- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dorian #14215 üzenetére
Pont így.
- idén most én is mást adok eddig sima univerzális tápot kapott (icl maintenance) most kap egy picit erőteljesebb viszont kevésbé burkolt tápot (icl spring and summer), ami hamarabb fejti ki a hatását, illetve alacsonyabb hőmérsékleten is robbant.
Körbevágom az egynyári perje részeket, kap magot, homokot és talán ha közvetlenebb tápot kap előbb benövi a foltokat, mint a gyom meg a perje. -
totron
addikt
válasz
Dorian #14179 üzenetére
Ez a sörösüveg téma is olyan, mint a tojáshéj meztelencsigák ellen. Illetve annyiban jobb, hogy itt létezhet az a szélerősség és szög amikor tényleg kelt hangot egy kis ideig, de ilyen abszolút együttállás esetén sem tudjuk, hogy kellemes ASMR-ként fogja-e fel a vakond a jelenséget vagy tényleg iszkol. Kellene egy tisztázó zsebkönyv a népi módszereket illetően, mert a nagy természethez való visszakanyarodásban visszajönnek a mögé nézést szigorúan mellőző módszerek is, és ilyen módon a végén még örökéletet nyernek. Bár a folyékony tápoldattal operáló, robotizált üvegházak című felvonás lesz itt a következő úgy is.
-
-
eldoble
aktív tag
válasz
Dorian #14187 üzenetére
Sajnos nem elég, a területe el van osztva, hogy mikor melyik területen táplálkozik, amikor újra az a terület következik a a táplálkozásban, akkor jön vissza.
Ha elkapod, elpusztítod, akkor lehet egy kis időre nyugtod lesz, de sanszos, hogy másik vakond foglalja el a járatokat. -
bigrob
őstag
válasz
Dorian #14178 üzenetére
Drága kiskutyám nekem is lezabálná vagy a szomszéd a kerítés mellett, de még a vakond úr is meg tudja keseríteni mert pont arrafelé áskálódik, ezért gondoltam, hogy idén nekimegyek ennek a magaságyás verziónak, legrosszabb esetben majd lesz benne más...
Megtölteni félig ilyen praktikerben kapható komposzttal, másik felében virágfölddel butaság lenne?
-
válasz
Dorian #14169 üzenetére
Nálunk a rigók vannak nagy többségben, van egy zöld kerítés (32m) abban tanyáznak/fészkelnek. Tavaly kiugrott pár pici mikor óvatlanul levágtam egy folyondárt, azóta nagyon figyelem hogy van-e benne fészek. (elég nagyok voltak már szerencsére a túléléshez) Galambfészek van a harsfán, ok mar 4 éve itt vannak, vagy több, szomszédban meg rozsdafarkú kolónia van ok is átjárnak csipegetni.
-
válasz
Dorian #14076 üzenetére
Cseresznyét kihagytam, mert azon sose kell túl sokat matatni, vagy legalább is nem érzem szükségét. Almákat elkezdtem megcsinálni, holnap folytatom.
Azért akarok haladni, mert nagyon sokminden van a kertben amivel foglalkozni kell és egyedül vagyok rá, cserébe az se egybefüggően és így sose végzek. Fű indítás is nekem 2, de inkább 3 nap lesz, mellé az önötözőrendszert is kicsit tuningolnom kell.
Nem kapkodás, csak próbálom beosztani az időmet ami erre van. -
totron
addikt
válasz
Dorian #14076 üzenetére
Ha késlekedsz a metszéssel a növény a energetikáit olyan meglévő részeibe is elküldi amiket te aztán később szépen levágsz. Jobb termésre van esély, ha időben kijelölöd az utat, nincs félreértés, pocsékba ment tápanyag és munka a növény részéről, a meglévő készlettel (ágakkal) dolgozik.
-
válasz
Dorian #14039 üzenetére
Köszi, szerintem nekiesek én is. Nekem akkus permetezőm van, de azzal se érek fel teljesen… tavaly vittem ki létrát és a felső részt azzal toltam.
Kintről tuti vicces volt.
Kettőt tudok venni mi a javasolt?
Agroterm Olajos rézkén SE 2,5dl/10l
BVN Vegesol eReS 1dl/10l
Utóbbi kiadósabb, ugyan még nem láttam melyikbe mennyi réz/kén van, de kb ugyanaz a kettő.
Szerintem nálam megy a gyümölcsökre (alma, cseresznye) meg babér is van néhány, rózsát is meg fújom akkor, azt nem is tudtam, hogy lehet/érdemes. -
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian #13892 üzenetére
Volt ismerősöm aki a TSz időben , akkoriban nem is vigyáztak anyira , évről évre permetezett és elég fiatalon meg halt , de viszont olyan ismerősöm is van , aki ugyanazt csinálta , és most saját földjén dolgozik és éli a nyugdíjas éveit , ez sok mindentől függ , de most abba nem akarok bele menni !
-
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian #13865 üzenetére
remélem hatásos lessz ! Itt az Alföldön éjjel -5-7 nappal 5-7 fokok vannak , de szombattól egy hétig éjszakára lessz a mostani nappali és nappalra + 10 de lesznek napok 14-15 fokkal is , már nállam a magnólia bokor meg indult hajtani
remélem a gyümölcs fákat nem csalja meg az idő, mégis csak február eleje lessz !
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Dorian #13694 üzenetére
Lusta.
Pedig így a legjobb:
https://youtube.com/shorts/XMcLLFbETps?si=HceBLd8Qkq7WsrT2 -
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Dorian #13621 üzenetére
Annyira ne bánd, hogy nincs, legalább megmarad a pénzed. Én próbáltam napelemesből kicsit, nagyot, közepest, majd elemes monstrumokat, de a vakondok röhögve kitúrta mindegyiket. Elvesztegetett hetek voltak.
Ásó/kapa, aztán vérmérséklettől függően nagyharang/jó messzire telepítés, vagy ricinustartalmú vakondriasztó por. Az első elég időigényes és a random idő múlva érkező újabb túrógépig hatásos, a por az pár hét alatt hat, aztán ha 2-3 havonta nem felejted el pótolni, akkor nagyjából működik (időnként azért betúr a szélén, de mert büdös neki a talaj, nem jön beljebb), viszont folyamatos pénzkiadás.
Kivéve, ha rádumálod az összes szomszédot a használatára és hozzád már nem jön át, de nekünk a kert végében szántóföld, amögött pedig erdő van, szóval kimeríthetetlen az utánpótlás.
-
simico
aktív tag
válasz
Dorian #13621 üzenetére
Legalább spóroltál egy kis pénzt, mert abszolút semmit sem érnek azok a szarok. Annyit értem el velük, hogy telepítés után azokat túrta ki először a földből
Aztán később magasról tett rájuk és vígan túr mindenfele körölöttük (is). Én végigpróbáltam már mindent, az egyetlen működő megoldás az amikor a macskák elkapják. De ez is csak ideiglenes, mert mindig betéved egy újabb példány aki még örül is az elődök által már kiépített járatrendszernek.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian #13601 üzenetére
Itt nállunk is fel vannak szaporodva , az utak melletti földeket figyeltem , szét vannak durva a vetések
Nekünk ithon szerencsére nincs , és a földek is olyan helyen vannak , hogy ott se nincs .
Falu szeli ismerősök is harcolnak velük , kisseb, nagyobb sikerrel , de a hangsúly inkább a kissebben !! -
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian #13575 üzenetére
Tisztelet a kivételnek
Nekünk is van három darab magaságyás , olyan 70 centi magasak , semmi pénzből használt téglából építette az asszony , az ő ötlete volt és ő kivitelezett , én hoztam a téglákat , és én töltöttem fel őket !
Neki sajnos amputálva van az egyik lába , térd felett és a müláb az nem olyan mint ahogy sok kívül álló gondolná , és neki sokkal könnyebb a magaságyásokat kocsiból rendezni és szépen körbe is bírja járni őket !
Úgyhogy nállunk a magaságyás nem divat , hanem szükséges !
Attól a kis fóliát is rendezi de azt sokkal nehezebben . -
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian #13521 üzenetére
Mástól is hallottam ezt , de nállam nem , nem mondom , hogy nem ették de maradt meg ajándékozásra is cseresznye , és az egéssz családnak jutott !
Pedig még költöttek is a fekete rigok , az idén tudtam meg , hogy 10 napos korban ki ugrálnak a fészekből , és a szülők még hetekig etetik őket a földön , amíg fel nem repülnek !
A seregély az más az durván le tudja enni a cseresznyét , rövid idő alatt -
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Dorian #13413 üzenetére
Ha véletlenül osztódik az ásótól, akkor jöhet a South Parkból Jimbo módszere: "Vigyázz, támadni akar!".
De egyébként a kis rohadék... izé aranyos kis vakondok sokkal gyorsabb nálad, 15-20 próbálkozásból jó ha egyszer sikerül elkapni még akkor is, amikor már szinte látod, hogy a kuoac tetején túr. A veteményesben nem nagy ügy, de a fűben egyszerűen nem tudod a sűrű gyökérzetez elég gyorsan átbökni. És persze többnyire nagyobb kárt csinálsz, mint a vakond.
Nálam az egyetlen, ami tényleg működik a ma már nem trendi likvidálás helyett, az a Defender (most már új neve van, ezért merem kiírni, reklámozni nem szeretném) ricinustartalmú por, ami viszont jó drága. Az ultrahangos riasztókat simán kitúrja.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian #13410 üzenetére
Ezt olvastam valahol !
Ha nem vagy jó alvó, az is egy megoldás, hogy hajnalban kimész a kertbe egy ásóval felszerelkezve, és ahol mozogni látod a túrást, kiemeled a kis bajkeverőt. Természetesen sem bántani, sem elpusztítani, sem a szomszéd kertjébe áthajítani nem szabad. Inkább kirándulj a családdal egy távolabbi mezőre, vigyétek magatokkal a vakondot is, és költöztessétek át oda. -
válasz
Dorian #13403 üzenetére
(Szomszédom használ ultrahangosat is és csinált palackokból szélkakast, amit ha pörget a szél, akkor a lyukban zörget valamit. Néha átjönnek hozzám (Karcsi és családja), de ugyanúgy vissza is mennek és az eszközök mellett közvetlen túrnak.
)
Én igyekszem elmacskásítani a környéket.#13402hiperFizikus
Legalább tanultak valamit a kísérletek során? Én sajnáltam őket, mert nagyon cuki pofájuk van, de már ennyit nem lehet elviselni.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian #13245 üzenetére
Így van
és itt helyileg felettünk fel teszi az i-re a pontot , hogy egy légi folyosó van , akár hányszor fel nézek az égre egy pár épülő jön megy de sokszor 10-20 gép van fent amit meg tudok számolni .
Ez is közre játszott tavaly , szinte nem termett kukorica , volt parcellánk ahol 100 kiló lettaz idén legalább lett egy jó fél termés de nem nagy a boldogság mert ezzel a párás levegővel el kezdett melegedni és hétfőn el adtuk , ebbe a mesterségesen kreált semmi árba , említésre nem is méltó haszonnal !
Nem csak az olaj fa , hanem a gabonán kívül mindennek az ára megy felfelé! -
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian #13090 üzenetére
Nállunk ilyen terülő borokát olyan 20 éve láttam , valaki valahonnan hozta és a temetőbe rá ültette a sírra , szép volt szépen terült egyik is meglátta , a másik is és szépen szaporodott , egymás után ültették az emberek , közbe szegény nagyanyám is megtudta és 3 kis tövet ültetett a sírra , jöt keresztanyám azt hitte , hogy a karácsonyi fenyő az és le hajított szerencsére
Akinek be futotta a sírt utánna már csúnya lett , oldalt le lógott , de felfele is magasabb lett mint a kereszt és elkezdték nyírni minden irányba és erősödött , vastagodott , az első gond akkor jött amikor temetni kellett egy ilyen erősen befutott sírra , a végén már ahová nem is akartak temetni ott is ki akarták irtani , de olyan híre lett a faluban , hogy nem találtak embert , napszámost aki el vállalta volna ,centiről centire ásó de a legfontosabb a csákány , lapát ott minden szerszám elő került , én nem csináltam ilyet szerencsére , hogy kereszttanyám ki dobta , de aki egyszer csinálta az többet nem vállalt!
-
válasz
Dorian #13023 üzenetére
vélhetően ha ennyire látványos akkor kellett már.
Világítást ki mit használ a kertben? Vezettem ki a kerítés mentén pár lámpának helyet, de amiket Kínából rendeltem rgb led reflektorok, azok mehetnek a kukába... 1,5-2 év távlatában és amúgy se voltam velük elégedettek...
Ki milyen lámpát tenne ki? Sima led reflektor vagy valami olcsó cserélhető foglalatos lámpatest? (akkor akár a színes fény is megugorható) Jön a téli/karácsonyi időszak és gondoltam megugranám ezeknek a cseréjét.
12 ponton van vezeték, meg tudom is még toldani ha akarom, ha nem lenne elég.
Most úgy is BF van lumeneten. -
szezso15
addikt
válasz
Dorian #12973 üzenetére
Az a baj hogy naponta 1-2-szer jönnek, nincs az az isten, hogy én azt kidekkoljam.
De a zárójeles rész volt számomra a lényeg.
#12975 body007: Legyen úgy, köszi! Most szeretném még az összel leszoktatni erről őket, hogy tavasztól ne a macskaszaros fűbe legyen kiengedve a gyerek.
-
szezso15
addikt
válasz
Dorian #12964 üzenetére
Igen, csak ez a tipik szar helyzet, mondta hogy nyugodtan odaverehetek a macskának ha valami hülyeséget csinál, csak mire odaérek már nyilván eltakarodik/nak.
Azt meg nem akarom, hogy a jó viszony rovárásra menjen...
@Mindenki más: Köszi szépen a tippeket, berendeltem egy mozgásérzékelős locsolót, lesz 8 napom tesztelgetni, ha nem megy majd visszaküldöm. -
válasz
Dorian #12955 üzenetére
Jól tetted, most lesz eső dögivel meg volt is, nekem 1,5 hete offline van az öntözőm, mert az esőérzékelő szakítja a kört, mire kiszáradna, jön a következő, lehet a napokban le is engedem… nem lesz itt már öntöznivaló semmi, 2 hét múlva meg nappal is már csak max 10 fokokat írnak.
-
válasz
Dorian #12951 üzenetére
1 hétig még fel tud oldódni a burkolat talán, de már tényleg túl vagyunk az ideális időn.
Nem volt drága, én kitenném, ha tényleg csak 2x kapott idén tápot, tavasszal jobb helyzetből indulsz, ha most kap egy kis ennivalót.
Viszont mivel nincs elkényeztetve, úgy is azok a fajták maradtak meg, amik bírják a strapát... innen nézve meg.Látni lehet amúgy a felületén, ha kell neki a táp, kevésbé fényes, kevésbé mély zöld a színe.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Dorian #12871 üzenetére
Ja a gyömbérnek ezért jó. A többi növénynek csak mérsékelten ajánlott. Állítólag csíráztatásra kimondottan kedvezőtlen pl. paradicsomnál, paprikánál, nekem mégis működött úgy, hogy lefedtem vele a magokat. Direktbe csak a gyömbérre javaslom. Más növényt nem ismerek, ami ennyire bírja a savas talajt. Gomba termesztésre jó még, de nagyon ügyelni kell, hogy ne penész telep legyen az egész, úgyhogy azt elvetettem.
-
ncc1701
veterán
válasz
Dorian #12855 üzenetére
Ó, ez ismerős, csak nálunk kicsit jobb az arány:
c-seresznye az vagy lerohadt, vagy tiszta kukac.
-van korai almánk, de abból kevés jó szokott lenni, mert megeszik a madár/rovarok.
-körte akkor termett, mikor külföldön voltunk. Kár érte, nagy, finom.
-szólőnek ez nem volt jó év, szerencsére csak 6-8 tő van.
-epret mindmegettük.
-málna alig volt.
-barack/szilva még csemete.Amúgy a befőzést látva arra tippeltem, h nálatok ment pálesznak.
kivágtam gyakorlatilag 2 nyírfát, meg követi még remélem idén egy fenyő, annak helyére megy majd két kissebb gyümölcsfa, még nem döntöttük el pontosan, milyen.
-
H-Zol
senior tag
-
Orlin
addikt
válasz
Dorian #12812 üzenetére
De csak tavasszal következő költés előtt.
Télen is jó menedék nekik a hideg ellen.
Nálunk is idén volt először cinege mindkettő oduban.
Mellettük pinty,őszapók.
Ha jönnek a fagyok megy ki az etető is.
Most is sok cinege van már az udvarban.Tegnap is 6-7 bogarászott gyűjtögetett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest