Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Dell P991-em volt/van. Trinitron képcső, gyönyörű kép. Viszont batár sok helyet foglalt, ezért amikor találtam egy nagy S-PVA-s TFT-t olcsón, lecsaptam rá. Azóta tartalék.
Egy jó CRT képe még a PVA/MVA/IPS TFT-knél is jobb. Dell-éktől a legjobb asszem a Dell P1110, ez volt a "csúcsragadozó".
Mindenképpen Trinitron képcsöves CRT-t vegyél (vagy Diamondtron), ezek a legjobbak.
-
Tim82
félisten
Mondjuk CRT-nél tudtommal elég érdekes dolog volna a pixelhiba.
A Trinitron képcsöves 19" Dell monitoromnál (ami súlya és mérete miatt egyelőre sarokban porosodik, kitúrta egy 24" P-MVA-paneles TFT, de bevallom, még mindig a CRT képét tartom szebbnek) szintén megvan ez a két csík, és a privátban kapott tipp helyes.
-
Tim82
félisten
válasz
ludsimon #3685 üzenetére
Semmi sem biztos, csak a halál és az adó. Ki kellene próbálnod a monitort egy másik (akár kölcsönkért) kábellel, ill. a jelenlegi, szellemképes kábeledet egy másik monitorral. Azután már tudni fogod, ennél többet - látatlanban - nem hiszem, hogy tudnánk neked itt, egy fórumtopikban segíteni.
Mint mondtam - és már előttem más is mondta - valószínűleg a kábel lesz a probléma forrása.
-
Tim82
félisten
És valóban, ez ilyen speciális Sun csatlakozó, Google barátom szerint.
[ld. első két képtalálat.]
# 3682: lehet, hogy jobban jársz a mogyoróval.
Használt cuccokat adnak el, de legalább olcsóak és korrektek.
-
Tim82
félisten
válasz
ludsimon #3679 üzenetére
A 2., sima VGA csatlakozós kábel nem cserélhető? Értsd: nem egy kábel, mindkét végén csatlakozóval, az egyik a monitor aljába/hátába dugva?
Egyébként, elnézve a csatlakozó eléggé egyedi formáját, simán el tudom képzelni, hogy ez valami spéci csatlakozás kifejezetten Sun gépekhez. (Nem PC-re gondolok, hanem pl. Sun Sparc vagy ilyesmi. - Szerk.: bocsi, az Octane asszem Silicon Graphics, nem Sun.)
# 3681: nagy valószínűséggel igen.
Egyébként ezt a VGA kábelt kipróbálhatnád a régi CRT-ddel is, hogy hasonlót produkál, feltéve, hogy nem dobtad már ki.
-
Tim82
félisten
válasz
ludsimon #3666 üzenetére
Azért egy Trinitron vagy Diamondtron képcsöves 19"-21" CRT-t is csak megközelíteni tud képminőségben egy jobb (nem TN+-os) panelű LCD.
Összehasonlítási alapom van most már nekem is, kb. két napja tértem egy Dell P991-ről (19", Trinitron képcsöves CRT, hibátlan képpel) egy Acer AL2423WA-ra (24", S-PVA paneles TFT). A Dell CRT kicsit jobb volt, de az Acer meg sokkal nagyobb és emellett mégsem foglal annyi helyet az íróasztalomon. Ha lenne elég helyem (elég nagy asztal), a Dell P991 továbbra is ott lenne második monitornak, a HD3650-em másik kimenetére kötve. (Remélem, lesz is ekkora asztalom, nem szándékozom megszabadulni tőle.
)
Játékra általában TN+-t szoktak javasolni, ott szokott gyors válaszidő lenni, bár a CRT-khez képest még ez is lassú.
-
Tim82
félisten
Nem tudom, hogy jobb-e, de az biztos, hogy jó cucc, a PH!-ról rii fórumtárs
használ ilyeneket, grafikai melókra főleg, ha jól rémlik. Szvsz szívesen segít, ha kérdezel tőle.
Bolcsodal: aha, én meg khm, két állás között vagyok most, nekem sem most fog befigyelni egy jobb TFT...
Jah, jó hogy nem Junoszty-t használtak a szüleid monitornak á la C64.
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #3332 üzenetére
Láttam én már 19" S-PVA-s Eizo-t 50k-ért, de nem árulom el, hol.
Mindenesetre, ha a CRT-k 1. nem foglalnának sok helyet, 2. nem fogyasztanának viszonylag sokat, eszembe nem jutna más monitor után is nézni (is, mert meg akarom tartani a Dell-t
).
Persze, a legjobban annak örülnék, ha valaki ingyen és bérmentve megdobna egy tökéletes állapotú Apple CinemaDisplay-jel - ha már az álmodozás résznél tartunk.
-
Tim82
félisten
Nem vagyok expert a témában finoman fogalmazva, annyit tudok, hogy minden TFT LCD, de nem minden LCD TFT
- ezzel kapcsolatban Racecam-hez kellene pl. fordulnod, vagy Neduddkihez, esetleg célszerű az oldalukat megnézni. [link]
Csak azért kaptam fel a fejemet, mert a hétköznapi szóhasználatban a kettő egy és ugyanazt jelenti gyakorlatilag.
wikipédiás link: [link]
Egyébként az S-PVA TFT-knek "normális" feketéje van, de tökéletesen színhelyes monitor még kalibrálással sem létezik (sem CRT, sem TFT).
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #3073 üzenetére
kis asztali lámpa annak számít? valamint elég közel (kb. 50 cm-en belül) van egy dokkoló, rácsatlakoztatva a laptop. igyekszem távol tartani a monitortól a többi cuccot, de nagyon kicsi íróasztalom van.
ha (elektro-)mágnesesség miatt lehet, akkor valamiféleképpen a dokkoló lesz a ludas, attól félek.
a használati szokásaim miatt (akkor használom a CRT-t, ha játszom vagy nagy képernyőn akarok filmet nézni - napi szintű böngészésért bőven elég nekem a lapos TFT-je is) nem szúrhattam ki eddig - a dokkoló viszonylag friss vétel.
ha így van, azt hiszem, a megoldás egy jóval nagyobb íróasztal lesz.
-
Tim82
félisten
Sziasztok! A nem régen vett Dell P991-em tegnap este elkezdett furcsán viselkedni - konkrétan torzulást fedeztem fel a kép tetején, a monitor által adott kép felül "görbe" lett. Eddig nem csinálta. Lehetséges, hogy valamilyen módon ez a VGA-kábel hibája?
Próbáltam egyébként korrigálni, de sajnos teljesen nem sikerült megoldani...
-
Tim82
félisten
válasz
macikos #2982 üzenetére
Image Restoration-t nem találtam. Color Return-t igen (Gugli szerint pontosan ott kéne lennie az Image Restoration-nak).
Igen, 15 tűs. A freki 85 Hz OSD szerint. A vibrálást már nem érzékelem. DCC-t viszont továbbra sem engedi a driver. (Egyszerűen azt írja ki, ahol engedélyezni kellene, hogy nem támogatott.)
Azt hiszem, a színekkel kell babrálgatnom és rendben lesz.
-
Tim82
félisten
pont azért írtam, de még csak a monitor hivatalos dokumentációjában sincs feltüntetve az 1280*960, mint támogatott...
-
Tim82
félisten
modidő lejárta után: könnyen lehet, hogy csak azért érzem vibrálónak, mert TFT-hez vagyok szokva (bár melóhelyen nem síkképcsöves Compaq CRT előtt ülök).
kicsit, óvatosan módosítgattam a Monitor Calibration Wizard-dal, nem is rossz.
örülök, hogy nem 21'-eset vettem. ez is nagy, épphogy elfér és épphogy elbírja az asztalom. jövő héten kell neki csináltatnom egy alapzat-félét.
-
Tim82
félisten
Tegnap este lett meg a P991, még az előző tulajnál lefuttattam a Nokia Monitor Test-et, nem volt gond, amennyire én láttam. Beégés nincs, a geometriája rendben, a színei ott és akkor rendben lévőnek tűntek (a tulaj a böhöm méret és a kihasználatlanság miatt adta el - nincs már szüksége grafikára is jó monitorra, jelenleg elég neki egy 17'-es FS TFT is).
Itthon viszont ért némi meglepetés: valahogy a laposom TFT-jének színei melegebbnek tűnnek és mintha vibrálna (épphogy, alig észrevehetően, de mégis) a Dell képe. Jelenleg manuálisan beállítva 1284*1024/90-en megy, egyelőre ez tűnik a legjobbnak a választhatók közül (tudom, tudom, ez egy "szörnyszülött" felbontás). A vidkari sajnos nem tud mit kezdeni a DDC-vel.
Elsőre ennyi.
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #2976 üzenetére
ha minden igaz, pénteken teszt, ha OK, 10k-ért az enyém (és ebben benne van a szállítás is).
a topik-olvasgatásnak köszönhetően leszedtem egy Nokia Monitor Tester-et, meg gyűjtögetem a szempontokat, hogy mire figyeljek.
aztán már csak helyet kéne neki szorítani az íróasztalomon.
-
Tim82
félisten
A dolgok állása szerint a monitor egy Dell P991 lesz (az eladó elírta a típusjelzést, 911-nek
).
-
Tim82
félisten
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #2968 üzenetére
De pl. bizonyos típusokról kevés infót találok. Nem vagyok újonc, amit lehet, elolvasok, használom a keresőt, meg a Google-t, csak aztán kérdezek. Így a topikon is elkezdtem pár napja végigrágni magam.
Azért kérdeztem ilyen összehasonlító tesztes-felméréses oldalt, hogy ne kelljen minden egyes monitorról, ami felmerül, de nem találok elegendő infót róla, egyenként kérdeznem, hogy "ez jó-e, mit tud, ajánljátok-e". De amint látom, nem úszom meg - fel kell tennem az információhiányból fakadó láma kérdéseket.
Nos, egy másik lehetséges jelölt a Dell UltraScan P911. Google barátom nagyon szűkszavú volt a tulajdonságait, jellemzőit illetően.
Szerinted?
Minden segítséget, türelmet továbbra is köszönök.
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #2964 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azért szemeztem az M992-vel, mert relatíve olcsón (8500 körüli áron) láttam, de csak akkor, ha nem találok jobbat a 10k körüli árkategóriában.
Bár most láttam egy fekete IBM P260-ast, csak éppen túl van a jelenleg rászánható összegen az ára és 21'-es, ami valószínűleg már pont nem fér el nálam.
-
Tim82
félisten
Látom, nem kapok választ egyhamar, így újra felteszem a kérdést: a Dell M992 monitorról mi a véleményetek? (Ár-érték arány, színhűség, tartósság, megbízhatóság stb. ... Csak van valakinek tapasztalata. Nekem nem nagyon, régóta laposom van, évek óta most szeretnék először külső monitort venni.
)
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
CRT monitor vásárlásán gondolkodom. Ami miatt CRT: fotónézegetés, hobbi-szintű feldolgozás/szerkesztés, ja és nem utolsó sorban a jelenleg szűkre szabott keret.
21''-es CRT leginkább helyhiány miatt sajnos kilőve, a 19''-esek közül Dell M992-t láttam elfogadható árban. (8500 Ft körül) Vélemények, ellenvetések?
Előre is köszönöm.
mod: egy IBM T41p-re lenne rákötve egyébként. nézegettem a topikot, de nem bukkantam eddig sokra róla...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest