- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
válasz
Templomegere #5578 üzenetére
A Gigánál Inkább erősen alaplapfüggő szvsz. Lehet hogy a cpu-ban van a memvezérlő de az olyan csatornákon kapcsolódik az alaplaphoz ami csatornákat viszont az alaplap "felügyeli". Módosítok. Vegyél inkább 4x2 gb-ot
Ha már Deneb... meg a jövő...
(meg Windows 7...)
Raymond: Ááá ez fájt...de jól eset
-
band1103
őstag
válasz
Templomegere #5576 üzenetére
Ez szvsz nem cpu mag típus függő.
2x2-est vegyél .. -
Oliverda
titán
válasz
Templomegere #4034 üzenetére
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Templomegere #3577 üzenetére
Tovább kellett lépnem, elég lesz ez is, a teszt szempontjából úgyis irreleváns, mert nem lehet tudni, hogy egy, a későbbiekben megjelenő 3 ghz-es phenomnak milyen órajelen fog járni a harmadszintű gyorsítótára (nálam 2150-en ment asszem), márpedig ezen információ hiányában elképzelhető, hogy a méréseim teljesen értelmetlenek (ha pl. a cpu órajelén fog járni).
Az biztos, hogy az L3 sebessége igencsak visszafogja a procit, amikor 2400-ról 2600-ra ugrottam, de az L3 sebességét is 18xx-ről 21xx-re emeltem, nagyobb volt a telj. különbség, mint 2200 és 2400 között (az L3 mind2nél 18xx volt), pedig a CPU-órajelet tekintve százalékosan ezutóbbi a több. Legalábbis asszem.szerk: 2800-ról 2950-re már alig volt gyorsulás (az L3 itt is 2150-en járt)
-
Thrawn
félisten
válasz
Templomegere #3389 üzenetére
"The Translation Lookaside Buffer (TLB) errata is an L3 protocol issue causing a system hang when running certain client workload applications independent of platform. AMD is immediately introducing an updated BIOS which will correct the TLB errata".
LinkAdvanced Micro Devices are working at a micro-code update that is supposed to fix the L3 issues. They are to implement the update to any processor in the Phenom series from 9600 Black Edition and beyond. The micro-code update is scheduled to be available no later than the end of January next year, when the Phenom 9900 (2.6 GHz) is supposed to be unveiled.
Link -
fLeSs
nagyúr
válasz
Templomegere #3383 üzenetére
A boltokba kerülő procikkal nincs semmi gond. Csak az L3 és az IMC 2,2 vagy 2,3 GHz helyett 2 GHz-en jár. A 2,4 GHz és afölött jött elő egy hiba, ami a TLB-t érinti és csak "laboratóriumi" körülmények között lehet előidézni.
De 2,4 GHz-es procit nem is lehet kapni, pont emiatt, az AMD melózik a probléma megoldásán.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Templomegere #3383 üzenetére
Egy a lényeg. Tisztességes 1066-s ramot használj hozzá. Akkor jó lesz az.
-
dokar
addikt
válasz
Templomegere #3379 üzenetére
nem bughalmaz, csak túl sok a negatív marketing.
azért majd hétfőn számolj be, hogy finom -e phenom.
-
törölt tag
válasz
Templomegere #3352 üzenetére
nem kéne venni egyet ?
Mármint micsodát? Phenom-ot mindenképp akarok venni, de egyelőre nem döntöttem el hogy milyen formában. Jó lenne a dual Phenom FX, mert azért egy kicsivel mégis többet produkálna mint a mostani 3,6GHz-n járatott C2Q procim...
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Templomegere #3352 üzenetére
azért szernitem egy 100-at csak úgy zsebből két procira...
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Templomegere #2227 üzenetére
Én szerintem vegyél egy barton 2500+ -t meg hozzá egy abit nf7-s lapot, nekem volt olyan régen, sztem még ma is tuti. Azzal elfut a farzan, meg msn, mást nagyon ugysem csinálsz a géppel.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Amúgy intelt azért kell venni mert ma veszel lapot + procit kb 50-t. Kéthónap mulva felét nem éri és a lap nem kezeli a nagyobb fsp-s uj procikat. Azért ennek a teleljesitménynek ára van. Jelenesetben a mindig változó chipset, ami természetesen lapcserét is magában foglal. Lásd pl a régi 6xxx 1066 fsb-s proci jelentősen drágább mint az uj 1333-s.
Az intel jól csinálja. -
Oliverda
titán
válasz
Igazad van, végülis akosf is megmondta hogy a világ legjobb processzora.
-
Oliverda
titán
válasz
Templomegere #2220 üzenetére
Ebben nem igazán látok logikát, főleg az aláírásod alapján.
Inkább egy AM2+ lap bele egy akármilyen filléres Sempron, amit később lazán kicserélhetsz.
Mit nem hajt ki? Szaggatnak a játékok vagy kevés a 3D Mark pontszám?
-
törölt tag
válasz
Templomegere #2216 üzenetére
Nincs pontos dátum. Ráadásul nálunk úgyis csak egy-két hónap késéssel lehet majd kapni. De szinte biztos hogy az AMD arra gyúr hogy a fa alá már oda lehessen tenni...
Az Intel Core2-eseit kár leszólni. Jelenleg a világ legjobb processzorai.
-
Oliverda
titán
válasz
Templomegere #2216 üzenetére
Szerintem még kb. 1,5-2 hónap. Ha az AMD marad akkor AM2+ lapot vegyél, 2-3 héten belül itt vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Crucial 240GB SSD eladó
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest