- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
its_grandpa
tag
válasz
bigrob #18839 üzenetére
>> ilyen lábon álló magaságyás
Jó lenne tudni, hogy milyen az az ilyen,egy kép sokat segítene.
Két napja csináltam az egyikről képet, mert még érik benne az eper (exif 2024. 10. 27. / 09:51:47).
Én nem csinálok velük semmit,így várják a tavaszt de ezek a földön vannak [link] .Aktuális státusz:
Medence vize már a tárolóban várja a tavaszt,medence letakarva.
Összes virághagyma földben.
Saját szaporítások (kecskerágó,rózsalonc) földben.
Nagyáruházból fillérekért megmentett növények (korallberkenye,dérbabér) földben.
Falevelek (kivéve dió) fűnyíróval ledarálva, elhelyezve a megfelelő helyekre.Kinyír engem ez az óra tekergetés.
-
szotyika77
aktív tag
válasz
bigrob #18128 üzenetére
Szia!
Én 5-6 éve emag Black Friday napokon vettem egy Heinner lombszívó/fújó gépet 8000ft-ért. Igaz hogy kábeles, és csak havonta veszem elő, de nekem a célnak megfelel. Azóta is működik, teszi a dolgát ugyanúgy mint a kezdetekkor. Leveleket, levágott füvet és mulcsdarabokat szokott felszívni.
-
Rive
veterán
válasz
bigrob #16401 üzenetére
4 éve lakok a házamban, ez az első alkalom, hogy falban kaparászást hallok, szegőléc alól kiszedtem egy cserebogarat.
Ma mondja az asszony, hogy a másik szobában is hallja a parketta alól...
Hogyan lehet ezek a mocskok, illetve már a lárváik ellen védekezni?Mélyebb alapot kellett volna...
A cserebogarak, ha olyan az idő elég mélyre (akár 1m) leásnak: ott vándorolnak kaja után.
Átment az alap alatt és a ház alatt kelt ki, aztán megindult fölfele... -
btraven
őstag
válasz
bigrob #16433 üzenetére
Nincsen valahol rés a parketta mellett? Nekem egyik sarkon kerekített a fal, és az egyenes parketta mellett volt egy rés. Aztán egyszer bejött egy gyík az ablakon, meglátott, megrémült és oda bebújt. Kénytelen voltam egy ideig lesben állni mint egy macska, aztán amikor előbújt akkor nyakon csíptem. Aztán inkább szilikonnal betömítettem azt a lyukat.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
bigrob #16401 üzenetére
én vályogházban laktam egy ideig, nagyon régiben, hobbi műhelynek használtam
a parketta alatt valami lassan növő hosszú szálas penész elterjedését találtam
előttem senki fel nem szedte e deszkás parkettákat
1. szed fel jobban a parkettáidat, hogy jobban lásd hogy mi a helyzet nálad
2. lehet hogy nem érdemes felújítani a lakásodat, hanem komplekt új de már modern kisebb lakásra kell szert tenned
-
totron
addikt
válasz
bigrob #14504 üzenetére
Hetet tennék, hogy biztosabban kifuthassák magukat. Gyengébb földbe 5-öt csak, de hát itt ugye jó lesz a föld, tápanyagban koncentrált, lehet csapatni. A többit nem tudom, ezer éve nem volt eper itt. A szabad gyökértől sem kell félni feltétlenül, alaposan fellazított földdel kell borítani, alálocsolni, nem nyomorítani a hajszálgyökereket sem, vagyis elegendő mélységű és szélességű gödörbe kell rakni.
-
bigrob
őstag
válasz
bigrob #14481 üzenetére
Tegnap bevásároltam palántaföldet meg egy kis zsák marhatrágyát, összekeverem majd ha megérkeznek a palánták.
Diamante fajtájú epret szeretnék venni, INNEN akartam megrendelni, de elfogyott..
Esetleg honnan lehet érdemes még beszerezni? Ti milyen fajtát választanátok?
Szabadgyökerűt nem erőltetném, amilyen szerencsém van a fele nem kelne életre..
B tervnek az oázisban találtam, de itt nincs meghatározva melyik fajta.Illetve, ti hány palánta epret ültetnétek egy 75x35cm-es magaságyásba?
Próbáltam szemléltetni a melóhelyen post-it papírkákkal
Szerintem 2x3 kényelmesen elférne, 2x4 már túl zsúfolt. -
H-Zol
senior tag
válasz
bigrob #14483 üzenetére
Felénk nagyon jó fekete föld van , azt kevertem érett marhatrágyával , mind a kettőt utánfutóval vittem haza ,olyan kettő az egyhez ment a keverék két lapát föld egy érett trágya , az is már úgy nézett ki mint a föld
Bele hánytam egy sor földet utánna egysor trágyát , és gerebjével össze kevertem , de olyan 4-5 éve , jövőre megint keverek majd bele egy kis trágyát !! -
Dorian
félisten
válasz
bigrob #14175 üzenetére
Ehhez annyi tudok hozzátenni hogy nekem nagyon nem jött be az eper ládákban, csak szenvedett. Bár valószínűleg a föld sem volt megfelelő, a virágföldet negyed rész kerti földdel kevertem, de így is túl hamar áteresztette a vizet. Meg azért is jobban kiszáradt, mert úgy a ládák oldalát is melegítette a nap
Kiültettem őket szabadföldbe és tök jól érzik magukat.
Már csak annyi a probléma, hogy a kutya gyorsabban lezabálja mint mi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest