTrain
tag
válasz
Jester01 #1731 üzenetére
Kicsi hengeres kefe... kérdés mennyire kicsi? Háztartási kisgép szervizekben esetleg... kávédaráló, hajszárító, talán ilyesmikben... ha máshogy nem, nagyobb kefét viszonylag finom csiszolópapíron méretre csiszolni. nem egy fél pillanatos meló... A végén meg polír papírral simára csinálni minden felületet.
-
Jester01
veterán
válasz
Jester01 #1716 üzenetére
Ja, 2 apró hiba volt csak. Holnap akkor lemaratom a nyomtatott áramkört (a lap már itt van mellettem) hipp-hopp megforrasztom és mehet a mozdonyos próba.
Nagyon izgalmas.
Utána lehet csinosítani a szoftvert, minimum gyorsulás-lassulás és címbeállítás. Mégutána csinálni kell mégegyet a csörgőbe is, mert ez egyelőre a kb 30 éves három részes SVT137 motorvonatba megy (mert azt könnyű szerelni).A váltódekóderből a 8 váltós visszajelentős verzió áramköri terv állapotban van, az még kis tervezgetést igényel aztán az is mehet a gyártásba. Akkor majd lehet a pc oldali szoftvert is fejlesztgetni.
-
Jester01
veterán
válasz
Jester01 #1603 üzenetére
Be is kötöttem, nagyon muris már 2 vonattal és 4 váltóval (ebből egy elektromos, egyet kézzel állítok, a maradék meg csak "felvágós"). A szoftvert is fejlesztettem kicsit, már hálózaton keresztül is működik és egyszerre több gépről is lehet használni.
Most a nyák készítési technikámat kell csiszolni, akkor lesz majd mozdonydekóder (és 3 szerelvény
) valamint 16 váltó vezérléséhez elektronika. Ez utóbbihoz még jó lenne kidolgozni egy visszajelzési mechanizmust is, ami megmondja melyik irányba áll a váltó. Úgy nézem az általam használt piko A váltók csúcssínjei (ebből a szempontból) sajnos eleve elektromosan össze vannak kötve a megfelelő tősínnel, tehát ezt a kézenfekvő módszert nem használhatom.
-
Jester01
veterán
-
YanezTTrain
tag
válasz
Jester01 #1378 üzenetére
Ha jó száraz helyen van, nem árt neki a hideg. Arról nincs tapasztalatom, hogy működni is fognak e a mozdonyok váltók... Ezek eléggé finom dolgok, ki tudja mit csinálnának fagypont körüli működtetés esetén. LGB vonatot már láttam a hóban száguldozni, H0 és attól lefele még nem ilyen szélsőséges körülmények között. Lehetne esetleg méréseket végezni, mozdony áramfelvétele normál szobai hőmérsékleten és mondjuk a sima hűtőszekrényben lehűtve a nulla közeli hőmérsékletre. Ha drasztikusan emelkedik az áramfelvétel a hideg hatására, akkor lehet nem tenne jót neki huzamosabb ideig hidegben használni. ugyan ezt a váltókkal is kipróbálni nulla közeli hőmérsékleten nem szorul e meg a működtető mágnes, stb...
Egy olajradiátor esetleg segíthet a dolgon, na meg te sem fagysz össze. Bár arra ott a vodka meg a medvebőr... -
YanezTTrain
tag
válasz
Jester01 #1375 üzenetére
Az ilyen terepasztalnak is vannak előnyei. Tavasszal és ősszel simán elvonatozgatsz rajta. Nyáron felviszel magaddal pár kosár gyümölcsöt, zöldséget, esetleg egy-két kecskét és máris kész az Afrikavasút! Télen egy szamovár, üveg vodka, néhány medvebőr és indulhat a száguldás a Tranzszibériai expresszel!
Ilyen kis helyre felépíteni ennyi ország vasútját azért nem semmi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest