- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple Watch
- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
Akkor most biztosan megoldja egy normális VGA kábel a problémát?
Nehogy kifizessek szarért ennyi pénzt..
Különben az eladó nagyon korrekt, nála hibátlanul működött, csak nem biztos, hogy ugyan azt a kábelt adta hozzá, ezt próbálom most kideríteni.
Most akkor megvegyem a jobb fajta VGA kábelt?
-
Tim82
félisten
És valóban, ez ilyen speciális Sun csatlakozó, Google barátom szerint.
[ld. első két képtalálat.]
# 3682: lehet, hogy jobban jársz a mogyoróval.
Használt cuccokat adnak el, de legalább olcsóak és korrektek.
-
bolcsodal
addikt
No igen! Ha anno nem foglalkoztam volna azzal, hogy kiadok 120K-t, akkor most egy Samsung 970P-ről írogatnék. Ehelyett beleszaladtam egy elég durva bukásba Samsung 997MB (azóta szüleimnél teljesít szolgálatot) képében, amit próbáltam javítani a jelenlegi monitorral...
Ha a kettő összeadnám már elég lett volna egy akkori 17" legalja TFT-re...
Persze ha nagy leszek és gazdag meg sikeres, akkor....
-
Navy
csendes tag
Láttam azt a SUN-t, de ahogy olvasom annak a max felbontása 1600x1280. Az a tapasztalatom, hogy maxon nem jó a képük a monitoroknak én pedig ezen a felbontáson szeretném használni. Amikkel nekem dolgom volt eddig (19" Samsung, Compaq,...) igazán csak 1024x768-ban volt szép a képük. Ezért gondolom, hogy 2000 felettinek kellene lenni a max felbontásnak.
-
Navy
csendes tag
Ez tényleg hülye kérdés volt, de ha már így rákérdeztél, talán tudsz segíteni a dolog tisztázásában. Tudomásom szerint az LCD folyadékkristályos és meg kell világítani. A TFT meg vékonyréteg tranzisztor, amivel ezt a megvilágítást megoldják? A Plazma meg saját fényt bocsát ki. Az LCD monitorokon ezért van egy alap háttérvilágítás? Gyártanak egyáltalán plazma monitort, vagy azt csak a TV-k esetében alkalmazzák? Van olyan LCD monitor ahol a hátérvilágítás teljesen egyenletes (a munkahelyemen HP 19"-os monitor van 1440x900 felbontással, de a szélein igencsak eltér a világítás). Van olyan LCD monitor aminek normális feketéje van?
-
macikos
addikt
1280x1024 5:4-es felbontás. CRT-nél 4:3-as a képarány.
A vibrálást mint írtad is, a DDC hiánya miatt látod, de ezt a videókártya driverében be lehet állítani. Vibrálhat még mástól is, pl. valami más elektronikai eszköztől.
A színek meg biztosan nem rosszabbak, mint egy TFT-n, viszont neked kell beállítanod őket.
Image Restoration-t ugye megcsináltad? -
Tim82
félisten
modidő lejárta után: könnyen lehet, hogy csak azért érzem vibrálónak, mert TFT-hez vagyok szokva (bár melóhelyen nem síkképcsöves Compaq CRT előtt ülök).
kicsit, óvatosan módosítgattam a Monitor Calibration Wizard-dal, nem is rossz.
örülök, hogy nem 21'-eset vettem. ez is nagy, épphogy elfér és épphogy elbírja az asztalom. jövő héten kell neki csináltatnom egy alapzat-félét.
-
Tim82
félisten
Tegnap este lett meg a P991, még az előző tulajnál lefuttattam a Nokia Monitor Test-et, nem volt gond, amennyire én láttam. Beégés nincs, a geometriája rendben, a színei ott és akkor rendben lévőnek tűntek (a tulaj a böhöm méret és a kihasználatlanság miatt adta el - nincs már szüksége grafikára is jó monitorra, jelenleg elég neki egy 17'-es FS TFT is).
Itthon viszont ért némi meglepetés: valahogy a laposom TFT-jének színei melegebbnek tűnnek és mintha vibrálna (épphogy, alig észrevehetően, de mégis) a Dell képe. Jelenleg manuálisan beállítva 1284*1024/90-en megy, egyelőre ez tűnik a legjobbnak a választhatók közül (tudom, tudom, ez egy "szörnyszülött" felbontás). A vidkari sajnos nem tud mit kezdeni a DDC-vel.
Elsőre ennyi.
-
bolcsodal
addikt
Ezekkel a tesztekkel az a baj, hogy elég régiek. Mostanában senki nem pazarolja az időt CRT összehasonlító tesztre.
Elég a specifikációk között 110-130KHz-et látsz, illetve Trinitron, vagy Diamondtron képcsövet. Ezek biztosítékok a jó minőség irányában. Ezen túl, már csak a saját szemedben bízhatsz, mindenképpen érdemes megnézni a monitorokat mielőtt megveszed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Steam topic
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ivqkzy-: 2. gépem
- EA Sports WRC '23
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest