- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Ha sport, netán rendezvény (esküvő) fotózás lesz a profil, akkor a legrosszabb fényerejű üvegeitek a 2.8-asok legyenek! És még úgy is sokszor fog kelleni az ISO 25600 - full frame-en, nem APS-C-n. Ha nem akartok több százezret bukni az APS-C ---> FF váltáson, akkor indítsatok kapásból azzal! Onnantól meg lényegesen egyszerűbb a sor: Tami 24-70/2.8 VC USD, Canon 70-200/2.8 IS II. F4-ből egyedül a 16-35/4L IS-t venném meg, de csak mert annyira jó a képminősége, plusz olyan rövid fókusztávon relatíve kis záridőkkel is jól használható. 6D-t csak akkor vegyetek ilyen témákra, ha bevállaljátok, hogy az elkészült képek nagy része kukázható az AF gyengeségei miatt - meg ilyen kis mélységélességgel nem működik a az újrakomponálásos módszer sem.
A Tami 17-50/2.8 VC amúgy is felejtős a pocsék képminősége miatt: abból csak a VC nélküli jó.
(#32521) Benzoldog: Szuper!
-
copass
veterán
én 1100D-vel kezdtem, 3 évig hajtottam és a xart is kitekertem belőle. nagy ritkán videóztam is vele, Magic Lantern-t ezen tanultam meg. de az már "mélyvíz".
szóval magas ison a kropposok elveszítik a színdinamikát, zaj levanxarva az nem látszik,de a szín igen.
~ iso1600-tól felfelé.
haver vett egy 6D-t,próbáltam,meg láttam is a képeit mindíg, csorgattam a nyálam hogy ú a színei végig jók 1600-6400(12800-ig).
nah ezért vettem egy 5dm2-őt, az "ősvázat"!
fúfrémen iso6400-et csak abból veszed észre hogy látsz egy kis zajt. na de kroppon meg jön a lillaság,kékség és az hogy nincs színed. és pedig ez egy elég régi váz.
koncikat fotózok, nah az xopás, mert minden xar: nincs fény, ha van az is xar mer színes hideg,meleg és villog,stbstb. de a 70-200 f4-el stabi nélkülivel elvagyok. 2.8 kéne de az telébe piszok sok zsé! -
copass
veterán
f4 es üvegek karcsú kropposra, azzal a szenzorral, mert kegyetlenül kell majd tekerni neki az iso-t ha nem lesz fény elég és akkor meg kukázódik a színdinamika egyből.
videózásnál ha profiságra hajtunk ugye, akkor kézi fókusz van, mert hiába van szipiszupi fókusz rendszer, az is téved de úgy rendesen. plusz a stabi, bonyi fókuszrendszer úgy fogja zabálni az akksit hogy ihajcsuhaj.
plusz még az is hozzájön hogy ha 2.8 akkor olyan kicsi lesz az élességi sík, külső lcd nélkül rengeteg életlen felvétel lesz. ezért kell f4-re rekeszlni vagy f8 és ha nincs fény akkor meg ugyanott vagyunk: isotekerés az égig!
én inkább 6D-t vennék, igaz egy keresztfókusza van, de az piszok jó és bitang jó a szenzora.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon )
- Nikon Z50 II kit DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, & (DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest