- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DioKVP
tag
ugyebár 19 colos, 1024*768-ban használom 85 hertzen. És leírom hogy pontosan milyen opciók vannak az osd menüben: Position ; Size ; Geometry ; Moire ; Language ; OSD Position ; Color Temp ; Degauss ; Recall ; Zoom . Bocsi hogy ilyen részletesen leírtam, de kellőképpen hülye vagyok a monitorokhoz szal inkább biztos ami biztos alapon. És az a baj, hogy nem nagyon találtam ilyen default beállításokat
-
Tim82
félisten
pont azért írtam, de még csak a monitor hivatalos dokumentációjában sincs feltüntetve az 1280*960, mint támogatott...
-
bolcsodal
addikt
Ezek a nagy monitorok ilyenek. Tökéletes úgysem lesz a konvergencia, énis ezzel küzdök. Csak "legjobb beállítás" van, ami messze nem tökéletes. Örülj neki, hogy fönt bal és jobboldalon is tudod állítani
Én speciel 7000K-re kalibráltam, valahogy nem szeretem a túlzottan kékes színeket.
Az OSD menü nekem is vibrál picit, semmi jelentősége. Javaslom, hogy egy color returt/restoration után kalibráld. Ez az opció csak akkor fog előjönni az OSD menüben, ha megvárod míg bemelegszik a képcső (20-30perc). Én ezt használom!
Az USB csatlkozás egy USB elosztó. A gépedről tudod hozzákötni egy USB kimenetre, és USB HUB-ként működik (lehet rá billzetet, pendrive-ot, egeret kötni).
-
bolcsodal
addikt
A Samsung MB belépőszintű monitor ezekhez képest. 997MB a maga 96KHz-ével nem rúg labdába ezen a pályán.
Viszont..Október 29.-én vittem el garanciás javításra. Tippeljetek azóta hallottam-e felőle. Egy hete felhívtam a márkaszervizet. Azt állították, hogy ha megérkezik a monitor, akkor küldenek egy sms-t..azóta is küldik.
Mik a jelenlegi jogszabályok hasonló szituban, nem tudjátok?
-
macikos
addikt
A Video Level értelemszerűen az analóg videó jel erősségét jelenti, ez legtöbbször 0.7V.
A Clamp Pulse Position már egy érdekesebb dolog. Főleg nem szabványos frissítéseknél (tehát 60,75,85,100,110Hz-től eltérő) előfordulhat, hogy az elektronsugár intenzitása nem olyan, mint a szabványosnál és ilyenkor eltérő lehet a fényerősség és a szín. Ezzel a funkcióval ezen lehet segíteni. Ne kérdezd, hogy hogyan, még nem használtam ilyen monitort
-
bolcsodal
addikt
A képernyő külső borításásnak karcolódásával semmit nem lehet csinálni. Ha sérült akkor az úgy is marad. A frissítésre próbálj egy Refresh Rate override-ot nyomni (same as desktop opcióval, ha éppen Catalyst drivered van, NVidia kártyánál nem tudom).
Ahogy nézem az említett Compaq P910 egy 108KHz-es, Diamondtron képcsővel szerelt monitor. Ebben a 19" mezőnyben erős közepesnek mondható. Javaslok egy Factory Reset végrehajtásást az OSD menüben és onnan ízlés szerint állítgatni egy Nokia monitor teszter használata közben például.
A Samsung 959NF egy jófajta monitor volt. 110KHz-es, szintén Diamondtronos képcső. Ezekkel a specifikációkkal néhány Hz-el tud többet, mint a Compaq (nem látványosan jobb). Viszont van rajta extra BNC bemenet (korábban volt szó a BNC kábel vélt/valós előnyeiről), ami hasznos tud lenni. A többi 19"-os DynaFlat képcsöves Samsungot messziről kerüld el.
Az LG Flatronokat jobb ha elfelejted.
19"-os monitoroknál szerintem az optimális felbontás 1280/960 85Hz-en. Az 1280/1024-es felbontás nem javasolt mivel az 5:4 arányú és nem a valós 4:3-as képernyőarányt használja (CRT monitoroknál ezek a képernyőarányok). De természetesen olyan felbontásban használod ahogy neked tetszik. A lényeg, hogy minél magasabb felbontásban és frissítésben használod a jel/zaj arány egyre romlik majd amíg elér a VGA-ról a monitorba.A legjobb 19"-os monitorja az Iyama-nak van. Vision Master Pro 451 (asszem)
Valamint ha elfér egy 19" monitor az asztalodon akkor valószínűleg egy 21"-nak is van hely. Én inkább abban gondolkodnék.
A teljesség igénye nélkül:
HP P1130,P1110
Compaq P1130
Sony GD520 (G520-as képcsővel, vagy mégjobb az F520)
IBM P275, P260Ezekről mind mind volt már szó a fórumon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest