- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
Jégkokó #1764 üzenetére
Azért azt nem mondanám hogy 10-el többért!
A 0-19 es piros nohab jelenleg 50-55ezer környékén mozog a boltokban.
a 0-20ast már csak pár helyen lehet kapni de, az is 40 felett van, még használtan is nehéz 35-40 körül hozzájutni
Akárcsaj a szergejhez, már régóta szeretnék egyet, de még mindig 40 felett mérik az árát használtan, de van aki elkér érte 50-et is
Bár igaz én inkább osztrák modelleket gyüjtök de ezeket szerteném a polcomon tudni egyszer
Piko-t meg valóban nem szabad venni. -
sanyi4012
csendes tag
válasz
Jégkokó #1373 üzenetére
KISSZÉRIÁS MÁVOS MODELLEK BESZERZÉSÉT NEM TERVEZED?
MÁRMINT AZ ACME. MODELL GIGANTJA?
Nah igen az télleg jó lenne,de ha drágább lesz hatvanezernél akkor lehet inkább jobb a DEÁK modellnél megvenni.Persze én tervezgetem az egyedi modellek gyártását de még semmi ötletem hogy fogjak majd hozzá.A rézlemez ingyen is meglesz -ismerősömtől- de eszterga meg ilysmi is kellene. -
sanyi4012
csendes tag
válasz
Jégkokó #1350 üzenetére
milyen MÁV-os mozdonyaid vannak?
Sajna én nem gondoltam kezdetben a mávra és mostanába egyre inkább arra hajlok de az össz máv gyűjteményem még csak:
ROCO M62
ROCO M61
FFUGGERTH M41
PIKO TAURUSKOCSIK:
TEHERKOCSIKAT NEM MÁVOST VÁSÁROLOK MERT TÚL DRÁGA LENNE ÍGY CSAK HASONLÓKAT VESZEK ...TÖBBNYIRE...
1db. EAS KLEINFUGGERTH BHV
FUGGERTH BHV UTASELLÁTÓMost vettem egy négytengelyes DR-es eas kocsit,és alig látszik hogy DR-es csak más a színe és nincs az oldalán a bzi MÁV jel.
-
mtmt
csendes tag
válasz
Jégkokó #1347 üzenetére
PIKO-ból nehézkes 880-asnál nagyobb ívet gyártani.Egyébként nem siklanak ki, rendesen megépített, egyenletes vágányzaton szépen futnak.
Mit értesz ennyi alatt? Pálya elején négy MÁV vagon, a hátsó ívben meg egy termetes ROCO teherszerelvény. Amúgy meg bővül.
A mozdonyok:
Gützold M62, Trix ÖBB Hercules, Roco DB BR212 -
YanezTTrain
tag
válasz
Jégkokó #1347 üzenetére
Régi U profilú síneket használ a kollega. Az én asztalom is abból épül. R 440-es PIKO vagy Fugerth íveken minden további nélkül futnak a 4-tengelyes Fugerth személykocsik, egy igényesebb gyártmány gondolom pláne. Még az R 380-as íveken is mennek, persze belógnak rendesen, de ha nem ész nélkül adja az ember a "kakaót" a mozdonynak akkor nincsen baj.
-
Bogyi
csendes tag
Ez pontosan így van, nem túl gyakoriak az efféle vegyesvonatok
De hát ez van jelenleg ekkora a gépparkom. Szeretném majd apránként felfejleszteni. Valóban Szili és Taurus nekem is szerepel a terveim között, már csak azért is mert a nemrég megjelent szép mozdonyalbumban van is egy kép, amin MÁV taurus robog egy ROLA kísérőkocsis vonattal. Persze mindez a pénztárcám függvénye. Azért akadnak megoldások erre a problémára is. Olvastam, hogy ez a BR215-ös alváz+belső berendezései belepasszol egy Szili kaszniba. Minden esetre egy digicsörgő és Fuggerth személyvagonok is szerepelnek a jövőbeni gépparkomban. A Nohab és Szergej egyelőre csak vágy marad mert nagyon drágák.
-
Bogyi
csendes tag
Nézegettem én is ezt a csörgőt, klassz. A homlokfalat is átfestetted élénk sárgára? Ill. most, mint leendő digitális vasutas :-) ez a modell, ha jól tudom előkészített. Ez azt is jelenti, hogy a motor 16V-os és a 8 pólusú aljzat is benne van a gépben? Tudnál esetleg a belsejéről is képet feltenni? Végül, ha most pl. ebben a Roco szettben szereplő dízelemből kiszedem a dekódert, át lehetne-e tenni pl. egy ilyen előkészített csörgőbe? Köszi előre is.
-
Batman2
őstag
Szevasz
Nekem régi típusú síneim vannak, a váltóknél fordul elő főképpen a kisiklás, aminek az oka változó, de okozza a váltó is, mert a mozgó része nem áll be pontosan és van helye a kerék vezető peremének, hogy becsússzon a sín és a mozgó rész közé !
Másik pedig, hogy az egyik gőzös mozdonyunk orrfutója, valamiért kicsit magassabban van, mint a többi és ezért is megy félre váltókon, de amúgy nekem nem szokott kisiklani, legfeljebb a személy kocsik, de azok is inkább csak váltókon.
Üdv.:
-
Jégkokó
veterán
Most mértem le, és 2.5 mm magas a sín , igy bővel el kell neki mennie.De a vagonok szépen siklanak egyálltalán nem adnak ki semmilyen furcsa hangot. Meg az eredeti hozzáadott ICE szett is néha kisiklott, valószínűleg mert a sinek nincsenek rögzitve és könnyen elmozdulnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- BestBuy ruhás topik
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest