- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
arcsin
senior tag
válasz
stilo18 #20554 üzenetére
Mindig mellettem alszik, velem ébred fel. Éjszakát végigalvós macska
Most kivételesen nem volt sehol reggel. Végül is néztem hogy a szúnyogháló kissé lukacsos és az alja is ki van szakadva és lerohantam megnézni az udvart, szólongattam, nyávogott a bokor aljában. Páromnak mondtam hogy kocsikulcsot, hordozót, vizet pénzt hozzon azonnal és megyünk a Hun utcai állatklinikára. Röpke 4-5 óra várakozás után megröntgenezték, kapott "kis" vénakanült. Kb a napom többi része azzal telt hogy asap szerezzek egy ortopéd szakorvost. A többségnél a recepciós azt mondta hogy szerdán rá tudnak nézni a röntgenjére, vagy holnap talán, de műtétről semmi. Végül a Napkelet állatklinikán pont ügyeletes volt az ortopéd doki, elküldtük emailben a felvételeket és visszahívott hogy x százezer forint és hétfőn délben tudja a cicát megműteni.
Elég rossz volt az éjszaka mert a hordozóban aludt, óránként felvert, meg kezdett múlni a fájdalomcsillapítója is. Ma elvileg fog kapni egy 90x60as nyúlkenelt ismerőstől.De ma délelőtt is nyitott hordozóban szuszogott, pihenget. Ha pisilnie kellett akkor kínosan nyafogott, de ezt a fajta nyivákolását ismerem. Enni nem nagyon akart tegnap, de inni azt szívesen ivott fecskendőből.
-
válasz
stilo18 #20488 üzenetére
Háát ha ez megnyugtat egy kicsit... azért itt sem volt mindig olyan rózsás a helyzet.
2019 jnúiusában született, 2019 októberében kellett amputálni a bal hátsó lábát,mint ahogy látszik is. Két helyen is megrepedt a csontja, elvittük az állatklinikára ahol ún. merev kötést tettek rá. Egy hétig kellett rajtahagyni a lábán, levettük de már látszott hogy valami nem oké.. a lába vége egyből lefittyent és érezni lehetett,hogy már hidegebb is. Másnapra már kis szaga is volt,de vittük is újra vissza. Sajna igen az volt amitől tartottunk elkezdett üszkösödni..
Jött a választás vagy búcsúzunk tőle vagy megpróbáljuk az amputációt. Anyummal vittük, fel sem merült hogy elbúcsúzunk tőle. Imádjuk a macskákat és Kistigris amúgy is nagy becsben van tartva. A doki miután felvázolta,hogy kockázatos a műtét mondta hogy kimegy 5 percre beszéljük át,hogy mi legyen... Hát az a pár perc, a kezem magam előtt volt egy asztalon összekulcsolva Kistigris belemászott és a szemembe nézett ... áá kész abban a tekintetben minden benne volt, sírva is fakadtunk sose felejtem.
Utána pedig kőkemény két hónap mire teljesen begyógyult a seb. Vitamin tablettát adtunk neki naponta, egyszer a varrat is szétnyílt plusz állandóan figyeltük nehogy felmásszon valami magas helyre.
Azóta persze kigyúrta magát és ő a legenergikusabb, imádjuk.
Ilyen képet is tudok mutatni: -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stilo18 #20442 üzenetére
Nem tudom mennyire olvastál utána a témának, de ilyenkor nagyon fontos a fokozatosság az etetésben.
Ha rendes kaját kap műtét után, akkor az eléggé leterheli a bélrendszert. Állatorvos mit javasolt a műtét után? Egyik oldalon azt olvastam, hogy 1 hét után lehet csak visszatérni a rendes tápra, addig csak folyadék formájában etetni. -
Akelaus
senior tag
válasz
stilo18 #20444 üzenetére
Nem próbálod meg azt a kaját amit egybe megevett nem félbevágni, hanem valahogy összetörni, és úgy a péppel, levessel összekeverve elé rakni?
Akár a vízzel is, hátha úgy több jut be.
Volt, hogy az enyém sem csinált nagy dolgot, de akkor nem is evett. Hagyta megrohadni a kaját, a válogatós... -
Essejó
veterán
válasz
stilo18 #20412 üzenetére
A hangsúly azon legyen, hogy többször keveset. Nagyobb állateledel boltokban van dobozos Macska leves. A Lidl-ben van ilyen 4ujj széles arasznyi hosszú kartonban 12 pici tasak valami paszta van benne. Azt Rözse konkrétan fényesre nyalja a tányérját tőle. Pedig az utóbbi időben, hogy magára maradt, elég válogatós lett.
-
Akelaus
senior tag
válasz
stilo18 #20412 üzenetére
Azt hiszem a Fressnapf-ban láttam külön csak szószt, azzal összekeverni a száraz tápot miután a száraz szét van törve (darálva). Vagy száraz táp szintén törve-darálva, és bekeverve az aszpikos cuccba.
Az enyém se nagyon eszi az aszpikos kajákat, inkább a ragu megy neki. (igaz ő baromi válogatós lett kóborléte után már 2 héttel) -
_ocsisajt
őstag
válasz
stilo18 #20406 üzenetére
Jó, én meg az ellentéted vagyok, az sem jobb. :)
Nálam le vannak tiltva a ciccmentős videók yt-on, mert úgy is eobőgöm magamat rajta. Amúgy is ilyen ráöntöm a másikra az érzéseimet style vagyok. Ez van.De ezzel nincs semmi gond. A kis kedvencek családunk szerves részei. Aki rendelkezik egy egészséges adagnyi érzelmi intelligenciával, azt megviseli. Alap!
Amúgy én is tudatosan igyekszem minden ilyen dolgot eltenni, mert tudom, hogy megtörténhet a baj. :/
Kitartást nektek!
-
bul07
nagyúr
válasz
stilo18 #20379 üzenetére
Hánytatni lehet, igaz áttételesen
Bár már késő mert esélyes hogy lejjebb haladt a cuccHogy mire gondoltam, ha füvet esznek utána 95% eséllyel hányni fognak, de ha nem akkor meg a fű érdes felületéhet hozzá tapad a szőr és úgy távozik
Ugye a füvet szőr miatt szeretik enni hogy azzal tisztuljonIlyet keres ha zöld területhez hozzáférsz [link], [link], egyik oldala nagyon érdes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15.6" FHD IPS 165Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11 P
- 24 GB-os RTX A5000 HP - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest